Το chat του δικάναλου

Τώρα μου θύμισες πάλι Μιχάλη... Σε σπίτι συμμαθήτριας είχα δει πλήρως λειτουργικό Philips CD100, με 20+ χρόνια (τότε) καθημερινής χρήσης. :grinning-smiley-043

Για τα νέα παιδιά εδώ, εξηγώ πως το CD100 ήταν το πρώτο ever εμπορικό (ήτοι, διαθέσιμο στην αγορά) cd player και παρουσιάστηκε το 1982. Ο πατέρας της το είχε αγοράσει τότε, καινούριο.

Εφοριακός ήταν, δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο. :BDGBGDB55:

Νικόλα , αυτά που γράφω ,από προσωπικές εμπειρίες είναι βγαλμένα, όχι .....μου είπαν ,ότι τους είπαν ότι μάθανε.....

Εφοριακός και philips.....τσίπης θα ήτονε.....wadia έπρεπε να ειχε:D

Για τα νέα παιδιά εδώ, εξηγώ πως το CD100 ήταν το πρώτο ever εμπορικό (ήτοι, διαθέσιμο στην αγορά) cd player και παρουσιάστηκε το 1982. Ο πατέρας της το είχε αγοράσει τότε, καινούριο.

Μαζί με το CD63 της Marantz.

Ισχύει, όπως και το CDP101 της Sony (ε βέβαια, 100 η Philips, οι σχιστομάτηδες έπρεπε να πάνε στο 101). :BXVZCBXZ6:

Όχι ρε Λέω.
Το 63 το πήρα μετά το 50se που είχα 4-5 χρόνια.
Εκτός και αν υπήρχε ΚΑΙ τέτοιο παλιό μοντέλο.

Και σημειώστε ότι άργησα πολύ να πάρω cdp γιατί ήμουν στις γκ@υλες μου τότενες και σιγά μην καταδεχτώ να βάλω σπίτι μου laser......αυτά κάνουν μόνο για αποτρίχωση στο μ.......πικίνι ρεεεειιιιιιι:flipout:

Vlad ,για πες τιμή?
Υποψιάζομαι ότι θα κάνει όσο κάνα δύο cdp μαζί.
Αυτό μας έλειπε να χάλαγε γρήγορα κιόλας.

Πάντως πέρα από την πλάκα είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ,ΟΛΟΙ ΕΠΊΤΗΔΕΣ ΤΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ ΈΤΣΙ......ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΆΝΕ ΣΕ ΟΡΙΣΜΈΝΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΆΣΤΗΜΑ .
Τα πρώτα Philipps (πρόσεξε για ποια μιλάω,για την PHILIPS ) είχαν το φακό απο το laser φτιαγμένο από γυαλί .
Αυτά πρακτικά δεν χάλαγαν ποτέ και μετά από καμμία εικοσαετία τα έφτυναν όλοι οι υπόλοιποι μηχανισμοί .
Αν ήθελες το έφτιαχνες αλλά δεν άξιζε τον κόπο .
Μετά άρχισαν να βγάζουν αυτούς τους οργανικούς φακούς που με τον χρόνο πολυμερίζονταν (ακριβώς όπως τα φανάρια των αυτοκινήτων) και άρχιζαν οι "λόξυγγες" και τα "άλματα" ....πέντε πέντε τα τρακ!
Άντε ας πούμε ότι δεν το είχαν προβλέψει και την πάτησαν.
Τι τους εμπόδιζε από ένα σημείο και μετά, να βάλουν το σωστό υλικό στον φακό?
ΡΕ ΑΣΤΟ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ,ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΌΙΔΑ...ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ,ΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΧΆΝΗΜΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΊΑ ...Ε ΠΩΣ?.

Πάμε παρακάτω ,να αποκαλύψουμε και άλλες πλεκτάνες:laugh::laugh:

οχι βρε συ, φθηνή ήταν. κακώς έγραψα το "σχετικά".
42,90ευρώ γράφει ακόμα το κουτάκι της, ένα 40άρι μου την είχε αφήσει..
μετά είχε πάρει πάνω απο τα διπλά όπως όλα τα κέρατα που αφορούν το πικάπ..
https://www.google.com/search?q=shu...KHah7DzcQ9QEwAHoECAEQEQ#imgrc=JfZ6pGArM5EN6M:
έχω και κεφαλή πολύ πιο παλιά (εκείνη ήταν ακριβούλα) και παίζει μια χαρά ακόμα.

στα άλλα που λες έχεις πολύ δίκιο. πως γίνεται το technics SL P277A να παίζει χωρίς πρόβλημα ακόμα;;;

https://www.hifi-advice.com/blog/classics/digital-classics/marantz-cd-player-timeline/

https://www.hifi-advice.com/blog/classics/digital-classics/philips-cd-player-timeline/

https://gizmodo.com/sony-cdp-101-the-worlds-first-cd-player-5820608

Αντιγράφω από την τελευταία σελίδα που παρέθεσα:

At the time, it was seen as too pricey for the average consumer, but well within the fiscal wheelhouse of audiophiles. [snip] what's most entertaining is their description of using the player.
This one is lower and wider, has a horizontal drawer that slides out to accept the disc, and has much more flexibility of control. Audiophiles will however be dismayed to note that there is nothing on it to adjust; there isn't even a knob to diddle. But there are plenty of buttons.

:ears:

Να δω αν υπάρχουν ακόμα και που τις εχω βάλει αν υπάρχουν.
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχω μια ορτοφον μμ , μια ΑΤ μμ, μια Σταντον 681 και ίσως μια grado μμ και αυτή.
Βέβαια όλες τουλάΣΤιχον 25ετιας...άρα μάλλον άχρηστες,

Να δω αν υπάρχουν ακόμα και που τις εχω βάλει αν υπάρχουν.
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχω μια ορτοφον μμ , μια ΑΤ μμ, μια Σταντον 681 και ίσως μια grado μμ και αυτή.
Βέβαια όλες τουλάΣΤιχον 25ετιας...άρα μάλλον άχρηστες,

ποιά ορτοφον μμ; ποια ΑΤμμ; και ποιά grado μμ και αυτή;
μην το λες ότι είναι άχρηστες.. αν ακίδα και ανάρτηση είναι οκ, το gen δεν παθαίνει (συνήθως) κάτι..
για μάζεψε τες να τους ρίξω μια ματιά.. να δούμε τι γίνεται... :food-smiley-005:

Όχι ρε Λέω.
Το 63 το πήρα μετά το 50se που είχα 4-5 χρόνια.
Εκτός και αν υπήρχε ΚΑΙ τέτοιο παλιό μοντέλο.

Και σημειώστε ότι άργησα πολύ να πάρω cdp γιατί ήμουν στις γκ@υλες μου τότενες και σιγά μην καταδεχτώ να βάλω σπίτι μου laser......αυτά κάνουν μόνο για αποτρίχωση στο μ.......πικίνι ρεεεειιιιιιι:flipout:

Άλλο 63 είχες εσύ.

Το πρώτο ήταν version του CD100 από τη Marantz, στην οποία χρωστάμε ότι το CD player έγινε μηχάνημα ήχου που παίζει μουσική. Pawn intended. :o

Δίκιο έχεις!

Το είδα και από αυτά που έβαλα ο Νικόλας.
Το πήρανε από την αρχή φαίνεται, από ένα σημείο και μετά!

Ρε παιδιά τι κακό είναι και αυτό με τις παραγωγές !
Πριν απο λίγο, πηγα και εβαλα το αυτί μου στα ηχεία, να ελέγξω αν ...κάηκαν.
Άκουγα ένα τραγούδιhttps://youtu.be/2vjPBrBU-TM που πολύ μου αρέσει στο ράδιο
και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο παραμόρφωση έχει, ειδικά στο ρεφρέν.
Καλά ρε π@υστη μου δεν το ακούνε πριν το κυκλοφορήσουν?:slapface:

τελευταια το yt εχει ριξει πολυ την ποιοτητα των τραγουδιων προφανως εσκεμμενα..
καποια στιγμη θυμαμαι οτι ειχε και hd αλλα τα εκοψε ολα.
προφανως για να σε ριξει στο επι πληρωμη...

Μάλλον έχω καταλάβει που πάει το πονηρό μυαλό του Βλαντ, αλλά δεν νομίζω.
Η Sia δεν είναι σε αυτά τα κόλπα.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Μάλλον έχω καταλάβει που πάει το πονηρό μυαλό του Βλαντ, αλλά δεν νομίζω.
Η Sia δεν είναι σε αυτά τα κόλπα.
Ουτε ο Βλαντ ειναι σε αυτα τα κολπα.Δεν τον αφηνει η................... Sia :flipout::flipout::flipout:

δεν ξέρω τι κόλπα εννοείτε εσείς, αλλά η δικιά μου Σία μου είπε ότι η ποιότητα σε youtube και netflix έπεσε λόγω μεγάλης πρόσβασης απο χρήστες.
κορονοϊος βλέπετε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

οι τεχνικοί είχαν τον νου τους στην Sia και όχι στα της κονσόλας...
στην εικόνα δλδ και όχι στον ήχο.

φυσικά αστειεύομαι!

Ολοι αστειευομαστε βρε