Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μπραβο παιδια, τωρα ειδα το πρωτο μηνυμα, πολυ καλη δουλεια εχει γινει. Ενας φιλος πηρε το usb300 για να μην εχει πολλα κοντρολ στο τραπεζι. ολες οι συσκευες δουλευουν κανονικα εκτος μια που του εχει σπασει το οριτζιναλ κοντρολ. Ειναι ενας ραδιο-ενισχυτης SONY STR-DB940 που ομως δεν υπαρχει στη βαση δεδομενων, αλλα υπαρχει το τηλεκοντρολ του SONY RM-LJ304. Αυτο εχει φορτωσει στο usb300 αλλα δεν λειτουργει μ αυτο. Τι μπορει να φταιει?

Εγώ έχω αγοράσει αρκετά παλιότερα δύο marantz rc2000 mk II και δεν τα αλλάζω με τίποτα! και μαθαίνουν από αλλά κοντρόλ και έχουν κωδικούς προεγκατεστημενους.
παρότι γκατζετακιας δεν πήγα στα νέα touch μοντέλα γιατί θέλω ακόμα και χωρίς φωτισμό με την αφή να καταλαβαίνω που είναι το κάθε πλήκτρο ακόμα και ξαπλωμένος το βράδυ.
βασικά τον φωτισμό τον έχω απενεργοποιήσει για να μην τρώει μπαταρία.

Αγόρασα ένα Tele USB-300 προχθές κι εγώ και μετά από πολλή ταλαιπωρία με δοκιμές σε όλες τις USB και καμιά 10αριά διαφορετικά καλώδια χωρίς να καταφέρνουν τα Win 7 να το αναγνωρίσουν, συνδέοντάς το στο Laptop μου τελικά το είδε. Σε νέα δοκιμή στο PC πάλι δε γινόταν τίποτα. Ώσπου είδα το post κάποιου εδώ στις πρώτες σελίδες που πρότεινε πίεση του μεταλλικού βύσματος usb για να σφίξει και να κάνει καλή επαφή, το δοκίμασα -μη μπορώντας να πιστέψω ότι μπορεί να είναι κάτι τέτοιο καθώς με τα ίδια καλώδια άλλες συσκευές μου δουλεύουν κανονικά- και ως εκ θαύματος έκτοτε το τ/χ το βλέπουν κανονικά και αμέσως τα Windows!!! Ευχαριστώ τον "σωτήρα" μου! :-D
Θα πρότεινα όσοι έχετε το ίδιο πρόβλημα (USB device not recognized) να κάνετε το ίδιο και να μην ασχολείστε καθόλου με εκδόσεις προγράμματος -δε φταίει το πρόγραμμα, το πρόβλημα παρουσιάζεται σε πιο "πρώιμο" στάδιο αυτό της αναγνώρισης από τα Windows που οφείλουν να το δουν σαν HID device με τη σύνδεσή του απλά-. Απλά πατήστε όσο χρειαστεί να λυγίσουν τα "λαμάκια" των βυσμάτων USB του καλωδίου σας και στις 2 άκρες (εγώ είχα πρόβλημα στο μεγάλο που συνδέεται στον Η/Υ). Επίσης συνδέετε με όσο γίνεται μικρότερου μήκους καλώδια (<50cm) γιατί το ίδιο κόλπο σε ένα καλώδιο 1m δε μου δούλεψε και με εκείνο συνέχιζε να μην το βλέπει.

Εμένα την πρώτη φορά που βάζω ένα TELE USB-300 τα Windows XP μου δεν μου βγάζουν τίποτα. Μέσα από το πρόγραμμα μου βγαίνει ένα μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζεται το τηλεκοντρόλ. Δεν θυμάμαι τώρα πως το γράφει, αλλά το μήνυμα αυτό εννοεί.
Εγώ απλά σβήνω το μήνυμα. Παρότι λέει ότι το πρόγραμμα δεν το αναγνωρίζει, το αναγνωρίζει κανονικά, προγραμματίζω ή φορτώνω κωδικούς. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Και αυτό την πρώτη φορά. Όλες τις επόμενες φορές που θα συνδέσω το τηλεκοντρόλ δεν θα βγάλει κανένα τέτοιο μήνυμα.

Edision mini triton +HD και universal 4 remote control.

Καλησπέρα παιδιά, συγχαρητηρια για την δουλεία σας στο φόρουμ.
Μιας και είναι το πρώτο μου ποστ θα ήθελα να είστε λιγάκι επιοικεις.

λοιπον εχω τον αποκωδικοποιητη Edision mini triton +HD απ τον οποίο μου χάλασε το τηλεχειριστηριο. αγόρασα ένα απ αυτα που τα προγραμματίζεις και κάνουν για "όλες" τις συσκευές.
αγόρασα λοιπόν το universal 4 της GBS electtronica http://www.gbs-elettronica.it/img/82504o.png δοκίμασα να το προγραμματισω με τους κωδικούς που δίνει το manual αλλά δεν λειτουργεί.

το έχει καταφέρει κάποιος αυτο το setup ή το έχει καταφέρει με κάποιο αλλο τηλεκοντρολ μηπως τεριάζει ο κωδικός και μπορεί να με βοηθήσει;

ευχαριστώ

Απάντηση: Edision mini triton +HD και universal 4 remote control.

Καλώς ήλθες. Δεν ξέρω αν αυτό το τηλεκοντρόλ έχει κωδικό για τον δέκτη, αφού είναι συγκεκριμένη η βάση δεδομένων του, και συνήθως αυτά τα τηλεκοντρόλ με την στάνταρ βάση δεδομένων δεν έχουν όλους τους δέκτες.
θα σου πρότεινα να πάρεις τον original αντικαταστάτη.
http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=515
Εκεί υπάρχουν και links για το τεχνικό τμήμα να ρωτήσεις μήπως αντικαθίσταται το δικό σου, ή για μαγαζιά που μπορείς να βρεις το καινούριο.

Καλημέρα παίδες, μια μικρή φορητή TV 7" MPEG4 HD την άνοιξα από το power κάποια στιγμή, το τηλεκοντρόλ της υπολειτούργησε για λίγα λεπτά, και μετά από λίγο βγήκε OFF χωρίς να επανέλθει ποτέ.
Θέμα μπαταρίας δεν είναι. Δοκιμάστηκαν σε κατάστημα δύο TELE USB 100. Ο άνθρωπος βρήκε αμέσως αρχείο και το πέρασε αλλά δεν λειτούργησε ΤΙΠΟΤΑ!
Το ένα τηλεκοντρόλ TELE USB 100 πιθανόν να είχε πρόβλημα γιατί σε ένα smarphone φάνηκε πως δεν έδινε εντολές.

Λέτε να χάλασε η TV ή σας έρχεται κάτι στο μυαλό? Το μοντέλο είναι αυτό και αυτό είναι και το τηλεκοντρόλ που έχει.
LV6TVHD7
Model: NtvT
SW Version: HD PTV_1.1
SW Version: 1.0

Τα μενού της TV είναι ακριβώς σαν τους Edision Triton αλλά το τηλεκοντρόλ του Edision δεν ταίριαζε, τουλάχιστον αυτό θυμάμαι όταν την είχα πάρει.

p.jpg

53a503711797c86e267210111_p2.jpg

Το τηλεκοντρόλ αυτό το είχε ένας παλιός δέκτης που είχα. Ο Crypto Redi 210AD. Είχα πάρει τότε για μία ηλικιωμένη γειτόνισσα μου έναν SD δέκτη, τον F&U MPF 3381, που είχε το ίδιο τηλεκοντρόλ. Δοκίμασα τότε το τηλεκοντρόλ του Crypto μου στον F&U, και δούλευε κανονικά και ο F&U. Μήπως δηλαδή έχουν όλα τις ίδιες συχνότητες λειτουργίας. Αν δηλαδή έχεις αμφιβολίες για τον κωδικό που βρήκατε στο TELE, ίσως να μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτούς τους κωδικούς.
Αλλά μου φαίνεται δύσκολο να χαλάσουν ταυτόχρονα ή να είναι εξαρχής χαλασμένα και τα 3 τηλεκοντρόλ. Αν το δικό του χάλασε, και ο κωδικός του TELE δεν ήταν σωστός, ίσως να δικαιολογείται. Αν όμως ο κωδικός του TELE ήταν σωστός, τότε χάλασε το δικό του, ήταν χαλασμένο το πρώτο TELE όπως είδατε, αλλά ταυτόχρονα να ήταν χαλασμένο και το δεύτερο TELE; Τόση γκαντεμιά; Σε αυτή την περίπτωση μάλλον κάτι στην TV ίσως να μην πηγαίνει καλά.

Μετά το στήσιμο του συστήματός μου έμπλεξα με 5 τηλεκοντρόλια. Εντωμεταξύ έχω το htpc εντελώς δεξιά από τον καναπέ οπότε για να το πετύχω έπρεπε να σημαδεψω ειδικά αυτό κοιτώντας παράλληλα την οθόνη. Έτσι βγήκα στην γυρα για ένα Bluetooth τηλεχειριστήριο.

Το πρώτο που βρήκα ήταν αυτό του PS3 που η καινουρια έκδοση του έχει και τα 2 πρωτόκολλα, και ΒΤ και IR. Αλλα μετά διάβασα πως το universal τμήμα του υποστηρίζει ΜΟΝΟ av receivers της SONY.

Συνεχίζοντας το ψάξιμο κατέληξα σε αυτό http://www.amazon.com/SMK-Link-Blu-Link-Universal-Remote-Control/dp/B002LARYGA το οποίο ειναι πραγματικά universal και με δυνατότητα εκμάθησης. Το έβρισκα σε πιο υψηλές τιμές κοντά στα 50 και τσιγκουνευομουν να το πάρω αλλα στο παραπάνω Λίνκ που έδωσα βγαίνει με τα μεταφορικά στα 33 από Αμερική και έτσι έριξα μια παραγγελία. Όταν. Έρθει και το δουλέψω θα ενημερώσω.

