Τίτλοι τέλους για το νερό Λουτρακίου

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πάρω ξενο.
Εχω σταμπάρει κατα καιρούς κάτι ξένα σε διάφορα ταξίδια μου, αλλά να φανταστείς παλιότερα καλοκαίρια που ταξίδευα εξωτερικό για διακοπές έπαιρνα μαζί μου μιά 12άδα ΗΒΗ.
Αν είναι να πάρω άλλο, αν δεν βρω κάπου αξιόλογο εμφιαλωτή για λουτράκι η πρώτη μου επιλογή είναι Σουρωτή και η δεύτερη Ιόλη, αν και η τελευταία ξεφεύγει στα χρήματα.

Εγώ να πω την αμαρτία μου, δεν βρίσκω ιδιαίτερες διαφορές. Βέβαια δεν έχω καθίσει να πιω πχ τρεις-τέσσερις διαφορετικές ετικέτες τη μια μετά την άλλη για σύγκριση. Εκεί που κατάλαβα κατευθείαν διαφορά, ήταν στο Voss (αλλά είναι από παγετώνα και έχει τιμή αντίστοιχη ακριβής μπύρας).

Να πω και την άλλη αμαρτία μου; Ούτε και καλώδια ακούω!

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πάρω ξενο.
Εχω σταμπάρει κατα καιρούς κάτι ξένα σε διάφορα ταξίδια μου, αλλά να φανταστείς παλιότερα καλοκαίρια που ταξίδευα εξωτερικό για διακοπές έπαιρνα μαζί μου μιά 12άδα ΗΒΗ.
Αν είναι να πάρω άλλο, αν δεν βρω κάπου αξιόλογο εμφιαλωτή για λουτράκι η πρώτη μου επιλογή είναι Σουρωτή και η δεύτερη Ιόλη, αν και η τελευταία ξεφεύγει στα χρήματα.

all time classic υπερηχα μου, οπως και με τη μουσικη:ernaehrung004:
Ιολη ειναι μαλλον το καλυτερο ελληνικο νερο που εχω δοκιμασει με το Κορπη ενα κλικ παρακατω

Μια και πιασαμε αυτο το θεμα, ολα ειναι πως θα συνηθισεις (ή σε συνηθισουν - conditioning).
Οποιος παει στη Γερμανια ενα πρωτο πολιτισμικο σοκ ειναι οτι οταν αυτοι λενε νερο (Wasser) εννοουν το ανθρακουχο, ενω το αλλο της βρυσης το λενε νερο για δουλιες (Leitungswasser).
Με τα χρονια το συνηθισα αυτο το νερο και επειδη πλεον τοι βρισκω και εδω το προτιμω για ποσιμο, αλλα μονο τα καλοκαιρια παγωμενο. Ποτε το χειμωνα
Ειδικα υπαρχει το Ξυνονερο (νομιζω απο τη Φλωρινα), νερο αλλο πραμα :flipout:

Τι μου λές τώρα!!:flipout::flipout:
Όσο καιρό έμεινα στην Ελβετία οι ιθαγενείς εκεί έπιναν μόνο με μπουρμπουλίθρες!...
Όταν τους ρώτησα άν το νερό της βρύσης πίνεται με κοίταγαν περίεργα...
Είπα το νερό νεράκι σε μια χώρα καταπράσινη, γεμάτη νερά....

Παλιος φιλος χημικος που ειχε αναλυσει καποια εμφιαλωμενα, μου ειχε πει οτι το πιο καλο νερο σε στοιχεια ειναι του Λουτρακιου.
Δυστυχως εγω δεν το προτιμουσα γιατι ειχε γευση και ηταν γλυφο.
Αυτο που πινω ομως συνεχεια οταν πηγαινω Ξυλοκαστρο εναι το Υας. (δεν το βρισκω Αθηνα)
Φοβερο νερο και πολυ ελαφρυ.

Φίλοι, η συγκέντρωση του εξασθενούς χρωμίου να μας απασχολεί και όχι τόσο τα κολοβακτηρίδια που υπάρχουν παντού, σε διαφορετική συγκέντρωση βέβαια. Στην σχολή όταν δεν παίρναμε δείγμα από τις τουαλέτες, χρησιμοποιούσαμε φρέσκο γάλα από το ψυγείο για καλλιέργεια Escherichia coli...

Αν βλέπατε αναλύσεις από όλα αυτά τα νερά που αναφέρετε θα αλλάζατε για κάποια από αυτά γνώμη...
Αν έχετε γνωστούς κάντε μια ανάλυση για βαρέα μέταλλα και θα δείτε έκπληκτοι πολλά περίεργα...

Re: Απάντηση: Τίτλοι τέλους για το νερό Λουτρακίου

Αν βλέπατε αναλύσεις από όλα αυτά τα νερά που αναφέρετε θα αλλάζατε για κάποια από αυτά γνώμη...
Αν έχετε γνωστούς κάντε μια ανάλυση για βαρέα μέταλλα και θα δείτε έκπληκτοι πολλά περίεργα...
Ακριβώς έτσι είναι, δυστυχώς για εμάς...

Συν ότι τα νερά για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι στάσιμα μέσα σε πλαστικά μπουκάλια..

εξαρτάται τι εννοείς μεγάλο.
Αν ψωνίζεις συχνά εχεις φρέσκιες παρτίδες.
Μεγαλύτερο κακό μπορείς να πάθεις από επαναχρησιμοποίηση μπουκαλιών παρά από παλιά παρτίδα.
Εννοείται δεν θα ψωνίσεις από περίπτερο.

εξαρτάται τι εννοείς μεγάλο.
Αν ψωνίζεις συχνά εχεις φρέσκιες παρτίδες.
Μεγαλύτερο κακό μπορείς να πάθεις από επαναχρησιμοποίηση μπουκαλιών παρά από παλιά παρτίδα.
Εννοείται δεν θα ψωνίσεις από περίπτερο.

Για τα μπουκάλια έχει γίνει πολλές φορές θέμα σε όλο τον κόσμο, για την ζημιά που κάνουν.

Γνωστος μου που εργαζοταν στο ΙΓΜΕ μου ειχε πει οτι το λουτρακι μαζι με το αυρα ηταν τα χειροτερα νερα αναμεσα σε αυτα που πωλουνται στην Ελλαδα. Οχι ακαταλληλα αλλα οχι καλα για μακροχρονια χρηση.

Γνωστος μου που εργαζοταν στο ΙΓΜΕ μου ειχε πει οτι το λουτρακι μαζι με το αυρα ηταν τα χειροτερα νερα αναμεσα σε αυτα που πωλουνται στην Ελλαδα. Οχι ακαταλληλα αλλα οχι καλα για μακροχρονια χρηση.

τώρα τσουβαλιάζεις.
ΗΒΗ λες ή όλα τα λουτράκι...?

Λεω μονο αυτο που εχει σκετη την ονομασια λουτρακι και το γνωστο σε ολους μας Αυρα της 3Ε νομιζω. Δεν ειπα οτι δεν ειναι ποσιμα, αλλα οι μετρησεις (ακομα και την καλυτερη εποχη , δηλαδη το χειμωνα) εδειχναν τις μεγαλυτερες συγκεντρωσεις στερεων καταλοιπων σε αυτα τα νερα.

σκέτη ονομασία δεν έχει κανένα
υπάρχει το ΗΒΗ, υπάρχει το ΙΡΙΣ, υπάρχει το ΚΡΙΝΟΣ...

Ο φίλος σου για ποιό έλεγε?

Μολις μιλησα ξανα με το φιλο, αφορα ολα τα Λουτρακι supersonic γιατι παιρνουν απο την ιδια πηγη.

τα νερά της βρύσης τα έχουν μετρήσει για κατάλοιπα?
για βάλε ένα βαμβάκι στη βρύση...

Να σας ρωτησω κατι???
Υπαρχει νερο που ειναι ανθρακουχο απο την πηγη???
Γιατι γραφουν μεν "φυσικο μεταλλικο νερο ανθρακουχο",αλλα δεν γραφουν"φυσικα ανθρακουχο μεταλλικο νερο".
Αρα την μπουρμπουληθρα την προσθετουν μετα????
Νομιζω οτι το μονο που υπαρχει ειναι το Ντορνα (και αυτο οχι Ελληνικο)