Το chat του δικάναλου

Επειδή και μεις γνωριζόμαστε... αιώνες, αναλωνεσαι σε ατέρμονες συζητήσεις.
ΚΑΝΈΝΑ δεν θα πείσεις για το σκεπτικό σου,αν δεν το θέλει.
Άκου eq σε hiendaδες.
Άσε να ακολουθήσει ο καθένας την μοναχική και ιδιαίτερη πορεία του.
Προσπαθώ χρόνια τώρα να πείσω μερικούς φίλους να δοκιμάσουν τον Beringer που έχω και μόνο λιθοβολισμό δεν έχω δεχτεί.
Ο Τζιμίσκουλας ΈΒΓΑΛΕ το τηλεχειριστήριο από τον Copland ,επειδή του χαλούσε τον ήχο.
Απορώ ποιους πας να πείσεις και γιατί??
Για ποιο behringer λες Μιχάλη?

τζιμισκή σιάξε με ένα πολύμπριζο κι εμένα ρε. Αμα σε δείξω τα καλώδια μου πίσω από το στέρεο θα αρχίσεις να κλαίς.
(βέβαια αμα βάλω να παίξει πάλι θα αρχίσεις να κλαίς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)
χαχαχχαχαχαχα

• Haha
Reactions: Tzimisce
Κι όμως τα καλώδια λειτουργούν περίπου ως eq. Ονομαστικά, ό,τι μπαίνει, βγαίνει... Στην πραγματικότητα, λόγω ηλεκτρικών χαρακτηριστικών, κάθε καλώδιο είναι φίλτρο με απόκριση
συχνότητας(μιλώ για καλώδια σήματος, interconnects η ηχείων). Παθητικό eq λοιπόν και χωρίς δυνατότητα ρύθμισης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι παίρνω μάπα καλώδια κι ένα eq για
να διορθώνω, αλλά ότι αν θέλω να γουστάρω με το τι κάνουν ακριβά καλώδια στο σύστημα, καλύτερα να τα χώσω σ' ένα πολύ καλό eq και να παίζω εκεί.

Και για να πω την αλήθεια, μια κουβέντα για καλά equalizers θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα... Γιατί μπορεί να σνομπάρουμε τα eq αλλά δεν ξέρω κανέναν
να σνομπάρει το room correction.
Ισως αυτο που λες να ειναι και το λαθος που κανουν πολλοι.
Οι διαφορες των καλωδιων , δεν αφορουν μονο το θεμα τονικης ισορροπιας.

• Like
Reactions: vlad66
Ρε σατανάδες θα με βάλετε να κόψω ολόκληρο πολύπριζο στο CNC.. μια εβδομάδα θα του πάρει.. αλλά θα είναι hi end.. :D

Και μετά θα έρθει ο @lefterakis katemakis και θα μου πει ότι θα έπρεπε να είχα σκάψει ξύλο οξιάς από συγκεκριμένο δάσος παλαιωμένο 16,3 χρόνια..

για ρακ είναι αλλά....έπεσε σε φτωχολογιά.
ΡΑΚ από ΙΚΕΑ.

χαχαχαχαχααχχα τι πλάκα έχουμε ρεεεεεεεεε

Στέργιο την λύση την εχεις ετοιμη και στο σπίτι σου
Βάλε ένα Τσακιρίδη επάνω του και δεν θα κουνιέται με τίποτε ....

Όταν θα μάθεις τεχνικά πράγματα έλα να μου κάνεις μάθημα..
Θα χαρώ να μάθω από εσένα πράγματα που δεν γνωρίζω διότι θεωρητικόλογω, είμαι απόλυτος και έχω συγκεκριμένα συμπεράσματα..
Ο καθένας που έχει κάποια εμπειρία στο τεχνικό κομμάτι του Audio α ότι νε καλώκρριμδιο δεν μπορεί να κάνει θαύματα σε μια συσκευή που έχει συγκεκριμένα όρια σχεδίασης..
Όλα τα άλλα που λέμε η γκ εκμας και είναι εκτός θέματος...

Τελικά δεν ξέρω τι να κάνω εδώ μέσα, να γράφω; Να μην γράφω; Έτσι κ'αλλιως δεν έχει σημασία η γνώμη μου για πάρα πολλά μέλη η γνώμη μου..
Ειμαι το μαύρο πρόβατο του Forum..😁
Όπως και κανένα( ; )τροφοδοτικό όπως παρατέθηκε νωρίτερα εδώ και το επικροτησες.
Αυτό όμως που έγραψες τώρα δεν έχει σχέση μ' αυτό που έγραψες προηγουμένως.
Το "δεν υπάρχει περίπτωση,καλωδιο οποιασδήποτε τιμής να βελτιώσει περισσότερο ένα μηχάνημα από την αλλαγή της τροφοδοσίας αυτού"
μετετράπη σε
"κανένα καλώδιο δεν μπορεί να κανει θαύματα σε μια συσκευη που έχει συγκεκριμενα όρια σχεδίασης"
Αναδίπλωση.
Ποιος όμως ζήτησε θαύματα;
Εγώ ζήτησα σύγκριση του τροφοδοτικου με το καλώδιο οποιασδηποτε(!!!) τιμής την οποία προφανώς δεν έχεις κάνει ποτέ.

Last edited:
Ισως αυτο που λες να ειναι και το λαθος που κανουν πολλοι.
Οι διαφορες των καλωδιων , δεν αφορουν μονο το θεμα τονικης ισορροπιας.
Τι άλλο αφορούν; Πέρα από το κοπούν και κάποιες παρεμβολές με τη θωράκιση, αν το καλώδιο έχει.

Όπως και κανένα( ; )τροφοδοτικό όπως παρατέθηκε νωρίτερα εδώ και το επικροτησες.
Αυτό όμως που έγραψες τώρα δεν έχει σχέση μ' αυτό που έγραψες προηγουμένως.
Το "δεν υπάρχει περίπτωση,καλωδιο οποιασδήποτε τιμής να βελτιώσει περισσότερο ένα μηχάνημα από την αλλαγή της τροφοδοσίας αυτού"
μετετράπη σε
"κανένα καλώδιο δεν μπορεί να κανει θαύματα σε μια συσκευη που έχει συγκεκριμενα όρια σχεδίασης"
Αναδίπλωση.
Ποιος όμως ζήτησε θαύματα;
Εγώ ζήτησα σύγκριση του τροφοδοτικου με το καλώδιο οποιασδηποτε τιμής την οποία προφανώς δεν έχεις κάνει ποτέ.
Και εδώ έξω έχεις πέσει..😁
Πιστεύεις ότι δεν δοκίμασα διάφορα καλώδια στο Α6 πριν του αλλάξω τροφοδοτικό;
Πιστεύεις ότι το Α6 βελτιωνόταν τόσο πολύ στα καλώδια ρεύματος με το στοκ τροφοδοτικό που είναι για πέταμα, (τεχνικά και ακουστικά😁;)

Α, ρε Παναγιώτη ζεις στο δικό σου έργο φίλε, αν ήταν όπως τα λες τα πράγματα γιατί να έμπαινα στην διαδικασία να αλλάξω τροφοδοτικό στο Α6 και να μην του πεταγα απλά ένα καλώδιο και να τελειώνει η φάση;
Με την αλλαγή τροφοδοτικού να δεις τι γίνεται με τα καλώδια..😁

Στο ξαναλέω, δεν έχεις ιδέα από όρια σχεδίασης ενός μηχανήματος για αυτό ασχολησε με καλώδια κλπ, και εγώ ασχολούμαι φυσικά με καλώδια απλά όταν το μηχάνημα μπορεί να υποστηρίξει το καλώδιο που πρέπει..
Πώς θα πάρεις το μέγιστο από ένα καλό καλώδιο αν το μηχάνημα δεν μπορεί να το υποστηρίξει;...

Κανενα καλώδιο δεν θα απογειώσει ένα μηχάνημα αν δεν μπορεί αυτό να το υποστηρίξει, βέβαια δικαίωμα σου είναι να χώνεις πολύ χρήμα στα καλώδια..
Εγω προσπαθώ αλλά πράγματα με την συμμετοχή καλωδίων φυσικά..
Όλα είναι μια αλυσίδα..

τζιμισκή σιάξε με ένα πολύμπριζο κι εμένα ρε. Αμα σε δείξω τα καλώδια μου πίσω από το στέρεο θα αρχίσεις να κλαίς.
(βέβαια αμα βάλω να παίξει πάλι θα αρχίσεις να κλαίς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)
χαχαχχαχαχαχα

Θα έρθω επάνω, θα αφήσουμε τη γυναίκα μου στο μαγαζί να παίζει με το αεροπλάστ και θα πάμε να ακούσουμε μουσική.

Απλά μετά θα πρέπει να το πουλάς με κιτ για φούιτ

Μητσε, μιλας σε ανθρωπους που εχουν τα ιδια ή περισσοτερα χρονια απο σενα στο ''αθλημα''.
Με τη σειρα μου θα μπορουσα να ισχυριστω το ιδιο με σενα απ'την αναποδη, μακαρι να μπορουσα να
μαζεψω εσας τους αντιρησιες και να τους κανω ενα τυφλο τεστ, θεοστραβο, που μονο κουφος καποιος
δεν θα καταλαβει διαφορες.
δεν αμφιβάλλω, αλλά άλλο το ένα άθλημα και άλλο το άλλο άθλημα, δηλαδή να πας στην απέναντι πλευρά και να δεις τι παίζει και εκεί.
Τυφλά κάναμε πολλά και επανειλημμένα τουλάχιστον εδώ στα βόρεια με οικοδεσπότη τον Βασίλη Χουρμουζιάδη και με παρουσία φίλων από την Αθήνα που σήμερα δεν είναι πιά μαζί μας (Ανδρέας Καφάτος, Σπύρος Κωστόπουλος). Να μην σου πω τι συμπεράσματα βγήκαν. (ή μάλλον δεν βγήκαν)

δεν αμφιβάλλω, αλλά άλλο το ένα άθλημα και άλλο το άλλο άθλημα, δηλαδή να πας στην απέναντι πλευρά και να δεις τι παίζει και εκεί.
Τυφλά κάναμε πολλά και επανειλημμένα τουλάχιστον εδώ στα βόρεια με οικοδεσπότη τον Βασίλη Χουρμουζιάδη και με παρουσία φίλων από την Αθήνα που σήμερα δεν είναι πιά μαζί μας (Ανδρέας Καφάτος, Σπύρος Κωστόπουλος). Να μην σου πω τι συμπεράσματα βγήκαν. (ή μάλλον δεν βγήκαν)
θυμάσαι το ιντερκονέκτ από το toshiba sd900ee? προχθές τα λέγαμε με τον Ακριβοτζών.

• Like
Reactions: petronik
Και εδώ έξω έχεις πέσει..😁
Πιστεύεις ότι δεν δοκίμασα διάφορα καλώδια στο Α6 πριν του αλλάξω τροφοδοτικό;
Πιστεύεις ότι το Α6 βελτιωνόταν τόσο πολύ στα καλώδια ρεύματος με το τροφοδοτικό που είναι για πέταμα, (τεχνικά και ακουστικά😁;)

Α, ρε Παναγιώτη ζεις στο δικό σου έργο φίλε, αν ήταν όπως τα λες τα πράγματα γιατί να έμπαινα στην διαδικασία να αλλάξω τροφοδοτικό στο Α6 και να μην του πεταγα απλά ένα καλώδιο και να τελειώνει η φάση;
Με την αλλαγή τροφοδοτικού να δεις τι γίνεται με τα καλώδια..😁

Στο ξαναλέω, δεν έχεις ιδέα από όρια σχεδίασης ενός μηχανήματος για αυτοό ασχολησε με καλώδια κλπ, και εγώ ασχολούμαι φυσικά με καλώδια απλά όταν το μηχάνημα μπορεί να υποστηρίξει το καλώδιο που πρέπει..
Πώς θα πάρεις το μέγιστο από ένα καλό καλώδιο αν το μηχάνημα δεν μπορεί να το υποστηρίξει;...

