Το chat του δικάναλου

A red-head on my arm:

παίζοντας με τη Denon 110 που μου έδωσε ο Έκτωρ (η οποία ακούγεται, όπως τσάτρα-πάτρα την έφερα σε γεωμετρία, μια χαρά!)

View attachment 166674
View attachment 166675

και για ομορφιές, με λευκό βινύλιο
View attachment 166676

Και μιτσελοειδές κλάμπ στο μικάπα δύο βλέπω...

Από κέρδος πως πάει η κεφαλή; Θέλει παραπάνω το phono;

Επέλεξα να κάνω τα κουτιά σε ξύλο, ώστε να έχω τη δυνατότητα να τα βάλω όρθια δίπλα στα ηχεία και να ταιριάζουν με το ρακ. Δεν τους έβαλα ακόμη πόδια γιατί δεν έχω καταλήξει εάν θα τα κρατήσω όρθια.
Στην πρώτη φωτο είναι το μάστερ (έχει το φωτάκι από τον τηλεχειρισμό. Έγινε όσο πιο διακριτικό γινόταν).

View attachment 166677

στη δεύτερη είναι το slave (ελέγχεται από το μάστερ μέσω του ομοαξονικού spdif)
View attachment 166678

εδώ η πίσω όψη του slave, όπου οι συνδέσεις. Για σύνδεση με τα ηχεία επέλεξα για αρχή τη διενίσχυση, ένας NC500 οδηγεί τη μονάδα χαμηλών, και ο άλλος το μιντ με το τουΐτερ. Αυτά συνδέονται από ένα speakon, που χωρίζει σε 4 καλώδια. (πρόχειρα έβαλα κάτι παλιά supra που είχα, τα οποία για τη διενίσχυση κόπηκαν στη μέση). Η άλλη υποδοχή δίπλα είναι του μικρού NC100 (οι πλακέτες είναι οι τρίδρομες FA503), θα χρησιμοποιηθεί εάν ποτέ αποφασίσω να κάνω το ηχείο ενεργό, παρακάμπτοντας crossover. Η xlr δίπλα είναι αναμονή, εάν δεν πραγματοποιηθεί το προαναφερθέν "σχέδιο", να υπάρχει η δυνατότητα να δώσει την προενίσχυση που θα έπαιρνε το NC100 (κανονική με dsp όπως τα άλλα κανάλια) σε σαμπ. Α, και το καλώδιο στην RCA είναι από τον προενισχυτή RIAA
View attachment 166679

Ωραία και τα φιούζον

Και ναι, όπως είχε πει ο Σάββας "ήσυχοι σαν νεκροταφείο εγκαταλελειμμένου χωριού"...

Αλήθεια, τι άλλο έχει μέσα στα κουτιά και μοιάζουν με μαρκλέβινσον τριαντατριάρηδες; Γιατί όλα τα ηλεκτρονικά νομίζω πως είναι στην πλάτη.

γιατι τα βάλατε ανάποδα, θα πέφτουν τα ηλεκτρόνια στο πάτωμα...

@send..
απο την φωτο της κεφαλής είδα οτι το overhang δεν ειναι σωστο. η κεφαλή πρέπει να πάει πιο πίσω. το εργαλείο που δίνει η technics για την ρύθμιση δεν το έχεις;
επισης το spaser βλέπω ειναι το βαρύ μεταλλικο του εργοστασίου; γιατί το έβαλες; κάνεις χρήση του έξτρα αντίβαρου πίσω στον βραχίονα ή δεν μπορεις αλλιώς να ρυθμίσεις vta;;
ζύγισε ολο το σετ, κεφαλη/headshell/καλώδια/βίδες και φέρε το στα 17γρ.
θα πετύχεις μια συχνότητα συντονισμού περί τα 8,5Ηz. παρά την διαφορά στο cantilever με την 160, πιστεύω ίδια συχνότητα συντονισμού θέλουν οι 2 κεφαλές.
4,8γρ ζυγίζει η 110;

κάτι ακόμα που είδα στην τελευταία φωτο με το λευκό βινύλιο..
η ακίδα μου φαίνεται οτι έχει κλίση προς τα έξω. αν βλέπω σωστα, το antiskate έχει θέμα..

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

κάτι ακόμα που είδα στην τελευταία φωτο με το λευκό βινύλιο..
η ακίδα μου φαίνεται οτι έχει κλίση προς τα έξω. αν βλέπω σωστα, το antiskate έχει θέμα..

Δεν ξέρω εάν βλέπεις σωστά, γιατί ξέχασα εντελώς να βάλω, ήταν στο 0 :p

Το έχω στο 1, καλά είναι;

Για εργαλείο έχω ένα χαρακάκι van hden hul, θέλω της technics;
Με το πλαστικό spacer δεν είχε αρκετό βάρος, έφτανε κοντά στο όριο ο βραχίονας και δεν μπορούσα να βάλω καν 1 γραμμάριο βάρος ανάγνωσης.

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Δεν ξέρω εάν βλέπεις σωστά, γιατί ξέχασα εντελώς να βάλω, ήταν στο 0 :p

Το έχω στο 1, καλά είναι;

Για εργαλείο έχω ένα χαρακάκι van hden hul, θέλω της technics;
Με το πλαστικό spacer δεν είχε αρκετό βάρος, έφτανε κοντά στο όριο ο βραχίονας και δεν μπορούσα να βάλω καν 1 γραμμάριο βάρος ανάγνωσης.

αν το ιδανικό βάρος ανάγνωσης της 110 είναι 1,6γρ όπως της 160, 1,6 αντισκέιτ θέλει.
το χαρακάκι της vdh δεν το ξέρω, αλλά technics είναι ο βραχίονας.. πρώτα το δικό της εξάρτημα εμπιστευόμαστε για την ρύθμιση. το δίνει το εργοστάσιο μαζί με το πικάπ.
είναι αυτό:
https://www.ebay.com/itm/Technics-S...534281?hash=item2a8c6c4d09:g:V3kAAOSwbm9Zqjmy
στο θέμα βάρους κάτι δεν κατάλαβα σωστά... αν έχεις μόνο: κεφαλή/headshell/καλώδια/βίδες, μια χαρά θα πρέπει να τα ζυγίσει ο βραχίονας χωρίς το πρόσθετο βάρος πίσω στο αντίβαρο.
17γρ ζυγίζει το δικό μου σύνολο, χωρίς πρόσθετο βάρος πίσω. δυστυχώς έχασα τα βάρη των headshells που έχω. έτσι δεν ξέρω πόσο ζυγίζει το headshell της technics.
και όλα είναι με κάποια κεφαλή.
όπως και νά'χει, προσπάθησε να πετύχεις βάρος συνόλου 17γρ. θα πρέπει να το ζυγίσει ο βραχίονας χωρίς βοήθεια.. αλλιώς, κάτι δεν πάει καλά.
με λίγα λόγια, βγάλε το spacer που έχεις μεταξύ headshell/κεφαλής και ξαναζύγισε το σύνολο χωρίς βοήθεια πίσω.

Παντως στην φωτο η ακιδα δεν φαινεται καθετη. Ισως να ειναι οπτικο εφφέ της γωνιας.
Αλλα αν οχι θελει προσοχη. Γιατι φθειρει μονοπατα το αυλακι.

Send τι ειναι αυτα τα ξυλινα κουτια τα ορθια που εβαλες με συνδεσεις πισω ;

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Παντως στην φωτο η ακιδα δεν φαινεται καθετη. Ισως να ειναι οπτικο εφφέ της γωνιας.
Αλλα αν οχι θελει προσοχη. Γιατι φθειρει μονοπατα το αυλακι.

Send τι ειναι αυτα τα ξυλινα κουτια τα ορθια που εβαλες με συνδεσεις πισω ;

Είναι ενισχυτές μονομπλοκ, με την πλάτη FA503 της Hypex (έχει δύο ncore NC500 και έναν NC100, δλδ 2x500w και 1x100w, όλα στα 4ohm), συν εξόδους για ηχεία και προενίσχυσης. Βασικά δεν είναι μόνο ενισχυτές, αλλά όλα σε ένα: έχουν ψηφιακή είσοδο, με DAC της AKM, dsp (με 15 biquads ανά κανάλι, δλδ x3) και αναλογική είσοδο (επί του παρόντος έχω απευθείας το phono stage).

Έχουν τηλεχειρισμό (επιλογή πηγής, volume), και λειτουργούν με λογική master-slave (ένα μάστερ, μέχρι 3 slave).

Έκτωρα, δεν πείραξα τίποτα στο phono stage, η 110 παίζει κανονικά ως MM.
Αλλά στον Luxman C03 που την έβαλα αρχικά, ο οποίος έχει 5 επιλογές για φωνογραφική κεφαλή (2 για MM, και 100, 40 και 3 ωμ για MC), μου έκατσε καλύτερα ως MC 100 ωμ. Αλλά έπαιζε κανονικά και ως MM (λίγο πιο σιγά). Τον έβγαλα όμως τον Luxman, γιατί μεταξύ των επιλογών έκανε κάτι χρατς-χρουτς, έχανε το ένα κανάλι, θέλει μάλλον σέρβις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

αν το ιδανικό βάρος ανάγνωσης της 110 είναι 1,6γρ όπως της 160, 1,6 αντισκέιτ θέλει.
το χαρακάκι της vdh δεν το ξέρω, αλλά technics είναι ο βραχίονας.. πρώτα το δικό της εξάρτημα εμπιστευόμαστε για την ρύθμιση. το δίνει το εργοστάσιο μαζί με το πικάπ.
είναι αυτό:
https://www.ebay.com/itm/Technics-S...534281?hash=item2a8c6c4d09:g:V3kAAOSwbm9Zqjmy
στο θέμα βάρους κάτι δεν κατάλαβα σωστά... αν έχεις μόνο: κεφαλή/headshell/καλώδια/βίδες, μια χαρά θα πρέπει να τα ζυγίσει ο βραχίονας χωρίς το πρόσθετο βάρος πίσω στο αντίβαρο.
17γρ ζυγίζει το δικό μου σύνολο, χωρίς πρόσθετο βάρος πίσω. δυστυχώς έχασα τα βάρη των headshells που έχω. έτσι δεν ξέρω πόσο ζυγίζει το headshell της technics.
και όλα είναι με κάποια κεφαλή.
όπως και νά'χει, προσπάθησε να πετύχεις βάρος συνόλου 17γρ. θα πρέπει να το ζυγίσει ο βραχίονας χωρίς βοήθεια.. αλλιώς, κάτι δεν πάει καλά.
με λίγα λόγια, βγάλε το spacer που έχεις μεταξύ headshell/κεφαλής και ξαναζύγισε το σύνολο χωρίς βοήθεια πίσω.

Δεν έχω ζυγαριά ακριβείας για να το κάνω αυτό, δυστυχώς.

Δοκίμασα ξανά με τον προτράκτορα Baerwald arc, από το Vinylengine, και για να ακολουθεί ακριβώς η βελόνα την καμπύλη ήθελε και άλλο overhang! Σχεδόν στα όρια του headshell.

Σε τι ύψος να βάλω τον βραχίονα του 1200 με την 110 και το μεταλλικο spacer για σωστό vta; Μιλώ για το στάνταρ λαστιχένιο ματ. Επί του παρόντος τον έχω στο 4,5. Vlad?

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

από 500 οι χαμηλές και 500 οι μεσαίες/υψηλές; Δεν θα το έλεγα....

Α εχεις δυο πεντακοσαρηδες ανα ηχειο;
Διακοσαπενηνταρηδες στα 8ω ειναι βεβαια ... :)
Αντε περιμενουμε προσκληση!

Σε τι ύψος να βάλω τον βραχίονα του 1200 με την 110 και το μεταλλικο spacer για σωστό vta; Μιλώ για το στάνταρ λαστιχένιο ματ. Επί του παρόντος τον έχω στο 4,5. Vlad?

τώρα είμαι στη δουλειά.
θα σου πω το βράδυ.