Το chat του δικάναλου

Και πως καταλαβαίνεις τη φάση απο το βόμβο;
Δεν ψαχναμε τη φάση αλλα το ηχείο οταν εχεις τα πάντα καλυμένα με γυψοσανίδα και στο ρακ σου καταλήγουν 12 ζευγάρια καλώδια, ειναι ο μονος τροπος να βρεις ποιο ζευγος παει στο πισω κεντρικο πισω δεξι,αριστερο κτλ αν ο ηλεκτρολογος ξεχασε να βαλει ταμπελάκια.

• Like
Reactions: vlad66
Και πως καταλαβαίνεις τη φάση απο το βόμβο;
Δεν παράγεται βόμβος. Τα μεγάφωνα θα κινηθούν και θα παραμείνουν σε μία θέση (αφού είναι συνεχής η τάση) και από τη φορά της κίνησης προς τα μέσα ή έξω καταλαβαίνεις την πολικότητα.

Δεν παράγεται βόμβος. Τα μεγάφωνα θα κινηθούν και θα παραμείνουν σε μία θέση (αφού είναι συνεχής η τάση) και από τη φορά της κίνησης προς τα μέσα ή έξω καταλαβαίνεις την πολικότητα.
Ένα ένα μου τα λέτε: Ποια είναι η σωστή πολικότητα; όταν το μεγάφωνο κινείται προς τα μέσα ή όταν κινείται προς τα έξω;

Ένα ένα μου τα λέτε: Ποια είναι η σωστή πολικότητα; όταν το μεγάφωνο κινείται προς τα μέσα ή όταν κινείται προς τα έξω;
το + της ΑΑ στο + του ηχείου..
το - της ΑΑ στο - του ηχείου..
όταν η πολικότητα ειναι σωστή, το μεγάφωνο βγαίνει προς τα έξω.
αν είναι λάθος, μπαίνει προς τα μέσα.

Εσείς θα τα'χετε φάει με το κουτάλι όλα αυτά, εγώ το βρήκα ενδιαφέρον.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
θα το δω κάποια στιγμή αύριο το πρωί ..δλδ μεσημέρι Ιάσωνα,

αλλά μιας και είναι "κόντρα" ο δίσκος με τα ψηφιακά, να πω τούτο...
την Κυριακή που μας πέρασε ήταν εδώ ο φίλος analog-jimaras, άσσος στα ψηφιακά αφού είναι η δουλειά του.
έφερε λοιπόν μαζί του ένα πολύ καλό vfm ψηφιακό σύστημα με ένα λάπτοπ, ένα reclocker, ένα ...μμμ dac ήταν;; κάτι σαν dac ;; και ένα άλλο που είχε εξόδους rca και το σύνδεσα στον προ μου...-ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα- και φυσικά έφερε και τα ανάλογα καλώδια διασύνδεσης.
τα συνδέσαμε και ακούσαμε πολλά και διάφορα...
με συνοπτικές διαδικασίες το cdp marantz 67se (παλιό μοντέλο ως γνωστόν) έφυγε αδιάβαστο...... καμία τύχη ο ασημί δίσκος κόντρα στα HR.
όσο άκουγα έλεγα από μέσα μου ..κάτσε να έρθει η ώρα του πικάπ ...χε χε χε.... (φυσικά μου άρεσε πολύ ο ήχος, δεν το συζητάω..!!)
είχα πάνω την shure M97xE, με phono το δικό του (βαρύ πια) trichord dino..
βάζουμε το πικάπ και λέω στον Δημήτρη, ..τι λες τώρα;;
να πω τι έπαθε το ψηφιακό όταν την θέση της Μ97 πήρε η zyx bloom;;; παρά την λάθος vta κατά 2,5χιλ που από βιασύνη/χαζομάρα δεν πρόσεξα..
αφήστε το καλύτερα.... καλές οι ευκολίες, αλλά έχουν πολύ ψωμί να φάνε ακόμα......

τέλος πάντων, άλλο ήθελα να γράφω και να μοιραστώ εδώ αλλά με πρόλαβες Μαέστρο....

τι τραβάνε μερικές κούκλες και τι τραβάω και εγώ (αλλά και πόσοι άλλοι) για να τις φέρουμε εκεί που κάποτε ήσαν....

IMG_20220413_023537[1].jpg

IMG_20220413_023605[1].jpg

IMG_20220413_023625[1].jpg

στις 3 παραπάνω φωτογραφίες η ακίδα έχει ήδη καθαριστεί από μένα -πριν από λίγο μέσα στην μαύρη νύχτα...
δεν είχα την υπομονή να περιμένω το πρωί...
όλη η κεφαλή ανήκει στον "φίλο" και συνάδερφο καταστροφέα για τον οποίον έχω ξαναγράψει... κατέχει το ρεκόρ καταστροφών κεφαλών (μάλιστα, κεφαλών και όχι μόνο ακίδων) και την συγκεκριμένη την είχα σετάρει εγώ πριν 4 περίπου χρόνια.
μαθήματα, βρισίδια, κόψιμο μέχρι και της καλημέρας κατά περιόδους μηνών ακόμα και ετών όπως τώρα, αλλά όταν απόψε μου ζήτησε βοήθεια, είπα ..πάει στο διάλο...
αφου νυχτιάτικα σχολάσαμε, πήγαμε μαζί από το σπίτι του χαλβά να δω τι παπαριές έχει κάνει πάλι...
-Μα τον έπλυνα τον δίσκο 2 φορές σήμερα στο πλυντήριο!!! (η κουβέντα του)
-Μάζεψε μάκα η ακίδα σε μισό τραγούδι ρε μ...... δεν το βλέπεις;;;;;;; πούλα τα όλα να ησυχάσουμε και πάρε cd!!
-Oχι δεν παίρνω cd, η Κ.... έρχεται κρυφά και μου κάνει ζημιές όταν λείπω στην δουλειά...
τρώει ένα φάσκελο στην μάπα, παίρνω την κεφαλή μαζί μου , αφού με έπρηξε να την τσεκάρω σπίτι μου... εννοείται ότι έχει χάσει το προστατευτικό, -με τίποτα δεν δίνει 15 φράγκα να πάρει νέο- και ας είναι καλά το κουτί από κατεστραμμένη denon DL 160 που πήρε την κεφαλή μαζί με το headshell ..κουτί.
να πω ότι έχει "φάει" δύο 160 και μία 110;;
σε denon.. γιατί έχει φάει και άλλες από άλλες μάρκες....

δεν μπορούσα να βλέπω την βρώμα (ή βρόμα) και είπα να της κάνω ένα γενικό πλύσιμο με ..ζεστό νεράκι, μαλακό βουρτσάκι και σαπουνάκι....

IMG_20220413_024535[1].jpg

IMG_20220413_024603[1].jpg

IMG_20220413_024651[1].jpg

IMG_20220413_024814[1].jpg

και μία φωτογραφία από πίσω εκεί που το στέλεχος "μπαίνει" στην γεννήτρια...

IMG_20220413_024730[1].jpg

τα νερά τα "πήρα" με χαμηλή πίεση αέρα από το κομπρεσέρ.. ευτυχώς που είχε 2-3 bar μέσα στο καζανάκι γιατί τέτοια ώρα....

οι φωτογραφίες είναι με πολύ μεγάλο ζουμ και τώρα εδώ στην οθόνη του λάπτοπ βλέπω ότι η ανάρτηση είναι στα τελειώματα..
την κατάφερε και αυτήν με τα απανωτά καθαρίσματα με υγρά, βούρτσες κλπ....;;;;

αν κάνω λάθος ας μου πουν οι εμπειρότεροι για να μην τον στεναχωρήσω αύριο άδικα.

την ακροάστηκα φυσικά σε χαμηλή ένταση και αύριο με τον καφέ θα την ακούσω καλύτερα...
δεν παρατήρησα κάτι κακό, αλλά η πολύ χαμηλή ένταση δεν βοηθάει και ακουστικά δεν κάνω κέφι να βάλω απόψε...

όμορφη η άτιμη....
σε ντιζάιν έκανε στράικ η ortofon...

IMG_20220413_025141[1].jpg

IMG_20220413_025224[1].jpg

τελικά αυτό το λάπτοπ πρέπει να βγάζει τα "άπλυτα στην φόρα"...
"βυθίζεται" υπερβολικά το στέλεχος με την ακίδα, ή είναι η ιδέα μου;;
έχει κάποιος 2m να μας πει αν είναι οκ αυτό στις φωτογραφίες;;;

αν δεν είναι οκ, το να μειώσουμε το βάρος ανάγνωσης έχει νόημα;;

• Like
Reactions: mparaxir
την ακροάστηκα φυσικά σε χαμηλή ένταση και αύριο με τον καφέ θα την ακούσω καλύτερα...
δεν παρατήρησα κάτι κακό, αλλά η πολύ χαμηλή ένταση δεν βοηθάει και ακουστικά δεν κάνω κέφι να βάλω απόψε...

όμορφη η άτιμη....

View attachment 196352

View attachment 196353

Δεν ξέρω αν είναι ΟΚ Βλαδίμηρε, αλλά δεν μου κάνουν εντύπωση καμία οι φωτογραφίες. Κι εγώ όταν είχα 2m μου φαινόταν πάντα πολύ χαμηλά, και η κόκκινη και η μπλε, έλεγες τώρα θα ακουμπήσει στον δίσκο....

ΥΓ. Απίστευτη η μεταμόρφωσή της με το καθάρισμα. Τα σέβη μου!

• Like
βλέπω ότι η ανάρτηση είναι στα τελειώματα..

αν κάνω λάθος ας μου πουν οι εμπειρότεροι για να μην τον στεναχωρήσω αύριο άδικα.
Δεν κανεις λαθος. Το λαστιχο εχει ρωγμες.

• Like

όμορφη η άτιμη....

View attachment 196352

View attachment 196353

Ναι βυθίζεται αρκετα θα ελεγα καμια σχέση με την bronze μου. Ποσα έβαλες βαρος ανάγνωσης αμα θυμάμαι καλα και αυτη στα 1,5 γραμμάρια παίζει η 1.50 οπως το δειχνει η ζυγαριά.
Εμεις στην δουλειά εχουμε τους λεγόμενους σιδεροφαγους στα αποριματοφορα μπορεί να τρώνε σίδερο απο την δισκοπλακα να σκουζει και αυτοι να μην περνουν χαμπάρι τον γνωστο σου πρέπει να ειναι κεφαλοφαγος ακιδοφαγος🤣🤣

Οι 2m εχουν tracking angle 20 μοιρες σε αντιθεση με αλλες που εχουν 23 ακομη και περισσοτερο. Αυτο σημαινει οτι δουλευουν χαμηλα/κοντα στην επιφανεια του δισκου,
Αυτο δεν ειναι κακο η λαθος, αλλα αν συνδυαστει με τη φθορα του λαστιχου , πλησιαζει ακομη περισσοτερο την επιφανεια του δισκου.

• Like
Οι 2m εχουν tracking angle 20 μοιρες σε αντιθεση με αλλες που εχουν 23 ακομη και περισσοτερο. Αυτο σημαινει οτι δουλευουν χαμηλα/κοντα στην επιφανεια του δισκου,
Αυτο δεν ειναι κακο η λαθος, αλλα αν συνδυαστει με τη φθορα του λαστιχου , πλησιαζει ακομη περισσοτερο την επιφανεια του δισκου.
Ναι σωστο αλλα πανο πάρα είναι πολύ χαμηλή προς το δίσκο λιγο ακόμα και θα ξύνει η γεννητρια τον δίσκο. Δεν εχω και καμια παλια φωτογραφία από την bronze μου να βάλω να δείξω την διαφορά

Σχετικα με την μπαταρια και την φαση των ηχειων.....
Nομιζω οτι κοιτας τα γουφερ .
Πρεπει και τα δυο να πηγαινουν ειτε προς τα μεσα ειτε προς τα εξω (συμφασικα)
Παντως ,ετσι για την ιστορια, και γω εχω κανει το ιδιο λαθος, με τα καλωδια ηχειων.
Υπερβολικη αυτοπεποιθηση και παρε τους Ερμηδες ,να παιζουν σαν τενεκεδες :)

Last edited:
Ναι σωστο αλλα πανο πάρα είναι πολύ χαμηλή προς το δίσκο λιγο ακόμα και θα ξύνει η γεννητρια τον δίσκο. Δεν εχω και καμια παλια φωτογραφία από την bronze μου να βάλω να δείξω την διαφορά
Αυτο εννοω οταν ειπα σε συνδυασμο με το φθαρμενο λαστιχο της αναρτησης.

• Like
@ vlad δυο ερωτήσεις.
1. Η ακιδα πραγματικά αστράφτει γινε λιγο πιο συγκεκριμένος νερο σαπουνι και με τι την καθαρισες το βουρτσακι για τις κεφαλές η κατι αλλο?
2. Κανω λάθος η βάζεις τον rocka rolla για να δοκιμάσεις πανω του αν καθαρισαν οι βελόνες κανενα πιο παλιο δίσκο δεν εχεις -- ιεροσυλία.
Μου ηρθε και μένα χτές ο συγκεκριμένος απίθανη εγγραφη καμια σχέση με την πρωτη θα γραψω περιασοτερα στην ανάλογη στήλη.

Αυτο εννοω οταν ειπα σε συνδυασμο με το φθαρμενο λαστιχο της αναρτησης.
Ναι δικιο εχεις δεν ειχε ερθει ακομα ο καφές στην δουλεια δεν δουλεύανε τα εγκεφαλικα κύτταρα και δεν το κατάλαβα που στην ουσία το ιδιο λεγαμε εσυ πανο το εξηγησες τεχνικά