Κανενα καλώδιο δεν θα απογειώσει ένα μηχάνημα αν δεν μπορεί αυτό να το υποστηρίξει, βέβαια δικαίωμα σου είναι να χώνεις πολύ χρήμα στα καλώδια..
Εγω προσπαθώ αλλά πράγματα με την συμμετοχή καλωδίων φυσικά..
Όλα είναι μια αλυσίδα..
Όσα καλώδια κι αν δοκιμασες,απολυτοποιησες το συμπέρασμα σου μ' εκείνο το "οποιασδήποτε τιμής καλώδιο" επειδή αυτο δεν μπορεις να τ' αγοράσεις ούτε να το δανειστεις.
Αυτό μου θυμίζει το "αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός βυσματων και είμαι σίγουρος πως θ' αρέσει σε όλους".
Εξ' αλλου δεν είμαι ο μόνος που έχει επισημανει την κρίση σου πάνω σε πράγματα που δεν έχεις ακούσει.

Τι άλλο αφορούν; Πέρα από το κοπούν και κάποιες παρεμβολές με τη θωράκιση, αν το καλώδιο έχει.
Για να αποφυγουμε τις "συνηθισμενες περιπετειες" τετοιων συζητησεων, σκεψου μονο , τι ειναι αυτο που εχει/κανει ενα μικρο high resolution ηχειο , που το καθιστα καλυτερο απο ενα μετριο μεγαλου μεγεθους, ασχετα αν του "λειπουν" οι χαμηλες , τις οποιες αναφερω ως δειγμα τονικης ισορροπιας, οπου φυσικο ειναι , ενα μικρο ηχειο να υστερει (ποσοτικα) απο ενα μεγαλο .

Όσα καλώδια κι αν δοκιμασες,απολυτοποιησες το συμπέρασμα σου μ' εκείνο το "οποιασδήποτε τιμής καλώδιο" επειδή αυτο δεν μπορεις να τ' αγοράσεις ούτε να το δανειστεις.
Αυτό μου θυμίζει το "αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός βυσματων και είμαι σίγουρος πως θ' αρέσει σε όλους".
Εξ' αλλου δεν είμαι ο μόνος που έχει επισημανει την απολυτοτητα σου πάνω σε πράγματα που δεν έχεις ακούσει.
Ξερεις δηλαδή τι καλώδια δοκιμάζω και συνδιασμούς αυτών χωρίς καν να είσαι μπροστά..

Καλό και αυτό, αν έχεις τέτοιες μαντικές ικανότητες ασχολησου επαγγελματικά με αυτό..

Θα στο ξαναπώ, κανένα καλώδιο ανεξάρτητου τιμής δεν μπορεί να φέρει την ίδια ηχητικη βελτίωση σε ένα μηχάνημα όπως η αλλαγή ενός ποιοτικού τροφοδοτικού!
Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό να πας σε μια τεχνική σχολη να σπουδάσεις για να μπεις στο νόημα..

Είμαι απόλυτος γιατί έχω ακούσει και δοκιμάσει άπειρα πράγματα με ανθρώπους που έχουν σοβαρό τεχνικό υπόβαθρο, μιλάς για πράγματα που αφορούν εμένα χωρίς να ξέρεις καν τι παίζει από πίσω..

Είμαστε εκτός θέματος συνέχεια, δεν έχει κανένα νόημα αυτή η προσωπική κουβέντα μεταξύ μας στο παρόν νήμα..🙂

λεπόν είχαμε μαζευτεί στον Σαραβέλο "τηλεοπτική" στο δρόμο για χαλκιδική αρκετοί νωματέοι.
Θα δοκιμάζαμε σε τυφλό τέστ 3 ιντερκονεκτ.
Ένα απλό συνοδευτικό συσκευής (από το toshiba sd900EE)
το audioquest viper
ένα πιο πανακρίβου που δε θυμάμαι.
Ο χώρος μετρημένος ζυγισμένος τα πάντα όλα, το σύστημα πιο ακριβό απο όσα θα βγάλουμε σε 2 ζωές (νταξ λίγο υπερβόλα) με μεγάλα B&W *τα 800 νομίζω? διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Τελικοί και προ classe omega, πηγές νομίζω ένα μεγάλο transport dac της tag maclaren.
Είμασταν σε καρεκλάκια και ακούγαμε ότι μας βάζανε και εμείς σημειώναμε τι μας άρεσε και τι όχι.
Ο συγχωρεμένος ο Σπύρος Κωστόπουλος το είχε οργανώσει. Τον θυμάμαι να μας βλέπει και να τραβάει τα μαλλιά του γιατί τα πόδια μας κουνιότανε ρυθμικά όταν έπαιζε το ιντερκονέκτ του toshiba. AXAXAXAXAXAXAAXXAXAAXXAXA
Να μη τα πολυλογώ νίκησε η φτηναδούρα με διαφορά απο τα άλλα 2 τα οποία ήταν υπερπολλαπλάσιας αξίας.
Και αυτό για να μη μας λένε μερικοί ότι τα καλώδια ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ!
απλά εδώ νίκησε ο δαβίδ.
Διορθώστε με όσοι θυμάστε τι είχε γίνει ρε, πέρασαν και τόσα χρόνια απο τότε.

Και ξαναρωτάω εγώ. Τι θα τον ωφελήσει αν μάθει ότι ο ήχος της μπότας για να βγει σε συγκεκριμένα είδη μουσικής θα πρέπει να επεμβεις με eq σε συγκεκριμένες συχνότητες και με το ανάλογο Q σε αυτές;

Και άντε και πες ότι η γνώση έχει αξία όπως και να έχει. ΟΚ. Τι ακριβώς θα κάνει μετά όταν θα πάει να το βάλει να παιξει στο σύστημα αναπαραγωγής και αυτό παρουσιάζεται αλλιώς στο ένα σύστημα και αλλιώς στο άλλο; Θα πάει να βάλει κι άλλο eq o ίδιος;
To Εq στο σπίτι εν τω μεταξύ είναι για να ισιώνει την απόκριση κόβοντας τις κορυφές. Και μεταξύ μας, όσοι το χρησιμοποιούν, βάζουν στα τυφλά μια καμπύλη Harman και όποιον πάρει ο χάρος. Γι' αυτό και πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι από αδιάφορο έως μη θελκτικό.
Δεν λαμβάνει υπ' όψη λεπτομέρειες όπως ας πούμε το πόσο διαφορετικά θα συμπεριφερθούν τα μεγάφωνα τα ίδια, τα οποία ο κατασκευαστής έχει φτιάξει (ή επιλέξει) τα μεγάφωνα ειδικά για να έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα δώσουν τον χαρακτήρα στο ηχείο που ο ίδιος έχει επιδιώξει.
Γι' αυτό λέω ότι είναι άποψη η αναπαραγωγή και όχι η αναζήτηση της απόλυτης πιστότητας. Και η παραγωγή επίσης άποψη είναι.

Άλλο παράδειγμα:
Ας πούμε έχει ένα σύστημα και βάζει μια παραγωγή που έχει φωνή. Η φωνή θα έχει ηχογραφηθεί έστω με λίγο reverb. Στο ένα σύστημα θα ακούγεται με περισσότερο βάθος, στο άλλο θα ακούγεται με λιγότερο. Τι θα κάνει για να το φέρει; Θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει reverb;

Έτσι όπως το πάμε θα αρχίσουμε να μιλάμε για home studio και όχι για hi-fi.

Διορθώστε με όσοι θυμάστε τι είχε γίνει ρε, πέρασαν και τόσα χρόνια απο τότε.

εγω θυμάμαι μετά ότι πήγαμε στον Γιάννη στη Ραιδεστό και χτυπήσαμε κάτι παίδια και ξεχάσαμε τον χαλι εντ πόνο μας