Το chat του δικάναλου

πριν 1-2 ώρες μίλαγα στο τηλ με τον αναλογκ Τζιμάρα και μου έλεγε ότι ακούει μία το ένα πικάπ, μία το άλλο..
τα νέα μηχανήματα (ενισχυτής & phono) τα σπάνε και χαρακτήρισε την 3600 πολύ γλυκιά παρά το ότι χάνει στα άκρα από το Lurne με την VM750SH.
η 3600 είναι σε project debut III και ο ελαφρύς βραχίονας με το αντίβαρο των 66γρ δεν μπορεί να κατεβάσει κάτω από τα 11+Hz την ΣΣ της κεφαλής.

εδώ στο technics μου το αντίβαρο φτάνει τα 155-156γρ βάρος και μπορεί να ζυγίσει ΕΜ μπροστά που κατεβάζει την ΣΣ στα 9,2Hz.
και πάλι ψηλά είναι, το πολεμάω με κατασκευές στο αντίβαρο για να την καταφέρω κάπου κοντά στα 8Hz.
κάτι που μπορώ όμως να κάνω πια με τις 91-91R και με την 1η ευκαιρία θα γίνει.

Last edited:
Δεν θυμαμαι ακριβως τωρα αλλα νομιζω καπου στα 9.
Στο headshell αυτο ταιριαζει σιγουρα καλυτερα στον audiocraft.

είπες bye bye και στο μεγάλο dino σου.... ευκαιρία να δούμε τι θα κάνει το "μικρό" dino με salas DC τροφοδοτικό.. όταν το τελειώσω με το καλό.....
Δυστυχώς για να γινει αμεση συγκριση πρεπει οι αλλαγες να γινονται μια μία.
Μιας και στο ψηφιακό κομμάτι η αλλαγή ηταν μονο μία ο ενισχυτης μετα το πρώτο 4ωρο ακροάσεων χτές παρέα με ενα φιλο που εχει ακούσει κι αυτός το συστημα μου παρα πολλες φορές καταλήξαμε στα εξής.
Σίγουρα κατι ελάχιστο σε αρμονικές στις μεσαιες εχει χάθεί ομως το βάθος της σκηνής και η έκταση στα άκρα - πρίμα μπάσα είναι πολυ καλύτερη.
Σε γενικές γραμμές το ακουσμα είναι πολυ ξεκούραστο ακόμη και μετά απο πολύωρες ακροάσεις πιστευω ειναι αυτό ακριβως που ζητούσα.
Ο χρονος θα δειξει.

• Like
Reactions: vlad66
Την ακουγα προχθές
Αν κρίνω από το λευκό χρώμα είναι η 3600 με τη στοκ βελόνα. Ποιες βελόνες (εκτός των στοκ) σας έχουν αρέσει στις 91/3600;

Επειδή είδα προβληματισμό για τη γείωση του Dino και έψαχνε ο Βλαδίμηρος βύσματα να αντικαταστήσει το στοκ βρήκα επιτέλους το δικό μου. Εγώ άφησα το Dino όπως είναι και βρήκα ένα πολύ high end βύσμα για το καλώδιο της γείωσης το οποίο ταιριάζει απόλυτα και "κλειδώνει" μόλις σφιχθεί. Είναι απ' αυτά που όταν λες ότι θέλεις δύο και ρωτάς τιμή σου λένε την επόμενη φορά...

1.jpg

πριν 1-2 ώρες μίλαγα στο τηλ με τον αναλογκ Τζιμάρα και μου έλεγε ότι ακούει μία το ένα πικάπ, μία το άλλο..
τα νέα μηχανήματα (ενισχυτής & phono) τα σπάνε και χαρακτήρισε την 3600 πολύ γλυκιά παρά το ότι χάνει στα άκρα από το Lurne με την VM750SH.
η 3600 είναι σε project debut III και ο ελαφρύς βραχίονας με το αντίβαρο των 66γρ δεν μπορεί να κατεβάσει κάτω από τα 11+Hz την ΣΣ της κεφαλής.

εδώ στο technics μου το αντίβαρο φτάνει τα 155-156γρ βάρος και μπορεί να ζυγίσει ΕΜ μπροστά που κατεβάζει την ΣΣ στα 9,2Hz.
και πάλι ψηλά είναι, το πολεμάω με κατασκευές στο αντίβαρο για να την καταφέρω κάπου κοντά στα 8Hz.
κάτι που μπορώ όμως να κάνω πια με τις 91-91R και με την 1η ευκαιρία θα γίνει.
Βλαδημιρε γράφε με Δημήτρη νομίζω όλοι έχουν καταλάβει το όνομα μου. o_O:LOL:
Πραγματικά νομίζω στον ήχο από ένα σκαλάκι και πάνω την πληρώνουμε πολυ ακριβά τη νυφη και τα τελευταία χρόνια αναρωτιέμαι αν αξίζει.

Βλαδημιρε γράφε με Δημήτρη νομίζω όλοι έχουν καταλάβει το όνομα μου. o_O:LOL:

Πραγματικά νομίζω στον ήχο από ένα σκαλάκι και πάνω την πληρώνουμε πολυ ακριβά τη νυφη και τα τελευταία χρόνια αναρωτιέμαι αν αξίζει.
οκ Τζίμη ! 😂

Ε πως... αξίζει φυσικά! 😁

Σήμερα το κάναμε ημιαργία στη δουλειά και από τις 2 είμαι σπίτι - μασα ντους και ΜΟΥΣΙΚΗ... Κάτι φίλοι προσπαθούν να με ξεκολλήσουν μιας και η ώρα είναι σχεδόν 19.30 αλλα δεν το κουνάω ρούπι

• Haha
Reactions: vlad66
είναι πολύ χοντρή αυτή η μπόρνα και θα σε ενοχλεί.
πάρε μια πιο λεπτή σαν αυτή που έβαλα εγω...

4mm τρύπα θέλει αυτό

IMG_20220422_120041[1].jpg

Mια στιγμή η μπόρνα του φίλου είναι πολύ πιο ποιοτική, Όχι ότι θα κάνει διάφορα στον ηχο. Απλά μιας και αγοράστηκε, τρυπανακι και κόντρα παξιμάδι θα έλεγα εγω δεν θυμάμαι όμως μήπως ενοχλεί το μήκος.

Αν κρίνω από το λευκό χρώμα είναι η 3600 με τη στοκ βελόνα. Ποιες βελόνες (εκτός των στοκ) σας έχουν αρέσει στις 91/3600;
Χτες παρελαβα αυτην. Απο το λιγο που την ακουσα, τη βρισκω μαλλον καλυτερη απο τις 3600 & 91R (βαρος αναγνωσης 2.2 γρ και πειραματιζομαι)
Analogis nude elliptical black diamond. Δεν θα ηθελα να δοκιμασω αλλες στα 120 + ευρω. Περιμενω black diamond και για αλλες κεφαλες, PHILIPS 400/500 MK II και audio technica AT95 . Περισσοτερα για ολες , οταν τις ακουσω. AT3600LBD.jpg

Last edited:
είναι πολύ χοντρή αυτή η μπόρνα και θα σε ενοχλεί.
πάρε μια πιο λεπτή σαν αυτή που έβαλα εγω...

4mm τρύπα θέλει αυτό

View attachment 196811
σε τι θα ενοχλει ;

Mια στιγμή η μπόρνα του φίλου είναι πολύ πιο ποιοτική, Όχι ότι θα κάνει διάφορα στον ηχο. Απλά μιας και αγοράστηκε, τρυπανακι και κόντρα παξιμάδι θα έλεγα εγω δεν θυμάμαι όμως μήπως ενοχλεί το μήκος.
σε τι θα ενοχλει ;
θα ακουμπάει στο δακτυλίδι της παροχής ρεύματος και δεν θα μπορείς να το σφίγγεις άνετα.
άσε που στο μικρότερο που σου έδειξα η τρύπα δεν θέλει άνοιγμα

Χτες παρελαβα αυτην. Απο το λιγο που την ακουσα, τη βρισκω μαλλον καλυτερη απο τις 3600 & 91R (βαρος αναγνωσης 2.2 γρ και πειραματιζομαι)
Analogis nude elliptical black diamond. Δεν θα ηθελα να δοκιμασω αλλες στα 120 + ευρω. Περιμενω black diamond και για αλλες κεφαλες, PHILIPS 400/500 MK II και audio technica AT95 . Περισσοτερα για ολες , οταν τις ακουσω. View attachment 196852
και μόνο ότι είναι ελλειπτική φτάνει...
με γειές !!!

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Το να πετύχεις ακριβως τον ήχο που θες είναι κάτι πολύ δύσκολο πολλές φορές ακατόρθωτο. Παντα αλλάζεις κάτι και πετυχαίνεις κάτι εδώ αλλά χάνεις κάτι εκεί. Εγκατέλειψα τη λάμπα στην ενίσχυση για χάρη των χαμηλών έχασα αυτή τη λαμπατη αρμονία στο τελείωμα της νότιας, όσο κι αν γέμιζε το χαμηλό το χώρο κατι μου έλλειπε.

Μου ήρθε η ιδέα όμως να δοκιμάσω το λαμπατο buffer που έχω στο dac στην έξοδο του phono.

Αν και δεν έχω ακούσει αρκετά νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που ψάχνω.
To νημα του buffer εδώ

χτες έκανα την 1η δοκιμή ενός ΜΚ2 με δύο αλλαγές σε τμήματα που δεν είχα πειράξει μέχρι τώρα..

IMG_20220429_135205[1].jpg

μετά την δουλειά οι δοκιμές και τα "σταυρώματα" πήραν και έδωσαν μέχρι που πήγε 04:00 η ώρα.
στις δοκιμές πήρε μέρος και ο AUDIOLYTIC, μέχρι που τσακωθήκαμε και πήγαμε για ύπνο.... :ROFLMAO:

IMG_20220430_005817[1].jpg

• Like
Reactions: mparaxir