Το chat του δικάναλου

Εγώ πάντως εχθές πήγα σε ένα live. Jazz, όχι κάποια μεγάλη ορχήστρα, μία κιθάρα, ένα μπάσο, πλήκτρα, drums και σαξόφωνο.
Ο χώρος ωραίος, ο ήχος για live από τους καλύτερους.
Σε σχέση με τα ακριβά συστήματα που έχω ακούσει σε εκθέσεις;
Με 10 αυτό που άκουσα εχθές δεν πλησιάζουμε ούτε το 5.
Εάν επιτρέπεται ποιους μουσικούς άκουσες;

Ας κρατήσουμε σαν δεδομένο ότι αυτό το διάστημα είμαι down και ως εκ τούτου το μυαλό μου είναι θολό πωπωπω πωπωπωπω😄
Κατάφερα να βγάλω ήχο από το acrylic και να το στείλω μεσω coaxial στο eversolo, αλλά...

Δίνει ήχο οπότε και όταν θέλει .
Αν δε ,βάλω τέρμα τον ήχο στο acrylic,τότε κόβει τον ήχο και αρχίζει το πρρρρρρ !!!
Δεν τόλμησα να βάλω το πικάπ, αλλά τουλάχιστον έβγαλε ήχο το bt (από το τηλέφωνο) και η arc.
Κάτι είναι και αυτό 😸
Προς το παρόν, προβληματισμένος με την απρόσκοπτη λειτουργία του arylic.

• Haha
Reactions: Tzimisce
Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρω το αναλυτικό μανιουαλ του acrylic,να δω πως μπαίνεις στα διάφορα μενού.
Το δικό του είναι για κλωτσιές.
Θα το ψάξω και στο YouTube και βλέπουμε.

Το manual της Arylic. Να μην το ψάχνεις.

Attachments

Το manual της Arylic. Να μην το ψάχνεις.
Μάικ,αυτό το έχει στο κουτί.
Νόμιζα ότι υπήρχε και πιο αναλυτικό.
Θα δω τι μπορώ να κάνω και μέσα από το app γιατί νομίζω ότι έχει και περισσότερες επιλογές.
Πχ ,από εκεί μπορείς να επιλέξεις στο πικάπ mm ή MC κεφαλή.
Τώρα πως θα δουλέψει, είναι ένα άλλο θέμα 😀

Εάν επιτρέπεται ποιους μουσικούς άκουσες;

Entropy Five.
Δεν έχουν κυκλοφορήσει κάτι, αλλά ο μπασίστας είναι φίλος. Απλά δεν χάνω ευκαιρία για ένα live όσο μικρό και να είναι το συγκρότημα.
Πιο καλά περνάω με συγκροτήματα που δεν έχουν κυκλοφορήσει τίποτα παρά με κάτι "μεγάλα ονόματα" που θυμήθηκαν την Ελλάδα στα γεράματα και έρχονται για το εφάπαξ.. :)

Κατάφερα να βγάλω ήχο από το acrylic και να το στείλω μεσω coaxial στο eversolo, αλλά...

Δίνει ήχο οπότε και όταν θέλει .
Αν δε ,βάλω τέρμα τον ήχο στο acrylic,τότε κόβει τον ήχο και αρχίζει το πρρρρρρ !!!
Δεν τόλμησα να βάλω το πικάπ, αλλά τουλάχιστον έβγαλε ήχο το bt (από το τηλέφωνο) και η arc.
Κάτι είναι και αυτό 😸
Προς το παρόν, προβληματισμένος με την απρόσκοπτη λειτουργία του arylic.
Βάλε το Volume του Arylic στο τέρμα, δηλαδή ένα κλικ πριν αρχίσει το πρρρρρρ !!! 😁
Και άφησε το εκεί μόνιμα, μην το ξαναπειράξεις.

Επίσης δοκίμασε την οπτική σύνδεση μεταξύ Arylic και Eversolo. Πιστεύω, θα έχει λιγότερα προβλήματα.

