Το chat του δικάναλου

Δεν μας βοηθάτε.
Άμα συνδέσω το Eversolo με PC από τη USB. Και τις άλλες εισόδους με τα άλλα καλούδια του με τις άλλες πηγές/συσκευές μας, την έξοδο USB που έχει μπορούμε να τη συνδέσουμε με το άλλο, το Μεγάλο, το πιο καλό μας DAC; (???)
Δηλαδή να το χρησιμοποιήσουμε μόνο ως Transport.

Το Holo Audio Red που ανέφερα πιο πάνω, το οποίο είναι σκέτο Transport, πως αλλιώς θα μπορούσε να συνδεθεί

Αν συνδέσεις το PC στην είσοδο USB του eversolo θα το δει πιθανόν σαν κάρτα ήχου και θα το χρησιμοποιήσει σαν DAC.
Για ποιο άλλο λόγο να το συνδέσεις στη USB του; :unsure:

Και ναι, την έξοδό του μπορείς να τη συνδέσεις με ένα άλλο, καλό DAC.

@lakiss51
Έχεις δοκιμάσει τη 2πλή σύνδεση που λέμε;
PC σε USB (είσοδος)
και​
USB σε DAC (έξοδος)
Αυτό που γράφεις δεν είναι εφικτό. Η συσκευή αυτή (και καμιά παρόμοια) δεν λειτουργεί έτσι - σαν γέφυρα.

Η είσοδος USB in είναι για σύνδεση με PC και κινητό για την γνωστή μας λειτουργία USB DAC.

Η έξοδος USB είναι όταν το Eversolo χρησιμοποιείται σαν ψηφιακό transport και στέλνει ψηφιακή έξοδο σε άλλο DAC.

Δεν μας βοηθάτε.
Άμα συνδέω το Eversolo με PC από τη USB. Και τις άλλες εισόδους με τα άλλα καλούδια του με τις άλλες πηγές/συσκευές μας, η έξοδος USB που μπορεί να συνδεθεί με το άλλο, το Μεγάλο, το πιο καλό μας DAC; (???)
Δηλαδή να το χρησιμοποιήσουμε μόνο ως Transport.

Το Holo Audio Red που ανέφερα πιο πάνω, το οποίο είναι σκέτο Transport, πως αλλιώς θα μπορούσε να συνδεθεί
Στο Eversolo μπορείς να συνδέσεις ένα PC ή άλλο Streamer για να το δουλέψεις σαν Dac..
Επίσης έχει έξοδο USB για να συνδεθεί με ένα άλλο μεγαλύτερο/καλύτερο dac..

To Holo είναι καθαρόαιμο Transport, με εξόδους για να συνδεθεί σε κάθε Dac..

Που έχεις κολλήσει;

• Like
Reactions: lakiss51
Στο Wiim Ultra υπάρχει μια είσοδος -εξοδος usb δυστυχώς .Οπότε πειραματίστηκα με το εξής .Συνέδεσα ενα Anker Hub με εξωτερική τροφοδοσία και to έστειλα στην usb του Wiim .Στη συνέχεια συνέδεσα το hub με το dac και εβαλα επάνω του και 3 σκληρούς .
Οπότε τώρα εχω το usb του Wiim να λειτουργεί συγχρόνως και σαν είσοδος [της βιβλιοθήκης των σκληρών] και σαν εξόδος πρός το dac

PC σε USB (είσοδος)
και​
USB σε DAC (έξοδος)

Δηλαδή κάτι σαν pass through;
Να επιλέξεις είσοδο USB και έξοδο USB και να δουλεύει το eversolo σαν επιλογέας εισόδων;
Πιθανόν να το κάνει, αλλά λογικά θα βγάζει και ένα μεγάλο "Why?" στην οθόνη του.
Λιγότερη ποιότητα θα χάσεις αν βάλεις ένα KVM switch στο dac σου παρά να χρησιμοποιήσεις το eversolo για κάτι τέτοιο.

Αυτό που γράφεις δεν είναι εφικτό. Η συσκευή αυτή (και καμιά παρόμοια) δεν λειτουργεί έτσι - σαν γέφυρα.
Η είσοδος USB in είναι για σύνδεση με PC και κινητό για την γνωστή μας λειτουργία USB DAC.
Συμφωνούμε.

Η έξοδος USB είναι όταν το Eversolo χρησιμοποιείται σαν ψηφιακό transport και στέλνει ψηφιακή έξοδο σε άλλο DAC.
Εντάξει. Και όταν το χρησιμοποιούμε μόνο ως Transport (π.χ. Eversolo T8, ή Holo Audio Red), δεν μπορούμε να συνδέσουμε και το PC;
Ο συμφορουμίτης μας πιό πάνω @lakiss51 γράφει ότι το έχει δοκιμάσει.
Στο Eversolo μπορείς να συνδέσεις ένα PC ή άλλο Streamer για να το δουλέψεις σαν Dac..
Επίσης έχει έξοδο USB για να συνδεθεί με ένα άλλο μεγαλύτερο/καλύτερο dac..

To Holo είναι καθαρόαιμο Transport, με εξόδους για να συνδεθεί σε κάθε Dac..

Που έχεις κολλήσει;
Που κολλάω; Ξέρω κι' εγώ;
Μπερδεύτηκα!
Λοιπόν, εσύ πες μου.
-Έχουμε το αγαπημένο μας PC
-Ένα Transport/Streamer με 1 ISB In + 1 USB Out
-Το μεγάλο το πιο καλό μας DAC

Πως τα συνδέουμε;

Συγκεκριμένα: Αυτό με αυτό και το άλλο εκεί! Μήπως καταφέρουμε να ξεμπερδευτώ.

Δηλαδή κάτι σαν pass through;
Να επιλέξεις είσοδο USB και έξοδο USB και να δουλεύει το eversolo σαν επιλογέας εισόδων;
Πιθανόν να το κάνει, αλλά λογικά θα βγάζει και ένα μεγάλο "Why?" στην οθόνη του.
Λιγότερη ποιότητα θα χάσεις αν βάλεις ένα KVM switch στο dac σου παρά να χρησιμοποιήσεις το eversolo για κάτι τέτοιο.
Πρώτα να μάθουμε αν γίνεται και μετά συζητάμε περί ποιότητας.

Συμφωνούμε.

Εντάξει. Και όταν το χρησιμοποιούμε μόνο ως Transport (π.χ. Eversolo T8, ή Holo Audio Red), δεν μπορούμε να συνδέσουμε και το PC;

Μπερδεύτηκα!
Λοιπόν, εσύ πες μου.

Πως τα συνδέουμε;

Μπορούμε χρησιμοποιήσουμε το PC σαν εφαρμογή ελέγχου. Η πρόσβαση σε αρχεία ήχου που είναι αποθηκευμένα στο PC γίνεται μόνο μέσω δικτύου. Πρέπει να κάνεις τον δίσκο διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Πρώτα να μάθουμε αν γίνεται και μετά συζητάμε περί ποιότητας.
Δεν γίνεται. Δεν δουλεύουν έτσι αυτά τα μηχανήματα. Φτιάχτηκαν για να πετάξεις το PC και όχι για να το χρησιμοποιήσεις.

Δεν γίνεται. Δεν δουλεύουν έτσι αυτά τα μηχανήματα. Φτιάχτηκαν για να πετάξεις το PC και όχι για να το χρησιμοποιήσεις.
Δε μου είπατε. Το έχει κανένας δοκιμάσει; Διότι εγώ για 10.000 λόγους δεν θέλω και δεν μπορώ να αποχωριστώ το PC (και όχι μόνο για να χρησιμοποιώ τους σκληρούς δίσκους του).
Άρα, ένα Transport/Streamer εμένα μου είναι άχρηστο;

Συμφωνούμε.

Μπερδεύτηκα!
Λοιπόν, εσύ πες μου.

Πως τα συνδέουμε;

Όπως σου ξανά είπα, έχουμε το pc, από μία έξοδο usb του πάμε στην usb-c in είσοδο του Eversolo και σε αυτή την λειτουργία δουλεύει το Eversolo μόνο σαν dac..

Εάν θέλουμε να δουλέψουμε το Eversolo σαν Transport μόνο, έχει usb audio out που η έξοδος αυτή ενώνει στην είσοδο usb του dac μας..

Εάν θέλουμε να βάλουμε εξωτερικό Renagate/Resolator/Reclock (με δική του τροφοδοσία πάντα), από την έξοδο usb audio out δίνουμε στο εξωτερικό Reclock και από την έξοδο usb του Reclock στο Dac της επιλογής μας..

Εάν έχουμε παλαιότερης γενιάς dac χωρίς είσοδο usb, το Eversolo έχει coaxial/optical out για να οδηγήσουμε ένα dac με αντίστοιχες εισόδους..

Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο την usb έξοδο του Eversolo (διότι έχει καλύτερο ήχο αυτήν έξοδος), σε ένα παλαιό dac χωρίς usb είσοδο, τότε βάζουμε ανάμεσα στην usb έξοδο ένα usb to spdif της επιλογής μας και μετά στο dac μας..

Όλα αυτά ισχύουν και αν θέλουμε να δουλέψουμε το Eversolo και μόνο έως dac σε περίπτωση που έχουμε ένα dac παλαιότερης γενιάς που δεν έχει την απόδοση του Eversolo σαν dac και θέλουμε αυτό να κάνει την λειτουργία του dac..

Δε μου είπατε. Το έχει κανένας δοκιμάσει; Διότι εγώ για 10.000 λόγους δεν θέλω και δεν μπορώ να αποχωριστώ το PC (και όχι μόνο για να χρησιμοποιώ τους σκληρούς δίσκους του).
Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση στο support της εταιρείας.

Το transport/streamer μπορείς να το ελέγχεις από το pc σου χωρίς να το συνδέσεις στη USB του.
Είτε από το web interface του, είτε από κάποια εφαρμογή του.
Μπορείς να έχεις τον δίσκο με τα αρχεία σου συνδεδεμένα στο Eversolo μέσω USB και να λες από το PC σου μέσω δικτύου να τα παίξει.

Δηλαδή PC/Tablet/Κινητό είναι απαραίτητο για το eversolo (αν δεν θέλεις να πηγαίνεις στην οθόνη του που δεν νομίζω ότι το κάνει κανείς), αλλά σαν ένα μεγάλο remote control, όχι σαν πηγή. :)

• Like
Reactions: Sonus Naturalis

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι σε καμία περίπτωση να μην συνδέσουμε το DAC μας με το PC μας γιατί το PC σαν transport είναι επιεικώς κακό.

Οπότε συνδέουμε το DAC μας με το Eversolo (σε ρόλο transport / streamer) και το PC το χρησιμοποιούμε για να ελέγχουμε το Eversolo και να του σερβίρει τα αρχεία μας. Αυτό το κάνουμε μέσω Ethernet, όχι μέσω USB.