Το chat του δικάναλου

Ερώτηση:

Η κεφαλοβελόνα μου είναι η Zyx R50 bloom στην έκδοση των 0,48mV με τις παρακάτω προδιαγραφές:

http://www.zyx-audio.com/products_mc_r50_series_r50.html

Ενισχυτής είναι η παρακάτω αρχαιολογία της Luxman καθαρισμένος, αποκαταστημένος και πλήρως λειτουργικός.

http://www.thevintageknob.org/luxman-L-308.html

Το phono του ενισχυτή έχει input sensitivity 2.2 mV και διαθέτει τη δυνατότητα επιλογής αντίστασης εισόδου μεταξύ 50, 65 και 90ΚΩ.

Βάσει των προδιαγραφών της zyx, ποια είναι η ενδεδειγμένη επιλογή για το input impedance μεταξύ των τριών διαθέσιμων;

Ερώτηση:

Η κεφαλοβελόνα μου είναι η Zyx R50 bloom στην έκδοση των 0,48mV με τις παρακάτω προδιαγραφές:

http://www.zyx-audio.com/products_mc_r50_series_r50.html

Ενισχυτής είναι η παρακάτω αρχαιολογία της Luxman καθαρισμένος, αποκαταστημένος και πλήρως λειτουργικός.

http://www.thevintageknob.org/luxman-L-308.html

Το phono του ενισχυτή έχει input sensitivity 2.2 mV και διαθέτει τη δυνατότητα επιλογής αντίστασης εισόδου μεταξύ 50, 65 και 90ΚΩ.

Βάσει των προδιαγραφών της zyx, ποια είναι η ενδεδειγμένη επιλογή για το input impedance μεταξύ των τριών διαθέσιμων;

Ο Luxman έχει στάδιο phono μονο για κεφαλές MM. Δε θα παίξει η ΖΥΧ. Θέλεις SUT που θα το συνδέσεις στην είσοδο ΜΜ, ή stand alone phono που θα συνδεθεί σε είσοδο line του ενισχυτή και θα έχει είσοδο για κεφαλές MC. 100 Ohms θέλουν οι ZYX.

Ο Luxman έχει στάδιο phono μονο για κεφαλές MM. Δε θα παίξει η ΖΥΧ. Θέλεις SUT που θα το συνδέσεις στην είσοδο ΜΜ, ή stand alone phono που θα συνδεθεί σε είσοδο line του ενισχυτή και θα έχει είσοδο για κεφαλές MC. 100 Ohms θέλουν οι ZYX.

Και εγώ έτσι νομίζω, αλλά με προβληματίζει το παρακάτω απόσπασμα από το manual του ενισχυτή το οποίο και παραθέτω:

"Phono 1: For playback through magnetic cartridge (MM, MI, MC type). Input sensitivity 2.2mV. Input impedance is selectable: 50kΩ, 65kΩ and 90kΩ. Except for very low output MC type cartridge (output voltage 0,01mV-0,1mV), almost all cartridges can be used.For such MC type cartridges of very low output level, it is necessary to boost voltage up to the specified level by use of step-up transformers or a head-amplifier.

Το πιθανότερο είναι να εννοεί τις υψηλοέξοδες MC κεφαλές. Η τιμές αντίστασης που παρέχονται είναι απαγορευτικές για χαμηλοέξοδες MC.

Και εγώ έτσι νομίζω, αλλά με προβληματίζει το παρακάτω απόσπασμα από το manual του ενισχυτή το οποίο και παραθέτω:

"Phono 1: For playback through magnetic cartridge (MM, MI, MC type). Input sensitivity 2.2mV. Input impedance is selectable: 50kΩ, 65kΩ and 90kΩ. Except for very low output MC type cartridge (output voltage 0,01mV-0,1mV), almost all cartridges can be used.For such MC type cartridges of very low output level, it is necessary to boost voltage up to the specified level by use of step-up transformers or a head-amplifier.

για τι πικάπ μιλάμε;

ότι λέει ο quevedo λέει και το manual. SUT είναι ο set-up transformer και ο head-amplifier το stand alone phono

Ναι, απλά επισημαίνει τη χρήση του για ιδιαίτερα χαμηλοέξοδες κεφαλές (0,1 mV) και σκεφτόμουν μπας και στα 0,5 mV αλλάζει το πράγμα.
Πικάπ DPS.

SUTs υπαρχουν για χαμηλοεξοδες mc ολων των εξοδων. Ενα 1:10 sut ειναι οκ για την r50 σου.
1:10 σημαινει οτι το 0.48 της zyx σου θα γινει 4.8 για εισοδο σε ΜΜ.

Φίλε vlad,το Pink export κ Pt Too ,που έχω και είχα, έχουν απ τις πιο μαλακές αναρτήσεις,γι αυτό ο ιμάντας μπαινοβγαίνει περισσότερο απ τα υπόλοιπα πλατό που είχα. Το ανάποδο πηγάδι με τον τρόπο που μπαίνει ο ιμάντας,συντελούν στην φθορά των τοιχωμάτων της οπής του ακρυλικού, μετά από τόσα χρόνια (αγορά 1992 το πρώτο), παρατηρώ ένα 'λασκάρισμα' της αλά usb επαφής, δεν νομίζω όμως ότι λύνεται με σιλικόνη...ίσως με ταυτόχρονη αντικατάσταση και των δύο μαζί αν υπάρχουν , αλλά είναι ασύμφορο αυτή την χρονική στιγμή.

https://youtu.be/2lenZa4TScQ
Eδω και κάτι που θέλω την γνώμη σας, μετατροπή από AC σε DC, ότι έκανε και η Linn στα τελευταίων προδιαγραφών πλατό της(αυτό που η ίδια απευχόταν δλδ)...
Το Sondek μου έχει μηδενική ανοχή στις επαφές υποπλατό και πλατό..
Το clearaudio champion δεν παρατήρησα κάτι , παρόλο που ο μεταλλικός άξονας θα παιδεύει τα τοιχώματα της οπής του ακρυλικού.

Φίλε vlad,το Pink export κ Pt Too ,που έχω και είχα, έχουν απ τις πιο μαλακές αναρτήσεις,γι αυτό ο ιμάντας μπαινοβγαίνει περισσότερο απ τα υπόλοιπα πλατό που είχα. Το ανάποδο πηγάδι με τον τρόπο που μπαίνει ο ιμάντας,συντελούν στην φθορά των τοιχωμάτων της οπής του ακρυλικού, μετά από τόσα χρόνια (αγορά 1992 το πρώτο), παρατηρώ ένα 'λασκάρισμα' της αλά usb επαφής, δεν νομίζω όμως ότι λύνεται με σιλικόνη...ίσως με ταυτόχρονη αντικατάσταση και των δύο μαζί αν υπάρχουν , αλλά είναι ασύμφορο αυτή την χρονική στιγμή.

γι'αυτό σου ζήτησα φωτογραφίες. αν δεν δω δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά.
το βίντεο από κάτω είναι δικό σου;

Όχι utube... φωτογραφία όταν μπορέσω, αλλά η οπή είμαι σίγουρος ότι μεγάλωσε, έχει 'μπόσικα'...

Το pink το accurate,klimax Linn η τρομπέτα,με το γάιδαρο μπορείς να παρομοιάσεις not tuned linn αλλά και κάποιες άλλες προσεγγίσεις.

θα πιάσω να λύσω το πικάπ μου τώρα.. θα βάλω σε "λειτουργία" το 5πινο cardas που έχει από κάτω (ήδη μου έχει στείλει ο AUDIOLYTIC καλώδιο βραχίονα canare, rca>5pin),
αλλά δεν θα καταργήσω τα θηλυκά rca. θηλυκό 5πινο (με litz μεταξωτή κάλτσα καλωδίωση) θα καταλήγει στα θηλυκά rca και θα είναι σε αναμονή ..αν χρειαστεί να ακούσω κάποιο καλώδιο βραχίονα rca > rca.
ο λόγος είναι ότι συχνά πυκνά δίνω σε φίλους το canare μου (rca>rca) και ..βαρέθηκα να μην το έχω..:flipout:
5πινο βραχίονα όμως δεν έχει κανείς φίλος μου να μου κάνει τράκα το 5πινο καλώδιο.... :flipout::flipout:

οκ, θα δοκιμάσω μια βελτίωση ακόμα σε θέμα απομόνωσης κραδασμών στον πάνω πλίνθο και ευκαιρίας δοθείσης, θα κάνω τον βραχίονά μου να κατεβαίνει αργά.. πολύ αργά.. όχι απλά απαλά όπως τον έφτιαξε το εργοστάσιο. δεν είμαι dj να βιάζομαι... :laugh:

Τα τριχοειδή με κλωστή είναι πιο ευάλωτα αν είναι 'τσίμα' στο μήκος.
Δοκίμασα τα origin live,μ άρεσε το χαμηλό,αλλά κάποιοι δεν τα πάνε πολύ.
Προσοχή πάντως στους βραχίονες που στέλνονται origin, επειδή μάλλον για οικονομία τα 'τσιτώνουν'. και τις δύο φορές σε 300/250 είχα το ίδιο θέμα,ενώ το έγραψαν κ άλλοι..

δεν βρίσκω την wonder solder μου και μου έρχεται να τα σπάσω όλα!!!!
συν τοις άλλοις , η wurth είναι κλειστή μέχρι τις 24/8 !!
άρα δεν μπορώ να δοκιμάσω την βελτίωση.. το πικάπ πρέπει να είναι δεμένο αύριο.
έναν σάκο του μποξ να ξεσπάσω τα νεύρα μου!!!!

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Τωρα ?????
Βρες τα πραγματα σου πρωτα .......
Το..........πικαπ το βρηκες ? :flipout::flipout:

το πικάπ είναι στην θέση του μισακό.. (με καπάκι από πάνω φυσικά)

ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-08-21_14-30-32.jpg

αλλά η πίεσή μου πρέπει να έχει χτυπήσει κόκκινο!!