Μάικ,αυτό το έχει στο κουτί.
Νόμιζα ότι υπήρχε και πιο αναλυτικό.
Θα δω τι μπορώ να κάνω και μέσα από το app γιατί νομίζω ότι έχει και περισσότερες επιλογές.
Πχ ,από εκεί μπορείς να επιλέξεις στο πικάπ mm ή MC κεφαλή.
Τώρα πως θα δουλέψει, είναι ένα άλλο θέμα 😀
Το manual -αυτό είναι μόνο, δεν υπάρχει άλλο- λέει σε κάποιο σημείο για επιλογή μεταξύ
MM και MC, αλλά έχεις δίκιο, δε λέει πως γίνεται. Οπότε μέσω App αυτό είναι το σωστό αμέσως επόμενο βήμα.
Αυτά προς το παρόν.
Αναμένουμε νεώτερα επί του πληκτρολογίου! 🙋‍♂️

Μάικ,δυστυχώς το arylic,έχει (μπορεί να φταίω και γω) αλλοπροσαλη συμπεριφορά.
Όταν το ανοίγεις απ' τον διακόπτη του ,αρχίζει για 2-3 δευτερόλεπτα να αναβοσβηνει πολύ γρήγορα το bt και μετά αναβοσβηνει αργά.
Αφού το βρίσκω στο dap και πάω να κάνω ζεύξη,μου βγάζει μύνημα ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με το acrylic.
Χθές βράδυ για πολλοστή φορά,το άνοιξα και το bt αναβοσβηνε πολυ γρήγορα και έμεινε εκεί σταθερά.
Άνοιξα το dap το ξαναβρήκε , έκανα ζεύξη και όλα καλά!!!
Έψαξα και το app και εκεί είχε την επιλογή mm ή MC το έβαλα στο MC και υποθέτω ότι είμαστε οκ.
Δεν μπορώ να δοκιμάσω το πικάπ ακόμα,ένεκα ....άστο καλύτερα 😃

Αυτό που μπορώ να καταθέσω με σχετική σιγουριά είναι ότι :
Α) η προενισχυση του Eversolo, είναι σχετικά χαμηλή και θέλει να γυρίσεις το volume πάνω από το μισό για να παίξει αξιοπρεπώς.
Για δυνατά ,κοντά στο τέρμα.
Β) Το Spotify παίζει υποδεέστερα από το ίδιο (?) αρχείο που έχω στον SSD του Eversolo.
Γ) Καλά είχα ησυχάσει τόσο καιρό από τη κατάρα garbage in, garbage out.
Τα Dynaudio ή σκοτώνουν ή αδιαφορουν ή απαιτούν να αλλάξεις τραγούδι 😀
Ενώ με τα Dali ,ήταν όλα χάλια και είχες το κεφάλι σου ήρεμο 😁
Θα το βρω μωρέ...που θα μου πάει,🤗

Ααα , με την ευκαιρία....
Θέλω να πάρω καλώδιο οπτικής ίνας για να δοκιμάσω και αυτήν την σύνδεση.
Να πάρω ότι βρω ή παίζει ρόλο η ποιότητα??
Αν ναι ,έχουμε καμμιά πρόταση σε ανθρώπινες τιμές,γιατί θα χρειαστώ τουλάχιστον 3 τεμάχια.

Last edited:
Μάϊκ, συνονόματε και συγχωριανέ (εξ αγχιστείας)! :cool:
Σου εξήγησα ότι θα χρειαστεί να μιλήσουμε στο τηλέφωνο! Βαριέμαι να γράφω, εσύ δεν βαριέσαι; 😁
Το πρόβλημα με τη χαμηλή ένταση υποψιάζομαι, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι γνωρίζω την αιτία. Και θα λυθεί πολύ εύκολα. Και τα υπόλοιπα. Όποτε έχεις διάθεση λοιπόν, βάρα μία κλήση! No problem!
Καλώδιο οπτικής ίνας βάλε ότι νάναι, του κιλού. Αρκεί να δουλεύει. Δε χρειάζεται και τίποτε παραπάνω για να ακούς την τηλεόραση ή το δορυφορικό σου δέκτη. Και εν πάση περιπτώσει αποκλείω να ακούσεις διαφορές από καλώδιο οπτικής ίνας.

Αυτά τα ολίγα. Αναμένουμε νεώτερα... :)

Μάϊκ, συνονόματε και συγχωριανέ (εξ αγχιστείας)! :cool:
Σου εξήγησα ότι θα χρειαστεί να μιλήσουμε στο τηλέφωνο! Βαριέμαι να γράφω, εσύ δεν βαριέσαι; 😁
Το πρόβλημα με τη χαμηλή ένταση υποψιάζομαι, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι γνωρίζω την αιτία. Και θα λυθεί πολύ εύκολα. Και τα υπόλοιπα. Όποτε έχεις διάθεση λοιπόν, βάρα μία κλήση! No problem!
Καλώδιο οπτικής ίνας βάλε ότι νάναι, του κιλού. Αρκεί να δουλεύει. Δε χρειάζεται και τίποτε παραπάνω για να ακούς την τηλεόραση ή το δορυφορικό σου δέκτη. Και εν πάση περιπτώσει αποκλείω να ακούσεις διαφορές από καλώδιο οπτικής ίνας.

Αυτά τα ολίγα. Αναμένουμε νεώτερα... :)
Μάικ εγώ πάλι α) βαριέμαι να μιλάω στο τηλέφωνο και β)και κυριότερο με το ιγμόρειο τίγκα στο νερό είναι επίπονο να έχω κάτι μέσα στο αυτί μου.🫨
Πάνω από 2 μήνες ταλαιπωρία φίλε!
Επίσης λόγω σύνταξης, πρέπει να βρω ασχολία να περνάει η ώρα.
Παλιά λοιπόν που δεν είχα χρόνο να ..φτύσω ή δεν έγραφα ή ήμουν σύντομος.
Τώρα φροντίζω να περνάει ευχάριστα η ώρα.
Αν σε πάρω τηλέφωνο σε ένα λεπτό έχουμε λύσει το θέμα,ενώ εδώ θα περάσει ένα ευχάριστο μισάωρο.
Άσε δε ,που κάποιον μπορεί να βοηθήσουμε με τα γραπτά μας.

Γράφε λοιπόν κουμπάρε 😀😃🍻

• Haha
Reactions: vlad66
Μάικ εγώ πάλι α) βαριέμαι να μιλάω στο τηλέφωνο και β)και κυριότερο με το ιγμόρειο τίγκα στο νερό είναι επίπονο να έχω κάτι μέσα στο αυτί μου.🫨
Υπάρχει και η ανοιχτή συνομιλία! 😜
Φαντάσου να χρειαζόταν να φορέσεις IEM's! 😄
Πάνω από 2 μήνες ταλαιπωρία φίλε!
Επίσης λόγω σύνταξης, πρέπει να βρω ασχολία να περνάει η ώρα.
Παλιά λοιπόν που δεν είχα χρόνο να ..φτύσω ή δεν έγραφα ή ήμουν σύντομος.
Τώρα φροντίζω να περνάει ευχάριστα η ώρα.
Αν σε πάρω τηλέφωνο σε ένα λεπτό έχουμε λύσει το θέμα,ενώ εδώ θα περάσει ένα ευχάριστο μισάωρο.
Άσε δε ,που κάποιον μπορεί να βοηθήσουμε με τα γραπτά μας.
Βρίσκομαι στην εντελώς αντίθετη κατάσταση. Για λόγους που δεν είναι δημόσια ανακοινώσιμοι με κουράζει σε αυτή την περίοδο πάρα πολύ το γράψιμο. Αλλά το ψώνιο το συγγραφικό είναι ψώνιο!
Δεν το αποφεύγω και -το χειρότερο απ' όλα- δεν καταφέρνω να μη γράφω σεντόνια! 🤣

