Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Απάντηση: Re: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Συγκρίνετε bluray με ματρόσκες και δορυφορική εκπομπή; Για εμένα είναι εντελώς μη-συγκρίσιμα πράγματα...

Χαλαρά, για να μην σου πω ότι σε blind test μπορεί να πέσει και γέλιο....
ειδικά για τις ίντσες των τηλεοράσεων, καραχαλαρότατα -bye-

Τώρα αν εσένα εχει εξοικειωθεί τόσο πολύ το μάτι σου που σου την σπάει η εικόνα του mkv ή ενός live HD δορυφορικού προγράμματος, ε τι να πω είσαι ειλικρινά καραεξαίρεση! περίμενε να γεμίσουν τα video club ΜΟΝΟ bluray ταινίες και όλα τα ελληνικά κανάλια να μεταδίδουν HD ανάλυση και μετά αγόρασε HD τηλεόραση.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Μου κίνησες την περιέργεια..
Καλύτερα να μας πεις εσυ ποια τηλεόραση εχεις που με 100hz δεν σου κανει τιποτα απολύτως[/QUexv
εχω την samsung 40f86 την οποια την πληρωσα 2000Ε μετρητα πριν 2χρονια οσο δηλαδη αγορασα χθες την kuro.οταν λοιπον την αγορασα ολα τα περιοδικα ελεγαν για την κινηση της οτι ειναι φοβερη και οτι ρουφαει τις εικονες σαν formoula1.ετσι λοιπον πηγα και την πηρα.σε πληροφορω λοιπον οτι τα 100hz δεν τα χρησιμοποιω ποτε.μονο σε blue-ray δουλευουν και οταν τα βαλεις στο μεσσαιο κανουν σπασιματα στη κινηση.τι να τα κανω λοιπον?οταν βλεπω επιγεια καναλια και ειδικα μπαλλα σε καθε σεντρα θολωνει η μπαλλα.αυτη ειναι η κορυφαια κινηση?του πεθερου μου που του πηρα δωρο μια px80 με ταμισα χρηματα εχει πολυ καλυτερη κινηση τουλαχιστον σε sd.και για τα 200hz λοιπον πηγα στο saturn και ειχε μια 200αρα 55ινστων.επαιζε blue-ray και μολις ενεργοποιησα τα 200hz εβλεπες περιγραματα γυρω απο τα σωματα τον ηθοποιων.γιατι λοιπον να παω να παρω μια τετοια τεχνολογια οταν ακομα ψαχνονται?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Μου κίνησες την περιέργεια..
Καλύτερα να μας πεις εσυ ποια τηλεόραση εχεις που με 100hz δεν σου κανει τιποτα απολύτως[/QUexv
εχω την samsung 40f86 την οποια την πληρωσα 2000Ε μετρητα πριν 2χρονια οσο δηλαδη αγορασα χθες την kuro.οταν λοιπον την αγορασα ολα τα περιοδικα ελεγαν για την κινηση της οτι ειναι φοβερη και οτι ρουφαει τις εικονες σαν formoula1.ετσι λοιπον πηγα και την πηρα.σε πληροφορω λοιπον οτι τα 100hz δεν τα χρησιμοποιω ποτε.μονο σε blue-ray δουλευουν και οταν τα βαλεις στο μεσσαιο κανουν σπασιματα στη κινηση.τι να τα κανω λοιπον?οταν βλεπω επιγεια καναλια και ειδικα μπαλλα σε καθε σεντρα θολωνει η μπαλλα.αυτη ειναι η κορυφαια κινηση?του πεθερου μου που του πηρα δωρο μια px80 με ταμισα χρηματα εχει πολυ καλυτερη κινηση τουλαχιστον σε sd.και για τα 200hz λοιπον πηγα στο saturn και ειχε μια 200αρα 55ινστων.επαιζε blue-ray και μολις ενεργοποιησα τα 200hz εβλεπες περιγραματα γυρω απο τα σωματα τον ηθοποιων.γιατι λοιπον να παω να παρω μια τετοια τεχνολογια οταν ακομα ψαχνονται?

Εγω εχω την Samsung Α 956 55 αρα.
Χωρις το ρυθμιστικό που αφορα την κίνηση απλα δεν βλέπεται…
Εκανα αρκετές δοκιμες μεχρι που κατεληξα στην μεσαία σκαλα..
Δεν ηταν άσχημη η κινηση και στην μικρή ( πρωτη σκαλα) αλλα την προτίμησα αφου εβλεπα πως σε αυτή κάλυπτε μεγαλύτερο ευρος κινουμενων εικονων…
Σε καποιες σκηνες με συγκεκριμένη ταχύτητα στην εικονα ,εμφανιζονται τα περιγράμματα που αναφερεις αλλα δε θα τα χαρακτήριζα ιδιαίτερα ενοχλητικα μια που εμφανίζονται σπανια.
Πιθανον στις υλοποιήσεις των 200 hz το φαινόμενο αυτό να είναι μικροτερο η να μην φαίνεται καθόλου…( αν καποιος εχει τετοια tv θα μπορουσε να μας ενημερώσει)
Στην μεγαλη σκαλα βελτίωσης της κίνησης ,το φαινομενο των περιγραμμάτων μεγεθύνεται αλλα το χειροτερο δεν είναι αυτό αλλα η ψεύτικη χροια στην αίσθηση της εικονας που σου δινει την εντύπωση πως βλεπεις κουρδισμενα ανθρωπακια…
Να σημειώσω πως στη υψηλή ρύθμιση της κίνησης μπορει να χάνεται η φυσικότητα της αλλα σε συγκεκριμένη ταχύτητα κίνησης της εικονας τα καταφέρνει περίφημα..
Το θεμα είναι όμως ότι κανει κακο στην φυσικότητα…
Παρομοίως συμβαίνει το ιδιο και στην χαμηλή ρύθμιση για αυτό άλλωστε προτίμησα την μεσαια…
Το ιδανικο θα ηταν να υπηρχε μια αυτόκλιμακούμενη ρύθμιση ανάλογα με την διαφορετική ταχύτητα μεσα στη εικονα ώστε να καλύπτεται οσο το δυνατον μεγαλύτερο ευρος …
Δηλαδή για να το πω ποιο απλα μια local ( πως λεμε local dim) ρύθμιση που θα έλεγχε την κίνηση του frame τοπικα και όχι γενικα
Θεωρητικά αυτό δεν είναι αδυνατον να επιτευχθεί..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσανασχετείς....

Ούτε είπα ότι έχεις άδικο, ούτε ότι έχεις δίκιο, αυτή είναι η άποψή σου και την είπες πολύ όμορφα και πολύ ωραία...

..απλά ρώτησα και τα άλλα παιδιά που έχουν KURO τη δική τους άποψη...δεν θα έχουν κι αυτοί άποψη??

....με αυτό τον τρόπο δυσανασχετώ???...:nounder:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!!

Ούτε είπα ότι έχεις άδικο, ούτε ότι έχεις δίκιο, αυτή είναι η άποψή σου και την είπες πολύ όμορφα και πολύ ωραία...

..απλά ρώτησα και τα άλλα παιδιά που έχουν KURO τη δική τους άποψη...δεν θα έχουν κι αυτοί άποψη??

....με αυτό τον τρόπο δυσανασχετώ???...:nounder:

Έτσι το κατάλαβα ότι για κάποιο λόγο σε στεναχωρώ μα αυτά που γράφω.

Όλα καλά, ας μας πουν και οι υπόλοιποι με Kuro τις απόψεις τους για την κίνηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Δεν ηταν άσχημη η κινηση και στην μικρή ( πρωτη σκαλα) αλλα την προτίμησα αφου εβλεπα πως σε αυτή κάλυπτε μεγαλύτερο ευρος κινουμενων εικονων…
Σε καποιες σκηνες με συγκεκριμένη ταχύτητα στην εικονα ,εμφανιζονται τα περιγράμματα που αναφερεις αλλα δε θα τα χαρακτήριζα ιδιαίτερα ενοχλητικα μια που εμφανίζονται σπανια.

Ανδρεα σε σχεση με την KRP-500, την δικια σου 956 χωρις χρηση interpolation πως θα την χαρακτηριζες απο θεμα κινησης ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer

Έτσι το κατάλαβα ότι για κάποιο λόγο σε στεναχωρώ μα αυτά που γράφω.

Όλα καλά, ας μας πουν και οι υπόλοιποι με Kuro τις απόψεις τους για την κίνηση.

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα φίλε μου, συζήτηση κάνουμε και υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα για να στεναχωρηθούμε...
--------------------------------------------------------------------

@JDL9 & Cinemusic-Ανδρέας

(αναφέρομαι σε εσάς διότι μόνο εσείς έως τώρα έχετε απαντήσει για τα σημεία που υπερτερούν κάποιες LCD απέναντι στη KURO, σύμφωνα με το post του Cinemusic-Ανδρέας)

Αν έχω καταλάβει καλά (όπου έχω κάνει λάθος με διορθώνετε)....

Οι LCD υπερτερούν απέναντι στη KURO:

Α) Πολλές LCD, ειδικά η Samsung A956, οι νέες SONY 200 Hz και οι νέες Phllips έχουν καλύτερη κίνηση από την KURO....(σε αυτό συμφωνείτε και οι δύο)

Β) Η αδυναμία της να προσφέρει υψηλές τιμές φωτεινότητας, πράγμα που δικαιολογείτε στην προσπάθεια της για καλύτερη διαχείριση στα χαμηλά ire και 'υπαρχει θεμα με τα όχι και τοσα φανταχτερά υψηλά ire'......(αυτό είναι άποψη μόνο του Cinemusic-Ανδρέας)

Γ) Επίσης η άποψη του Cinemusic-Ανδρέας, είναι ότι υπάρχουν LCD όπως π.χ. η Samsung Α956 που έχει ο ίδιος, οι οποίες έχουν (εκτός από καλύτερη κίνηση και μεγαλύτερη φωτεινότητα) και καλύτερη αναλυτικότητα.

Κανένας άλλος φίλος???.... που να συμφωνεί, να διαφωνεί ή να έχει να προσθέσει και κάτι άλλο???

Αν έχω κάνει λάθος στα συμπεράσματά μου, από τα γραφόμενά σας...παρακαλώ να με επιπλήξετε και να με διορθώσετε....:grinning-smiley-043

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT: Ο φίλος JDL9 διευκρίνησε πολύ ωραία και τεκμηριωμένα την άποψη του περί κίνησης....

Τώρα αν δώσουμε για παράδειγμα ένα σήμα από παιχνιδομηχανή με υλικό παιχνιδιού σε κλειδωμένα 60 καρέ, η τεχνολόγια πλάσμα και ειδηκότερα των Kuro είναι πολύ μπροστά από οποιαδήποτε LCD με η χωρίς 200Hz.
Αναφερόμουν λοιπόν όχι στην κίνηση αυτή κάθε αυτή αλλά στα βοηθήματα μέσω των αλγορίθμων Interpolation.
Άλλο παράδειγμα για να γίνει εντελώς κατανοητό, βάλτε δίπλα δίπλα μια Kuro και μια Sony (το έχω κάνει και ξέρω δεν είναι υποθετικό) τελευταίο μοντέλο με 200Hz, απενεργοποιήσε το Motion flow αλλά κράτησε τα 200Hz και στείλε στίς δύο τηλεοράσεις σήμα 1080p/24, δεν υπάρχει κάν σύγκριση η Pioneer είναι έτη φωτός μπροστά, τώρα αν ενεργοποιήσεις το Motionflow σαφώς και υπερτερεί η Sony, αλλά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψην ότι η κίνηση που παίρνεις μπορεί να είναι πολύ ομαλότερη λόγω των νέων δημιουργημένων καρέ αλλά απέχει κατά πολύ από τα θεωρηθεί κινηματογραφική.

Last edited:
Οποιαδήποτε LCD θα σου δείξει καλύτερη εικόνα από την KURO, αν τις τοποθετήσεις ημέρα στο μπαλκόνι ή στον κήπο... :D :flipout: :D :flipout: :D

Και στις δύο περιπτώσεις (Plasma-LCD) μιλάμε για fixed-resolution-displays. Εφόσον τροφοδοτηθούν με native υλικό, από πλευράς αναλυτικότητας θα δείξουν το ίδιο, διαφορές εντυπώσεων μπορούν να δημιουργηθούν μόνο με διαφορετικές ρυθμίσεις ή από ένα πραγματικά κακό τμήμα ψηφιακής επεξεργασίας.

