Μπερδεμα για πολυ απλα θεματα:
α) απο PC στη USB B του Α6 για αρχεια, roon κλπ
β) απο usb A ( την κατω audio) του Α6 στην usb B του dac -για ενα καλυτερο υποτιθεται dac
γ) στην usb A (την επανω) του Α6 βαζουμε σκληρο για αρχεια απο εξωτερικο σκληρο.
Ο χειρισμος τoυ Α6 κυριως μεσω του app που ειναι απλος και τελειος.
Για συνδεση clock κλπ ντεν ανακατευομαι
Χάλια θα είναι αν πας να παίξεις από το foobar π.χ. απευθείας στο DAC του Eversolo.
Όχι να το χρησιμοποιήσεις σαν "τηλεκοντρόλ" με roon/volumio/whatever.
Χάλια θα είναι αν πας να παίξεις από το foobar π.χ. απευθείας στο DAC του Eversolo.
Όχι να το χρησιμοποιήσεις σαν "τηλεκοντρόλ" με roon/volumio/whatever.
Δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις το PC με usb πάνω στο Eversolo, η απόδοση του PC είναι υποδεέστερη...
Το Eversolo παίζει μια χαρά από μόνο του, είτε σαν Transport, είτε σαν Streamer/dac..
Διαβάζει και τα αρχεία που έχουμε στο τοπικό μας δίκτυο και τέλος..
Τι ψάχνουν να βρουν;
Αν θες PC παίρνεις ένα αυτόνομο dac με είσοδο usb και παπαλα
Τι το κουράζουμε τόσο πολύ;
Δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις το PC με usb πάνω στο Eversolo, η απόδοση του PC είναι υποδεέστερη...
Το Eversolo παίζει μια χαρά από μόνο του, είτε σαν Transport, είτε σαν Streamer/dac..
Διαβάζει και τα αρχεία που έχουμε στο τοπικό μας δίκτυο και τέλος..
Τι ψάχνουν να βρουν; Αν θες PC παίρνεις ένα αυτόνομο dac με είσοδο usb και παπαλα
Τι το κουράζουμε τόσο πολύ;
Ακριβώς. Και αν ψάχνεις να βελτιώσεις τον ήχο του PC αυτό δεν γίνεται συνδέοντας το πάνω σε streamer και από εκεί να δώσεις στο DAC γιατί προφανώς δεν γίνεται.
Για την βελτίωση του ήχου του PC, υπάρχουν διάφορες συσκευές που υπόσχονται το αυτό.
Eliminate digital & ground loop noise with SilentPower USB iPurifier Pro. Experience pristine audio from your USB DAC with galvanic isolation & active noise cancellation.
To Roon έχει δυο components, το ένα είναι υποχρεωτικό να τρέχει σε PC (Windows, Linux, κτλ) το δεύτερο μπορεί να τρέχει σε κάποιο streamer για καλύτερο αποτέλεσμα.
To Roon έχει δύο components, το ένα είναι υποχρεωτικό να τρέχει σε υπολογιστή (Windows, Linux, κτλ) το δεύτερο μπορεί να τρέχει σε κάποιο streamer για καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι σε καμία περίπτωση να μην συνδέσουμε το DAC μας με το PC μας γιατί το PC σαν transport είναι επιεικώς κακό.
Οπότε συνδέουμε το DAC μας με το Eversolo (σε ρόλο transport / streamer) και το PC το χρησιμοποιούμε για να ελέγχουμε το Eversolo και να του σερβίρει τα αρχεία μας. Αυτό το κάνουμε μέσω Ethernet, όχι μέσω USB.
Υπάρχουν ανάγκες όμως Δημήτρη μου που τις ξεχνάς. Εγώ το PC δεν το έχω μόνο για τηλεχειριστήριο, ούτε παίζω μόνο έτοιμα αρχεία. Παίζω αρχεία που παράγω (ηχογραφήσεις, μιξεις, επεξεργασίες ήχου, κλπ). Και θέλω να ακούω τα αποτελέσματα άμεσα. Δεν θα περιμένω να τα στείλω στο Διάστημα πρώτα (δηλαδή στο δίκτυο)!
Αυτή τη στιγμή στο Desktop σύστημα χρησιμοποιώ:
PC (USB) —> DAC
Streamer Cambridge MXN10 —> S/PDIF —>
DAC
To Streamer το χρησιμοποιώ μονο ως Transport χωρίς να μου χρειάζεται το ενσωματωμένο DAC του.
Αν μελλοντικά το αναβαθμίσω σε αποκλειστικά Transport, με ενδιαφέρει ο τρόπος σύνδεσης. Ποιός είναι ο καλύτερος δυνατός;
Υπάρχουν Streamer/DAC's και Streamer Transports που έχουν USB Audio In (τύπου B) και USB Audio Out (τύπου A). Ποιός ο λόγος ύπαρξης τους, αν δεν μπορεί να μπεί το PC επάνω;
HoloAudio's Cutting-edge DDC powered by a Pi Compute Module 4, meticulously crafted for audiophiles. Supports DSD up to 512 and is also a DDC (USB to I2S or SPDIF converter)
chameleon-audio.com
Από τα 4 παραδείγματα παραπάνω τα 3 παρέχουν USB Audio In και USB Audio Out, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έξοδος I²S που μπορεί να χρησιμοποιείται εξίσου καλά ή και καλύτερα, αν διαθέτει τέτοια είσοδο το DAC.
Όσο για το τελευταίο, το Holo Audio Red, τα έχει όλα. USB Audio In, USB Audio Out και I²S. Γιατί λοιπόν να μην συνδέσουμε υπολογιστή, όταν χρειάζεται;
Ότι τα μηχανήματα αυτά δεν είναι φτιαγμένα για σύνδεση με υπολογιστή, συμφωνώ, ισχύει για τα περισσότερα. Μερικά όμως είναι φτιαγμένα και γι' αυτό.
Μα δεν λέει κανείς ότι δεν μπορείς να το κάνεις (να χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο στο streamer DAC ως USB DAC).
Αυτό που λέμε είναι ότι δεν θα πάρεις τον καλύτερο δυνατό ήχο με αυτή τη συνδεσμολογία, μιλώντας για το γνωστά σενάρια χρήσης που συζητάμε εδώ (αναπαραγωγή streaming από Tidal / Spotify / κτλ, αναπαραγωγή flac τοπικών αρχείων, κτλ).
Τώρα, αν το υλικό που θέλεις να παίξεις βρίσκεται μόνο μέσα στο PC σου, και μπορεί να παιχτεί μόνο από το PC σου, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Θα το συνδέσεις μέσω USB και όπως παίξει.
Υπάρχουν ανάγκες όμως Δημήτρη μου που τις ξεχνάς. Εγώ το PC δεν το έχω μόνο για τηλεχειριστήριο, ούτε παίζω μόνο έτοιμα αρχεία. Παίζω αρχεία που παράγω (ηχογραφήσεις, μιξεις, επεξεργασίες ήχου, κλπ). Και θέλω να ακούω τα αποτελέσματα άμεσα. Δεν θα περιμένω να τα στείλω στο Διάστημα πρώτα (δηλαδή στο δίκτυο)!
Αυτή τη στιγμή στο Desktop σύστημα χρησιμοποιώ:
PC (USB) —> DAC
Streamer Cambridge MXN10 —> S/PDIF —>
DAC
To Streamer το χρησιμοποιώ μονο ως Transport χωρίς να μου χρειάζεται το ενσωματωμένο DAC του.
Αν μελλοντικά το αναβαθμίσω σε αποκλειστικά Transport, με ενδιαφέρει ο τρόπος σύνδεσης. Ποιός είναι ο καλύτερος δυνατός;
Υπάρχουν Streamer/DAC's και Streamer Transports που έχουν USB Audio In (τύπου B) και USB Audio Out (τύπου A). Ποιός ο λόγος ύπαρξης τους, αν δεν μπορεί να μπεί το PC επάνω;
HoloAudio's Cutting-edge DDC powered by a Pi Compute Module 4, meticulously crafted for audiophiles. Supports DSD up to 512 and is also a DDC (USB to I2S or SPDIF converter)
chameleon-audio.com
Από τα 4 παραδείγματα παραπάνω τα 3 παρέχουν USB Audio In και USB Audio Out, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έξοδος I²S που μπορεί να χρησιμοποιείται εξίσου καλά ή και καλύτερα, αν διαθέτει τέτοια είσοδο το DAC.
Όσο για το τελευταίο, το Holo Audio Red, τα έχει όλα. USB Audio In, USB Audio Out και I²S. Γιατί λοιπόν να μην συνδέσουμε υπολογιστή, όταν χρειάζεται;
Ότι τα μηχανήματα αυτά δεν είναι φτιαγμένα για σύνδεση με υπολογιστή, συμφωνώ, ισχύει για τα περισσότερα. Μερικά όμως είναι φτιαγμένα και γι' αυτό.
