Το chat του δικάναλου

Μόλις έπλυνα την παρακάτω (Αμερικάνικη) κόπια με το εξειδικευμένο ( λολ ) εργαλείο που παραθέτω στην δεύτερη φώτο..Δεν ακούγεται κιχ..Οποίος πλένει στο χέρι με σφουγγάρια (όπως εγώ) ας τα πετάξει και ας προμηθευτεί ένα παρόμοιο.

Attachments

• IMG_20220401_172100.jpg
    IMG_20220401_172100.jpg
    2.2 MB · Views: 25
  • IMG_20220401_171858.jpg
    IMG_20220401_171858.jpg
    2.7 MB · Views: 25
Μόλις έπλυνα την παρακάτω (Αμερικάνικη) κόπια με το εξειδικευμένο ( λολ ) εργαλείο που παραθέτω στην δεύτερη φώτο..Δεν ακούγεται κιχ..Οποίος πλένει στο χέρι με σφουγγάρια (όπως εγώ) ας τα πετάξει και ας προμηθευτεί ένα παρόμοιο.
Δεν πλένει καλά το δικό σου, να πάρεις χάι έντ!

• Haha
Reactions: vlad66
Δεν πλένει καλά το δικό σου, να πάρεις χάι έντ!
Αυτό είναι ελεκτροστάτικ.
Εγώ χρησιμοποίησα ξυριστοστάτικ. :)
Edit..Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό..Η σαπουναδα πάει βαθιά στα αυλάκια..

Attachments

• IMG_20220401_185418.jpg
    IMG_20220401_185418.jpg
    2.3 MB · Views: 16
Last edited:
@Maestro

Στο δικό μου βραχίονα ειχα το ιδιο προβλημα (χωρις να θελω να αναψω φωτιες με μια πολυ φτηνη κεφαλή) και το ελυσα κρεμοντας ενα πολυ μικρο βαριδάκι (μετα απο πολλες δοκιμες για να βρω το σωστο βάρος) στο εικονιζόμενο σημειο. Δυστυχως στο δικό σου δεν γινεται.
View attachment 195840
Πριν λιγες μερες ειπα στο Βλαδιμηρο,οτι, ισως ο βραχιονας σου να ειχε απο τη μανα του βαριδακια,τα οποια τοποθετουνται ειτε δεξια ειτε αριστερα στα σημεια που δειχνεις, για τη ρυθμιση του αζιμουθιου. Εισαι σιγουρος οτι δεν επρεπε να ειχε ή επρεπε και δεν στα εδωσαν ?

ωπα δικος μας?κανεις παραδοσιακο ξυρισμα?

Έκανα κι εγώ τις πρώτες μπουγάδες με μάλλον καλά αποτελέσματα. Ωστόσο νομίζω ότι θέλει refining η τεχνική (σαπουνίζω τον δίσκο στο χέρι και μετά αφήνω να τρέξει νερό για να φύγουν οι σαπουνάδες). Χρησιμοποιώ απιονισμένο νερό άρα δεν έχω τα καλά της βρύσης με σχετική πίεση, επίσης όπως καταλαβαίνετε δεν έχω και 4 χέρια να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα. :cool:

Πριν λιγες μερες ειπα στο Βλαδιμηρο,οτι, ισως ο βραχιονας σου να ειχε απο τη μανα του βαριδακια,τα οποια τοποθετουνται ειτε δεξια ειτε αριστερα στα σημεια που δειχνεις, για τη ρυθμιση του αζιμουθιου. Εισαι σιγουρος οτι δεν επρεπε να ειχε ή επρεπε και δεν στα εδωσαν ?
ο αριστερός άξονας είναι κλειστός και μόνο στον δεξιό προσθαφαιρείς βάρος.
έτσι το κατάλαβα εγώ όταν μελέτησα τον βραχίονα.

ο αριστερός άξονας είναι κλειστός και μόνο στον δεξιό προσθαφαιρείς βάρος.
έτσι το κατάλαβα εγώ όταν μελέτησα τον βραχίονα.
Ισως επειδη ειναι ισιο το armtube η αλαγη στο αζιμουθιο να ειναι μικρη λογω βαρους ρων κεφαλων. Μηπως ο αξονας εκεινος μετακινειται δεξια / αριστερα ?

Ισως επειδη ειναι ισιο το armtube η αλαγη στο αζιμουθιο να ειναι μικρη λογω βαρους ρων κεφαλων. Μηπως ο αξονας εκεινος μετακινειται δεξια / αριστερα ?
δεν νομίζω.. δοκίμασα να ξεβιδώσω αλλά έφεραν αντίσταση και δεν επέμενα.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Τις προάλλες που κουβεντιάζαμε για το πικάπ του maestro, έριξα και τη μάρκα Micro Seiki στην κουβέντα. Σερφάροντας στο ebay για να δω τι καλούδια υπάρχουν με αυτό το brand, βρήκα αυτόν τον προτράκτορα, απο έναν πωλητή στο...Κίεβο. Μετά απο πολλή σκέψη έδωσα μια παραγγελία. Για προφανείς λόγους δεν περίμενα να παραλάβω ποτέ τον προτράκτορα, ούτε είχα σκοπό να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω, αλλά προχτές το στάτους της παραγγελίας άλλαξε σε shipped! Αν το πάρω ποτέ στα χέρια μου θα κρατήσω τη συσκευασία και όλα τα παραστατικά για ενθύμιο.

• Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Τις προάλλες που κουβεντιάζαμε για το πικάπ του maestro, έριξα και τη μάρκα Micro Seiki στην κουβέντα. Σερφάροντας στο ebay για να δω τι καλούδια υπάρχουν με αυτό το brand, βρήκα αυτόν τον προτράκτορα, απο έναν πωλητή στο...Κίεβο. Μετά απο πολλή σκέψη έδωσα μια παραγγελία. Για προφανείς λόγους δεν περίμενα να παραλάβω ποτέ τον προτράκτορα, ούτε είχα σκοπό να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω, αλλά προχτές το στάτους της παραγγελίας άλλαξε σε shipped! Αν το πάρω ποτέ στα χέρια μου θα κρατήσω τη συσκευασία και όλα τα παραστατικά για ενθύμιο.
Υπάρχουν πολλά καλούδια από Micro, ακόμα και μια άτυπη αναζοπύρωση της εταιρείας από Ολλανδούς. Δυστυχώς πλην πολύ εισαγωγικών μοντέλων και τα belt και τα direct drive της εταιρείας έχουν υψηλές τιμές παγκοσμίως, ειδικά αν αναλογιστείς ότι κουβαλάνε 40+ χρόνια στη πλάτη τους. Βέβαια δεν είναι η μόνη εταιρεία, τα περισσότερα Γιαπωνέζικα 70'ς - 80'ς έχουν 100% αύξηση σε σχέση με τη τιμή πώλησης τους 10 - 15 χρόνια πριν.

Τον προτράκτορα για ενθύμιο τον πήρες ή έχεις κάποιο Micro;

Υπάρχουν πολλά καλούδια από Micro, ακόμα και μια άτυπη αναζοπύρωση της εταιρείας από Ολλανδούς. Δυστυχώς πλην πολύ εισαγωγικών μοντέλων και τα belt και τα direct drive της εταιρείας έχουν υψηλές τιμές παγκοσμίως, ειδικά αν αναλογιστείς ότι κουβαλάνε 40+ χρόνια στη πλάτη τους. Βέβαια δεν είναι η μόνη εταιρεία, τα περισσότερα Γιαπωνέζικα 70'ς - 80'ς έχουν 100% αύξηση σε σχέση με τη τιμή πώλησης τους 10 - 15 χρόνια πριν.

Τον προτράκτορα για ενθύμιο τον πήρες ή έχεις κάποιο Micro;
Ο προτράκτορας δεν είναι μονο για Micro Seiki, ταιριάζει σε οποιοδήποτε βραχίονα έχει την ίδια γεωμετρία. Ο πωλητής πουλάει προτράκτορες για ότι πικάπ βάζει ο νους σου. Πάντως ναι, τον αγόρασα όχι ακριβώς για ενθύμιο, αλλά όπως άλλοι νοικιάζουν AirBNB στο Κίεβο ή το Λβιβ, χωρίς να έχουν την πρόθεση να μείνουν.

• Like
Reactions: Kostas P.
Γατάκια, γύρω στο 1993, για κάπου δύο χρόνια είχα ένα bl-91 ... ένα υπέροχο, τεράστιο τέρας ... θα κοιτάξω μήπως βρω τίποτε παλιές φωτός από το τότε σετ-απ μου, έτσι για να ψαρώσετε ... το είχα πάρει μεταχειρισμένο από φίλο 150.000 δρχ.

Το έχει ακόμη ένας φίλος που το πούλησα, μαζί με όλα τα λοιπά, καθώς έφευγα για 2 χρόνια στις ΗΠΑ ... παίζει συνεχώς από τότε, χωρίς κανένα πρόβλημα ...

Γατάκια, γύρω στο 1993, για κάπου δύο χρόνια είχα ένα bl-91 ... ένα υπέροχο, τεράστιο τέρας ... θα κοιτάξω μήπως βρω τίποτε παλιές φωτός από το τότε σετ-απ μου, έτσι για να ψαρώσετε ... το είχα πάρει μεταχειρισμένο από φίλο 150.000 δρχ.

Το έχει ακόμη ένας φίλος που το πούλησα, μαζί με όλα τα λοιπά, καθώς έφευγα για 2 χρόνια στις ΗΠΑ ... παίζει συνεχώς από τότε, χωρίς κανένα πρόβλημα ...

Να κοιτάξεις και να μας δείξεις, πανέμορφο πικάπ και έχω διαβάσει άριστα σχόλια. Επειδή το έχω στη λίστα μου (μαζί με πολλά ακόμα) λαμβάνω συχνά ενημερώσεις για αγγελίες αλλά οι τιμές όχι μόνο είναι απαγορευτικές για μένα αλλά τις θεωρώ εκτός πραγματικότητας. Κάτω από 2000€ δε βρίσκεται στην Ευρώπη.

Εχει ξαναγραφτεί το πικαπ και οι δίσκοι (βινυλια ειναι πλεον η must εκφραση) εχουν επιστρέψει και πάλι.
Στα θετικά οι νεες εγγραφές που μας κατακλίζουν, ξανά, παλιας και νεας μουσικής που είναι καταπληκτικές.
Στα αρνητικά οι τιμές που είχαμε μάθει ολο αυτόν τον καιρό πλεον πρεπει να τις ξεχάσουμε.