Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

@talos_2002
Με βάση το αρχείο που μου έστειλες για το Neos, παίζοντας με τις συχνότητες, τις λειτουργίες και τα πλήκτρα έφτιαξα αυτό το ΙR αρχείο που δουλεύει μια χαρά για τον δέκτη Digital World HDT-150: https://www.dropbox.com/s/7vly5m6o7bkdlpo/DigitalWorld HDT-150 ver4.txt
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Μπορείς να βάλεις στα πλήκτρα τα ονόματα όπως αυτά αναφέρονται στο τηλεχειριστήριο του 150 ώστε να μη χρειάζεται να ψάχνει στα τυφλά όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει το αρχείο που έφτιαξες;

Με την ευκαιρία, το πλήκτρο 21 δεν έχει καθόλου όνομα.

To 21 είναι το ΟΚ. Οταν το ανοίγω στο Programmable Remote Control (τελευταία version) φαίνεται κανονικά η περιγραφή.
To τηλεχειριστήριο του Digital World δεν δουλεύει για να αντιστοιχίσω ακριβώς τις ονομασίες (δεν θυμάμαι τι έκαναν όλα τα πλήκτρα).
Κατά τα άλλα τα πλήκτρα κάνουν ότι γράφουν επάνω στο USB-300, δηλαδή menu, exit, OK, αριθμοί καναλιών, βελάκια κλπ. και μου φαίνεται βολικότερο έτσι.
Αν θέλεις πάντως δες εδώ https://www.dropbox.com/s/rbhihy4vcoe8tp9/usb-300 hdt-150.pdf την αντιστοίχιση των ονομάτων πλήκτρων και μπορείς να αλλάξεις το IR αρχείο.
Με κόκκινο είναι αυτά που έχουν άλλη ονομάσια στο hdt-150. Αν θέλεις άλλη διευκρίνιση let me know.

Εγώ είπα πάρει πριν λίγο καιρό (και μάλλον ακριβά στα 29 ευρώ) το all-in-one essence 4 επειδή φαινόταν ποιότικο, έλεγε ότι έχει καλύτερη εμβέλεια για μεγάλα σαλόνια (που έχει αλλά όχι και άριστη) και εκμάθηση.
Παρότι έλεγε για περίπου 100 εντολές εκμαθησης, στη 1η προσπάθεια δεν φάνηκε να χωράει παρά μόνο 20-25.
Προσπάθησα να περάσω το κοντρόλ του lifeview box και αφού πέρασα τα περισσότερα κουμπιά και άρχισα να περνάω τους αριθμούς, πήρε το (1) ή και το (2) και μετά σταμάτησε να δέχεται άλλα.
Είδα ότι υπάρχουν έκδοση 0 και 1 και εγώ αγόρασα την 1.
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν δεχόταν άλλες όσο κι αν προσπάθησα. Εν τέλει κάπου βρήκα (δεν τον έλεγαν οι οδηγίες νομίζω) έναν κωδικό που κάνει σαν factory reset και όταν ξαναπροσπάθησα πήρε περισσότερες εντολές (καμιά 35ρια) αλλά και πάλι σταμάτησε να δέχεται. Σε καμία περίπτωση δεν χώραγε τις 100 που λέγανε.
Επειδή πήρε ΣΧΕΔΟΝ όλα τα πλήκτρα του δέκτη, δεν το ξαναπείραξα με 2ο reset.
Σκέφτηκα να τον πάω για επισκευή στο ΣΕΡΒΙΣ να βγάλουν αυτοί άκρη ή να μου δώσουν τα λεφτά μου πίσω, αλλά με τόσες άλλες υποχρεώσεις... καταλαβαίνετε...
Εν πάσει περιπτώσει. Πάρα την ποιότητα και την εμφάνιση του (το είδα και φθηνότερα κάπου στα 19,99) ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΤΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ.
Εγώ είχα πολλά προβλήματα και σπατάλησα χρόνο (το κυριότερο) που δεν έχω.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Σήμερα αγορασα απο το lidl το silvercrest.
Εχω τον αποκωδικοποιητη crystal audio prime HD. Εχει καταφέρει κανεις με το συγκεκριμένο τηλεκοντρολ να το συγχρονισει με το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητη ? Και αν ναι με ποιο τροπο? Παρακαλώ την βοήθεια σας....ευχαριστώ

Συνήθως τα Silvercrest έχουν επαρκείς οδηγίες χρήσης (εκτός να κάποιος ανοιξε το πακέτο και τις βούτηξε...)
Πρέπει να το βάλεις σε κατάσταση εκμάθησης και απο εκεί και πέρα πατώντας ένα-ένα τα αντίστοιχα πλήκτρα των δύο τ\κ θα περάσουν οι εντολές απο το ένα στο άλλο.

όχι δεν είχε το είδα όταν γύρισα σπίτι. άλλο "τηλεκοντολ" δεν έχουν πάντως εξαφανίστηκαν πήγε φίλος να πάρει αλλα δεν ... αν ζητήσω της οδηγίες πες ότι της φέρουν αλλα όχι αμέσως (κάθε βοήθεια δεκτη εάν έχει κάποιος το manual και μπορεί να το ανεβάσει κάπου..η οποια άλλη βοήθεια!!!)ευχαριστώ

να είσαι καλά Kostas_Y θα το κοιτάξω και πιστεύω θα βγάλω άκρη. καλο είναι που πλέον που υπάρχει το manual για κάποιο φίλο που ίσως αντιμετώπιση το ίδιο πρόβλημα με εμένα

Γεια σας παιδια!
Πηρα σημερα ενα USB-300 και θελω να το ρυθμισω αλλα δε ξερω πως, απο οτι βλεπω ειναι με mini usb αλλα δε ξερω τι πρεπει να κανω, πρεπει να κατεβασω καποιο προγραμμα;Υπαρχει καποιος οδηγος με οδηγιες στα ελληνικα;
Ο αποκωδικοποιητης ειναι ενας DIGIPLUS DSD 5000 και η τηλεοραση μια bluesky.

Στο πρώτο μήνυμα του θέματος υπάρχει link για το πρόγραμμα και για το manual.

Βγάζεις τις μπαταρίες, το συνδέεις στον υπολογιστή και ανοίγεις το πρόγραμμα. Μετά μπορείς ή να περάσεις ρυθμίσεις απο τη βάση δεδομένων ή να το προγραμματίσεις απο το υπάρχον τηλεκοντρόλ.

Εδώ υπάρχει το πρόγραμμα της TELE: http://www.remotecontrols.gr/file/PRCTELE.zip
Αν και προτείνω την χρήση μιας λίγο παλαιότερης έκδοσης: http://www.mediafire.com/download/b5r5g9850tsc60m/PRCTELE_V3.1.2.3.exe

Αν είναι δυνατόν, γράψε για το κάθε πλήκτρο το όνομα όπως είναι στο αυθεντικό τηλεχειριστήριο (στην κίτρινη στήλη) ώστε όποιος το κατεβάσει να μη χρειάζεται να μαντέψει ποιά λειτουργία έχει πάει στο κάθε πλήκτρο, και αν μπορείς στείλε μου ένα π.μ. με μια φωτογραφία του τηλεχειριστηρίου που έχουν τα Digiplus :smile:

Last edited:
Πολυ μπερδεμα ρε γαμωτο βασικα βλεπω τις οδηγιες απο εδω http://www.remotecontrols.gr/index/TELE_progrmable_remotes_help_gr.pdf αλλα δε βγαζω ακρη ετσι οπως τα ´χει. Υπαρχει πουθενα εδω στο φορουμ γραμμενο με απλα βηματα γιατι με βλεπω να το πεταω απο το μπαλκονι...:violent-smiley-011:

Στην εστειλα :proud:

Καλημέρα κι από εμένα.
Το Tele πέθανε! Το πήρα πριν 4 μήνες και δούλευε μια χαρά.
Χθες το βράδυ σταμάτησε να αποκρίνετε.
Δεν ανάβει καν το led. Όταν το συνδέω στο pc, το led ανοίγει κανονικά, φαίνεται ότι πέρνει τις εντολές.
Μόλις πατάω όμως ένα πλήκτρο, ανάβει μια φορά το led και μετά το χάος.
Έβαλα καινούριες μπαταρίες, τίποτα.
Το προγραμμάτισα από την αρχή, τίποτα!
Υπάρχει κάτι σε reset ή να πάω κατευθείαν στο κατάστημα να μου δώσουν άλλο?

Μάλλον χαλάρωσαν οι επαφές των μπαταριών. Συνηθισμένο φαινόμενο.

Αν πιάνει το χέρι σου, μπορείς να τις κολλήσεις ξανά.

Μετα απο ωρα μπορεσα και περασα το τηλεχειριστήριο της τηλεορασης(απο τι βαση δεδομενων δεν το εκανα εκμαθηση) εβαλα τις μπαταριες πηγα το ελεγξα και δουλευε κανονικα η τηλεοραση.Γυρναω στο υπολογιστη βγαζω τις μπαταριες το ξανασυνδεω να κανω και του αποκωδικοποιητη αλλα μπαααα δε μπορω να του αποθηκευσω με τιποτα τις οδηγιες μου βγαζει συνεχως αυτο το μυνημα!
image.png

Αν βοηθαει θα τα κανεις ολα μαζι αλλα πριν το συνδεσεις θα κλεισεις κ θα ξανανοιξεις το προγραμμα κ θα αποσυνδεσεις και θα συνδεσεις το καλωδιο.

Πολύ πιθανό. Αλλά δεν το έχω πολύ το άθλημα και φοβάμαι να το ανοίξω.
Θα το παω απλά πίσω, αφού είναι μέσα στην εγγύηση.
Ευχαριστώ για την απάντηση!

Ό,τι θα post-αρα κι εγώ για το ίδιο θέμα:
Μόλις "ψόφησε" και το "δικό" μου Tele (μάλιστα, το δεύτερο από τα τρία που έχω αγοράσει -αυτά έχουν οι κινεζιές...).
Όλα τα κουμπιά είναι νεκρά, αλλά το PC το "βλέπει" και το "διαβάζει" κανονικά.
Μήπως θα μπορούσες να δώσεις λεπτομέρειες για την επισκευή, πριν το δώσω για service;