Alexandros_Wallace
Supreme Member
Άποψη μου είναι ότι στο youtube πλέον πέφτουν πάρα πολλά λεφτά και ότι όλα τα video είναι πληρωμένα.
μια χαρά πικάπ είναι το πικάπ σου. εξαιρετικό κατά την γνώμη μου..Να το πω διαφορετικά; Έτσι όπως το έχω κατανοήσει εγώ, που είμαι επίσης μαθητευόμενος στον χώρο;
Όταν επιλέγουμε ηχεία ή ενισχυτή, είναι πολύ σημαντικό να μας αρέσει ο ήχος τους. Το αν ένα ηχείο/ενισχυτής είναι καλό είναι σε έναν βαθμό προσωπικό. Όλοι θα πουν πχ ότι ο τάδε Luxman είναι πολύ καλό μηχάνημα, αλλά οι μισοί δεν θα το αγοράσουν και θα προτιμήσουν έναν Accuphase. Όχι γιατί είναι καλύτερος αλλά γιατί είναι διαφορετικός και τους ταιριάζει καλύτερα ο ήχος του. Και για αυτό σε ένα νήμα που κάποιος θέλει να πάρει ηχεία ή ενισχυτή το πρώτο πράγμα που θα ειπωθεί είναι κάνε ακρόαση, και δη στον χώρο σου.
Στο πικάπ έχω καταλάβει ότι δεν υπάρχει έντονα αυτή η διαφορά. Το βασικό είναι να είναι η καλύτερη δυνατή κατασκευή. Ένα καλό πικάπ είναι καλό πικάπ, δεν υπάρχει διαφωνία. Να γυρίζει με σταθερές στροφές και να έχει αντικραδασμική προστασία, που λέει ο Μαέστρο, και ό,τι άλλο βέβαια μπορείτε να συμπληρώσετε. Αλλά αν ένα πικάπ είναι καλό ως κατασκευή, με καλά υλικά και σωστά μελετημένο, και είναι της λογικηής που θες (άλλος πχ μπορεί να θέλει πικάπ ανάρτησης, άλλος μάζας κτλ.) δεν χρειάζεται να το ακούσεις πριν το πάρεις. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει. Αν (όταν - το ψήνω ψήνω στο μυαλό μου...) αποφασίσω να αναβαθμίσω το πικάπ δεν θα ψάξω ακρόαση, θα αρκεστώ στην κουβέντα μας εδώ μέσα και στα reviews.
Το έχω απλοποιήσει πολύ το θέμα;
κάτι που δύσκολα θα μάθουμε......Άποψη μου είναι ότι στο youtube πλέον πέφτουν πάρα πολλά λεφτά και ότι όλα τα video είναι πληρωμένα.
πλάκα κάνεις;;;
είναι χοντρό χτύπημα αυτό στον βραχίονα.
όχι, ηχητικά δεν τρέχει τίποτα, αλλά κρίμα είναι ολοκαίνουριο εργαλείο να είναι ..έτσι...
τι ήθελες και την έδειξες;;Καλά μη σε παρασύρει η μάκρο φωτό και σε γωνία που το χτυπάει ο ήλιος, σκέψου 2 βδομάδες τώρα που παίζω πρώτη φορά σήμερα το είδα. Αλλά ναι, είναι σπάσιμο, έχω άλλες 12 μέρες να αποφασίσω.![]()
Σε οποιοδήποτε μέσο υπάρχει παρουσίαση - κριτική νέου προϊόντος και υπάρχει δοσοληψία είτε με την εταιρεία είτε με τον αντιπρόσωπο αυτό μπορεί να συμβεί και το πιθανότερο είναι ότι συμβαίνει, πόσες κακές κριτικές υπάρχουν άλλωστε? Βίντεο όμως σαν τα προηγούμενα που έδειχναν μεταχειρισμένα πικάπ 40 ετών από ποιον να πληρωθούν? Όποιος έχει την όρεξη και τον χρόνο ανεβαζει βίντεο με τη προσωπική του γνώμη και αυτό πρέπει να θυμόμαστε, ο καθένας λέει τη γνώμη του και ο καθένας από εμάς φιλτράρει τις πληροφορίες όπως μπορεί.Άποψη μου είναι ότι στο youtube πλέον πέφτουν πάρα πολλά λεφτά και ότι όλα τα video είναι πληρωμένα.
Η ποιότητα της ηχογράφησης και της αναπαραγωγής δεν έχουν σχέση με το συναίσθημα της μουσικής, για μένα τουλάχιστον. Τις πιο συγκλονιστικές μου ακροάσεις τις έκανα στην εφηβική & νεαρή ηλικία από ραδιοφωνικούς σταθμούς με παράσιτα, από απλές κασσέτες και πικάπ με κωνικές βελόνες. Υπήρχε όμως ο ενθουσιασμός της ηλικίας και η λαχτάρα για το νέο, σε αυτή την ηλικία ανακαλύπτεις όχι μόνο τη μουσική αλλά και τη ζωή....αλλά η απόλαυση υπήρχε εκεί...
Παρόλα τα παρατράγουδα το grove και η ροή ήταν που σήκωναν 'όρθιους' όλους...
Τότε γιατί ο Stanley Jordan συνεπήρε τον Maestro περισσότερο με την αναπαραγωγή μέσω βινυλίου, παρά με το άυλο?Η ποιότητα της ηχογράφησης και της αναπαραγωγής δεν έχουν σχέση με το συναίσθημα της μουσικής, για μένα τουλάχιστον. Τις πιο συγκλονιστικές μου ακροάσεις τις έκανα στην εφηβική & νεαρή ηλικία από ραδιοφωνικούς σταθμούς με παράσιτα, από απλές κασσέτες και πικάπ με κωνικές βελόνες. Υπήρχε όμως ο ενθουσιασμός της ηλικίας και η λαχτάρα για το νέο, σε αυτή την ηλικία ανακαλύπτεις όχι μόνο τη μουσική αλλά και τη ζωή.
παγερά αδιάφορο με άφηναν και με αφήνουν οι "ικανότητες" μιξαρίσματος διάσημων ή μη djs...Nα θυμίσω ότι το ΜΚ2 σχεδιάστηκε ,αναπτύχθηκε,προορίστηκε για να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ,είτε εισάγοντας εφέ, είτε 'επιβραδύνοντας', είτε 'επιταχύνοντας' ώστε να κολλήσουν τα bits των προς μίξη τρακ.
Αν αυτό που παίζει έχει ακόμα και 5-6 bits (μετρημένα ) παραπάνω ή παρακάτω απ αυτό που πρόκειται να παίξει ,ο 'οδηγός' τους χρησιμοποιώντας τις στροφές (ή το δάκτυλο) 'μπαίνει' απ το ένα μουσικό θέμα στο άλλο όσο το δυνατόν πιο 'γλυκά' δημιουργώντας μια 'μουσική συνέχεια' χωρίς να 'ξενερώσει' κανέναν ...
Μπορεί διάσημοι ή και λιγότερο δάσημοι DJs να μιξάρουν χωρίς να καταλαβαίνεις σχεδόν τίποτα όταν τα μπιτς είναι παρόμοια, αλλά με ακουστικά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην αντιληφθείς την 'παραμόρφωση', ακόμα και τα καλά μόνιτορ 'ακούν' αυτήν την παρέμβαση.
Γνώρισα άτομα με πραγματικά απίστευτες δεξιότητες χωρίς κομπιάσματα, χωρίς κενά, χωρίς να ταλαιπωρούν βελόνες με άτσελες κινήσεις ,τόσο εξοικειωμένοι με το είδος τους που σε κάποια τρακς δεν χρησιμοποιούσαν ακουστικά !!!!!!!! (το ξέρω ότι ακούγεται απίστευτο, αλλά ήξεραν σαν την τσέπη τους τα βινύλια που έπαιζαν),παρασύροντας το κοινό από dub regge σε hip hop,από Fussion σε Soul και δεν μιλώ για σύγχρονα είδη που ακούγονται λίγο πολύ όλα τα ίδια, αλλά για MOTOWN, Blue Notes,Stax κ.λ.π...
Αν κάποιοι το έβαλαν σε οικιακό περιβάλλον,αναβαθμίζοντάς το έχει σχέση με την γενική υστερία.
Προσωπικά αν οι τιμές ήταν σε λογικά πλαίσια θα αγόραζα ένα σύγχρονο πλατό ,παρά να αναβαθμίζω αλλά και πάλι ακούγοντας πριν μία βδομάδα Sondek τελευταίων προδιαγραφών πάλι 'μπερδεύτηκα' ...
Το κτίσιμο ενός συστήματος είναι προσωπική ιστορία...
Εμένα μου έκανε εντύπωση ένας Copland να οδηγεί τα R 8 της Audiovector με λιγότερο σύγχρονο πλατό.
μήπως γιατί ο Μαέστρος δεν είναι έφηβος πια;;;Τότε γιατί ο Stanley Jordan συνεπήρε τον Maestro περισσότερο με την αναπαραγωγή μέσω βινυλίου, παρά με το άυλο?
Και το λέω επειδή οι ηχογραφήσεις του συγκεκριμένου που είχα (πρέπει να έχω ακόμα) αναδείκνυαν σύστημα με πηγή το πλατό ..
Η ποιότητα της ηχογράφησης και της αναπαραγωγής δεν έχουν σχέση με το συναίσθημα της μουσικής, για μένα τουλάχιστον. Τις πιο συγκλονιστικές μου ακροάσεις τις έκανα στην εφηβική & νεαρή ηλικία από ραδιοφωνικούς σταθμούς με παράσιτα, από απλές κασσέτες και πικάπ με κωνικές βελόνες. Υπήρχε όμως ο ενθουσιασμός της ηλικίας και η λαχτάρα για το νέο, σε αυτή την ηλικία ανακαλύπτεις όχι μόνο τη μουσική αλλά και τη ζωή.
Βιάστηκα να πανηγυρίσω, δεν είναι όλα ρόδινα (πχ ο Οθέλλος έχει τραγικό ήχο για κάποιο λόγο, muffled και χαμηλής έντασης, σε βαθμό που νόμισα ότι κάτι έπαθε το Phono). Και το ότι οι δίσκοι φαίνονται με το μάτι άπαιχτοι δε σημαίνει ότι δεν έχουν αρκετό θόρυβο. Ωστόσο και πάλι το πρόσημο είναι θετικό. Μάλλον πρέπει να αρχίσω να ψάχνομαι για καθάρισμα.Εκεί που ως τώρα ήμουν απίστευτα γκαντέμης με τους δισκους που έβρισκα σε μεταχειρισμένα, σήμερα γύρισα με αρκετά κιλά (κυριολεκτικά), όλα σε κυριολεκτικά ΑΨΟΓΗ κατάσταση, σχεδόν άπαιχτα, με βιβλιαράκια μέσα κλπ. Πιθανολογώ όλα απο την ίδια συλλογή κάποιου, αφού την προηγούμενη βδομάδα δεν είχα δει κανένα από αυτά. Ολα αυτά που βλέπετε κάτι σαν $25 όλα μαζί…![]()
Εγώ αυτό που έχω διαβάσει πάμπολες φορές είναι ότι η ΜΚ2 έκδοση δε σχεδιάστηκε με το μυαλό στους DJ's, η υιοθέτηση του πλατώ από αυτούς έγινε λόγω αξιοπιστίας του.Nα θυμίσω ότι το ΜΚ2 σχεδιάστηκε ,αναπτύχθηκε,προορίστηκε για να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ,είτε εισάγοντας εφέ, είτε 'επιβραδύνοντας', είτε 'επιταχύνοντας' ώστε να κολλήσουν τα bits των προς μίξη τρακ.
Κι εγώ μπάρμπας είμαι αλλά το ανέλυσε μόνος του ότι η παραγωγή στην κλασική μουσική είναι σημαντική. Εμένα με μπάντες σαν τους Sabbath και τους Wipers ξέρω από την αρχή το επίπεδο της παραγωγής. Η ψυχή είναι που μετράει και πολλές μπάντες έτσι τις έμαθα, δε θα μπορούσα να τις συνηθίσω με γυαλισμένεςς παραγωγές. Πάντως σ' αυτό που είπα είμαι απόλυτος, τα αισθήματα που μου προκαλούσε η μουσική σε νεαρή ηλικία δε ξανάρχονται. Απ' την άλλη, χωρίς μουσική η ζωή μου θα ήταν βαρετή, προτιμώ να ακούω από δίσκους αλλά θα ακούσω από οποιοδήποτε μέσο είναι διαθέσιμο τη συγκεκριμένη στιγμή.μήπως γιατί ο Μαέστρος δεν είναι έφηβος πια;;;![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.