Το chat του δικάναλου

Ωραια το βγαλαμε..
Το καλωδιο ειναι κολλημενο στο γουφερ. 😡
Πως προτεινετε να το βγαλω;
Εμπειρια δεν υπαρχει ουτε και τα εργαλεια που μαλλον θα χρειαστουν.
Εχω κολλητηρι και καλαι μονο.
Να κοψω το καλωδιο και επειτα να το κολλησω;
Help Popeye, HELP. 🙃
Δεν χρειάζεσαι κάτι που δεν έχεις.

Με το κολλητήρι λιώνεις την κόλληση και ενώ συνεχίζεις να την θερμαίνεις τραβάς το καλώδιο για να βγει. Ίσως χρειαστεί να το κουνήσεις και λίγο.

• Like
Reactions: Haagenti
Δεν χρειάζεσαι κάτι που δεν έχεις.

Με το κολλητήρι λιώνεις την κόλληση και ενώ συνεχίζεις να την θερμαίνεις τραβάς το καλώδιο για να βγει. Ίσως χρειαστεί να το κουνήσεις και λίγο.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Και πως θα απομακρύνω τη περιττή ποσότητα που θα μείνει πάνω στους ακροδέκτες του γουφερ;
Η δεν χρειάζεται;
Μπορώ ασ' πούμε να τη χρησιμοποιησω σαν βάση (ζεσταίνοντας την) όταν προσπαθήσω να τα ξανακολλησω ;

Δεν χρειάζεται να την απομακρύνεις. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να ξανα-κολλήσεις τα καλώδια. Αλλά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και μερική καινούργια κόλληση ή (αν έχεις) σολντερίνη. Διαφορετικά δεν θα κολλήσει καλά το καλώδιο στον ακροδέκτη. Θα έχεις αυτό που λέμε "ψυχρή κόλληση".

Δεν χρειάζεται να την απομακρύνεις. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να ξανα-κολλήσεις τα καλώδια. Αλλά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και μερική καινούργια κόλληση ή (αν έχεις) σολντερίνη. Διαφορετικά δεν θα κολλήσει καλά το καλώδιο στον ακροδέκτη. Θα έχεις αυτό που λέμε "ψυχρή κόλληση".
Έχω σολντερίνη, λες να βάλω μόνο τέτοια ;

• Like
Reactions: vlad66
Έτσι θα ξεκινήσεις. Όταν έρθει η ώρα θα βάλεις στο καλώδιο λίγη σολντερίνη, θα το ακουμπήσεις στον ακροδέκτη που έχει την κόλληση και θα ζεστάνεις την κόλληση με το κολλητήρι μέχρι να λιώσει. Με το που λιώσει θα δεις ότι θα την ρουφήξει σε έναν βαθμό το καλώδιο και θα κολλήσει όμορφα και ωραία.

• Like
Reactions: Haagenti
Έτσι θα ξεκινήσεις. Όταν έρθει η ώρα θα βάλεις στο καλώδιο λίγη σολντερίνη, θα το ακουμπήσεις στον ακροδέκτη που έχει την κόλληση και θα ζεστάνεις την κόλληση με το κολλητήρι μέχρι να λιώσει. Με το που λιώσει θα δεις ότι θα την ρουφήξει σε έναν βαθμό το καλώδιο και θα κολλήσει όμορφα και ωραία.
Μου περιγράφεις μια ιδανική κατάσταση ,ήδη νιώθω καταξιωμένος diyer.
Ευχαριστώ.

Attachments

• post-12189-0-08477200-1484336686_thumb.png
    post-12189-0-08477200-1484336686_thumb.png
    110.1 KB · Views: 19
Τι έκανες τελικά ;;
Τα κόλλησες ;;;
Όχι δεν πρόλαβα.. Σχολαω από δουλειά και στο καπάκι σπατουλάρω κάτι τοίχους στη μάνα μου. Από βδομάδα. Έχω τα Audio Physic και παίζω.

ΥΓ. Ξεκόλλημα θέλουν για να τα στείλω στον μάστορα.

• Like
Reactions: vlad66
Μπήκα στο Tidal μπας και το ξεκινήσω..

Καταρχάς δεν έχει 12€ τον μήνα η οικογενειακή συνδρομή , αλλά 17€
(12€ κοστίζει η "στάνταρ" ποιότητα" ήχου και όχι η FLAC- HiRes και φυσικά ΔΕΝ μας ενδιαφέρει)

2ον, ο Παναγιώτης έχει ήδη και βγαίνει από την ομάδα.. δικό μου λάθος που τον έβαλα μέσα..

Άρα να συντονιστούμε ξανά σύμφωνα με τα νέα δεδομένα οι ενδιαφερόμενοι..

1) vlad66
Είμαι μέσα, έτσι κι' αλλιώς.

Αλλά που το βρήκες το 17€?
Εδώ λέει άλλα.

Family (up to 6 members)
11.99 € / month
Music for the entire family

• 110M+ tracks in lossless, HiRes FLAC, and Dolby Atmos
  • Ad-free, offline listening
  • Clean playlists and curated content for kids
  • Each member has an individual account

Εδώ λέει άλλα.

Family (up to 6 members)
11.99 € / month

Στο Ελληνικό Google

Screenshot_20251111-230546.png

Κάπου έγραφε και για την ποιότητα αναπαραγωγής, αλλά δεν το βλέπω τώρα.

Αν το πληρώσεις απευθείας από το site του tidal είναι 7.49 ευρώ το ατομικό και 11.99 το family όπως έδειξε σωστά ο sonus. Αν πας να το πάρεις μέσω Apple έχει μεγαλύτερη τιμή

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Μπήκα στο Tidal μπας και το ξεκινήσω..