Το Holo audio δείχνει να μπορεί να το κάνει αλλά δεν μπορεί. Είναι παγίδα!!!
Εξηγώ: Το συγκεκριμένο εκτός από streamer είναι και DDC. Η είσοδος USB σε συνδυασμό με την USB out είναι όταν χρησιμοποιείται σαν DDC.
Το T8 που είναι μόνο streamer δεν έχει είσοδο PC USB.
Το A6 , A8 κλπ έχουν για όταν χρησιμοποιούνται σαν USB DAC.
Σε λειτουργία streamer η συγκεκριμένη είσοδος δεν δουλεύει.
Νομίζω ότι το εξαντλήσαμε το θέμα. Αυτό που θέλεις αγαπητέ Μιχάλη δεν γίνεται. Εκτός αν δεν μου έχεις δώσει να καταλάβω τι θέλεις να κάνεις.
Αναφέρω πόσο σημαντική συμβολή έχει το καλώδιο ρεύματος Audioquest nrg y2 στο mxn10 . Δυναμικά απίστευτα , ήχος καθαρός χωρίς ίχνος γωνίας γλυκές υψηλές συχνότητες και διάφανες , μπάσο σφιχτό λεπτομερές, σκηνή πολύ μεγαλύτερη και σταθερότερη ενώ ο χαρακτήρας του διατηρήθηκε ως προς το σώμα την τονικότητα και τον ρυθμό .
Κυριολεκτικά 3 επίπεδα πάνω . Δεν ξέρω αν είναι το zero characteristic impedance ή η παροχέτευση του θορύβου στο πολυπριζο της Audioquest . Εχει πολλές τεχνολογίες . Πήρα τα 2μ και είχα ένα φόβο μέσα μου μη κλαίω τα λεφτά. Αλλά από την αρχή ήταν κυριολεκτικά η διαφορά μερα νύχτα … σε σχέση με το παρεχόμενο στοκ καλώδιο .
Αναφέρω πόσο σημαντική συμβολή έχει το καλώδιο ρεύματος Audioquest nrg y2 στο mxn10 . Δυναμικά απίστευτα , ήχος καθαρός χωρίς ίχνος γωνίας γλυκές υψηλές συχνότητες και διάφανες , μπάσο σφιχτό λεπτομερές, σκηνή πολύ μεγαλύτερη και σταθερότερη ενώ ο χαρακτήρας του διατηρήθηκε ως προς το σώμα την τονικότητα και τον ρυθμό .
Κυριολεκτικά 3 επίπεδα πάνω . Δεν ξέρω αν είναι το zero characteristic impedance ή η παροχέτευση του θορύβου στο πολυπριζο της Audioquest . Εχει πολλές τεχνολογίες . Πήρα τα 2μ και είχα ένα φόβο μέσα μου μη κλαίω τα λεφτά. Αλλά από την αρχή ήταν κυριολεκτικά η διαφορά μερα νύχτα … σε σχέση με το παρεχόμενο στοκ καλώδιο .
Η ποιοτητα του χαλκου η του ασημιου ,εχει νοημα μονον οταν η σχεδιαση/γεωμετρια ενος καλωδιου ειναι ικανη για τη δουλεια που το καλωδιο καλειται να κανει.
Και μονον οταν εχεις δυο καθ' όλα ομοια καλωδια (εκτος του χαλκου/ασημιου) μπορεις να καταλαβεις το μεγεθος της διαφορας.
Αν σχεδιαση και υλικα ειναι διαφορετικα, δεν μπορεις να εξαξεις σωστα συμπερασματα.
Ένα καλό καλώδιο ρεύματος πάντα (σχεδόν) βελτιώνει τον ήχο. Στή δική σου περίπτωση (Cambridge MXN10) σίγουρα.
Στη δική μου δεν είμαι σίγουρος, αν θα αξίζει η διαφορά. Έχουμε το ίδιο Streamer, αλλά εσύ το χρησιμοποιείς και ως DAC, ενώ εγώ το χρησιμοποιώ μόνο ως Transport για το DAC (από S/PDIF). Έχω λοιπόν την εντύπωση πως αν πρόκειται να επενδύσω σε καλώδιο ρεύματος προτεραιότητα έχει το DAC απέναντι στο Streamer.
Μη βιαστείτε να πείτε "και τα δύο" μπαίνει και το οικονομικό στη μέση!