Τίτλοι τέλους για το νερό Λουτρακίου

Τωρα μου θυμισατε τον πεθερο μου (Δωδωνη). Μενει Γιαννενα αλλα παει και παιρνει νερο απο μια πηγη στο χωριο του και παλια οταν ταξιδευε επαιρνε μαζι και το νερο του

Δεν το μπορούσα με τίποτα. Ήταν το μοναδικό νερό που είχε γεύση, και μάλιστα δυσάρεστη. Ήταν γλυφό. Πολλές φορές προτιμούσα να κορακιάσω, ή να περπατήσω μέχρι πιο μακρινό περίπτερο..!

Παρ'όλα αυτά... είναι σίγουρα κρίμα, διότι φαντάζομαι πως αυτή η ιδιαιτερότητα στη γεύση του το έκανε και μοναδικό, και, όπως φάνηκε και εδώ μέσα, αρεστό και ασυναγώνιστο σε άλλους.

Ναι και εμείς στο χωριό πίναμε και παίρναμε μαζί νερό από δύο πηγές αλλά περνώντας τα χρόνια στείλαμε κάποια δείγματα στο Χημείο και από τότε δεν......

Νομίζω μόνο ένας αγαπητός mod έχει μείνει και πίνει νερό από τη Μπούρα !!!!!! Και εδώ κολλάει το " Μα τι πίνεις ρε φίλε" !!!!!:flipout:

Είμαι και γω απο τους φανατικούς πότες του νερού Λουτρακιου , μόνο αυτο ευχαριστιεμαι ! Κρίμα .

Εντάξει τι να πούμε για το εργοστάσιο και τους εργαζόμενους...

Αλλά αυτό που θυμάμαι καλά είναι,ότι το Λουτρακίου ήταν πάντα το τελευταίο σε ποιότητα και το πρώτο σε κολοβακτηρίδια...

αν ειχε κολοβακτηριδια το συγκεκριμενο με τοσα που εχω καταναλωσει...
μην ξεχναμε οτι λουτρακι εμφιαλωνουν πολλοι και απο οσο θυμαμαι κατηγοριες υπηρχαν γι αυτους, αλλα η μπαλλα παιρνει το ονομα γενικως
και μια και συζηταμε εκτος απο το Λουτρακι τα μονα που μπορω να καταναλωσω ως next best ειναι ενδεχομενως η Σουρωτη και η Ιολη αν και το τελευταιο ειναι πανακριβο.
οποτε αναγκαστηκα να παρω αλλη μαρκα πχ κορπη ζαγορι βικος κλπ τελικα ποτισαμε γλαστρες.
ηπια λουτρακι νομιζω καπου στα 8 δηλαδη γυρω στο 65 απο εμφιαλωτες τοτε Καραντανη και Γερανι και απο τοτε μου εμεινε.
μια εξαδα την εβδομαδα στο σπιτι και γυρω στη μιση στο γραφειο για προσωπικη καταναλωση.
Στο σπιτι απο βρυση πινω οταν τελειωνει το εμφιαλωμενο.

Προσωπικά για μένα (χωρίς να αμφισβητώ τη γεύση κανενός που του αρέσει) δεν υπήρξε ποτέ χειρότερο νερό από του Λουτρακίου (αυτού που συζητάμε, όχι των μικρότερων). Το σωστό νερό δεν έχει γεύση (άγευστο, άοσμο, άχρωμο κλπ). Του λουτρακίου είχε γεύση "χωματίλα". Δεν ξέρω αν αλλοίωνε τη γεύση το πλαστικό του γιατί για πολλά χρόνια είχε διαφορετική υφή και όψη (πιο "θολό") από των υπολοίπων, αν ήταν το νερό καθεαυτό έτσι ή συνδυασμός και των δύο. Αυτό μέχρι πριν 7-8 χρόνια που το έκοψα μαχαίρι καθώς όποτε τύχαινε σε εστιατόριο ή αλλού έπινα μία στο τόσο. Πρόσφατα υποχρεωτικά πήρα ένα μικρό δωρεάν με καφέ και ήπια και είχε σαφώς "καθαρίσει" αρκετά αλλά και πάλι είχε "γεύση".

Το θέμα "βρώμικο"-κολοβακτηρίδια υπήρξε έντονο κάποια στιγμή και δεν ήταν ράδιο αρβύλα από ανταγωνιστές. Ύστερα από καταγγελία είχε γίνει έρευνα και ανάλυση του νερού από τις αρμόδιες αρχές (επιθεώρηση υγείας ή ότι ανάλογο) και είχε κλειστεί το εργοστάσιο για κάποιες μέρες να καθαριστεί και να ξαναελεγχθεί. Όλα αυτά πριν 10-12 χρόνια και ήταν δημοσιευμένο σε εφημερίδες.

