Και βέβαια δεν πιστεύω να διαβάσω ,ότι το σύστημα μας παίζει καλύτερα από την λυρική ή το μέγαρο πχ.
Γιατί αν το κάνει,τότε το κάνει όχι λάθος......καραλαθος!
Δεν μπορεί ΚΑΝΈΝΑ σύστημα να παίζει καλύτερα από το ορίτζιναλ.
Ή το παίζει (σιγά μην το παίζει) ίδια ή χειρότερα.
Καλύτερα ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ!
Είδες καθόλου τις μετρήσεις μου από το θεωρείο στο μέγαρο μουσικής ;;
Αν μου πεις - τι σχέση έχουν οι μετρήσεις;;
Θα σου πω ότι είναι θέμα απόστασης από την ορχήστρα.. και η απόσταση σκοτώνει τον αρμονικό πλούτο και τις χροιές των οργάνων.
Και ποιός ακούει καλύτερα εκεί;; ο μαέστρος ;;
Μάλλον ούτε αυτός.
Έχει κοντά του κάποιους από τους μουσικούς, αλλά όχι όλους.
Ποιά είναι η καλύτερη θέση για να ακούσει κάποιος την συμφωνική των 50 ή 80 ή .. όσους χωράει ένα λεωφορείο ατόμων ;;
Χμ... Η θέση που έχει το μικρόφωνο που κρέμεται πάνω από το κέντρο της ορχήστρας.
Ηχογραφούσε το μικρόφωνο;;
Σίγουρα ναι , γιατί είχα πίσω μου μία από τις 4 κάμερες της ΕΡΤ και σε μία οθόνη απέναντι μου έβλεπα τις επιλογές του σκηνοθέτη που "ζουμάριζε" σε κάθε μουσικό όταν έπαιζε σόλο, στον μαέστρο, στην υψίφωνο, στα δάκτυλα της πιανίστριας, μέχρι και στην κυρία που "φρέναρε" την grand casa της μετά από κάθε χτύπημα...
Θα με ρωτήσεις αν στο σπίτι μου μετά άκουσα καλύτερα απ'ότι στο Μέγαρο;;;
Ναι!
Έβαλα κάτι παρόμοια μιας και ήμουν ορεξάτος και το απόλαυσα περισσότερο στον τομέα της ποιότητας του ήχου.. χωρίς μάλιστα να ξεσηκώσω την γειτονιά.
Και τώρα με τον Rotel ;; ( Σαν να σε βλέπω να με ρωτάς...)
Τώρα κουνάω για τα καλά το μαντήλι στο Μέγαρο.....
Ποιό είναι το συμπέρασμα για μένα;;
Δεν θα απαξιώσω / υποτιμήσω ποτέ ξανά μια καλή ηχογράφηση κλασικής μουσικής...
Γιατί κατάλαβα ότι ποτέ δεν μπορείς να έχεις σαν ακροατής ζωντανής συμφωνικής ορχήστρας, καλύτερη θέση από το ή τα μικρόφωνα.
Ενώ στο σπίτι την έχω.. ακούω ότι άκουγαν.