Το chat του δικάναλου

Η Audioquest έχει high power πρίζες για ενισχυτές κλπ και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί δεν κόβουν τα δυναμικά αντίθετα τα βελτιώνει ενώ το σύστημα παίζει καθαρά , γρήγορα με ενέργεια αλλά παράλληλα και με ηρεμία.

Εχει κάποιος το Audioquest nrg z2 με οχταρακι στην μια πλευρά στο streamer ή dac του ; Μπορεί να μου πει εντυπώσεις ; Το y2 ;

Είχα το Z2 όμως όχι σε streamer η dac.Εννοειται πως προτιμάται από το Y2 λόγω καλύτερης ποιότητας χαλκού.Αν θα το επιλεξεις μην πάρεις 1 μέτρο.Προτιμησε το διμετρο.

Η Audioquest έχει high power πρίζες για ενισχυτές κλπ και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί δεν κόβουν τα δυναμικά αντίθετα τα βελτιώνει ενώ το σύστημα παίζει καθαρά , γρήγορα με ενέργεια αλλά παράλληλα και με ηρεμία.
Torus Power.Μετασχηματιστης απομόνωσης.Η πιο αξιοπιστη λυση όμως πόσοι διαθέτουν το ποσόν για τουλάχιστον το Tot Max;

Είχα το Z2 όμως όχι σε streamer η dac.Εννοειται πως προτιμάται από το Y2 λόγω καλύτερης ποιότητας χαλκού.Αν θα το επιλεξεις μην πάρεις 1 μέτρο.Προτιμησε το διμετρο.
2μ εννοείται . Που είχες το z2? Θα βγάλουν καμιά προσφορά ; Πολύ ακριβά τα έχουν τα Audioquest στην Ελλάδα. Τιμή καταλόγου κανονικά το z2 2μ έπρεπε να είναι 179 και το y2 99 σύμφωνα με τον κατάλογο της Audioquest

2μ εννοείται . Που είχες το z2? Θα βγάλουν καμιά προσφορά ; Πολύ ακριβά τα έχουν τα Audioquest στην Ελλάδα. Τιμή καταλόγου κανονικά το z2 2μ έπρεπε να είναι 179 και το y2 99 σύμφωνα με τον κατάλογο της Audioquest
Σε προ-προηγουμενη τηλεόραση.Αντικατεστησε το nrg-1.Η τιμολογιακή πολιτική της AQ όταν μετέφερε την παραγωγή της στην Κίνα με έκανε να μην αγοράσω ξανά καλώδιο της εταιρίας από τότε.

• Like
Reactions: steadyshot
Εκανα την ερώτηση και σε άλλο νήμα ,αλλά μάλλον ήταν λάθος που την έκανα εκεί
Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει δοκιμάσει και έχει άποψη -εντυπώσεις από DDC π.χ σαν το παρακάτω

Εκανα την ερώτηση και σε άλλο νήμα ,αλλά μάλλον ήταν λάθος που την έκανα εκεί
Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει δοκιμάσει και έχει άποψη -εντυπώσεις από DDC π.χ σαν το παρακάτω

Πέτρο η χρήση DDC προϋποθέτει πώς έχεις ήδη λύσει το θέμα του DAC. Διότι το DDC χρησιμεύει για να συνεργάζεται με DAC. Π.χ. αν ο DAC που έχεις δεν διαθέτει I²S, αλλά το DDC έχει τέτοια έξοδο, ένα μέρος από τη λειτουργικότητα χάνεται.
Άλλο είναι το θέμα του ρολογιού (clock).
Αν το DDC έχει είσοδο/έξοδο ρολογιού, αλλά ο DAC δεν έχει, πάλι χάνουμε ένα μέρος από την αξιοποίηση τους.
Η γνώμη μου είναι, αν προγραμματίσει κάποια αλλαγή, να τη σχεδιάσεις λαμβάνοντας υπ' όψη ότι στο μέλλον DDC Transport και DAC θα αποτελούν ενιαίο σύνολο.

• Like
Reactions: Θρησκος
Πέτρο η χρήση DDC προϋποθέτει πώς έχεις ήδη λύσει το θέμα του DAC. Διότι το DDC χρησιμεύει για να συνεργάζεται με DAC. Π.χ. αν ο DAC που έχεις δεν διαθέτει I²S, αλλά το DDC έχει τέτοια έξοδο, ένα μέρος από τη λειτουργικότητα χάνεται.
Άλλο είναι το θέμα του ρολογιού (clock).
Αν το DDC έχει είσοδο/έξοδο ρολογιού, αλλά ο DAC δεν έχει, πάλι χάνουμε ένα μέρος από την αξιοποίηση τους.
Η γνώμη μου είναι, αν προγραμματίσει κάποια αλλαγή, να τη σχεδιάσεις λαμβάνοντας υπ' όψη ότι στο μέλλον DDC Transport και DAC θα αποτελούν ενιαίο σύνολο.
Για να ρωτώ Μιχάλη ,προφανώς υπάρχουν οι προυποθέσεις εισόδου i2s στο Dac ,οπότε το DDC θα μπεί ανάμεσα πηγή και dac Kαι η πηγή μπορεί να μην είναι μία δηλ μπορεί να είναι streamer + cd player
Και για να πάμε ακόμη πιο βαθειά ,το ερώτημα είναι αγοράζεις ενα Eversolo T8 που εξοδο i2s ή επιλέγεις ενα DCC που θα χρησμευσει και για την αναβάθμιση του cd player ?

Last edited:
@petronik
Για πες...
Μιχαλη ,όταν υπάρχει κάτι θα πώ .
Πάντως το RME ήταν και είναι μια καλή λύση ,που δεν πρόκειται να προβληματίσει ούτε ηχητικά ,ούτε από πλευράς αντοχής .Δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερα να ασχοληθώ με τις δυνατότητες που έχει .
Πάντως το ερώτημα ήταν για τα DDC και αν αυτά που προσφέρουν ειναι ουσιαστικά

Για να ρωτώ Μιχάλη ,προφανώς υπάρχουν οι προυποθέσεις εισόδου i2s στο Dac ,οπότε το DDC θα μπεί ανάμεσα πηγή και dac Kαι η πηγή μπορεί να μην είναι μία δηλ μπορεί να είναι streamer + cd player
Και για να πάμε ακόμη πιο βαθειά ,το ερώτημα είναι αγοράζεις ενα Eversolo T8 που εξοδο i2s ή επιλέγεις ενα DCC που θα χρησμευσει και για την αναβάθμιση του cd player ?
Υπάρχει περίπτωση η i2s του T8 να παίζει χειρότερα από την usb..
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα..
Κάτι τέτοιο ακούγεται..
Το dac σου, δηλαδή η κατασκευή του έχει δώσει έμφαση στην i2s ; Είναι η καλύτερη ηχητική σύνδεση που μπορεί να σου προσφέρει;..
Ρωτάω γιατί δεν είναι πάντα σίγουρο ότι αυτή η σύνδεση παίζει πάντα καλύτερα από την usb.. εννοώ σε όλα τα dac που την προσφέρουν..

Υπάρχει περίπτωση η i2s του T8 να παίζει χειρότερα από την usb..
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα..
Κάτι τέτοιο ακούγεται..
Το dac σου, δηλαδή η κατασκευή του έχει δώσει έμφαση στην i2s ; Είναι η καλύτερη ηχητική σύνδεση που μπορεί να σου προσφέρει;..
Ρωτάω γιατί δεν είναι πάντα σίγουρο ότι αυτή η σύνδεση παίζει πάντα καλύτερα από την usb.. εννοώ σε όλα τα dac που την προσφέρουν..
Υπάρχουν διιστάμενες απόψεις σχετικά με τις δυό αυτές εξόδους του Τ8 Αλλοι επιλέγουν το άκουσμα της usb και άλλοι της i2s
Aλλά το ερώτημα μου ήταν διαφορετικό κάπως δηλ η επιλογή ενος DDC προσφέρει κάτι ουσιαστικό ,γιατί ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να αναβαθμίζει και την έξοδο usb π.χ του Τ8 ή οποιασδήποτε άλλης πηγής με ψηφιακή έξοδο , οπότε είναι σαν "πολυεργαλείο"

Δεν έχει τύχει να δοκιμάσω κάποιο DDC (γιατί δεν μου έχει χρειαστεί..) αλλά θεωρητικά είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν κακό παρά καλό.

Πολύ σπάνια μια μετατροπή του σήματος θα καταλήξει να κάνει περισσότερο καλό από κακό.

Για να διαπιστωθει αν αναβαθμίζει την usb θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα δεύτερο ίδιο καλώδιο,σωστά;
Πάντως η Eversolo λέει ότι και οι δύο έξοδοι είναι isolated.
Αν δεν κάνω λάθος κάπου είδα να πωλείται ένα Gustard ddc.Αν είναι διαθέσιμο και δίδεται για δοκιμή,έχει καλώς.

Last edited:
Υπάρχουν διιστάμενες απόψεις σχετικά με τις δυό αυτές εξόδους του Τ8 Αλλοι επιλέγουν το άκουσμα της usb και άλλοι της i2s
Aλλά το ερώτημα μου ήταν διαφορετικό κάπως δηλ η επιλογή ενος DDC προσφέρει κάτι ουσιαστικό ,γιατί ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να αναβαθμίζει και την έξοδο usb π.χ του Τ8 ή οποιασδήποτε άλλης πηγής με ψηφιακή έξοδο , οπότε είναι σαν "πολυεργαλείο"
Για εμένα η επιλογή DDC δεν έχει νόημα..
Είναι άλλη μια "επιρροή" στο σήμα που συνήθως δεν κάνει καλό..

Στην ουσία πέρα από την γαλβανική απομόνωση χρησιμοποιούν το δικό τους ρολόι [αν δεν κάνω λάθος ] και συνήθως έχουν και είσοδο εξωτερικού ρολογιού.Τωρα αν όλο αυτό βοηθάει -καλυτερευει τον ηχο ,είναι το θέμα της ερώτησης που έκανα .
Δημήτρη ,πάντως το usb to i2s του βούλγαρου όταν του βάζεις τα καλύτερα ρολόγια ,έχει βελτίωση .
Βρήκα ένα βιντεάκι σχετικό

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Όλα τα interfaces κερδίζουν αν τους βάλεις καλύτερα ρολόγια, είναι εντελώς λογικό.

Αλλά τα DDC κάνουν άλλα πράγματα, επεμβαίνουν ουσιαστικά στο σήμα με FPGAs τα οποία έχουν το δικό τους jitter. Οπότε ίσως καταλήξεις να έχεις καλύτερα ρολόγια, αλλά μπορεί το FPGA να τα "ισοπεδώσει" όλα αυτά, αν δεν είναι σωστά υλοποιημένο (και προγραμματισμένο).

Και εν τέλει το ερώτημα είναι, τι θέλεις να κάνεις. Έχεις πηγή που έχει έξοδο s/pdif και DAC που έχει μόνο USB? Μπορεί να έχει νόημα να το δοκιμάσεις.

Αλλά αν έχεις πηγή που βγάζει USB και DAC που δέχεται και USB και I2S, είναι αμφίβολο αν το DDC θα βοηθήσει όντως (μετατρέποντας την USB σε I2S).

Μόνο με δοκιμή με συγκεκριμένα μηχανήματα θα βγάλεις άκρη.