Λίγο πολύ οι περισσότερες εταιρείες εμφιάλωσης είχαν κάποια φάουλ στο ιστορικό τους, πχ μου έτυχε σε εξάδα πολύ διάσημης φίρμας το ένα μπουκάλι.....κίτρινο!
Εδώ στην Εύβοια τα τελευταία δύο χρόνια έχει μεγάλη πέραση το τοπικό "Δίρφυς"

Θυμάμαι το Λουτράκι από μικρό παιδί, μαζί με το "Σάριζα" ήταν σχεδόν τα μόνα στην ελληνική αγορά (γυάλινο μπουκάλι, μεταλλικό πώμα......)

το νερο παντα εχει γευση
μπορει να οριζεται ως αγευστο αλλα ειναι ευχαριστο στον ουρανισκο οπως και το καλο κρασι.
ειναι θεμα οξινων η βασικων ιδιοτητων.
και το συγκεκριμενο, επειδη κατα καιρους χαζευα ετικετες ηταν προς τα βασικα.
δεν με ενδιαφερει τι σημαινει αυτο.

και ως πηγη το Λουτρακι ειχε ιστορικη φημη και αδιαμφισβητητη.

Μετά από τις μαζικές απολύσεις στην Coca-Cola, σειρά πήρε και η Pepsi... Τουλάχιστον αυτές οι πολυεθνικές "ξηγιούνται" σχετικά καλά. Άλλοι σε σουτάρουν ένα πρωί εκεί που δεν το περιμένεις.

Οχι δεν σε απατά. Ανταγωνισμός μήπως;

Α δεν αποκλειεται καθολου. Το νερο Λουτρακιου αλλωστε λογω και παλαιοτητας στην αγορα αλλα και διασυνδεσεων της ΗΒΗ κλπ ειχε αποκλειστικη συμμετοχη σε αγορες που οι αλλοι ετρωγαν πορτα.

Ουτε ακομα και η δολιοφθορα δεν θα μου φαινοταν απιθανο σεναριο στην χωρα που ζουμε ειδικα.....

Αλλα η γευση του ηταν χαλια. Οταν το εβλεπα προτιμουσα νερο βρυσης. Μπορει ναναι και θεμα ουρανισκου και συνδυασμου με το εκαστοτε νερο πιθανον.

Προς το γλυφό η γεύση του μου άφηνε.
Είχε ανεβασμένα τα κατιόντα του νατρίου νομίζω σε σχέση με τα άλλα νερά που κυκλοφορούν.
Είναι τόσες πολλές οι μάρκες που φοβάμαι πως θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Νομίζω μόνο ένας αγαπητός mod έχει μείνει και πίνει νερό από τη Μπούρα !!!!!! Και εδώ κολλάει το " Μα τι πίνεις ρε φίλε" !!!!!:flipout:

Ναι ρε, θα βγω απ' το σπίτι και θα περπατήσω 100 μέτρα για να πιάσω νερό απ' την μπούρα...... :flipout:

Απ' την βρύση πίνω και στο χωριό.

Btw, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω διαφορές μεταξύ νερών. Ολα ίδια μου φαίνονται. Εμφιαλωμένο σπάνια πίνω.....

Κι όμως έχουν διαφορές στη γεύση εξ' αιτίας των διαφορετικών ποσοτήτων ιχνοστοιχείων που έχουν. Σε μεγάλο βαθμό είναι θέμα γούστου, αν και υπάρχουν νερά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που συνιστώνται και για διαιτητικούς σκοπούς.

Φιλος στην ΕΥΔΑΠ παντως μου ελεγε οτι το καλυτερο νερο που μπορει να πιει καποιος (ενταξει εννοειται χωρις αποβλητα μεσα....) ειναι το νερο που ειναι σε κινηση.

Και οξυγονωνεται κατα την κινηση του αυτη.

Ολα τα στατικα νερα μεσα στα μπουκαλια με τους μη ελεγχομενους απο υγειονομικους φορεις τροπους μεταφορας τους και αποθηκευσης.......ελοχευουν κινδυνους που συστηματικα αγνοουμε και κανουμε οτι δεν υπαρχουν.....

Το καλύτερο νερό είναι πάντα το τρεχούμενο.
Από τα εμφιαλωμένα, το νερό Λουτρακίου ήταν κορυφαίο για τα γούστα μου.
Είχε και ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό: Η αναλογία ιόντων Μαγνησίου/Ασβεστίου ήταν υπέρ του Μαγνησίου. Αυτό είναι πολύ καλό για όσους υποφέρουν από νεφρολιθιάσεις.
Ας ελπίσουμε πως θα συνεχίσει η παραγωγή και εμφιάλωση μέσω κάποιου άλλου φορέα. Ακόμα καλύτερα αν είναι τοπικός και αυτοδιαχειριζόμενος...