Μου κίνησες την περιέργεια..
Καλύτερα να μας πεις εσυ ποια τηλεόραση εχεις που με 100hz δεν σου κανει τιποτα απολύτως[/QUexv
εχω την samsung 40f86 την οποια την πληρωσα 2000Ε μετρητα πριν 2χρονια οσο δηλαδη αγορασα χθες την kuro.οταν λοιπον την αγορασα ολα τα περιοδικα ελεγαν για την κινηση της οτι ειναι φοβερη και οτι ρουφαει τις εικονες σαν formoula1.ετσι λοιπον πηγα και την πηρα.σε πληροφορω λοιπον οτι τα 100hz δεν τα χρησιμοποιω ποτε.μονο σε blue-ray δουλευουν και οταν τα βαλεις στο μεσσαιο κανουν σπασιματα στη κινηση.τι να τα κανω λοιπον?οταν βλεπω επιγεια καναλια και ειδικα μπαλλα σε καθε σεντρα θολωνει η μπαλλα.αυτη ειναι η κορυφαια κινηση?του πεθερου μου που του πηρα δωρο μια px80 με ταμισα χρηματα εχει πολυ καλυτερη κινηση τουλαχιστον σε sd.και για τα 200hz λοιπον πηγα στο saturn και ειχε μια 200αρα 55ινστων.επαιζε blue-ray και μολις ενεργοποιησα τα 200hz εβλεπες περιγραματα γυρω απο τα σωματα τον ηθοποιων.γιατι λοιπον να παω να παρω μια τετοια τεχνολογια οταν ακομα ψαχνονται?
Εγω εχω την Samsung Α 956 55 αρα.
Χωρις το ρυθμιστικό που αφορα την κίνηση απλα δεν βλέπεται…
Εκανα αρκετές δοκιμες μεχρι που κατεληξα στην μεσαία σκαλα..
Δεν ηταν άσχημη η κινηση και στην μικρή ( πρωτη σκαλα) αλλα την προτίμησα αφου εβλεπα πως σε αυτή κάλυπτε μεγαλύτερο ευρος κινουμενων εικονων…
Σε καποιες σκηνες με συγκεκριμένη ταχύτητα στην εικονα ,εμφανιζονται τα περιγράμματα που αναφερεις αλλα δε θα τα χαρακτήριζα ιδιαίτερα ενοχλητικα μια που εμφανίζονται σπανια.
Πιθανον στις υλοποιήσεις των 200 hz το φαινόμενο αυτό να είναι μικροτερο η να μην φαίνεται καθόλου…( αν καποιος εχει τετοια tv θα μπορουσε να μας ενημερώσει)
Στην μεγαλη σκαλα βελτίωσης της κίνησης ,το φαινομενο των περιγραμμάτων μεγεθύνεται αλλα το χειροτερο δεν είναι αυτό αλλα η ψεύτικη χροια στην αίσθηση της εικονας που σου δινει την εντύπωση πως βλεπεις κουρδισμενα ανθρωπακια…
Να σημειώσω πως στη υψηλή ρύθμιση της κίνησης μπορει να χάνεται η φυσικότητα της αλλα σε συγκεκριμένη ταχύτητα κίνησης της εικονας τα καταφέρνει περίφημα..
Το θεμα είναι όμως ότι κανει κακο στην φυσικότητα…
Παρομοίως συμβαίνει το ιδιο και στην χαμηλή ρύθμιση για αυτό άλλωστε προτίμησα την μεσαια…
Το ιδανικο θα ηταν να υπηρχε μια αυτόκλιμακούμενη ρύθμιση ανάλογα με την διαφορετική ταχύτητα μεσα στη εικονα ώστε να καλύπτεται οσο το δυνατον μεγαλύτερο ευρος …
Δηλαδή για να το πω ποιο απλα μια local ( πως λεμε local dim) ρύθμιση που θα έλεγχε την κίνηση του frame τοπικα και όχι γενικα
Θεωρητικά αυτό δεν είναι αδυνατον να επιτευχθεί..