Το chat του δικάναλου

Κοίτα να δεις που θα πιάνουν σκόνη τα βινύλια... έτσι ειναι αυτά. Όταν τα έχεις όλα στο χέρι ποιος σηκώνεται? Όχι πλυσίματα, όχι θόρυβος επιφάνειας, όχι μονοφωνικο μπασο και αυτο πετσοκομμενο απο κάποια συχνότητα και κατω...
Αντε βρε, και με dsp σιγά σιγά ;)

Αντε και ξαναμααναβαθμιστηκαμε.
Υπάρχει κάνας τρόπος να μεταφέρουμε τις λίστες από το Spotify στο Tidal?

• Wow
Reactions: vlad66
Σήμερα ακούσαμε ωραία πράγματα.
Τα "μικρά"

View attachment 260753

Και τα μεγάλα.

View attachment 260754

Πανέμορφα όπως πάντα τα kef, με χαρακτηριστικό ήχο που όμως έχει το τίμημα του σε ενέργεια.
Καλησπέρα!

1).Μπορειτε να κανετε expand στο χαρτί πως βιώσατε αυτον τον χαρακτηριστικό ήχο;;

2)."Τιμημα σε ενεργεια". Δηλαδή?

3). Βγαζουν καθολου μπασακι ή ψοφια;; Με τον χερι στην καρδιά!! 🤓

• Haha
Reactions: Tzimisce
Καλησπέρα!

1).Μπορειτε να κανετε expand στο χαρτί πως βιώσατε αυτον τον χαρακτηριστικό ήχο;;

3). Βγαζουν καθολου μπασακι ή ψοφια;; Με τον χερι στην καρδιά!! 🤓

Βγάζουν. Αλλά το μπάσο το στακάτο you know. Ήταν και ο χώρος με treatment που δεν αφήνει και την αντήχηση να κάνει πάρτυ. Και τα δύο, σε διαφορετικό χώρο έπαιζαν, τα μικρά σε μικρότερο χώρο, τα μεγάλα σε μεγαλύτερο.

Ότι για να ισχύει το 3 απαιτεί πολύ ισχυρό ενισχυτή.
Αλλιώς, πως θα κουνηθούν τα 4 9άιντσα που έχει το κάθε κανάλι;

Αν και πολύ πιο χαμηλά σε τιμή από τα μεγάλα MBL που ακούσαμε την προηγούμενη φορά, μου έδωσαν την εντύπωση ότι δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν.
Μεγαλειώδης ήχος.

Και τα μικρά έδωσαν ρεσιτάλ αλλά είναι λάθος να τα ακούσεις μετά τα blade...

• Like
Reactions: djmnv81
Και μια και το έπιασα και έγραψα, να πω ότι επειδή στην αρχή είχε πολύ κόσμο στα μεγάλα, έγινε και μια εισαγωγή για την KEF, μετά που ο κόσμος μοιράστηκε σε άλλους χώρους, έκανα την κλασική βόλτα από αριστερά προς τα δεξιά και πίσω πάλι, σε μεγάλη γωνία, για να δω πόσο αλλάζει η τονικότητα. Όπως είναι αναμενόμενο λόγω ομοκεντρικού, καμία διαφορά. και καθ' ύψος το ίδιο.
Για να αλλάξει η τονικότητα, έπρεπε να πάω κοντά και πολύ-πολύ στο πλάι.

Άρα, τα μεγάλα σε ένα σαλόνι, πέρα από την λεπτή τους εμφάνιση που όπως και να το κάνεις πάντα παίζει ρόλο η αισθητική, είναι και πολύ «easy to live with».

Στην υποδοχή έπαιζαν και ένα ζευγάρι LS60 και ένα Q Concerto συνοδεία ενός KC92. Εκεί βέβαια ο χώρος είναι απλώς για το καλωσήλθατε και δεν είναι για κριτική ακρόαση. Ωστόσο εναλλαγή A-B σε αυτά τα δύο άκουσα.

• Like
Έχω την εντύπωση, βάσει specs μιλώντας και μετά απο συμβίωση με τη σειρά R της Kef, οτι οι μεγάλες σειρές έχουν ιδιαίτερα κατηφορικό κούρδισμα. Ίσως αυτο να εννοείς έλλειψη ενέργειας. Απο την αλλη, σηκώνουν ατελείωτα γκάζια και στήνουν κορυφαία εικονα. Και όταν έχεις γκάζια "χανεται" και το roll off ψηλά. Το θεμα ειναι ποιος μπορεί να ακούει σε τέτοιες εντάσεις στην πραγματική ζωή... Από ενισχυτικά δεν ειναι,τραγικά δυστροπα, επιπέδου b&w ή focal αλλα για τα γκάζια θες και ανάλογα ενισχυτικά. Και προφανώς ακούγονται πιο ευχάριστα ασχέτως περιεχομένου σε σχέση με atc, pmc, proac τα οποία τσιμπάνε στα πρίμα και σου βγάζουν φάτσα φόρα όλη την παραμόρφωση της ηχογράφησης.

Πάντως αυτό με το μπάσο (και όχι μόνο) δεν το καταλαβαίνω.
Το τραγούδι έχει ηχογραφηθεί με ένα μπάσο.
Τι παει να πει σφιχτό ,χαλαρό ,στακατο, αβυσσαλεο κλπ χαρακτηρισμοί.
Ενα από αυτα είναι το ηχογραφημένο.
Όλα τα άλλα παίζουν λάθος.
Τι δεν καταλαβαίνω ρε φουστη μου 😵‍💫

Last edited:
Φαντάζομαι ότι έχετε πάρει χαμπάρι το χοΰι των ομοκεντρικων της kef ,να γίνονται σαν τον κακό τον λύκο μετά από λίγο καιρό.
Αν βρω φώτο να το ποστάρει ή θα έχουμε στεναχώριες??
(τι να βρω...τίγκα στις φωτό είναι το διαδίκτυο)

Last edited:

Ότι στον ίδιο χώρο έχουμε ακούσει κάμποσα και ξέρουμε με βάση τον χώρο πως είναι η συνέργεια του κάθε ηχείου που έχουμε ακούσει σε αυτόν και έτσι μπορούμε να πούμε πως παίζει το ένα, πως το άλλο και πως το παρ' άλλο.

Τα επίθετα γιατί να ενοχλούν;

Εγώ διαλέγω να περιγράφω έτσι ας πούμε στην παρούσα φάση. Τι θα έπρεπε να πω για να είμαι «τεχνικά ορθός»; :p

Πριν μπω μέσα να ακούσω, έριξα και μια ματιά στο σπινόραμα του Blade. Πως να ξεκινούσα δηλαδή; Με μοίρες ανά συχνότητα; Θα γίνει κι αυτό αν πάει εκεί η κουβέντα.

Σωστα το αποτυπώνεις. Βασιζόμενος στο σκεπτικό σου, ρωτησα πριν εαν το τραγούδι έχει ηχογραφηθει με ένα Χ μπάσο και το ταδε ηχειο , (λόγω των χαρακτηριστικών του - κατασκευής του ) , το αναπαράγει , το αποτυπώνει , το εκφραζει , το παίζει...(χαχα)... πλαδαρα...πως να το περιγράψω δεν ξερω... Χ-4 ας πούμε ... γι αυτο κ ρωτησα...πως το εξελαβε , αφουγκράστηκε ο συγκεκριμένος μας ακροατής...:) Ηταν αυτο π έπρεπε σε σχεση με την αρχικη εγγραφη ? Μπορει να λεω κ μπουρδες και συγχωρεστε με!!!

Βασικά τέτοια event σηματοδοτούν την έναρξη δυνατότητας ακροάσεων σε ένα κατάστημα. Προφανώς δεν έγινε μια μέρα και τέλος. Φαντάζομαι όποιος ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει ακρόαση σε αυτά που ακούσαμε κι εμείς σήμερα.
Εάν μένει Αθήνα που είναι και το συγκεκριμένο κατάστημα (στο Ίλιον).

• Like
Ότι στον ίδιο χώρο έχουμε ακούσει κάμποσα και ξέρουμε με βάση τον χώρο πως είναι η συνέργεια του κάθε ηχείου που έχουμε ακούσει σε αυτόν και έτσι μπορούμε να πούμε πως παίζει το ένα, πως το άλλο και πως το παρ' άλλο.

Τα επίθετα γιατί να ενοχλούν;

Εγώ διαλέγω να περιγράφω έτσι ας πούμε στην παρούσα φάση. Τι θα έπρεπε να πω για να είμαι «τεχνικά ορθός»; :p

Πριν μπω μέσα να ακούσω, έριξα και μια ματιά στο σπινόραμα του Blade. Πως να ξεκινούσα δηλαδή; Με μοίρες ανά συχνότητα; Θα γίνει κι αυτό αν πάει εκεί η κουβέντα.
Ρε συ Λεώ,τίποτα δεν με ενοχλεί και ειδικά από σένα που ξέρω ότι ξέρεις.
Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά.
Στο ίδιο χώρο με τα ίδια μηχάνημα και διαφορετικά ηχεία που ηχεί το καθένα με τον δικό του τρόπο, ΕΝΑ από αυτά θα έχει τον σωστό ήχο (καλά μπορεί και κανένα😀).
Όλα τα άλλα θα είναι λάθος.
Τώρα αν μας αρέσει το λάθος μεγεια μας και χαρά μας.
Εμείς πληρώνουμε εμείς διαλέγουμε 😁