@JDL9: ISF-Calibration και 171 Nits; Κάτι δε μου κολλάει... :chinscratch:

Last edited:
Σχετικα με την αναλυτικότητα απλως ρώτησα εάν ισχύει ( σε άλλες plasma δεν τρελάθηκα)
Η αναλυτικότητα της A956 πιστεύω πως είναι κορυφαία

Εσύ μίλησες για σύγκριση με KURO, sorry αν μπερδεύτηκα όταν είπες για τις άλλες plasma...my mistake...:damnyou:

Πως και ρωτάς για την αναλυτικότητα της ΚURO???..... δεν ξέρεις αν έχει κορυφαία αναλυτικότητα???....

δεν έχεις δει????...για να κρίνεις από μόνος σου, όπως έκρινες και την κίνηση.

....ή κρίνοντας από άλλες plasma πιθανολογείς ότι έτσι είναι τα πράγματα και στη KURO.

------------------------------------------------------------------------

Διορθώνω λοιπόν το λάθος μου....

@JDL9 & Cinemusic-Ανδρέας

(αναφέρομαι σε εσάς διότι μόνο εσείς έως τώρα έχετε απαντήσει για τα σημεία που υπερτερούν κάποιες LCD απέναντι στη KURO, σύμφωνα με το post του Cinemusic-Ανδρέας)

Αν έχω καταλάβει καλά (όπου έχω κάνει λάθος με διορθώνετε)....

Οι LCD υπερτερούν σε σχέση με τη KURO σε:

Α) ΚΙΝΗΣΗ

Πολλές LCD, ειδικά η Samsung A956, οι νέες SONY 200 Hz και οι νέες Phllips έχουν καλύτερη κίνηση από την KURO....(σε αυτό συμφωνείτε και οι δύο)

Β) ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ

Η αδυναμία της να προσφέρει υψηλές τιμές φωτεινότητας, πράγμα που δικαιολογείτε στην προσπάθεια της για καλύτερη διαχείριση στα χαμηλά ire και 'υπαρχει θεμα με τα όχι και τοσα φανταχτερά υψηλά ire'......(αυτό είναι άποψη μόνο του Cinemusic-Ανδρέας)

Κανένας άλλος φίλος???.... που να συμφωνεί, να διαφωνεί ή να έχει να προσθέσει και κάτι άλλο???

Αν έχω κάνει λάθος στα συμπεράσματά μου, από τα γραφόμενά σας...παρακαλώ να με επιπλήξετε και να με διορθώσετε....:grinning-smiley-043

----------------------------------------------------------------------

Ο φίλος JDL9 διευκρίνησε πολύ ωραία και τεκμηριωμένα την άποψη του περί κίνησης....

Αρχική Δημοσίευση από JDL9
Τώρα αν δώσουμε για παράδειγμα ένα σήμα από παιχνιδομηχανή με υλικό παιχνιδιού σε κλειδωμένα 60 καρέ, η τεχνολόγια πλάσμα και ειδηκότερα των Kuro είναι πολύ μπροστά από οποιαδήποτε LCD με η χωρίς 200Hz.Αναφερόμουν λοιπόν όχι στην κίνηση αυτή κάθε αυτή αλλά στα βοηθήματα μέσω των αλγορίθμων Interpolation.
Άλλο παράδειγμα για να γίνει εντελώς κατανοητό, βάλτε δίπλα δίπλα μια Kuro και μια Sony (το έχω κάνει και ξέρω δεν είναι υποθετικό) τελευταίο μοντέλο με 200Hz, απενεργοποιήσε το Motion flow αλλά κράτησε τα 200Hz και στείλε στίς δύο τηλεοράσεις σήμα 1080p/24, δεν υπάρχει κάν σύγκριση η Pioneer είναι έτη φωτός μπροστά, τώρα αν ενεργοποιήσεις το Motionflow σαφώς και υπερτερεί η Sony, αλλά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψην ότι η κίνηση που παίρνεις μπορεί να είναι πολύ ομαλότερη λόγω των νέων δημιουργημένων καρέ αλλά απέχει κατά πολύ από τα θεωρηθεί κινηματογραφική.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Πιθανον στις υλοποιήσεις των 200 hz το φαινόμενο αυτό να είναι μικροτερο η να μην φαίνεται καθόλου…( αν καποιος εχει τετοια tv θα μπορουσε να μας ενημερώσει)
Στην μεγαλη σκαλα βελτίωσης της κίνησης ,το φαινομενο των περιγραμμάτων μεγεθύνεται αλλα το χειροτερο δεν είναι αυτό αλλα η ψεύτικη χροια στην αίσθηση της εικονας που σου δινει την εντύπωση πως βλεπεις κουρδισμενα ανθρωπακια…
Να σημειώσω πως στη υψηλή ρύθμιση της κίνησης μπορει να χάνεται η φυσικότητα της αλλα σε συγκεκριμένη ταχύτητα κίνησης της εικονας τα καταφέρνει περίφημα..
Το θεμα είναι όμως ότι κανει κακο στην φυσικότητα…
Παρομοίως συμβαίνει το ιδιο και στην χαμηλή ρύθμιση για αυτό άλλωστε προτίμησα την μεσαια…
Το ιδανικο θα ηταν να υπηρχε μια αυτόκλιμακούμενη ρύθμιση ανάλογα με την διαφορετική ταχύτητα μεσα στη εικονα ώστε να καλύπτεται οσο το δυνατον μεγαλύτερο ευρος …
Δηλαδή για να το πω ποιο απλα μια local ( πως λεμε local dim) ρύθμιση που θα έλεγχε την κίνηση του frame τοπικα και όχι γενικα
Θεωρητικά αυτό δεν είναι αδυνατον να επιτευχθεί..[/Q
Αυτο που με ενοχλει εμενα δεν ειναι σε HD υλικο οσο σε SD.Δηλαδη βλεποντας π.χ στο mega ποδοσφαιρο δεν σου αλλοιωνει τη μπαλλα σε τετοιες ιντσες?

Ανδρεα σε σχεση με την KRP-500, την δικια σου 956 χωρις χρηση interpolation πως θα την χαρακτηριζες απο θεμα κινησης ;

Δεν ξερω

=czounδεν έχεις δει????...για να κρίνεις από μόνος σου, όπως έκρινες και την κίνηση.
Νομιζω Χρηστο απαντησε παραπανω ο Ανδρεας.

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Μια χαρά είναι τα συμπεράσματα σου και καταλήγω :
Στον μοναδικό τομέα που χωλαίνει η Kuro είναι στην απόδοση κίνησης που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αλγόριθμους interpolation.
Xρώματα.
Φυσικότητα.
Αντίθεση.
Ανάλυση.
Βάθος πεδίου.
Μαύρο. (παραλίγο να το ξεχάσω αυτό):flipout:
Δεν έχει αντίπαλο ακόμα από καμία τηλεόραση αυτήν την στιγμή είτε είναι Plasma είτε είναι LCD.

Δεν σου κολλάει γιατί είναι μικρό το νούμερο η γιατί είναι μεγάλο??

Μεγκάλος... :D -bye-

Με ποιό πρότυπο την έχεις καλιμπράρει; Mε Rec.709 θα έπρεπε να εισαι στα 120 Nits...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Αυτο που με ενοχλει εμενα δεν ειναι σε HD υλικο οσο σε SD.Δηλαδη βλεποντας π.χ στο mega ποδοσφαιρο δεν σου αλλοιωνει τη μπαλλα σε τετοιες ιντσες?

Μάλλον έχεις δικιο γιατι το φαινόμενο είναι πιο αισθητό σε μικρότερες αναλύσεις…
π.χ. σε avi αρχεια που οι αναλύσεις είναι κατω του sd τα περιγράμματα είναι σχεδον παντου ακομα και στις θεωρητικά ευκολες σκηνες.
Τωρα για το τηλεοπτικό προγραμα δεν μπορω να σου πω πως το εχω προσέξει ..
Ισως επειδή δεν βλέπω (ειδικά μπάλα):cool4: