Το chat του δικάναλου

Ναι βρε, εκεί έχω καταλήξει κι εγώ. Το μοτέρ σκέτο είναι τελείως αθόρυβο, ενώ χωρίς το πλατώ κάνει τον ίδιο θόρυβο που σας έβαλα στο βίντεο. Δυστυχώς πριν που έκανε τον πιο σοβαρό θόρυβο δεν μου'χε κόψει να βγάλω το πλατώ να ψάξω.
Αν είναι αυτός ο λόγος δεν χρειάζεται να ασχοληθείς περαιτέρω..Το κάνουν αυτό τα project..Και το δικό μου ( 2 Xperience ) το κάνει συχνά.

• Like
Reactions: mparaxir
Αν είναι αυτός ο λόγος δεν χρειάζεται να ασχοληθείς περαιτέρω..Το κάνουν αυτό τα project..Και το δικό μου ( 2 Xperience ) το κάνει συχνά.
ένα καλό καθάρισμα στην τροχαλία και στον ιμάντα ίσως βοηθήσουν.
να μην "ακουμπάς" όμως τα σημεία καθαρισμού με γυμνά δάκτυλα.

• Like
Reactions: mparaxir
Σωστός διότι αφηνουμε λίπος βλαδημιρε; οπως με τα βυνιλια που τα πιάνουμε στις άκρες

• Like
Reactions: vlad66
Τα έχω κάνει αυτά..Το μοτέρ είναι ζορικο και παίζει στα 33,7 rpm είπαμε. :)

• Like
Reactions: vlad66 and mparaxir
Πως το ελέγχω αυτό, οέο;

Ήλπιζα ότι ίσως να'χε μείνει κάτι από το εργοστάσιο μέσα στον μηχανισμό, κάνα αυτοκόλλητο/κόλλα/μπογιά ή κάτι τέτοιο, το οποίο έφυγε ή γυαλίστηκε μετά τις πρώτες λίγες ενεργοποιήσεις.

(θα με τρελάνετε, πάμε για τρίτο RMA μου φαίνεται!!)
Έχοντας διαβάσει όλα τα ποστ καταλήγω ότι ο ιμάντας ήταν λίγο σκληρός στην αρχή λόγω μακράς αποθήκευσης και γι αυτό ακουγόταν αυτό το έντονο "κρατς" στην αρχή. Με τη χρήση μαλάκωσε και ησύχασε.

• Like
Reactions: Maestro
μετα απο αρκετες ωρες ακροαση με την ML στον βραχιονα rega 250 με 4 gr προσθετο βαρος , προσθεσα αλλα 4 gr βαρος στο βραχιονα .
καθομαι και ακουω τη διαφορα . ο ηχος ειναι πιο ευχαριστος .
στον πινακα υπολογισμου η συχνοτητα πηγε στο 8,76 απο 9,68 .
ακουσε κανεις αλλος την ML με rega 250 ;

μετα απο αρκετες ωρες ακροαση με την ML στον βραχιονα rega 250 με 4 gr προσθετο βαρος , προσθεσα αλλα 4 gr βαρος στο βραχιονα .
καθομαι και ακουω τη διαφορα . ο ηχος ειναι πιο ευχαριστος .
στον πινακα υπολογισμου η συχνοτητα πηγε στο 8,76 απο 9,68 .
ακουσε κανεις αλλος την ML με rega 250 ;
με 18cu την υπολόγισες;;
σαν πολύ δεν είναι 8γρ πρόσθετο βάρος;

Το ξερω οτι πουλαει, και δεν αμφιβαλλω οτι θα'ναι καλο. Το ενδιαφερον μου για το linn και καθε linn ,σταματα εκει. Ειμαι απο αυτους που ηξερα τι θελω απο το αναλογικο μου και εδω και μερικα χρονια, νιωθω πληρης απο αυτο, οχι επειδη πιστευω οτι ειναι το καλυτερο πικαπ, αλλα επειδη κανει αυτα που θελω,και εννοω στον ηχο. Και ακριβως αυτο ειναι και το σημειο που σταματησα. Λιγο ετσι,λιγο αλλιως τα φερνω με τις κεφαλες που επελεξα . Ειχα μια θεωρια στην πορεια μου, που ηταν, η καθε επομενη μου βελτιωση, να κοστιζε λιγοτερα απο την προηγουμενη. Μεγαλη προκληση αυτο. Ενεπλεκε την αγορα και επιδιορθωση παλιων μηχανηματων. Ετσι προχωρω τα τελευταια χρονια. Το γεγονος οτι το συστημα μου παραμενει "στασιμο" (με εξαιρεση τις κεφαλες μου) για χρονια, ειναι για μενα ενδειξη οτι πλησιασα αρκετα στο δικο μου "holy grail" . Λεω το δικο μου "holy grail" διοτι δεν ειναι το ιδιο για ολους. Και απο το σημειο που εχω φερει τωρα τα αναλογικα μου, δεν υπαρχει περιπτωση να πειστω ,και το λεω αυτο με πληρη επιγνωση, ουτε απο 20Κ ουτε απο 100Κ πικαπ. Επαναλαμβανω, δεν τα υποτιμω, αλλα κυριως δεν περιμενω κατι τοσο συνταρακτικο οσο ισως να περιμενει καποιος απο πικαπ τετοιων τιμων.
Αντιθετα, εχω δει την εκφραση στα προσωπα φιλων μου με πανακριβα πικαπ, οταν ακουσαν το δικο μου διπλα στα δικα τους.
Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω μαγευτεί από πανάκριβα πλατό..οι διαφορές στην περιγραφή και ανάλυση είναι κοντά στο master tape,όπως εγώ το φαντάζομαι.
Να πω ένα παράδειγμα , σ ένα χώρο ακρόασης πλατό 15 χιλιάδων μόνο + το υπόλοιπο σύστημα ,δεν θα πήγαινα ν ακούσω ποτέ μου Τhe Weekend,(ούτε μ άρεσε,ούτε είναι το είδος που θ ακούσω σπίτι,ΠΟΤΕ), έλα όμως που προχθές ,έτσι όπως έπαιζε ,κανένα αρχείο δεν στεκόταν δίπλα στην παλέτα με τα synths ενώ η φωνή λες και ήταν εκεί,αβίαστα με ροή και χωρίς φουσκώματα και φυσικά μ ένα κράτημα στα ντραμς που δονούσε τριγύρω ,αλλά χωρίς να ρυπαίνει.
Αν αυτό δεν είναι επιτυχία στην αναπαραγωγή βινυλίου ,τί είναι?

Για την τροχαλία βέβαια έχω δική μου άποψη,που συμφωνεί αλλά δεν θα δεις εύκολα σε επίδειξη.

με 18cu την υπολόγισες;;
οχι με 15 . το βαρος βραχιονα / κεφαλης ειναι 14 gr . μηπως πρεπει να βγαλω και το αξονακι που κραταει το αντιβαρο και να ζυγισω ; ειναι μεταλικο

οχι με 15 . το βαρος βραχιονα / κεφαλης ειναι 14 gr . μηπως πρεπει να βγαλω και το αξονακι που κραταει το αντιβαρο και να ζυγισω ; ειναι μεταλικο
νομίζω ότι το 15cu είναι υπερβολικά χαμηλό.. αλλά αφού σου αρέσει, όλα καλά.
για το αξονάκι δεν ξέρω, δεν έχω αξιόλογη εμπειρία με rega βραχίονες.
να πει την γνώμη του κάποιος που ξέρει καλά τους βραχίονες.

Καλα του μιχαλη ειναι θεοβαρο το πλατό και καλα κάνει και εγω έτσι θα έκανα για να μην κουράζω το μοτέρ αλλα και τον ιμάντα γιατι ετσι ξεχειλωνει και ποιο εύκολα.
Ναι εχεις δικιο σωστός αχ αυτα τα project, μα καλα το μανουαλ τοσο γτπ ειναι; έλεος

%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CE%B3%CF%89-pou-to-ksereis-eimai-egw.gif

Έπρεπε να δεις συζητήσεις με τον Vlad που ήθελε να οριζοντιώσω πικάπ 36 κιλών που στηρίζεται σε τρεις ακίδες χωρίς ζέσταμα.
- Να το σηκώσεις λίγο να το φέρεις στα ίσια του! Δεν είναι τίποτα!
- Ρε είσαι τρελός;
- Μα φεύγει η μπίλια κάτι χιλιοστά προς τα πίσω!
- Ρε δεν θα ξανασηκωθώ αν το σηκώσω!

Τελικά μετά από λίγο τρέξιμο, διατάσεις, βαράκια και push ups μου τη βάρεσε και το έκανα.
Για κανά δύο χιλιοστά που φεύγει το αλφάδι βρήκα τη λύση, δεν το ξαναβάζω πάνω.

με 18cu την υπολόγισες;;
Βλαδιμηρε, αν εχει στον 250 μεταλικη ουρα , σημαινει οτι η ΕΜ του ειναι μαλλον χαμηλοτερη απο οτι ηταν με την πλαστικη που αλλαξε.
Νομιζω στο ειχα πει πριν λιγες μερες οταν ακουσα το δικο μου στο thorens με τρια διαφορετικα αντιβαρα/ουρες. Με τη συγκεκριμενη κεφαλη που εκανα τις δοκιμες, καλυτερα ακουστηκε το στοκ αντιβαρο του 250 με την πλαστικη ουρα. Ειχε διαφορα ΕΜ γυρω στα 4γρ περισοτερο με αυτο, και χαμηλοτερη σσ.
Μη ξεχνας οτι η vm540 , 6.4 γρ βαρος εχει , και ενδοτικοητα 18 περιπου. Προχειρα , φαινεται οτι σωστα τα υπολογιζει. (ανκαι τα νουμερα που δινει δεν φαινονται ακριβη)

και ο φίλος μας ο Μιχάλης όταν βαριέται να περιμένει το πλατό του να πιάσει στροφές, του δίνει μια με το χέρι..
το ίδιο και όταν θέλει να το "φρενάρει" γρήγορα.
Και καλα κανει. Με ολα τα belt drive καλο ειναι να γινεται αυτο.

ενώ η φωνή λες και ήταν εκεί,αβίαστα με ροή και χωρίς φουσκώματα και φυσικά μ ένα κράτημα στα ντραμς που δονούσε τριγύρω ,αλλά χωρίς να ρυπαίνει.
Αν αυτό δεν είναι επιτυχία στην αναπαραγωγή βινυλίου ,τί είναι?
Το πικαπ μου περιγραφεις ;;; :LOL: