Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

"Το περίεργο παντως ειναι οτι αυτο που προσπαθουσα, δηλ να γραψω στα προγρ. τηλεκοντρόλ το τηλ του ferguson ολο απο τη βαση δεδομένων (αυτο γίνεται οκ) και μετα να παω να αλλαξω 3 μόνο πληκτρα (της tv που γραφω παραπάνω).."

Γινεται.
Θα σου πω τι κανω εγω με το tele usb 100 που εχω.
Ανοιγω αυτο το προγραμμα PRC_V4.1.0.46 (ως IR Programmable Remote Control V4) αφου πρωτα εχω συνδεσει το IR καλωδιο.
Παταω (οπως μου ζηταει) αριστερο-δεξι βελακι ταυτοχρονα, με το κοντρολ να κοιταει το IR καλωδιο.
Εφοσον εχεις ηδη προγραμματισει το κοντρολ για ferguson.. θα το επιλεξεις (εγω σου φερνω σαν παραδειγμα στην φωτογραφια το EDISION (SAT) και θα πατησεις (βλεπε φωτο) στο 1 (εγω στην φωτο δεν εχω πατησει.
Μολις το πατησεις θα πας στο 2 (πληκτρο power) θα πατησεις πανω
και μετα θα πας στο 3 (το X) και θα το διαγραψεις.
Επειτα θα παρεις το κοντρολ της τηλεορασης και θα σημαδεψεις (αφου εχεις πατησει παλι πανω στο 2) το IR καλωδιο και θα κρατησεις πατημενο το πληκτρο που σε ενδιαφερει (το power δηλαδη), για 1-2 δευτερολεπτα και θα το αφησεις, (ωστε να το αποθηκευσεις).
θα πρεπει το τικαρισμα να γινει πρασινο αν γινει κοκκινο θα το διαγραψεις παλι και δοκιμασεις ξανα.

Οταν περασεις ολα τα πληκτρα που σε ενδιαφερουν θα πατησεις παλι στο 1 (για να βγεις απο την λειτουργια ανγνωρισης) θα περιμενεις λιγο...... (αμα μπορεις κανε κι αλλιως).
Και μετα θα πατησεις το 4 (PPC).
Μετα παλι αριστερο-δεξι βελακι ταυτοχρονα και εισαι οκ.

slif88.png

Last edited:
Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Ωραιος Kropilack. Δεν ηξερα οτι υπαρχει και αλλο πρόγραμμα.. Εγω είχα κατεβάσει αυτο που ειχε στο site, το Rc creator 2.2.0 και για καποιο λογο δεν διεγραφε πληκτρο, ωστε να βαλω καποιο αλλο, οταν διαλεγα καποιο ετοιμο απο τη βαση δεδομένων.. Οταν έφτιαχνα δικο μου δουλευε.. Θα δοκιμάσω και αυτη την εφαρμογή καποια στιγμη, μιας και τωρα η δουλεια εγινε..

. Μια αλλη ερώτηση. Υπάρχει καμια πιθανότητα (ξερω το τηλεκοντρόλ δεν παίρνει μακροεντολες), να βαλω στο ιδιο κουμπι 2 εντολες? Βασικα θελω να βαλω σε ενα κουμπι τον κωδικο που κλεινει ο ferguson ΚΑΙ τον κωδικο που κλεινει η tv.
Δοκιμασα να βαλω και τους 2 κωδικούς συνεχομενα, ως ενα κωδικο 2πλασιου μεγέθους δηλαδη. Αποτέλεσμα : Δουλευε ο πρωτος κωδικος που ηταν για να κλεινει η tv. Το υπόλοιπο το αγνωουσε. Δοκιμασα να χωρισω τους κωδικούς με κενό, τα ιδια. Δε ξερω αν βαλω κομα (χλωμο το κωβω) ή ισως αν βαλω το μισο κωδικο απο το ενα και το μισο απο το αλλο.. :)
Ξερω οτι ψαχνω κάτι που θεωρητικα δε γίνεται αλλα ποτε δεν ξερεις.. Δε ξερω αν εχει δοκιμάσει κανεις..

Τελος, υπάρχει τροπος να απενεργοποιησω τελείως το shift γιατι χειρίζεται το τηλεχειριστήριο και ατομο μεγαλης ηλικιας και αμα το πατησει καταλαθως (θεμα χρονου) αμφιβάλλω αν θα καταλαβει τι εγινε.. :)
Το ιδιο θελω να κανω και για τα 4 πληκτρα που χειριζεσαι 4 διαφορετικές συσκευές , αλλα αυτο μπορω να το κανω εμεσα, γραφοντας ακριβως το ιδιο τηλεχειριστήριο και στα 4.. :)

Thanks..

Last edited:
Αν δεν κανω λαθος, ο μονος τροπος για να περασεις στο ιδιο κουμπι 2 εντολες, ειναι με το shift.
Δηλαδη να περασεις την πρωτη ετνολη κανονικα, π.χ στο power, και τη δευτερη εντολη στο shift-power.Ετσι ομως δεν μπορεις με ενα πατημα να κλεινεις-ανοιγεις και τις δυο συσκευες. θα πρεπει να παρεμβαλεται το shift.
Οποτε (δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να απενεγοποιησεις τελειως το shift) αν ειναι ετσι, το shift ειναι απαραιτητο.
Ισως (δεν το εχω δοκιμασει) αν στις υπολοιπες τρεις συσκευες δεν βαλεις τιποτα, και να πατησεις κατα λαθος ενα απο τα πληκτρα, μπορει να μην αλλαζει και να μενει στην πρωτη (και μοναδικη συσκευη).
Αλλιως αυτο που ειπες (σε ολα να βαλεις το ιδιο).

Αν σωνει και καλα θελεις να καταργησεις το shift κοφτο συριζα με μια λεπιδα:idea:

Last edited:
Τελικα οτι και αν δοκίμασα, δε δουλεψε ταυτόχρονα 2 εντολές.. Δοκιμασα πολλές ταρζανιες. Εκει που βγαζει την πρασινη μπαρα με 10 τετράγωνακια δοκιμασα να αναψουν τα 5 πρωτα και πολυ γρήγορα πατησα το αλλο τηλεκοντρόλ ωστε τα υπολοιπα 5 να αναψουν απο το αλλο, μπας και παρει και τις 2 εντολές, δοκιμασα να βαλω μισο κωδικο απο τον ενα και μισο απο τον αλλο χειροκίνητα.. Τζιφος.. :) Ξερω καποιοι γελανε, αλλα επειδη εχω κανει αρκετα τετοια στο παρελθόν που θεωρητικα δεν γίνονταν, είπα μηπως.. :)
Αρα οτι και να κανεις, 99.9% δε γίνεται..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Το ιδιο θελω να κανω και για τα 4 πληκτρα που χειριζεσαι 4 διαφορετικές συσκευές , αλλα αυτο μπορω να το κανω εμεσα, γραφοντας ακριβως το ιδιο τηλεχειριστήριο και στα 4.. :)
Αυτό να κάνεις και για το shift ;)

Αυτές οι ταρζανιές που λες είναι που φέρνουν και τα πιο ωραία (όταν «βγαίνουν») :smile:

Καλημέρα, φίλε talos όπως και σου ειπα σε άλλο νήμα θέλουμε να συνδέσουμε δέκτη legent και tv, σκέφτομαι να πάρω το tele USB - 300, είναι εύκολο στον προγραμματισμό; κρατάει τις ρυθμίσεις η κάθε λίγο θα τις χάνει;

Edit επίσης φίλος έχει ένα silvecrest αυτό από τα lidl, τι κωδικό μπορούμε να βάλουμε για το legent; για την tv υπάρχουν κάποιοι αλλά για το δεκτή πώς θα γίνει;

Έχω ένα παλιό universal player που του χάλασε το τηλεχειριστήριο. Και μια τηλεόραση που έχει επίσης πρόβλημα στο τηλεχειριστήριο. Πήγα και πήρα ένα 3-σε-1 από τον Κωτσόβολο. Η τηλεόραση παίζει κανονικά, αλλά στο Pioneer δεν υποστηρίζονται όλες οι εντολές. Μπορώ να παίξω κανονικά, αλλά δεν μπορώ να μπω στο μενού του σετάπ. Δεδομένου ότι δεν δουλεύει το παλιό, δεν μπορώ να πάρω ένα προγραμματιζόμενο και να το αντιγράψω. Όλα λένε ότι υποστηρίζουν το DV-565A, αλλά αν πάλι έχει μόνο τις εντολές του DVD και δεν παίζει το σετάπ; Ξέρετε κάποια πηγή που μπορώ να αναζητήσω αν υπάρχει πλήρης υποστήριξη του player κι όχι μερική;

Edit επίσης φίλος έχει ένα silvecrest αυτό από τα lidl, τι κωδικό μπορούμε να βάλουμε για το legent; για την tv υπάρχουν κάποιοι αλλά για το δεκτή πώς θα γίνει;
Δεν βάζεις κωδικούς. Έχει δυνατότητα εκμάθησης από το αυθεντικό τηλεχειριστήριο, οπότε αντιγράφεις όποιο πλήκτρο θέλεις του αρχικού σε όποιο σου αρέσει του Silvercrest.
USB-300 έχω δώσει σε δύο ηλικιωμένες και έχω ξεγνοιάσει. Κανένα πρόβλημα.

Έχω ένα παλιό universal player που του χάλασε το τηλεχειριστήριο. Και μια τηλεόραση που έχει επίσης πρόβλημα στο τηλεχειριστήριο. Πήγα και πήρα ένα 3-σε-1 από τον Κωτσόβολο. Η τηλεόραση παίζει κανονικά, αλλά στο Pioneer δεν υποστηρίζονται όλες οι εντολές. Μπορώ να παίξω κανονικά, αλλά δεν μπορώ να μπω στο μενού του σετάπ. Δεδομένου ότι δεν δουλεύει το παλιό, δεν μπορώ να πάρω ένα προγραμματιζόμενο και να το αντιγράψω. Όλα λένε ότι υποστηρίζουν το DV-565A, αλλά αν πάλι έχει μόνο τις εντολές του DVD και δεν παίζει το σετάπ; Ξέρετε κάποια πηγή που μπορώ να αναζητήσω αν υπάρχει πλήρης υποστήριξη του player κι όχι μερική;
Και πάλι η λύση είναι το 300. Αν δεν έχεις όλους τους κωδικούς, μπορείς να αρχίσεις να τους ψάχνεις με την βοήθεια του αρχείου excel, σύνδεσμο προς το οποίο θα βρεις στο 1ο μήνυμα του θέματος.
Αρκεί μόνο να μην έχει περίεργη μορφή κωδικών, όπως έχει ο δέκτης της Nova (ευτυχώς μόνο εκεί τους έχουμε δει).

Εχω έναν δεκτή (Felix fxv-0511) και το τηλεχειριστήριο νέκρωσε.... Εχει το ίδιο τηλεχειριστήριο με τον Xoro HRT 7520 , αλλά δεν βρίσκω κωδικούς για το usb-300... Καμια ιδέα ?

Έχω ένα πρόβλημα. Μόλις αγόρασα ένα Ferguson rcu650 για έναν αποκωδικοποιητή Ariva t650. Το κουμπί stb λέει ότι αναγνωρίζει τους Ferguson αλλά εμένα δεν κάνει τίποτα όταν το πατάω. Έβαλα τον ariva στο κουμπί του amp με κωδικό που βρήκα μέσα στο βιβλίο αλλά δεν παίζουν όλα τα κουμπιά. Το κουμπί το κίτρινο για υπότιτλους δεν δουλεύει. Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Στη Ferguson έστειλα mail αλλά δεν βλέπω απάντηση.

Δοκιμασε κανεις το νέο (νομιζω) τηλεχειριστήριο της TELE , USB-100 ??
Με μια πολυ συντομη ερευνα οι πωλητες το εχουν 4.50-5.50 Ε ?!

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Καλησπερα και χρονια πολλα, εχω στην κατοχη μου το tele usb-300 , μπαινω στην σελιδα http://www.remotecontrols.gr/index.html αλλα δε βρισκω το αρχειο setup.exe για να εγκαταστησω το προγραμμα, που βρισκετε ?
edit το βρηκα

Να κάνω μια ερώτηση ?
Υπάρχει τηλεχειριστήριο προγραμματιζόμενο που να χειριστεί δέκτη τις nova, δέκτη του ΟΤΕ, Δορυφορικό δέκτη spiderbox 9000HD, Home Cinema Ενισχυτή Denon AVR 1713, και τηλεόραση Samsung UE 46F 8000?

Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Καλησπερα και χρονια πολλα, εχω στην κατοχη μου το tele usb-300 , μπαινω στην σελιδα http://www.remotecontrols.gr/index.html αλλα δε βρισκω το αρχειο setup.exe για να εγκαταστησω το προγραμμα, που βρισκετε ?
edit το βρηκα

Αριστερά στην σελίδα που λες πατάς πάνω εκεί που λέει usb-300. Κατεβάζεις και αποσυμπιέζεις το zip αρχείο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Αριστερά στην σελίδα που λες πατάς πάνω εκεί που λέει usb-300. Κατεβάζεις και αποσυμπιέζεις το zip αρχείο.

Οκ φιλε σ ευχαριστω το βρηκα, εκανα μια δοκιμη με τους υπαρχων κωδικους tv που εχει το προγραμμα και δουλευει μια χαρα, εντυπωσιαστηκα , αυτο που δε καταλαβα ειναι πως γινετε να προγραμματίσω τηλεκοντρολ χωρις κωδικους, δηλαδη διπλα το ενα στο αλλο, το παλιο με το νεο, μπορει καποιος με απλα λογια να μου πει?

Πάτα το 7ο πλήκτρο-εικονίδιο του προγράμματος, το Learning Mode.

Να κάνω μια ερώτηση ?
Υπάρχει τηλεχειριστήριο προγραμματιζόμενο που να χειριστεί δέκτη τις nova, δέκτη του ΟΤΕ, Δορυφορικό δέκτη spiderbox 9000HD, Home Cinema Ενισχυτή Denon AVR 1713, και τηλεόραση Samsung UE 46F 8000?
Πέντε συσκευές είναι αρκετές, ίσως δυσκολευτείς να βρεις. Σίγουρα κάποια Logitech Harmony, όπως και το Tele USB-300 αν αξιοποιήσεις το πλήκτρο Shift.
Αν δεν χρησιμοποιεί πολύ ιδιαίτερους κωδικούς κάποια από τις συσκευές σου, θα μπορείς εύκολα να προγραμματίσεις με τα τηλεχειριστήριά τους κάποιο τηλεχειριστήριο που υποστηρίζει εκμάθηση όπως τα παραπάνω.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
έχω τον δεκτη LIFEVIEW LV6TSCART4SD του οποίου το τηλεκοντρολ ακούει με δυσκολία έως τα 2 μέτρα.
Ψάχνοντας, αν κατάλαβα καλά, είδα σε παλαιότερο ποστ ότι τον υποστηρίζει το Crypto URC-601. Ισχύει?
Αν όχι, ποιο από τα διαθέσιμα οικονομικα (ΤΕLE κλπ) είναι προτιμότερο να αγοράσω?
Ευχαριστώ!