Ο σκοπος ειναι να δουλεψει το htpc με Bluetooth σημαδεύοντας την οθόνη του προβολεα, ο onkyo receiver, ο δέκτης MPEG 4 Crystal audio και στο τσακίρ κέφι ο προβολέας benq w1070 και το subwoofer.

EDIT

Ήρθε το τηλεχειριστήριο. Το έστησα και δουλεύει καταπληκτικά. Δουλεύω το htpc με το Bluetooth. Επίσης πέρασα τον ενίσχυση μου onkyo, το subwoofer, τον benq w1070 και τον ψηφιακό αποκωδικοποίηση crystal audio. Τα κουμπιά ειναι σε αρκετά καλή και λογική θέση και τα βρίσκεις σχετικά με την αφή ακόμα και σε σκοτάδι.

Το μειονεκτημά του ειναι πως μπορεί να μάθει μέχρι 50 κουμπιά τα οποία αν και ακούγονται αρκετά ειναι λίγα για όλα αυτά που έγραψα και πρεπει ν κανείς επιλογή από τις πιο βασικές λειτουργίες. Κάποιος όμως που έχει λιγότερο εξωτικές συσκευές να ελέγξει δεν θα έχει τέτοιο πρόβλημα.

Πήρα το urc 7140 και πήρα για XBMC το HP IR 5187-4593. Δεν δουλεύουν μεταξύ τους. Τι κάνω? Έβαλα κωδικούς εννοείται. Όταν πατάω κάποιο κουμπί ανάβει το λαμπάκι στο IR αλλά τίποτα δεν κινείται στο XBMC.

Πήρα το urc 7140 και πήρα για XBMC το HP IR 5187-4593. Δεν δουλεύουν μεταξύ τους. Τι κάνω? Έβαλα κωδικούς εννοείται. Όταν πατάω κάποιο κουμπί ανάβει το λαμπάκι στο IR αλλά τίποτα δεν κινείται στο XBMC.

Δουλεύει! Όποιος έχει παρόμοιο πρόβλημα θα πρέπει απλά να κάνει RESET το URC 7140 με εντολή magic + 981 (Χάνονται όλες οι ρυθμίσεις ακόμα και αυτές που κάναμε learn). Έπειτα να βάλει τον κωδικό για mce 1272 εννοείται, αλλά μόνο στο κουμπί SAT! Μονο εκεί λειτουργεί.

Ξερει κανεις καποιο τηλεχειριστηριο το οποιο να προγραμματιζετε με καινουργιους επιγειους δεκτες και τηλεορασεις led, κατα προτιμηση αφης, γιατι στα απλα μετα απο καποια χρηση φθειρετε το λαστιχενιο πλαισιο με τα νουμερα και δεν δουλευει.
Επειδη δεν γνωριζω και δεν θελω να την πατησω οπως με τον edition που αγορασα, μπορει να μου πει καποιος αν αυτο π.χ. μπορει να προγραμματιστει με καινουργιες συσκευες?
Ευχαριστω.

Silvercrest Τηλεχειριστήριο 10 συσκευών

8,99

Lidl

Από Πέμπτη 6 Νοεμβρίου

silvercrest-universal-fernbedienung-10-in-1-sfb-10-1-b2--1.jpg

Μακράν το καλύτερο (value for money) universal τηλεκοντρόλ για μένα..
Έχω δοκιμάσει Philips, Usb 300, Harmony, 3 διαφορετικά One For All και 1,2 "μάρκα με έκαψες".
Δυστυχώς έχει ένα μεγάλο
αρνητικό (πάντα κατά την
προσωπική, υποκειμενική μου άποψη),
μόνο 36+1 προγραμματιζόμενα πλήκτρα
για κάθε συσκευή.
Παρόλα αυτά 2 χρόνια τώρα δουλεύω 5 συσκευές στο σαλόνι μου(1 Tv,1 AVI, 2 PVR και 1 Media Player) με το silvercrest, έχοντας σχεδόν ξεχάσει τα original control.

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μακράν το καλύτερο (value for money) universal τηλεκοντρόλ για μένα..
Έχω δοκιμάσει Philips, Usb 300, Harmony, 3 διαφορετικά One For All και 1,2 "μάρκα με έκαψες".
Δυστυχώς έχει ένα μεγάλο
αρνητικό (πάντα κατά την
προσωπική, υποκειμενική μου άποψη),
μόνο 36+1 προγραμματιζόμενα πλήκτρα
για κάθε συσκευή.
Παρόλα αυτά 2 χρόνια τώρα δουλεύω 5 συσκευές στο σαλόνι μου(1 Tv,1 AVI, 2 PVR και 1 Media Player) με το silvercrest, έχοντας σχεδόν ξεχάσει τα original control.

Οι μπαταρίες του πόσο κρατάνε περίπου ?

Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Οι μπαταρίες του πόσο κρατάνε περίπου ?

Επειδή χρησιμοποιώ επαν/ζόμενες τις αλλάζω προληπτικά κάθε 2-3 μήνες περίπου