Τίτλοι τέλους για το νερό Λουτρακίου

Φιλος στην ΕΥΔΑΠ παντως μου ελεγε οτι το καλυτερο νερο που μπορει να πιει καποιος (ενταξει εννοειται χωρις αποβλητα μεσα....) ειναι το νερο που ειναι σε κινηση.

Και οξυγονωνεται κατα την κινηση του αυτη.

Ολα τα στατικα νερα μεσα στα μπουκαλια με τους μη ελεγχομενους απο υγειονομικους φορεις τροπους μεταφορας τους και αποθηκευσης.......ελοχευουν κινδυνους που συστηματικα αγνοουμε και κανουμε οτι δεν υπαρχουν.....

Το έχω ακούσει και εγώ αυτό. Και προσωπικά μετά και από δοκιμές παλαιότερα πολλών εμφιαλωμένων νερών το αγαπημένο μου νερό παραμένει της βρύσης Αθηνών για το οποίο είχα διαβάσει παλαιότερα μία ανάλυση του σε σχέση με εμφιαλωμένα είναι μια χαρά και μου αρέσει κιόλας.

Μάλιστα και η παιδίατρος μου έλεγε για την μικρή στον γάλα να μην βάζω εμφιαλωμένο αλλά βρύσης για αυτούς ακριβώς τους λόγους. Η σύζυγος βέβαια έχει το Κορπη κορώνα στο κεφάλι της αλλά όταν λείπει στην μικρή δίνω από την βρύση κανονικά.

Δεν πινόταν βασικά τα τελευταία χρόνια και αυτή είναι η άποψη όλων των γνωστών μου.

Τα πετρώματα από τα οποία πέρναγε το νερό του έδιναν κάποια πολύ καλά χαρακτηριστικά και κάποια πολύ κακά...εγώ τα τελευταία χρόνια το ακούμπησα μόνο στο κέντρο εκπαίδευσης όταν παρουσιάστηκα γιατί η άλλη επιλογή ήταν πολύ πιο άσχημη...
Από εμφιαλωμένα Κορπή και Βίκος είναι οι πρώτες μου επιλογές...όπως επίσης και τα νερά από τα ψηλά βουνά της Κρήτης που δεν τα βρίσκεις εύκολα.
Ένας πολύ καλός πρακτικός κανόνας είναι ότι όσο ψηλότερα σε υψόμετρο βρίσκεται η πηγή, τόσο το καλύτερο (υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις).

Οσοι ειστε στην Κρητη,ποιο νερο προτιματε?

Παντως το ηβη Λουτρακι μου φαινοταν και εμενα οτι ηταν "γλυφο", "γλυνο" ή οπως λεγεται... αλλα αν διψουσα no problem :-D

Απάντηση: Re: Τίτλοι τέλους για το νερό Λουτρακίου

αν ειχε κολοβακτηριδια το συγκεκριμενο με τοσα που εχω καταναλωσει...
μην ξεχναμε οτι λουτρακι εμφιαλωνουν πολλοι και απο οσο θυμαμαι κατηγοριες υπηρχαν γι αυτους, αλλα η μπαλλα παιρνει το ονομα γενικως
και μια και συζηταμε εκτος απο το Λουτρακι τα μονα που μπορω να καταναλωσω ως next best ειναι ενδεχομενως η Σουρωτη και η Ιολη αν και το τελευταιο ειναι πανακριβο.
οποτε αναγκαστηκα να παρω αλλη μαρκα πχ κορπη ζαγορι βικος κλπ τελικα ποτισαμε γλαστρες.
ηπια λουτρακι νομιζω καπου στα 8 δηλαδη γυρω στο 65 απο εμφιαλωτες τοτε Καραντανη και Γερανι και απο τοτε μου εμεινε.
μια εξαδα την εβδομαδα στο σπιτι και γυρω στη μιση στο γραφειο για προσωπικη καταναλωση.
Στο σπιτι απο βρυση πινω οταν τελειωνει το εμφιαλωμενο.

