Τιμή Κιλοβατώρας

Ειλικρινά τώρα πιστεύεις ότι όλα γίνονται για το όφελος του καταναλωτή; Οτι θα βγει ο καταναλωτής σούπερ κερδισμένος; Ειλικρινά;
όλα γίνονται για νάχουμε να ασχολούμαστε
και κάθε τόσο να λέμε θα πάρω το λαχανί ή το μωβ φέτος
κάτσε λίγο να το μελετήσω

Ειλικρινά τώρα πιστεύεις ότι όλα γίνονται για το όφελος του καταναλωτή; Οτι θα βγει ο καταναλωτής σούπερ κερδισμένος; Ειλικρινά;

Το όφελος και η ζημία του καταναλωτή είναι πολύ σχετικό. Εάν πας και βάλεις δυναμικό τιμολόγιο ενώ λείπουν όλοι από το σπίτι και δεν έχεις καμία κατανάλωση στις χαμηλές ζώνες, γίνεται ζημία στον καταναλωτή και κέρδος για τον πάροχο. Εάν οδηγείς από την άλλη μεγάλα φορτία αυτές τις ώρες είναι όφελος το να γλυτώνεις ~6-7c/KWh, που διαφορετικά δεν θα είχες τη δυνατότητα να γλυτώσεις.

Τις τελευταίες 2-3 ημέρες και το ίδιο βλέπω και αύριο στο EnEx, 9-5 έχει οριακά αρνητική τιμή, εάν έχεις κάνει μια επένδυση σε φωτοβολταϊκό πάρκο, δεν αποζημιώνεσαι ούτε μέσω ΣΕΔΠ (feed-in premium). Οπότε χάνεις.

Εάν δεν ασχοληθείς καθόλου, το πρόγραμμα που έβαλε ο Γιώργος έχει 0,139€ τη KWh. Η χονδρική του Ιουνίου ήταν 0,114€ η KWh. Φαντάζομαι πως μπορούν και το δίνουν εφόσον πρόκειται για τα ΕΛΠΕ και έχουν καθετοποιημένη παραγωγή.

Παρακάτω η μέση τιμή χονδρικής ανά μήνα από το 2020 που έχει και τη σχετική κρίση με το TTF στο αέριο.

1785589509475.png

Πρόλαβα το μπλε maximum της ΔΕΗ που ήταν μέχρι 31/5 με έκπτωση..
0,135 μέχρι τις 600kwh και μετά 0,09 . Οπότε εγώ που χτυπάω 1000khw για πλάκα, βγάζω έναν καλό μέσο όρο.
Από 1/6 το ακριβυναν κι αυτό.

Όπως έχω αναφέρει ΟΛΟΙ έχουν ακριβυνει 30-40% σε σχέση με πέρσι τέτοιο καιρό.
Κατά τα άλλα θα σωθούμε από τα χρωματάκια.

Παρακάτω η μέση τιμή χονδρικής ανά μήνα από το 2020 που έχει και τη σχετική κρίση με το TTF στο αέριο.

View attachment 275199

Μήπως μπορείς να απαντήσεις την προηγούμενη ερώτησή μου; Αν η μέση τιμή χονδρικής ήταν σταθερά πάνω από το 0,10 από πέρυσι ως φέτος τον Αύγουστο, αυτό σημαίνει πως ο πάροχος μπήκε μέσα πουλώντας 0,09; Ή παίζει κάτι άλλο;

Πρόλαβα το μπλε maximum της ΔΕΗ που ήταν μέχρι 31/5 με έκπτωση..
0,135 μέχρι τις 600kwh και μετά 0,09 . Οπότε εγώ που χτυπάω 1000khw για πλάκα, βγάζω έναν καλό μέσο όρο.
Από 1/6 το ακριβυναν κι αυτό.

Όπως έχω αναφέρει ΟΛΟΙ έχουν ακριβυνει 30-40% σε σχέση με πέρσι τέτοιο καιρό.
Κατά τα άλλα θα σωθούμε από τα χρωματάκια.
Φίλε μου με τέτοια κατανάλωση, το να μην έχεις βάλει ακόμα Φ/Β ενώ μπορείς απ' ότι θυμάμαι, είναι μεγάλο λάθος.

Κατανάλωση από 1/5 ως 31/7
my_consumption_1.jpg
94,85% αυτοκατανάλωση (zero feed σύστημα)

Φίλε μου με τέτοια κατανάλωση, το να μην έχεις βάλει ακόμα Φ/Β ενώ μπορείς απ' ότι θυμάμαι, είναι μεγάλο λάθος.

Κατανάλωση από 1/5 ως 31/7
View attachment 275201
94,85% αυτοκατανάλωση (zero feed σύστημα)
Την κατανάλωση νερού, πως την μετράς;

Την κατανάλωση νερού, πως την μετράς;
Έχω δύο wm-bus μετρητές και ένα ESP με wm-bus support. Ο ένας μετρητής είναι για το πότισμα και ο άλλος για το σπίτι.

Έχω πλέον 15,5 KWp

edit: αυτοί είναι οι μετρητές

https://smarthomehellas.gr/proionta/hydrodigit-s1/ ενώ από το ίδιο μέρος προμηθεύτηκα και το ESP

Last edited:
  • Love
Reactions: avpap
Έχω δύο wm-bus μετρητές και ένα ESP με wm-bus support. Ο ένας μετρητής είναι για το πότισμα και ο άλλος για το σπίτι.

Έχω πλέον 15,5 KWp
στο ιδιο χρονικο διαστημα με 10αρι ειχα 3.89mwh παραγωγη. Ξερω οτι δεν εχει ιδανικη τοποθετηση το συστημα μου αλλα δεν θυμομουν οτι το δικο σου ηταν τοσο μεγαλο.
Εχεις καποιο λινκ ή καποιο βιντεο για τους μετρητες νερου που χρησιμοποιεις; θα με ενδιεφερε και εμενα να εχω μετρηση καταναλωσης νερου. Χρησιμοποιω επισης home asisstant.

στο ιδιο χρονικο διαστημα με 10αρι ειχα 3.89mwh παραγωγη. Ξερω οτι δεν εχει ιδανικη τοποθετηση το συστημα μου αλλα δεν θυμομουν οτι το δικο σου ηταν τοσο μεγαλο.
Εχεις καποιο λινκ ή καποιο βιντεο για τους μετρητες νερου που χρησιμοποιεις; θα με ενδιεφερε και εμενα να εχω μετρηση καταναλωσης νερου. Χρησιμοποιω επισης home asisstant.
Είχα 10,5 και πρόσθεσα 5 τέλος Απρίλη. Δε μπορούσα νωρίτερα γιατί δεν είχε τελειώσει μία πέργκολα στην ταράτσα. Μόλις ολοκληρώθηκε μπήκαν άλλα 5 KWp εκεί (8 620ρια)

Για το νερό έκανα edit παραπάνω. Ο Θάνος που έχει το μαγαζί είναι πολύ καλός (ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση)

• Like
στο ιδιο χρονικο διαστημα με 10αρι ειχα 3.89mwh παραγωγη
3,81 είχα Μάη - Ιούλη 2023, 4,49 το 2024 και 4,51 πέρυσι. Το 23 όμως με τις διπλές εκλογές (οι δεύτερες είχαν συνδυαστεί και με διακοπές) έλειψα πολλές μέρες και γι΄ αυτό ήταν αρκετά παρακάτω, αφού σαν zero feed όταν δεν έχει κατανάλωση δεν παράγει.

• Like
Είχα 10,5 και πρόσθεσα 5 τέλος Απρίλη. Δε μπορούσα νωρίτερα γιατί δεν είχε τελειώσει μία πέργκολα στην ταράτσα. Μόλις ολοκληρώθηκε μπήκαν άλλα 5 KWp εκεί (8 620ρια)

Για το νερό έκανα edit παραπάνω. Ο Θάνος που έχει το μαγαζί είναι πολύ καλός (ελπίζω να μη θεωρηθεί υ
Πολύ ενδιαφέρον αυτό με τον μετρητή νερού. Το κρατάω στα υπόψιν. Απλά δεν ξέρω τι εμβέλεια έχει το ασύρματο πρωτόκολλο του. Να υποθέσω ότι έχεις αγοράσει κάποιο usb dongle για τον υπολογιστή που τρέχει το HA;

Πολύ ενδιαφέρον αυτό με τον μετρητή νερού. Το κρατάω στα υπόψιν. Απλά δεν ξέρω τι εμβέλεια έχει το ασύρματο πρωτόκολλο του. Να υποθέσω ότι έχεις αγοράσει κάποιο usb dongle για τον υπολογιστή που τρέχει το HA;
το wm-bus έχει μεγάλη εμβέλεια, εξαρτάται από τον wm-bus receiver. Εγώ έχω ένα μικρό κουτάκι ESP32 που συνδέεται στο wifi μου και το έχω κοντά στους μετρητές χωρίς ισχυρή κεραία για το wm-bus. Αλλά θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από τους μετρητές με ισχυρότερη κεραία wm-bus. Το ESP32 μιλάει μέσω ip με το home assistant

• Like