Το chat του δικάναλου

Εν τω μεταξύ ρε παιιδά... συνειδητοποιώ σιγά σιγά ότι είναι μάλλον αδύνατον να βγάλεις άκρη σε μαγαζί με μεταχειρισμένα. Ακόμα και οι δίσκοι που φαίνονται τζιτζι (χωρίς γρατζουνιές κλπ), χωρίς πλύσιμο δεν την παλεύουν. Απογοητεύτηκα λίγο, γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα καινούρια βινύλια κοστίζουν όσο 3 φορές το αντίστοιχο CD. Είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις δίσκο κάτω από 20αρικο, ενώ το median παίζει στα 35 (αφήνω εκτός τα παλαβά τριψήφια).

Δηλαδή είτε πορεύεσαι με τσίκι-τσίκι, είτε αγοράζεις πλυντήριο με ένα σεβαστό ποσό, είτε τα σκας σα βλαμμένος.
Αυτό δυστυχως είναι μια πραγματικότητα, η μπουγάδα είναι απαραίτητη. Για αρχή θα το ξαναπώ, ξεκίνα με την ξυλόκολλα, μετά, αφου αγοράσεις μερικά βινύλια ακόμα μπορείς να αγοράσεις ένα Spin Clean και κάποια στιγμή να κάνεις το μεγάλο άλμα σε μια Nitty-Gritty, Moth ή Clearaudio, με αναρόφηση.

Άσε έπαθα ζημιά ...Σε είδα και θυμήθηκα το Epicus..Το βάζω να το ακούσω και στο Demons Gate άνοιξαν οι... πύλες. 😭

ΥΓ ...Ας είναι ελαφρύ το χώμα.
φαντάζομαι οι περισσότεροι από μας έχουμε πάθει ζημιές σε δίσκους.........:cry:

IMG_20220319_233721[1].jpg

πάρτο σε cd αν δεν το έχεις ήδη..
ασπιρίνη σε ...................... :cry:
Το έχω και σε cd..Αλλά είναι αυτό που λες με την ασπιρίνη ..Είναι και η βαρύτητα του άλμπουμ στη μέση..Μάλλον στην τελευταία μετακόμιση το έπαθα.

• Sad
Reactions: vlad66
Ναι δεν τίθεται θέμα σιγά μην το ξαναπάρω..Εκτός και αν ξαναέρθουν στη μόδα τα 8track tapes και πέσουν οι τιμές. 🙄
E,καλά μπορείς και να το βρεις σε......(το λέω και εξαφανίζομαι).....cd....:eek:🏇

δε μαμιέται... πάω να πλακώσω την χαρακιά με WD40.......
να δω τι θα γίνει....
η χαρακιά πρέπει να έχει πιάσει πάτο..
IMG_20220320_001023[1].jpg

την έτριψα με πανί όπως ο κινέζος..

IMG_20220320_001233[1].jpg

μετά της έριξα ένα υγρό που μου είχε δώσει πριν καιρό ο ΓΔ..
το καθάρισα με βαμβάκι και χαρτί ..wc
γυάλισε η χαρακιά....

IMG_20220320_001526[1].jpg

• Haha
Reactions: superfly
τον έβαλα τον δίσκο στο πλατώ και άκουσα τα 2 χαραγμένα τρακς..
περιοδικό χρατς φυσικά, αλλά λιγότερο από πριν.
το κακό είναι ότι η κόπια είναι αμερικάνικη και η ηχογράφηση κορυφαία.
τον ξαναβρήκα και αγόρασα τον δίσκο σε ελληνική κόπια όμως.. μέρα με την νύχτα.... :cry:

IMG_20220320_002946[1].jpg

• Like
Reactions: mparaxir
Αυτό δυστυχως είναι μια πραγματικότητα, η μπουγάδα είναι απαραίτητη. Για αρχή θα το ξαναπώ, ξεκίνα με την ξυλόκολλα, μετά, αφου αγοράσεις μερικά βινύλια ακόμα μπορείς να αγοράσεις ένα Spin Clean και κάποια στιγμή να κάνεις το μεγάλο άλμα σε μια Nitty-Gritty, Moth ή Clearaudio, με αναρόφηση.

Ψάχνομαι για παραλλαγές της κόλλας: αυτός εδώ φαίνεται να κάνει την πιο neat δουλειά, αλλά με το κίτρινο πικάπ φοβάμαι μην κάνω καμιά μαλακία.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το άλλο δε που φοβάμαι είναι μήπως πετύχω καμιά μαλακία κόλλα που είναι πιο ψαθυρή μετά την πήξη, μείνουν υπολείμματα στα αυλάκια και μετά καταστρέψω και τη βελόνα..

Ψάχνομαι για παραλλαγές της κόλλας: αυτός εδώ φαίνεται να κάνει την πιο neat δουλειά, αλλά με το κίτρινο πικάπ φοβάμαι μην κάνω καμιά μαλακία.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το άλλο δε που φοβάμαι είναι μήπως πετύχω καμιά μαλακία κόλλα που είναι πιο ψαθυρή μετά την πήξη, μείνουν υπολείμματα στα αυλάκια και μετά καταστρέψω και τη βελόνα..
Μαέστρο μου,σε βλέπω και προβληματίζεσαι και σπαράζει η καρδιά μου..😞
Πάρτο πιο χαλαρά το πράγμα..Βρες ένα μαλακό σφουγγάρι,απιονισμένο νερό πάρε ένα υγρό πιάτων και ξεκινά τις μπουγάδες.. Κυκλικά το σφουγγάρι,σύμφωνα με τη ροή των αυλακιών...Δεν θα πάθει απολύτως τίποτα το βινύλιο..
Κατόπιν βρες ένα καθαρό περιβάλλον και μια σταθερή επιφάνεια,καθάρισε το με ένα πανί χωρίς ίνες με τον ίδιο τρόπο που το έπλυνες και ύστερα ψέκασέ το με ένα αντιστατικο υγρό και σκούπισέ το με ένα στεγνό πανί επίσης χωρίς ίνες.
Δεν χρειάζεται να είναι μεταχειρισμένα τα βινύλια για να ακούς χρατς χρουτς,το κάνουν και τα καινούργια.
Μην φοβάσαι την ετικέτα ,δεν θα σου ξεφτίσει.
Όσα βινύλια πλένεις,να τους βάζεις ένα αυτοκόλλητο στο οπισθόφυλλο (βρες κάποια να μην γίνεται τσιμέντο πάνω στο οπισθόφυλλο ή ακόμα καλύτερα κόλλησέ τα πάνω στο προστατευτικό) για να θυμάσαι ότι τα έχεις πλύνει.
Επίσης,με την πρώτη ευκαιρία αγόρασε μερικά σοβαρά εσώφυλλα για 12ιντσα και μερικά σκληρά εξώφυλλα για να τα προστατεύεις από την υγρασία,τις σκόνες και γενικά τριβή που θα εχουν στο βαλε-βγαλε.
Σε προσωπικό επίπεδο,δεν έχω πλυντήριο, πλένω τα βινύλιά μου με τον παραπάνω τρόπο και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο με το αποτέλεσμα.

Το υγρό που σου είχα δώσει είναι για να καθαρίζει ο δίσκος.
Τζετ τον έκανε πάντως, η χαρακιά φαίνεται τέλεια! 😂
Ο Vlad νόμιζε ότι είναι σαν την παρακάτω αλοιφή.

Attachments

• image096j(2).jpg
    image096j(2).jpg
    87.3 KB · Views: 15