το ιδιο ακριβως και γω.
Το αγαπημενο μου ειναι το λουτρακι και στη συνεχεια το Ιολη.
Ο λογος ειναι οτι το λουτρακι και το Ιολη,περιεχουν λιγοτερο ασβεστιο και περισσοτερο μαγνησιο,που τους δινει αυτη την ιδιαιτερη γευση,που σε καποιους αρεσει πολυ και σε καποιους αλλους καθολου.
Οταν πηγαινα στο Λουτρακι για προπονησεις,τουμπανιαζα απ'το νερο.
Το μεγαλο μειονεκτημα κι ο λογος που βαρεσε ''κανονι'',ειναι η μεγαλη του τιμη.

Σε πλαστικό σκέυασμα μόνο ρακί πίνω ,, γιατι έτσι την στέλνουν

νερό σαν νερό ,,

σπάνια

9 καφέδες 3 μπύρες 3 ρακες ,, 2 ουισκια

ποτέ δεν κατάλαβα αυτό με τα νερά

ποτέ !

Ο καθένας μας γεύεται διαφορετικά και έχει και διαφορετικές προτιμήσεις, όπως και ακουστικές.
Το pH , τα ολικά στερεά και φυσικά οι μικροδιαφορές στα ιχνοστοιχεία που ήδη αναφέρθηκε έχουν διαφορετικές
αντιδράσεις στην γλώσσα και τον ουρανίσκο.
Δυστυχώς για τον τόπο μου που έκλεισε το εργοστάσιο αλλά και εγώ δεν το μπορούσα το Λουτρακίου.
Προσωπικά προτιμώ τα Ηπειρώτικα - Δυτικής Στερεάς νερά με κορυφαίο το Βελούχι

Last edited:
Στο Βάρυ δεν παίζει ρόλο το νερό.
Το περιτύλιγμα... παίζει ρόλο.
Σαν το χάι εντ ένα πράμα...

Για εμένα πρώτο το "υάς" και μετά Ζαγόρι.
Πάντως τα mineral νεράκια δύσκολα στη γεύση & πέψη.
Το "Λουτράκι" τα τελευταία χρόνια έπεφτε κάπως "βαρύ" στο στομάχι για νερό Λουτρακίου, υπάρχουν και άλλες εμφιαλωτικές στην περιοχή που δεν είχαν τόσο χάλια νερό.

Επίσης το νερό βρύσης στην Αθήνα δε πίνεται με τίποτα, ειδικά αν έχεις δοκιμάσει φιλτραρισμένο νερό ή εμφιαλωμένο. Σκέτο μολύβι πέφτει στο στομάχι, άσε που βρωμοκοπάει χλώριο.
Μπράβο στην εταιρεία που δίνει επιλογές στους εργαζομένους, αν και το βλέπω καθαρά θέμα διαφήμισης. Ας είχαν 200 εργαζομένους και πάνω και βλέπαμε τι επιλογές θα έδιναν...

Απάντηση: Re: Τίτλοι τέλους για το νερό Λουτρακίου

Πισω σε ποιοτητα απο τα κορυφαια Κορπη και Ιολη αλλα αξιοπρεπεστατο σε σχεση με το (απο γεωτρηση) αυρα για να μην αναφερω τα απαραδεκτα Βικος και Ζαγορι.

+1 με ακριβώς αυτή τη σειρά.

Οτι θα υπαρχουν τοσες αντικρουομενες και απολυτες αποψεις για το νερα, δεν το περιμενα.

Ειναι λογικο μετα να συμφωνεις για ηχοσυστηματα η τηλεορασεις?

