Το chat του δικάναλου

Απλά λέω, ας μην νομίζουμε ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα από τους επαγγελματίες.
Χωρις να θελω να θιξω τις γνωσεις οποιουδηποτε επαγγελματια , το πιο πανω δεν μπορει ναι ειναι κανονας ή το επιχειρημα που αποστομωνει τους υπολοιπους.
Καποιοι εκει εξω πιθανον να ξερουν και καλυτερα αφου μιλαμε για καλωδια .

Χωρις να θελω να θιξω τις γνωσεις οποιουδηποτε επαγγελματια , το πιο πανω δεν μπορει ναι ειναι κανονας ή το επιχειρημα που αποστομωνει τους υπολοιπους.
Καποιοι εκει εξω πιθανον να ξερουν και καλυτερα αφου μιλαμε για καλωδια .
Ο Μήτσος δεν νομίζω ότι προσπαθεί να αποστομώσει κάποιον ,απλά καταθέτει την διαφορετική -δική του-οπτική .
Εχουμε φθάσει να συζητούμε για καλώδια και όχι για α ίδια τα μηχανήματα και δυστυχώς να φθάνουμε [κατα την άποψη μου ] σε υπερβολές .
Διαβάσαμε π.χ για την αντικατάσταση της τροφοδοσίας του Α6 ,που θα φέρει ουσιαστική βελτίωση με ενα κόστος κάπου στα 300 ευρώ [αν θυμάμαι καλά] και να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά την αντικατάσταση του καλωδίου τροφοδοσίας ,με αντίστοιχης αξίας καλώδιο

Ο Μήτσος δεν νομίζω ότι προσπαθεί να αποστομώσει κάποιον ,απλά καταθέτει την διαφορετική -δική του-οπτική .
Δεν ειπα κατι αντιθετο , και το σχολιο μου ειναι γενικο , διοτι το βλεπουμε τακτικα απο πολλους. Αν θελεις, δεν ειπα καν οτι διαφωνω παντου με τον "Μήτσο"
(y)
Εχουμε φθάσει να συζητούμε για καλώδια και όχι για α ίδια τα μηχανήματα και δυστυχώς να φθάνουμε [κατα την άποψη μου ] σε υπερβολές .
Ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα . Τις υπερβολες στα καλωδια τις βλεπουμε τακτικα και αφου απευθυνεσαι σε μενα ειμαι εξ αυτων που τις υπερβολες στα καλωδια τις καυτηριαζω παντα , ειτε προερχονται απο κατασκευαστες ειτε απο αγοραστες.
Ομως , οι υπερβολες, δεν αφορουν μονο τα απαραδεκτα ακριβα καλωδια, αλλα και τα φθηνα.

Δεν ειπα κατι αντιθετο , και το σχολιο μου ειναι γενικο , διοτι το βλεπουμε τακτικα απο πολλους. Αν θελεις, δεν ειπα καν οτι διαφωνω παντου με τον "Μήτσο"
(y)

Ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα . Τις υπερβολες στα καλωδια τις βλεπουμε τακτικα και αφου απευθυνεσαι σε μενα ειμαι εξ αυτων που τις υπερβολες στα καλωδια τις καυτηριαζω παντα , ειτε προερχονται απο κατασκευαστες ειτε απο αγοραστες.
Ομως , οι υπερβολες, δεν αφορουν μονο τα απαραδεκτα ακριβα καλωδια, αλλα και τα φθηνα.
Απλά διάλογο κάνουμε ,δεν ήταν τόσο 'προσωπική' η απάντηση μου Αν ετσι την εξέλαβες ,ζητώ συγγνώμη ,αλλά δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση

Διαβάσαμε π.χ για την αντικατάσταση της τροφοδοσίας του Α6 ,που θα φέρει ουσιαστική βελτίωση με ενα κόστος κάπου στα 300 ευρώ [αν θυμάμαι καλά] και να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά την αντικατάσταση του καλωδίου τροφοδοσίας ,με αντίστοιχης αξίας καλώδιο
Γνωριζεις πως το καλώδιο που κοστίζει 300€ δεν θα βελτιώσει ανάλογα η περισσότερο το a6;
Εγώ,όχι επειδή δεν τα συνέκρινα διπλα-διπλα.

Απλά διάλογο κάνουμε ,δεν ήταν τόσο 'προσωπική' η απάντηση μου Αν ετσι την εξέλαβες ,ζητώ συγγνώμη ,αλλά δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση
Μη ζητας συγγνωμη, σαφως και διαλογο κανουμε (y)

• Like
Reactions: petronik
(y)

Υπερβολές δεν υπαρχουν μόνο στα καλώδια αλλά και στις συσκευές όμως η λέξη υπερβολή στερείται σημασιας αν λέγεται από τους απ' έξω. Αν κάτι είναι υπερβολικο-καινουριο η μεταχειρισμενο-ειναι αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε κατόχου του συστηματος και πληρωσαντος.

Γνωριζεις πως το καλώδιο που κοστίζει 300€ δεν θα βελτιώσει ανάλογα η περισσότερο το a 6

Εγω μιλώ για ουσιαστική βελτίωση που είναι η τροφοδοσία του .Το καλώδιο και 2.000 ευρώ να κάνει δεν θα κάνει το Α6 π.χ Lumin

Υπερβολές δεν υπαρχουν μόνο στα καλώδια αλλά και στις συσκευές όμως η λέξη υπερβολή στερείται σημασιας αν λέγεται από τους απ' έξω.
Δεν ξερω αν ειμαι μεταξυ των "απ' εξω" , ΑΛΛΑ ...................
Αν κάτι είναι υπερβολικο-καινουριο η μεταχειρισμενο-ειναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κατόχου του συστηματος και πληρωσαντος.
................... οταν ενα iec plug πωλειται 300-400 ευρω ή ενα μετρο καλωδιο για δεν ξερω και γω ποσο , ειναι -τουλαχιστον- υπερβολη , κι ας το πληρωνει οποιος μπορει. Και για να μην παρεξηγηθω , εκανα και γω τις υπερβολες μου 😄

• Like
Reactions: vlad66
Εγω μιλώ για ουσιαστική βελτίωση που είναι η τροφοδοσία του .Το καλώδιο και 2.000 ευρώ να κάνει δεν θα κάνει το Α6 π.χ Lumin
Προηγουμένως δεν αναφέρθηκες σε καλωδιο που κοστίζει 2.000€ αλλά 300€ και το συνεκρινες με το βελτιωτικό τροφοδοτικό ίσου κόστους.Ουτε το ένα ούτε το άλλο θα κάνουν το Eversolo Lumin.

Φιλε μου έχω παραθέσει πολλά επιχειρήματα αλλά τα προσπερνάς.

Μη μου λες είμαι λάθος. Διότι βασικά με εκνευρίζει και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις διαλόγου.
Πες μου "έχω διαφορετική άποψη ή δεν συμφωνώ με την άποψη σου"
Το αλάθητο άλλος το έχει.
Δεν χρειάζεται να θυμώνεις, αφού είναι λάθος αυτό που λες για τα καλώδια, λέω την γνώμη μου απλά, όπως λες και εσύ την δική σου..
Μπορείς να αναφέρεις απλά επιχειρήματα για την μη χρήση aftermarket καλωδίων;
Τα άλλα που αναφέρεις για τα studio σαν επιχείρημα και την μουσική παραγωγή δεν έχουν καμία σχέση με καλώδια κλπ..
Όποιος δεν συμφωνεί με τα λεγόμενα κάποιου άλλου συνομιλητή δεν θυμώνει ούτε τσακώνεται..
Απλά συζητεί να λυθούν όλες οι απορίες..
Δεν θυμάμαι να έχω αναφέρει ποτέ για το άτομο μου ότι είμαι αλάθητος, κάνεις μας δεν είναι, άρα και αυτό είναι άκυρο...
Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα στο αν πιστεύει ο καθένας για τα καλώδια, το έχω αναφέρει και στα αρχικά μου σχόλια..
Όποιος νομίζει ότι τα καλώδια δεν έχουν καμία σημασία στην Μουσική Αναπαραγωγή του κάθε χομπίστα/ακροατή στο σπίτι/χώρο του ας μας δώσει επιχειρήματα να ξεστραβωθουμε και εμείς οι χαζοί Hi Fidelity people...

Δεν ξερω αν ειμαι μεταξυ των "απ' εξω" , ΑΛΛΑ ...................

................... οταν ενα iec plug πωλειται 300-400 ευρω ή ενα μετρο καλωδιο για δεν ξερω και γω ποσο , ειναι -τουλαχιστον- υπερβολη , κι ας το πληρωνει οποιος μπορει. Και για να μην παρεξηγηθω , εκανα και γω τις υπερβολες μου 😄
Αν έχω την δυνατοτητα(που δεν την έχω) να βρίσκομαι στους "από μέσα" κρεμάστε μου δέκα ταμπέλες και όχι μια!

Η υπερβολη ειναι αντικειμενικη εννοια στην προκειμενη περιπτωση , οχι .................. οικονομικη.

Γνωριζεις πως το καλώδιο που κοστίζει 300€ δεν θα βελτιώσει ανάλογα η περισσότερο το a6;
Εγώ,όχι επειδή δεν τα συνέκρινα διπλα-διπλα.
Είμαι της γνώμης (μιλάω καθαρά για το τεχνικό κομμάτι μιας συσκευής), ότι κανένα καλώδιο οποιασδήποτε τιμής δεν μπορεί να κάνει καλύτερο ένα μηχάνημα όπως θα γίνει καλύτερο με την αλλαγή τροφοδοσίας αυτού..

Φιλε μου έχω παραθέσει πολλά επιχειρήματα αλλά τα προσπερνάς.

Μη μου λες είμαι λάθος. Διότι βασικά με εκνευρίζει και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις διαλόγου.
Πες μου "έχω διαφορετική άποψη ή δεν συμφωνώ με την άποψη σου"
Το αλάθητο άλλος το έχει.
Τα σχόλια μου και ο διάλογος (αν υπάρχει) μεταξύ μας δεν έχουν κανένα προσωπικό θέμα απέναντι σας από μεριάς μου, αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω διότι αυτό μου δίνεται να καταλάβω..
Αν σας ενοχλεί η κουβέντα μου απέναντι σας φυσικά και το σταματώ εδώ..
Δεν έχω καμία πρόθεση να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα γιατί βλέπω ότι πάει στο προσωπικό το θέμα από μεριάς σας..

Είμαι της γνώμης (μιλάω καθαρά για το τεχνικό κομμάτι μιας συσκευής), ότι κανένα καλώδιο οποιασδήποτε τιμής δεν μπορεί να κάνει καλύτερο ένα μηχάνημα όπως θα γίνει καλύτερο με την αλλαγή τροφοδοσίας αυτού..
Ακριβως έτσι .Ειχα γραψει πριν αρκετα πόστ ,για την δοκιμή που κάναμε σε ενα diy dac με διαφορετικές τροφοδοσίες ,διαφορετικές λυχνίες και διαφορετικούς πυκνωτές .Αυτά επιφέρουν διαφοροποιήσεις και πιθανόν ουσιαστικές βελτιώσεις .Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις δηλ στην βελτίωση της τροφοδοσίας ,υπάρχει ένα όριο στο οποίο "ακούει' το μηχάνημα Πριν αρκετα χρόνια είχαμε δοκιμάσει την βελτίωση της τροφοδοσίας στο squeezbox και πέρα από ενα τυπικο καλύτερο τροφοδοτικό ,υπήρχε διαθέσιμο και ενα εξαιρετικό τροφοδοτικό με κόστος πολλές φορές το κόστος του squeez Απλά δεν υπήρξαν διαφορές με τα πολύ ακριβό τροφοδοτικό ,γιατι απλά του squeeze μέχρι εκεί έφθανε

μα αυτό λεω. Όμως όλοι όταν ακούμε το σύστημα του "άλλου" λεμε "φιλαράκι, το χαμηλό του είναι πλαδαρό" λές και ξέρουμε ποιό ήταν εξ αρχής.
απλώς πηγαίνουμε σε κάποιο σύστημα τρίτου και ακούμε την χ, ψ, ζ άποψη

Για τους κατασκευαστές έλεγα.

Ακριβως έτσι .Ειχα γραψει πριν αρκετα πόστ ,για την δοκιμή που κάναμε σε ενα diy dac με διαφορετικές τροφοδοσίες ,διαφορετικές λυχνίες και διαφορετικούς πυκνωτές .Αυτά επιφέρουν διαφοροποιήσεις και πιθανόν ουσιαστικές βελτιώσεις .Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις δηλ στην βελτίωση της τροφοδοσίας ,υπάρχει ένα όριο στο οποίο "ακούει' το μηχάνημα Πριν αρκετα χρόνια είχαμε δοκιμάσει την βελτίωση της τροφοδοσίας στο squeezbox και πέρα από ενα τυπικο καλύτερο τροφοδοτικό ,υπήρχε διαθέσιμο και ενα εξαιρετικό τροφοδοτικό με κόστος πολλές φορές το κόστος του squeez Απλά δεν υπήρξαν διαφορές με τα πολύ ακριβό τροφοδοτικό ,γιατι απλά του squeeze μέχρι εκεί έφθανε
Πολύ σωστά όσα αναφέρεται..
Ακριβώς έτσι είναι..🙂😉

Βασικά φίλε Βλαντ, καλημέρα και καλή Κυριακή
Μου αρέσει που λες αρκετά μέλη δεν ασχολούνται με καλώδια ρεύματος.
Αυτό και μόνο του λέει κάτι. Δηλαδή ένα υποσύνολο δεν το κάνει.

Ναι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον παρείσακτος και αιρετικός όταν πριν δυο σελίδες στο ίδιο νήμα ακούγαμε για
δοκίμασα το τάδε και έκανε εκείνο
το έστρωσες?
έβαλα ένα κομμάτι τάδε και άκουσα αυτό
το τερμάτισα έτσι και έγινε αυτό
του άλλαξα κατεύθυνση και είδα το φως

Θυμήθηκα αυτά που έκανα και εγώ πριν 30 χρόνια, ακριβώς νομίζω. Θα σας δείξω και τα πειστήρια αν θέλετε.

Σε ένα τυπικό στούντιο μπορεί να δείτε κάτι τέτοιο
ή σαν αυτό ελάχιστα πιο ακριβό για ic
ή θα δείτε κάτι τέτοιο

Φανταστείτε τον χ στουντιά να θελήσει να αντικαταστήσει το παραπάνω, (εσωτερικά ή εξωτερικά) με vch the first, second κλπ

εγω προσωπικά στο δικό μου φτωχικό χρησιμοποιώ για ic τα πιό φτηνά μέχρι να δώ πρόβλημα rf ή emf οπότε κυρίως προσέχω τον ακροδέκτη και τουλάχιστον να υπάρχει αξιοπρεπής θωράκιση.
Όσο για μεταφορά χρησιμοποιώ ένα απλό adat και μεταφέρω 8 κανάλια σε 16/44.1
Καλώδια ρευμάτων...προχτές πήρα χοντρική μερικά τέτοια γιατί στα καλώδια ρεύματος παίζει ρόλο και η διαχείριση χώρου. Φανταστείτε καμιά 30ριά τέτοια ποιοτικά, ανακόντες, πύθωνες, παλαμάρια του βαρκάρη, να βολτάρουν στο χώρο σας.

Σας είπα πριν, ... πέρασαν 30 χρόνια να φτάσω εδώ. Μη μου λέτε ότι κάνω λάθος. Πείτε "εγώ δεν συμφωνώ. (ακόμα)" και ελάτε μετά από 20 χρόνια να μου πείτε τα συμπεράσματά σας. (Μάλλον στείλτε μου γράμμα στον Αγιο Πέτρο).
Ούτε επίσης σας λέω κάνετε λάθος.
Καλά κάνετε. Σας λέω εγώ κάνω κάτι άλλο.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και συμφωνώ.. δεν γίνεται να έχεις 30 καλώδια ρεύματος παλαμάρια σε πάχος, το ίδιο και στα ic.

Άλλωστε εσύ κάνεις περισσότερο παραγωγή μουσικής τα τελευταία χρόνια, κάτι που δεν γνωρίζουν τα νέα μέλη του φόρουμ..

Στην αναπαραγωγή όμως (στην απλή ακρόαση δηλαδή) όπου έχουμε λίγες συσκευές ήχου, γίνεται να έχουμε πύθωνες ή βόες.. και υπάρχει διαφορά στον ήχο προς το καλύτερο.. τι να πω δλδ ;; ότι δεν υπάρχει ;;;

Χτες Σάββατο πήγα στον Tzimisce (παρέα με τον Λάκη) και ακούσαμε το νέο πολύπριζο που έφτιαξε... σε συ Δημήτρη, ακούσαμε άλλο σύστημα !

Ένα γ@μημένο πολύπριζο !!

Πιατίνια, τύμπανα, κιθάρες, πλήκτρα κλπ, όλα πιο καθαρά και αληθοφανή.

Ρε σατανάδες θα με βάλετε να κόψω ολόκληρο πολύπριζο στο CNC.. μια εβδομάδα θα του πάρει.. αλλά θα είναι hi end.. :D

Και μετά θα έρθει ο @lefterakis katemakis και θα μου πει ότι θα έπρεπε να είχα σκάψει ξύλο οξιάς από συγκεκριμένο δάσος παλαιωμένο 16,3 χρόνια..