Γράφε λοιπόν κουμπάρε 😀😃🍻
Εντάξει, γεννηθήτω το θέλημά σου! 😇

• Haha
Υπάρχει και η ανοιχτή συνομιλία! 😜
Φαντάσου να χρειαζόταν να φορέσεις IEM's! 😄

Βρίσκομαι στην εντελώς αντίθετη κατάσταση. Για λόγους που δεν είναι δημόσια ανακοινώσιμοι με κουράζει σε αυτή την περίοδο πάρα πολύ το γράψιμο. Αλλά το ψώνιο το συγγραφικό είναι ψώνιο!
Δεν το αποφεύγω και -το χειρότερο απ' όλα- δεν καταφέρνω να μη γράφω σεντόνια! 🤣

Εντάξει, γεννηθήτω το θέλημά σου! 😇
Μάικ, λόγω νερού,έχει μισοβουλωσει η ευσταχιανή σαλπιγγα και:
α) εδώ και δύο μήνες δεν μπορώ να φορέσω τα ακουστικά που έχωεστω για ένα λεπτό,για να ακούσω πολλά τραγούδια που έχω στο τηλέφωνο,ώστε να αποφασίσω πιο τελικά θα κρατήσω .
β) ο τσιριχτος ήχος που βγάζει το τηλέφωνο όπως και τα μπάσα,μου δημιουργουν ένα δυσάρεστο και ενοχλητικό βουητό στο αυτι.

Σήμερα το πρωί που ήθελα να ακούσω λίγο μουσική από το καινούργιο σύστημα ,μάλλον ταλαιπωρήθηκα παρά το ευχαριστήθηκα.
Ήταν όμως τόση η κάψα μου,να το ακούσω που τα ξέχασα όλα.😃
Είμαι τόσο ευχαριστημένος από το σύστημα,που επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, βάζω μουσική και δεν το ....βλαστιμαω 😁
Φαντάζομαι πως θα έπαιζε,αν είχα την δυνατότητα να το στήσω σωστά.
Χύμα όλα και η ευχαρίστηση είναι εκεί.
Και όλα αυτά από δύο μηχανήματα,που μου κόστισαν σχεδόν 10 φορές λιγότερα από τα προηγούμενα.
Για μένα πλέον δεν υπάρχει καλό η κακό σύστημα.
Υπάρχει ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ σύστημα 🍻

Αα.. περιμένω να μου γράψεις τις υποψίες σου, γιατι παίζει χαμηλά το σύστημα.!!

• Like
Entropy Five.
Δεν έχουν κυκλοφορήσει κάτι, αλλά ο μπασίστας είναι φίλος. Απλά δεν χάνω ευκαιρία για ένα live όσο μικρό και να είναι το συγκρότημα.
Πιο καλά περνάω με συγκροτήματα που δεν έχουν κυκλοφορήσει τίποτα παρά με κάτι "μεγάλα ονόματα" που θυμήθηκαν την Ελλάδα στα γεράματα και έρχονται για το εφάπαξ.. :)
Στο rock τα ... ένσημα και το εφάπαξ ισχύουν, αλλού όμως είναι η φύση, εξέλιξη και θεώρηση της μουσικής που διαφοροποιεί τα πράγματα.

• Like
Δεν ισχύει μόνο για την Rock, αυτό είναι φαινόμενο όλων των ειδών μουσικής.
Αλλά όπως και να έχει, θα προτιμήσω να πάω σε ένα live που ένα μικρό συγκρότημα θα αυτοσχεδιάσει πάνω σε γνωστά θέματα παρά στο promo του 72 seasons των Metallica.
Ή να το πω καλύτερα, προτιμώ με τα ίδια λεφτά να πάω σε 5-6 live μικρών συγκροτημάτων παρά να μου πλασάρουν οι παππούδες τον τελευταίο τους (χλιαρό) δίσκο.