Καταρχάς δεν έχει 12€ τον μήνα η οικογενειακή συνδρομή , αλλά 17€
(12€ κοστίζει η "στάνταρ" ποιότητα" ήχου και όχι η FLAC- HiRes και φυσικά ΔΕΝ μας ενδιαφέρει)

2ον, ο Παναγιώτης έχει ήδη και βγαίνει από την ομάδα.. δικό μου λάθος που τον έβαλα μέσα..

Άρα να συντονιστούμε ξανά σύμφωνα με τα νέα δεδομένα οι ενδιαφερόμενοι..

1) vlad66

Εδώ λέει άλλα.

Family (up to 6 members)
11.99 € / month

Στο Ελληνικό Google

View attachment 260702

Κάπου έγραφε και για την ποιότητα αναπαραγωγής, αλλά δεν το βλέπω τώρα.
Σε μπελά μας εβαλε η AI.
Οι πληροφορίες που ανέφερα (12 €/μήνα) προέρχονται από τη σελίδα pricing της Tidal.
Code:
https://tidal.com/pricing

Πάμε τώρα στη δική σου πηγή. Από όπου έλαβες Screenshot.
Αναζήτηση Google: <Tidal κοστοσ>
Μας βγάζει στη σελίδα
Code:
https://www.google.com/search?q=Tidal+%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83&sca_esv=2286498253ea9ec4&sxsrf=AE3TifPBCdYMz9fSBIzervdnThdMsdte7w%3A1762895440482&ei=UKYTaZaaHaPYi-gP_8LVuAo&ved=0ahUKEwiWgoakgeuQAxUj7AIHHX9hFacQ4dUDCBE&uact=5&oq=Tidal+%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiElRpZGFsIM66zr_Pg8-Ezr_PgzIIEAAYgAQYywEyBRAAGO8FMggQABiABBiiBDIIEAAYgAQYogRIvJ0BUO5FWKmMAXACeAGQAQCYAeoBoAGuBqoBBTAuNS4xuAEDyAEA-AEBmAIIoAKDB8ICChAAGLADGNYEGEfCAgQQIxgnwgIGEAAYFhgemAMAiAYBkAYIkgcFMi41LjGgB-ASsgcFMC41LjG4B-kGwgcFMi0zLjXIB0A&sclient=gws-wiz-serp

Και όντως η AI εμφανίζει το Screenshot με τις τιμές που παραθέτεις.
Στο περιθώριο η AI δίνει 2 Links από όπου αντλεί τις πληροφορίες της.

1ο Link: Πλατφόρμες Streaming Μουσικής. Ποια είναι η ιδανική για σένα;
Code:
https://www.electrocrete.gr/blog/platformes-streaming-mousikis-poia-einai-i-idaniki-gia-sena#:~:text=%CE%95%CE%B4%CF%8E%20%CF%84%CE%BF%20%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82%20%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CF%83%CF%84%CE%B1%2010%2C99$%20%CF%84%CE%BF,%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CF%89%CF%82%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%20streaming%20%CF%83%CE%B5%20lossless%20%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%AE
Διαβάζοντας τη σελίδα βλέπουμε ότι δίνει το κόστος συνδρομών για όλες τις γνωστές πλατφόρμες (και της Tidal). Και διαπιστώνουμε ότι η AI διαβάζει λάθος και δίνει το κόστος συνδρομής της Apple Music που όμως αναγράφονται σε δολλάρια και αυτό ΔΕΝ το παρατηρεί η AI, αντί για την Tidal, όπου αναφέρονται σωστά και μάλιστα σε ευρώ.!

2ο Link: TIDAL Support Subscription Types
Εδώ η AI παραπέμπει στη σελίδα με το κόστος συνδρομών της Tidal στις ΗΠΑ σε δολλάρια. Τυχαίνει να συμπίπτουν αριθμητικά με τις τιμές της Apple Music, και τελικά η AI δίνει αυτές στη θέση της Tidal και μάλιστα εντελώς αυθαίρετα τις κάνει ευρώ.

Δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε περίπτωση που η AI του Google κάνει τεράστια λάθη και μάλιστα απανωτά!

• Like
  • Wow
Reactions: mdvq and vlad66
Αν μπορείς να βρεις αξιόπιστο λινκ βάλτο εδώ για να φτιάξω λογαριασμό αύριο με το φως της ημέρας γιατί τώρα είμαι στην δουλειά σε νυχτερινή βάρδια.

Είναι η τρίτη φορά που η ΑΙ κάνει λάθος.
Εμένα μάλιστα μου ζήτησε τις δύο φορές που έκανε λάθος και της το επεσήμανα, συγγνώμη!!!!!
Του Vlad είναι η τρίτη.
Γράψε του ότι κάνει λάθος και το σωστό είναι "αυτό" και θα δεις τι θα σου απαντήσει!!!!😵‍💫

Έχει γράψει και άλλες βλακίες όσο αφορά βραχίονες, κεφαλές και μάζες, όταν έκανε σχετική ερώτηση ο @AUDIOLYTIC ..

Είδα τις ερωτήσεις και απαντήσεις σε screenshots.. γέλαγαν και τα κατσίκια.. όταν το Πάνος του είπε τα σωστά, η ΑΙ ζήτησε συγνώμη και συμφώνησε μαζί του..
(Φαντάζομαι από τότε και στο εξής σε σχετική ερώτηση τις απαντήσεις του Πάνου θα δίνει στον κόσμο...) :LOL: