Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Δε νομίζω να έχει αυτη τη λειτουργία το ελληνικό πρόγραμμα. Στο link που έδωσα πιο πάνω θα βρεις το πρόγραμμα απο την κατασκευάστρια εταιρία. Ειναι αρκετά πιο εξελιγμένο. Μπορεις να βάλεις σε οποιοδήποτε πλήκτρο, οποιαδήποτε λειτουργία απο οποιαδήποτε συσκευή της βάσης δεδομένων.
Ποια από όλες τις εκδόσεις στο site; Μέχρι σήμερα δεν είχα ασχοληθεί με το TELE USB-300 αλλά o A1 έχει περίεργο τηλεκοντρόλ που δεν το έχω συναντήσει σε πολλούς δέκτες. Με βλέπω να χρειάζομαι και εγώ το USB-300.

Last edited by a moderator:
Δε νομίζω να έχει αυτη τη λειτουργία το ελληνικό πρόγραμμα. Στο link που έδωσα πιο πάνω θα βρεις το πρόγραμμα απο την κατασκευάστρια εταιρία. Ειναι αρκετά πιο εξελιγμένο. Μπορεις να βάλεις σε οποιοδήποτε πλήκτρο, οποιαδήποτε λειτουργία απο οποιαδήποτε συσκευή της βάσης δεδομένων.

Σωστά. Κατέβασα τη τελευταία έκδοση από εκεί και ΕΥΤΥΧΩΣ μπορεί να γίνει αυτό που λέω και γενικά είναι πιο συμμαζεμένο γιατί η έκδοση που υπάρχει στο remotecontrols.gr είναι.... ahem... Αλλά μη ξέροντας τι να κατεβάσω αρχικά έβαλα εκείνο.
Πάντως, ενώ έφτιαξα ωραία και καλά ένα σετ ρυθμίσεων που έβγαζε νόημα (για μένα τουλάχιστον) για το firmware του fergie, του box και της τηλεόρασης μου και τα πέρασα στο Τ/Χ, την επόμενη φορά που το συνέδεσα ξανά και άνοιξα το πρόγραμμα εμφανίστηκε μόνο το set του fergie που ήταν ενεργό και τα άλλα (TV και BOX) είχαν σβηστεί και πρέπει να τα ξανακάνω.... Δεν ξέρω τι έκανα λάθος. Είχα δοκιμάσει να σώσω και τις ρυθμίσεις που έκανα αλλά αυτό έγινε μόνο για το τρέχον σετ (fergie) με το γνωστό IR text file. Δεν ξέρω πως και αν γίνεται να σωθεί όλη η κατάσταση του T/X, δηλαδή ότι έχεις προγραμματίσει σε όλες του τις σκάλες....

Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς κάπως να "ανακαλύψεις" τις λειτουργίες της κάθε συσκευής (ακόμα και αυτές που δεν είναι προφανείς δηλαδή, μερικές πάνε σε συνδυασμούς με το shift ενώ κάποιες μπορεί να μην έχουν αντιστοιχιστεί καθόλου) ώστε να τις βάλεις εύκολα στο πλήκτρο που θες. Πχ. δεν είδα τη λειτουργία A-B cycle να έχει αντιστοιχιστεί κάπου στο σετ του BOX. Ιδανικά δηλαδή θα έπρεπε να φαίνονται όλες οι λειτουργίες της κάθε συσκευής στη database (βάσει του τι κάνουν στη πραγματικότητα στην αρχική τους συσκευή, όχι απλά να μεταφέρεις τις αντιστοιχίες του Tele) και απλά να αντιστοιχείς το πλήκτρο που θες.
Αλλά ναι, ο κόσμος δεν είναι ιδανικός.... :P Ευχαριστώ πολύ Κώστα για τη βοήθεια!

Για ευκολία και ταχύτητα, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις αρχεία IR που έχουν ανέβει στο φόρουμ
Λόγω αυτής της κακής ποιότητας δουλειάς κάποιων που βάζουν μοντέλα στην βάση δεδομένων έτσι πρόχειρα, παροτρύνω όποιον έχει το USB-300 να φτιάχνει αρχειάκι IR και αν το μοιράζεται μαζί μας.
Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσω έναν πίνακα για να συγκεντρώσουμε όλα τα IR μας εκεί. Ελπίζω να υπάρξει συμμετοχή :smile:

Καλά αν δεν υπήρχε και το forum ώστε να το ψάξω λίγο από δω και από εκεί παίζει να είχα κάνει pit fatality στο Tele από το απόγευμα. Παρ' όλα αυτά, και ακριβώς επειδή οι απαράδεκτες οδηγίες και ο τρόπος που δουλεύει ΔΕΝ τους λες και self explanatory, νομίζω πως μαζί με τη συλλογή με τα IR files (καλή ιδέα, ψάχνοντας βρήκα μόνο ένα που είχες δώσει για τον fergie, θα ήταν καλό να είναι μαζεμένα κάπου) θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να γίνει ένα καλό sticky από κάποια ευγενική ψυχή (θα ήμουν εγώ αυτή αλλά ακόμη δεν το έχω μάθει καν) ώστε παίρνοντας το κάποιος να βγάζει άκρη. Ψάχνοντας είδα πως υπήρχαν και άλλοι με το ίδιο μπέρδεμα και ίσως ενόψει το επόμενου switch off θα ήταν μια καλή ιδέα. Δεν έχω δει λιγότερο ενστικτώδες τρόπο λειτουργίας / κακές (ανύπαρκτες στη συσκευασία) οδηγίες εδώ και χρόνια. Οι οδηγίες των PDF μου θύμισαν το βιβλίο της Βιολογίας που είχα στο λύκειο το οποίο είχε μεταφραστεί κατευθείαν από τα γιαπωνέζικα (κυριολεκτικά, μας το είχε πει η καθηγήτρια) χωρίς να το δει φιλόλογος πρώτα και ήταν ένα ασυνάρτητο πράγμα. True Story.

Αντί για νέο στίκι, σκέφτομαι στην 1η σελίδα να βάλω έναν πίνακα με λινκ προς τα αρχεία IR.

Για νέο στίκι, σκέφτομαι να κάνω ένα θέμα όπου θα συγκεντρώνουμε τις αναβαθμίσεις firmware.
Έχω ξεκινήσει να γράφω το κείμενο, έχω και έναν σωρό firmwares, αλλά πιάνουν ήδη πάνω από 1.5 GB του Dropbox μου τα αρχεία των δεκτών, οπότε πρέπει πρώτα να κάνω κάτι για αυτό.

Ποια από όλες τις εκδόσεις στο site; Μέχρι σήμερα δεν είχα ασχοληθεί με το TELE USB-300 αλλά o A1 έχει περίεργο τηλεκοντρόλ που δεν το έχω συναντήσει σε πολλούς δέκτες. Με βλέπω να χρειάζομαι και εγώ το USB-300.

Την "Version 4 - Used for all IR mode and USB mode programmable remote control,identify remote control model automatically." έχω.

Αντί για νέο στίκι, σκέφτομαι στην 1η σελίδα να βάλω έναν πίνακα με λινκ προς τα αρχεία IR.

Για νέο στίκι, σκέφτομαι να κάνω ένα θέμα όπου θα συγκεντρώνουμε τις αναβαθμίσεις firmware.
Έχω ξεκινήσει να γράφω το κείμενο, έχω και έναν σωρό firmwares, αλλά πιάνουν ήδη πάνω από 1.5 GB του Dropbox μου τα αρχεία των δεκτών, οπότε πρέπει πρώτα να κάνω κάτι για αυτό.

Βασικά δεν το διατύπωσα σωστά, εννοούσα sticky με οδηγίες για το Tele ώστε παίρνοντας το κάποιος να μην κοιτάει απλά το κουτί. Τι να κατεβάσει, πως να κάνει ένα-δυο βασικά πράγματα κλπ.