• Like
Reactions: mdvq
Αα.. περιμένω να μου γράψεις τις υποψίες σου, γιατι παίζει χαμηλά το σύστημα.!!
Τις έχω ήδη γράψει. Και περιγράψει. Εδώ. Τι θα κάνεις;
  • Από το Eversolo θα ρυθμίσεις την έξοδο τους αποκλειστικά για XLR. Όχι ταυτόχρονα η παράλληλα με RCA. Μόνο XLR. (Εάν τυχόν υπάρχει και η επιλογή μεταξύ Fixed και Variable, θα επιλέξεις την Variable. Προσοχή επ' αυτού να μην κάνουμε καμμία ζημιά).

• Από την πίσω όψη (πλάτη) των Dynaudio βρίσκουμε το διακόπτη ρύθμισης ευαισθησίας τριών θέσεων και τον ρυθμίζουμε στα +4 dBu. Και στα δύο ηχεία.

• Τους υπόλοιπους διακόπτες τους ρυθμίζουμε ως εξής:
Hi Pass - Στη θέση Flat​
LF - Στη θέση 0​
MF - Στη θέση 0​
HF - Στη θέση 0​
  • Αφαιρούμε από τα ηχεία τα RCA καλώδια που τυχόν έχουν παραμείνει.
Κάνε όλα τα παραπάνω και πες μου αν λύθηκε το πρόβλημα. Αναμένω. :)

Όλα έχουν γίνει όπως τα έχεις περιγράψει.
Το μόνο που απομένει είναι να αφαιρεθεί το καλώδιο από την είσοδο RCA των Dynaudio.
Αν και ζωηρά αμφιβάλω αν θα γίνει τίποτα ,γιατί ΠΟΤΕ δεν παίζει η μία είσοδος αν δεν είναι κλειστό το άλλο μηχάνημα.
Ούτως ή άλλως το καλώδιο RCA θα βγει από την είσοδο των Dynaudio και από τον δορυφορικό δέκτη ή θα καταλήξει στην line του arylic ή θα καταργηθεί τελείως και θα συνδέσω τον δορυφορικό με οπτική ίνα στο arylic.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Δηλαδή για να καταλάβω...
Αυτή η κατασκευή,που λένε ότι έχει το καλύτερο ήχο στον κόσμο,τηρεί καμμία hiend προδιαγραφή? 😀

• Haha
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Και εδώ μια άλλη έκδοση.
Και με κανονική μουσική.
Depeche mode αν δεν λανθανω!

Αυτή η κατασκευή,που λένε ότι έχει το καλύτερο ήχο στον κόσμο,τηρεί καμμία hiend προδιαγραφή? 😀

Ποιος λέει ότι έχει τον καλύτερο ήχο στον κόσμο;
Έχω ακούσει πολύ καλύτερα σε αυτή τη φιλοσοφία που ο ιδιοκτήτης τους ήταν ο ορισμός του "cost is no object".
Είχαν πάει σπίτι του από μία Δανέζικη εταιρία και του είχαν χτίσει ένα δωμάτιο πίσω από το σαλόνι για να μην φαίνονται οι κόρνες (full horn).
Με μία 2Α3 αν το έβαζε στη μέση σου έφευγαν τα σφραγίσματα. 😂

Ποιος λέει ότι έχει τον καλύτερο ήχο στον κόσμο;
Έχω ακούσει πολύ καλύτερα σε αυτή τη φιλοσοφία που ο ιδιοκτήτης τους ήταν ο ορισμός του "cost is no object".
Είχαν πάει σπίτι του από μία Δανέζικη εταιρία και του είχαν χτίσει ένα δωμάτιο πίσω από το σαλόνι για να μην φαίνονται οι κόρνες (full horn).
Με μία 2Α3 αν το έβαζε στη μέση σου έφευγαν τα σφραγίσματα. 😂
Εδώ δεν χρειάζονται κτισιματα.
Έχουμε hiend ροδακια,να το πηγαίνουμε όπου θέλουμε 😁

Attachments

• Screenshot_2025-05-23-09-54-09-129_com.alphainventor.filemanager.jpg
    Screenshot_2025-05-23-09-54-09-129_com.alphainventor.filemanager.jpg
    175.5 KB · Views: 12
  • Haha