Το chat του δικάναλου

Και η απαντηση σε αυτο ποια ειναι;
η άποψη μου είναι ότι βάσει συμβάσεων και κανονισμών οι συσκευές (τουλάχιστον στην ευρώπη) έρχονται με iec συγκεκριμένων προδιαγραφών.
Σε κανένα manual δεν έχω διαβάσει ότι "παρέχεται καλώδιο ρεύματος για να κάνετε τη δουλειά σας μέχρι να βρείτε κάποιο καλό ποιοτικό"

Για να...αλλάξει προς κάποια άγνωστη αυθαίρετη κατεύθυνση. Γι αυτό είπα ότι κανείς μας δεν ξέρει τι ήθελε και τι είχε στο νού του ο παραγωγός ή ο μουσικός. Το να κάνουμε ένα check list δοκιμών eq με τυχαίες αλλαγές καλωδίων δημιουργεί ένα χαοτικό αποτέλεσμα που το μόνο που προσφέρει εκτός απο το να αδειάζει τσέπες είναι να περνάμε ευχάριστα (?) την ώρα μας διαφωνώντας ποιός άκουσε τι και αν αυτό που άκουσε ήταν αυτό που φαντάστηκε ο παραγωγός.
Η μουσική είναι εκεί.
Ο παραγωγός έβαλε χ db gain στους 180 κύκλους στο τάδε όργανο επειδή του φάνηκε σωστό. Το αν αυτά θα ακουστούν σε μας χ ή χ-α ή χ+α είναι μια συνάρτηση με το α πάντα άγνωστο.
Μπορούμε να ασχολούμαστε μ αυτό χρόνια.
Και το κάναμε και το κάναμε.

και εγώ δεν μπλέκω συνθήκες.
Ακούω την μουσική όπως θέλω και με ό,τι διαθέτω.
Αν χρειάζεται eq θα προσθέσω. Αυτό είναι το ίδιο αυθαίρετο με το να αλλάξω καλώδιο και να δοκιμάζω μέχρι να μου αρέσει.

Δεν υπάρχει τίποτε το αυθαίρετο στην αναπαραγωγή. Αλλιώς αν θέλουμε να μιλήσουμε για αυθαιρεσίες κανένα σύστημα αναπαραγωγής δεν παίζει το ίδιο με άλλο.

Ξέρω τι σου λέω. Έχω περάσει κι εγώ από στούντιο και ξέρω πόσο μεγάλες διαφορές κάνουν τα εργαλεία εκεί και πόσο δεν έχει σημασία να ασχολείσαι με καλώδια εκεί. Όμως αυτά δεν αφορούν την αναπαραγωγή και τα συστήματα αναπαραγωγής, αλλά αφορούν την παραγωγή.

Τις μπλέκεις τις συνθήκες.

Μα θα ήταν χωρίς νόημα.
Δεν ξέρει ούτε πρέπει να τον νοιάζει σε τι συνοδά θα βάλει ο καταναλωτής το μηχάνημα του για να βάλει το ανάλογο καλώδιο.

αρα του λέει "σου πουλάω κάτι και ...ο θεός βοηθός"
Ειδικά σε interconnect για παράδειγμα, υπάρχουν σχολές από το vdh the first που θα κάτσει σε ένα σύστημα που τσιρίζει μέχρι ασημένια που θα κάτσουν σε ένα μουντό σύστημα.

βάλε eq
Θεωρητικά θα μπορούσε να βάλει και θα έπρεπε, ένα καλώδιο ρεύματος που να μην πνίγει έναν ενισχυτή.
Τώρα γιατί δεν το κάνουν, είναι άλλη ιστορία, δεν γνωρίζω το γιατί 😊
δεν αναρωτήθηκες ε?

Δεν υπάρχει τίποτε το αυθαίρετο στην αναπαραγωγή. Αλλιώς αν θέλουμε να μιλήσουμε για αυθαιρεσίες κανένα σύστημα αναπαραγωγής δεν παίζει το ίδιο με άλλο.

μόνο αυθαιρεσία υπάρχει. Είναι αυτό που λες ακριβώς. Το κάθε σύστημα θα αναπαράξει κατα τον τρόπο του, τις δυνατότητές του και τα συνοδά του κλπ.
Και όλοι "ψάχνουν" την πιστή αναπαραγωγή. Που δεν υπάρχει. Πιθανόν να υπάρχει, αλλά κυρίως δεν γνωρίζουμε το ζητούμενο προς αναπαραγωγή. Κρίνουμε κατα συνθήκη, ένα μπάσο πρέπει να ακούγεται έτσι, ένα πιάνο έτσι κλπ κλπ. Αλλιώς όμως ένα πιάνο ακούγεται ηχογραφημένο από πάνω ή απο κάτω (πχ lovely Rita τυχαίο παράδειγμα). Αρα αν δεν ακούγεται όπως φανταζόμαστε, τρέχουμε να το "διορθώσουμε". Πως ? με ό,τι βρούμε μπροστά μας.
Ξέρω τι σου λέω. Έχω περάσει κι εγώ από στούντιο και ξέρω πόσο μεγάλες διαφορές κάνουν τα εργαλεία εκεί και πόσο δεν έχει σημασία να ασχολείσαι με καλώδια εκεί. Όμως αυτά δεν αφορούν την αναπαραγωγή και τα συστήματα αναπαραγωγής, αλλά αφορούν την παραγωγή.

Τις μπλέκεις τις συνθήκες.
Ισχύει το παραπάνω και εδώ.
Δεν έχει σημασία να ασχολείσαι με καλώδια στην παραγωγή.
Πολύ περισσότερο και στην αναπαραγωγή. Διότι κυνηγάς κάτι άγνωστο και κυρίως το κυνηγάς μάταια διότι οι διάφορες δοκιμές απλώς θα σου δώσουν πιθανόν μόνο κάτι διαφορετικό.

Στο νήμα με τα sub στο δικάναλο ακόμα και οι υπέρμαχοι του eq (ο υποφαινόμενος) παραδέχτηκε ότι το DSP έρχεται σε αντίθεση με την απόλυτη αναζήτηση του καθαρού σήματος όπως αυτό προκύπτει από την πηγή. Άσχετα αν ο υποφαινόμενος έχει θέση ότι με το DSP είναι καλύτερα.

Για τα αποσπώμενα καλώδια ρεύματος έχω μια απάντηση αλλά θα μου πείτε πάλι ότι εδώ δεν μιλάμε για συστήματα σταθμών μετρό οπότε την κρατάω για μένα. Μοναχοφάης κι έτσι. :p

όπως είπα πιο πάνω, όλα αυτά που έγραψα (και όπου χρειάστηκε να απαντήσω/διευκρινήσω) τα έγραψα ως ουρά ενός σχολίου περι του "απεταξάμην" στα καλώδια.
Δείτε το ως εκεί.
Εσείς μπορείτε να κάνετε ό,τι κρίνετε καλύτερο για σας.

Και εδώ μάλιστα είναι τσατ και θεωρώ ότι αν λέμε κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιους πάει άχρηστο γιατί μπαίνει σε έναν κουβά χωρίς πάτο.
Χώρια που θεωρώ ότι είμαι παρείσακτος μια και βλέπω ότι σας αρέσει το παιχνίδι με τα καλώδια.
Λοιπόν δεν θέλω να είμαι "αιρετικός".
Disclaimer: ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Αλλάξτε όσο σας ευχαριστεί.

Απλά θα ξαναπώ.
ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει πως φτιάχτηκε μια μουσική, πως την άκουσε ο ηχολήπτης και ο παραγωγός και είπαν: Αυτό είναι, έτσι να το ακούν όλοι. ΑΥΤΟ να αναζητήσουν. Όσο και να προσπαθούν κι αυτοί να το περιγράψουν όσο και να προσπαθούμε εμείς, απλά ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ του θα έχουμε.
Και αυτή η εικόνα θα διαφοροποιείται αν την ακούμε στο α δωμάτιο, στο β, καθιστοί, όρθιοι, με κουρτίνες, με πάτωμα, με ταβάνι, με ηλεκτροστατικά, με eq, χωρίς eq, με furutech, στο κινητό, στα ATC, στα Quad, στο σταθμό του μετρό κλπ.

Και τι μας νοιάζει πως φτιάχτηκε η μουσική που ακούμε; Λες και τραβάμε κανα ζόρι τι έκανε ο ηχολήπτης εκείνη τη στιγμή και πως έφτασε στο αποτέλεσμα που ήθελε αυτός.

Εμείς να γουστάρουμε αυτό που ακούμε στο σύστημά μας θέλουμε.

Και τι μας νοιάζει πως φτιάχτηκε η μουσική που ακούμε; Λες και τραβάμε κανα ζόρι τι έκανε ο ηχολήπτης εκείνη τη στιγμή και πως έφτασε στο αποτέλεσμα που ήθελε αυτός.

Εμείς να γουστάρουμε αυτό που ακούμε στο σύστημά μας θέλουμε.
ναι ε?
και τόσα χρόνια δεξιά κι αριστερά σε εκθέσεις και ακροάσεις κλπ γιατί όλοι τρέχαμε και ψάχναμε (ψάχνουμε) να το ακούσουμε όπως έχει ηχογραφηθεί?

ναι ε?
και τόσα χρόνια δεξιά κι αριστερά σε εκθέσεις και ακροάσεις κλπ γιατί όλοι τρέχαμε και ψάχναμε (ψάχνουμε) να το ακούσουμε όπως έχει ηχογραφηθεί?

Το Hi-Fi στην αναπαραγωγή είναι άποψη. Αλλιώς όλα τα ηχεία θα ήταν πανομοιότυπα με πανομοιότυπη αναπαραγωγή. Μην λέμε τα ίδια.