Παιδια εγω μολις το εβαλα τα windows μου εβγαλαν μυνημα οτι η συσκευη ειναι χαλασμανη κ δεν δουλευει.
Πρεπει να εγκαταστησω drivers ή να το γυρισω πισω να φταιει το καλώδιο;;

Δοκίμασε να το συνδέσεις ξανά 1-2 φορές (ίσως και σε άλλη usb θύρα) και να κάνεις και κανα reboot, εμένα τα xp το είδαν και μου ζήτησαν να κάνω reboot.
Πάντως αυτόματη αναγνώριση/σύνδεση δεν μου έκανε η (παλιότερη) έκδοση του προγράμματος που υπάρχει στο ελληνικό site. Οπότε βάλε κατευθείαν αυτή που λέμε πιο πάνω που είναι πιο πρόσφατη. Αυτό βέβαια, αν δεν επιμένουν τα μηνύματα σφάλματος των windows.

Την "Version 4 - Used for all IR mode and USB mode programmable remote control,identify remote control model automatically." έχω.
Thanks. Καλού κακού τα κατέβασα όλα μαζί με τα manual τους! Αλλά αν έπρεπε να τρέξω κάποιο δεν ήξερα ποιο. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το cable, αλλά αφού εσύ χρησιμοποιείς αυτό και δουλεύει, το βρήκαμε.

Ούτε έξοδα επιστροφής προς εμάς;
Αν υπάρχουν έξοδα επιστροφής, πώς υπολογίζονται;

τα εξοδα επιστροφης τα αναλαμβανει η αντιπροσωπεια και δε επιβαρυνουνε τον κατοχο.

Νομίζω πως το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο έχει κάποια αξία (αν είναι όντως καλό) μόνο αν κάποιος βρίσκεται στην πόλη της Λάρισας. Αν είναι κάποιος σε άλλη περιοχή, να το στέλνει "βόλτες" για αναβαθμίσεις προσωπικά το θεωρώ τραβηγμένο...

το οτι το πουλανε οι μεγαλυτερες αλυσίδες ηλεκτρονικών,σε κανει να πιστευεις οτι είναι μονο για τη Λαρισα?

Είναι φυσιολογικό κάθε φορά που συνδέω το TELE και ανοίγω το πρόγραμμα να είναι άδειες όλες οι μνήμες των πλήκτρων εκεί; Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αν κάνεις sync με το TELE να χαθούν και εκεί τα πάντα. Δεν γίνεται να ανοίγεις το πρόγραμμα και ενώνοντας το TΕLE να συγχρονίζει αυτό στο πρόγραμμα τις ρυθμίσεις σου ώστε εσύ απλά να αλλάξεις κάτι αν το επιθυμείς ή να ρυθμίσεις άλλη θέση χωρίς να χαθούν τα άλλα;

Είναι φυσιολογικό κάθε φορά που συνδέω το TELE και ανοίγω το πρόγραμμα να είναι άδειες όλες οι μνήμες των πλήκτρων εκεί; Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αν κάνεις sync με το TELE να χαθούν και εκεί τα πάντα. Δεν γίνεται να ανοίγεις το πρόγραμμα και ενώνοντας το TΕLE να συγχρονίζει αυτό στο πρόγραμμα τις ρυθμίσεις σου ώστε εσύ απλά να αλλάξεις κάτι αν το επιθυμείς ή να ρυθμίσεις άλλη θέση χωρίς να χαθούν τα άλλα;

Αν πατήσεις το πρώτο εικονίδιο με το γαλάζιο βελάκι δεν διαβάζει τη μνήμη του τηλεκοντρόλ;

Όχι, δυστυχώς, το δοκίμασα. Το συνδέω, μου λέει "synchronizing please wait", περνάει τις 4 "ταμπέλες" που αντιστοιχούν στις σκάλες του Tele με τα σωστά ονόματα (Box, T65) κλπ. αλλά οι αντιστοιχίες των πλήκτρων μένουν κενές ότι και αν κάνω. Και αν φυσικά κάνω program το tele, σβήνονται όλα. Την έπαθα ήδη μια φορά...

Εχω το teleUSB 300, θέλω να περάσω το χειριστήριο της Nova pace DS 831 αλλά δεν το βρίσκω στην βάση δεδομένων, κάποια ιδέα κανείς?

Όχι, δυστυχώς, το δοκίμασα. Το συνδέω, μου λέει "synchronizing please wait", περνάει τις 4 "ταμπέλες" που αντιστοιχούν στις σκάλες του Tele με τα σωστά ονόματα (Box, T65) κλπ. αλλά οι αντιστοιχίες των πλήκτρων μένουν κενές ότι και αν κάνω. Και αν φυσικά κάνω program το tele, σβήνονται όλα. Την έπαθα ήδη μια φορά...
Είναι πρόβλημα της 4.0.7.4 που δίνει ο κατασκευαστής του τηλεχειριστηρίου. Δεν το έχει η 3.3.0.21 της TELE.
Επεξεργασία: Βλέπει μόνο ότι έχει το τηλεχ/ριο που έχει μπει από την βάση δεδομένων.

το F.T LOR-6000 το εχει παρει κανεις ? ειναι καλο ?

http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=6792&Itemid=92
Δείχνει καλό και είναι παρόμοια περίπτωση με το USB-300, ίσως και καλύτερο, αλλά δεν είναι εύκολο να το βρεις.

Εχω το teleUSB 300, θέλω να περάσω το χειριστήριο της Nova pace DS 831 αλλά δεν το βρίσκω στην βάση δεδομένων, κάποια ιδέα κανείς?
Αν έχεις το αυθεντικό, μάλλον μπορείς να το περάσεις στο πρόγραμμα και να το μοιραστείς μαζί μας :smile:
Αλλιώς, ελπίζω να το έχει κάποιο άλλο μέλος και να μπορεί αν σου στείλει ένα αρχείο IR.
Και ψάξε στο θέμα αυτό, νομίζω είχε δοθεί ένα αρχείο IR για κάποιον δέκτη Nova.

Last edited:
Είναι πρόβλημα της 4.0.7.4 που δίνει ο κατασκευαστής του τηλεχειριστηρίου. Δεν το έχει η 3.3.0.21 της TELE.

Μόλις δοκίμασα και με την 3.3.0.21 που ήταν η πρώτη που είχα βάλει (και παραδόξως δεν είχα κάνει ακόμη uninstall) και υπάρχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Δεν το διαβάζει ούτε αυτή. Πάντως αν ήταν δυνατό με την 3.3.0.21 και όχι με τη 4.0.7.4, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα γιατί στη 3.3.0.21 δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πλήκτρα κατά βούληση και γενικά είναι πολύ χειρότερη όπως λέγαμε και με τον Κώστα.

Προσωπικα χρησιμοποιω την εκδοση Tele 3.1.2.3 και ΔΕΝ το αφηνω να κανει update. Ουτε την βαση δεδομενων (μετα περναει και αναβαθμιση του κωδικα και μπλεκονται τα μπουτια του προγραμματος).

Εχεις συνδεδεμενο το τηλεχειριστηριο μεσω USB.
Τρεχεις το προγραμμα ειτε απο το start menu των windows, ειτε απο την συντομευση στην επιφανεια εργασιας, αλλά σαν administrator (δεξι κλικ run as administrator).
Δεν πατας τιποτα αλλο απο το μπλε βελακι.
ΔΕΝ πηγαινεις configuration-> remote control set για να δωσεις το μοντελο.
Μετα το βελακι κανει synchronisation και αφου τελιωσει σε ρωταει για το μοντελο. Εκει πατας yes και ΟΚ (εφοσον το ειχες βαλει μια φορα καθε φορα θα σου βγαζει οτι εχεις το USB-300).

Αφου τελιωσει η διαδικασια θα σου εμφανισει τις συσκευες και θα εχει τικαρισμενο το has coded.

Σε καθε περιπτωση και για να μην χαλιεσε τσαμπα μπορεις να σωσεις τις συσκευες, ολες μαζι, οποτε σε μια ατυχη στιγμη θα εχεις το αρχειο προς αμεση χρηση χωρις επαναπρογραμματισμο καθε μια εντολης χειροκινητα.
Απλα πηγαινεις file-> save to IR file.
Αντιστοιχα για να το διαβασεις ωστε να το περασεις μεσα κανεις read from IR file.

Αυτα... αν δεν βρεις την 3.1.2.3 στειλε μου ενα PM.
Την εχω κρατησει (πιστευω) μιας και ψαχνομουν μια φορα που εκανε αναβαθμιση και δεν δουλευε τιποτα...