Προσωπικα, ολα τα νερα μου φαινονται ιδια εκτος απο το ΑΥΡΑ που καταλαβαινω μια γευση και γι'αυτο δεν το προτιμω. Υπαρχουν πολλα εμφιαλωτηρια στο Λουτρακι, για καποια απο αυτα εχουν ακουστει προβληματα. Αν οφειλονται στο εργοστασιο η στην πηγη κανεις δεν ξερει καθοτι γινεται το γνωστο τουμπεκι και κανεις δεν μιλαει γιατι ειναι πολλα τα λεφτα.

Για το εργοστασιο τωρα, ειναι landmark για την περιοχη, απο τα αρκετα μεγαλα εργοστασια που λιγοστευουν σιγα σιγα. Ειχα δουλεψει κιολας εκει σε κτιριακα εργα. Εδω και τρια χρονια που ειχα παει για τελεταια φορα, μιλωντας με ενα μηχανικο, δεν ηταν καθολου αισιοδοξος. "Πολυ γκρινια" μου ειχε πει επι λεξει. Εξεταζαν το κοστος για μια μικρη επεκταση, η οποια αμφιβαλω αν εγινε τελικα.

Καποιοι εξυπνακηδες στο ΔΣ του Δημου Λουτρακιου συζητουν το ενδεχομενο να παρει δανειο ο Δημος και να εκμεταλλευτει το εργοστασιο. Προς το παρον ο Δημαρχος δινει διαβεβαιωσεις οτι στο χωρο δεν θα φτιαχτει πολυκαταστημα, λες και θα βρισκοταν καποιος τρελος να κανει αυτη την εποχη επενδυση σε πολυκαταστημα, οταν στην Αθηνα μονο τα δυο του Λ δουλευουν και τα υπολοιπα βαρανε μυγες.

Σαν Δημος ειναι ηδη πολυ ανοιχτος, εχει πολλες εταιριες (Υδροθεραπευτηριο, αναπτυξιακες, τουριστικες κτλ) και φυσικα ειναι μετοχος στο Καζινο. Κι επειδη αυτο ειναι ζημιογονο, οι ιδιωτες μετοχοι αργα η γρηγορα θα την κανουν και θα μεινει ο Δημος μονος του με το θηριο και μερικες εκατονταδες εργαζομενους. Και μιλαμε για παραδοσιακα πολυ "ευκαταστατο" Δημο.

Σε καμμια περιπτωση τα ποσιμα νερα δεν ειναι ιδια! εχει δοκιμασει να πιει κανεις αποσταγμενο νερο? Απλα δεν πινεται με τιποτα!
Εχω φτιαξει επισης καφε με εργαστηριακο δις-απεσταγμενο (καθαρο) νερο και εχει βγει νεροζουμι, παλι δεν πινεται. Μια φιλη υποστηριζει οτι ο εσπρεσσο στη Ρωμη εχει ιδιαιτερη γευση λογω του νερου της περιοχης που ειναι τιγκα στα αλατα. Επισης τα μαλτ παιρουν τις ιδιαιτεροτητες βασικα απο το νερο της πηγης.
Το ΗΒη θυμαμαι το επινα μικρος, αλλα τελευταια μια φορα που το δοκιμασα μου φανηκε γλυφο (αλκαλικο μαλλον), συμφωνω με τους φιλους παραπανω.
Ισως αυτος να ειναι ο λογος που απετυχε εμπορικα

Πάνο, το πίνω καθημερινά πολλάαα χρόνια. Σχεδόν 0.75-1.5 λίτρο τη μέρα, ανάλογα με την εποχή.
Το ξεχωρίζω ακόμα και στον καφέ που λένε.
Δεν παρατήρησα τίποτα διαφορετικό.

Ναι αλλα παλια δεν ειχες επιλογες, ΗΒη ομως ειχε παντου. Σου αρεσε, το συνηθισες και εμεινες πιστος
Ελα ομως που βγηκαν δεκαδες αλλα και ο κοσμος αρχισε να εχει προτιμησεις...
Εχω δοκιμασει και ενα σωρο ξενα νερα πχ εμενα το περιφημο Evian δε μου πολυαρεσει, ασε που ειναι πανακριβο