Το chat του δικάναλου

Δεν με διαβάζεις προσεκτικά :D
Το έχω αναφέρει πλειστάκις το θέμα, βάζοντας σαν παράδειγμα ακόμα και την ανατομία του αυτιού.
Αλλιώς ακούει ένας άνθρωπος με αυτιά σαν λαγανες και αλλιώς με αυτιά σαν κουλουράκια!!
Λιιιιιιγο πιεσε προς τα έξω το πτερύγιο του ιδιου σου του αυτιού και μετά έλα πες μου .....γιατι δεν σου γράφω! 😁
Μαλλον εσυ δεν διαβασες προσεκτικα το quote που εβαλες. Για το γουστο ειπα οτι ΔΕΝ ειναι λογος που ακουμε διαφορετικα.

Εγραψα στο Βλαδιμηρο.............
" Το θεμα γουστου το θιξαμε πολλες φορες και ειναι σεβαστο. Ομως δεν ειναι ενας απο τους λογους που μεταξυ μας ακουμε διαφορετικα."

Last edited:
όλοι όσοι θα ακούνε την ζωντανή μουσική παρέα δεν μπορεί να ακούνε διαφορετικά παρά μόνο αν κάποιος έχει "μειωμένη" ή με πρόβλημα ακοή.. ή αν έχει κάποιος υπερακουσία ή ότι άλλο.. πάλι με πρόβλημα δηλαδή..
Αμην. Ακριβως αυτος ειναι ο κυριος λογος που ολοι ακουμε διαφορετικα. Ειτε λογω προβληματος, ειτε λογω ηλικιας και φυσικης φθορας, ειτε για οποιοδηποτε αλλο λογο θες. Το θεμα γουστου το θιξαμε πολλες φορες και ειναι σεβαστο. Ομως δεν ειναι ενας απο τους λογους που μεταξυ μας ακουμε διαφορετικα.
Προσεξες ομως οτι δεν το θιγει κανενας αυτο ε ;

@ mdvq .............​

αυτα που λες για μικρα και μεγαλα αυτια κλπ , εμπιπτουν στο " ειτε για οποιοδηποτε αλλο λογο............." :LOL:

Last edited:
Δεν διαφωνώ.
Αλλά νομίζω απάντησα στην ερώτηση σου 😂
Για εμένα που έχω συνηθίσει τα atc οι κόρνες μου ακούγονται υπερβολικές και λάθος. Σαν να τραγουδάνε funky pops με τεράστια όργανα.
Άλλοι τις λατρεύουν!
Εγω δεν ειπα τιποτα για κορνες !!!
Εχεις ομως λαμπατο ενισχυτη που για αλλους (οι λαμπατοι) ακουγονται λαθος.
Η ATC δεν εχει λαμπατους ενισχυτες...........
Και ???

Εχεις ομως λαμπατο ενισχυτη που για αλλους (οι λαμπατοι) ακουγονται λαθος.

Για ποιο λόγο;
Ο λαμπάτος θα ενισχύσει 2η, 3η, άντε και λίγο την 4η αρμονική.
Γιατί το τρανζίστορ που θα χάσει την 2η ακούγεται πιο σωστά;
Σε πόσες συχνότητες ακούμε την 4η αρμονική;
Από το 1khz και πάνω είναι περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαις.
Τα μειονεκτήματα που έχει στις πολύ υψηλές λόγω μετασχηματιστή εξόδου στην ηλικία μας δεν το ακούμε ούτε για πλάκα. :p

Αν ήταν λοιπόν λάθος η ενίσχυση της λυχνίας δεν θα υπήρχαν στην αγορά τα λαμπάτα buffer.
Έχεις δει κάποιον να βάζει τρανζιστοράτο buffer σε λαμπάτο ενισχυτή;
Αυτοί οι "άλλοι" που λες είναι οι ίδιοι που λένε ότι το CD παίζει καλύτερα από το βινύλιο, το streaming καλύτερα από το φυσικό μέσο και άλλες τέτοιες μπαμπόρδες.
Και καλά κάνουν! Μας κάνουν και γελάμε που και που.

Για ποιο λόγο;
Ο λαμπάτος θα ενισχύσει 2η, 3η, άντε και λίγο την 4η αρμονική.
Γιατί το τρανζίστορ που θα χάσει την 2η ακούγεται πιο σωστά;
Σε πόσες συχνότητες ακούμε την 4η αρμονική;
Από το 1khz και πάνω είναι περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαις.
Τα μειονεκτήματα που έχει στις πολύ υψηλές λόγω μετασχηματιστή εξόδου στην ηλικία μας δεν το ακούμε ούτε για πλάκα. :p

Αν ήταν λοιπόν λάθος η ενίσχυση της λυχνίας δεν θα υπήρχαν στην αγορά τα λαμπάτα buffer.
Έχεις δει κάποιον να βάζει τρανζιστοράτο buffer σε λαμπάτο ενισχυτή;
Αυτοί οι "άλλοι" που λες είναι οι ίδιοι που λένε ότι το CD παίζει καλύτερα από το βινύλιο, το streaming καλύτερα από το φυσικό μέσο και άλλες τέτοιες μπαμπόρδες.
Και καλά κάνουν! Μας κάνουν και γελάμε που και που.
Σε μενα τα λες που εχω και λαμπατο ενισχυτη και 3 λαμπατα phono ?
Τα πιο πανω στα ειπα διοτι ολοι εχουν μια απαντηση στο καθε τι.
Ο McIntosh λαμπατος δεν ειναι ?

Αυτοί οι "άλλοι" που λες είναι οι ίδιοι που λένε ότι το CD παίζει καλύτερα από το βινύλιο
Ουτε αυτο με αφορα αφου μου το λες.
4 πικαπ και 15 κεφαλες εχω :LOL:

Γιατι παιζει καλυτερα ενας λαμπατος και ενα πικαπ απο αντίστοιχα solid state και cd player η streaming? Υπαρχει αντικειμενικος λόγος ή ειναι θέμα γουστου?

για κάντο πιο λιανά αυτό...
τι πήρες και δεν είπες τίποτα;; :oops:
Περιμενα να αντιδρασεις πιο γρηγορα εννοουσα :LOL:
Ξερεις ποια ειναι η τελευταια που ακουω. Μπορει να μην ειναι Grado, ειναι ομως και αυτη ΜΙ (MP), απο το "αντιπαλο δεος" εξ' Ιαπωνιας .

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Περιμενα να αντιδρασεις πιο γρηγορα εννοουσα :LOL:
Ξερεις ποια ειναι η τελευταια που ακουω. Μπορει να μην ειναι Grado, ειναι ομως και αυτη ΜΙ (MP), απο το "αντιπαλο δεος" εξ' Ιαπωνιας .
πως να αντιδράσω πιο γρήγορα;;
σαν και αυτόν είμαι που δεν μπορεί να κουνηθεί από την ζέστη....

IMG_20230707_144803[1].jpg

ούτε τούτος μπορεί φυσικά....

IMG_20230707_145007[1].jpg

Ο McIntosh λαμπατος δεν ειναι ?

H McIntosh βάζει ΜΤ εξόδου στα τρανζίστορ της.
Μη ρωτάς γιατί... :D
Γενικά παίζουν... McIntosh. Όχι άσχημα αλλά στο δικό τους κόσμο.

Γιατι παιζει καλυτερα ενας λαμπατος και ενα πικαπ απο αντίστοιχα solid state και cd player η streaming? Υπαρχει αντικειμενικος λόγος ή ειναι θέμα γουστου?

Λαμπάτος, έγραψα πιο πάνω. Επειδή γερνάμε και δεν ακούμε τα καλά των τρανζίστορ. :D
Για το πικάπ έχει χυθεί μελάνι, δάκρυα και αίμα για το κατά πόσο παίζει καλύτερα το ένα ή το άλλο, μέχρι που το CD αποφάσισε από μόνο του ότι δεν πλησιάζει το πικάπ, έγινε SACD και μετά το έφαγε η ευκολία του Streaming.
Μπήκανε στο παιχνίδι high end routers, high end USB, καλώδια δικτύου, τροφοδοτικά για τους routers, καθαριστικά για το σήμα του USB, ένα σωρό mambo jumbo του στυλ "παίζει καλύτερα όταν είναι στο root directory" και κάπου χάσανε και το "Ναι αλλά εσείς με τα βινύλια πρέπει να ρυθμίζετε..."
Πλέον με ασυμπίεστα αρχεία, και όλες αυτές τις προϋποθέσεις δεν τίθεται θέμα αν και πάλι δεν έχει προσπεράσει το ψηφιακό την ποιότητα του βινυλίου, αλλά είναι πολύ μακριά από το "CD".

• Like
Reactions: steadyshot
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ,γιατί είμαι παθών από αυτό το σύνδρομο.
Είχα στο σαλόνι μου τους Ερμηδες και άνοιγα την μπαλκονόπορτα για να αποσυμπιεστει ο χώρος από το μπάσο.
Σαφώς καλύτερα έπαιζαν τα jbl 308.
Δεν υπάρχει χειρότερος άνθρωπος,από το στερημένο άνθρωπο 😃
Μιχάλη χωρίς παρεξήγηση, αυτό που περιγράφεις κάνει μπαμ (pun intended) για λανθασμένη τοποθέτηση σε συνδυασμό με στάσιμα κύματα.

Mια μεγάλη απορία έχουν όλοι υπόψη τους ποσό δυνατά είναι τα πραγματικά 100 db
Να φέρω ένα παράδειγμα βρέθηκα σε μηχανοστάσιο οπου έκαναν μια ηχομετρηση σε ελεύθερη εξατμιση μηχανης dragster και ο μετρητής έγραψε 92 db εγώ ήμουν στα 5-10 μέτρα και το βουιζμα έφυγε από το αυτί μου 2 μέρες αργότερα.

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ ήχου και θορύβου (εσείς κρίνετε ποιος είναι ποιος).

Δεν χρειάζεται καν αυτό. Το ίδιο το σχήμα του κεφαλιού σε σχέση με το μήκος κύματος μιας συχνότητας δημιουργεί το φαινόμενο της σκίασης.

Πολύ θα ήθελα να δω μια μελέτη υψηλών συχνοτήτων σε σχέση με το τριχωτό της κεφαλής. Υποψιάζομαι ότι εκείνοι με λιγότερα μαλλιά θα έχουν περισσότερο interaural crosstalk.... . :ROFLMAO:

Ωστόσο, υποτίθεται ότι το ακουστικό μας σύστημα συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου κάνει compensation σε όλα αυτά. Εάν κρατήσεις τα αυτιά σε αυτή τη θέση λίγη ώρα θα... το συνηθίσεις.

Εγώ πάντως όταν είχα μακρύ μαλλί, το έδενα πίσω για τις σοβαρές ακροάσεις. 😁

Εγω δεν ξερω τι λετε παντος θα πω κατι γιατι διαβασα σε ποιο πισω σελιδες τα atc δεν εχουν μπασο;οκκ σημερα ειχα παει απο το σπίτι του Μιχάλη λεω κάτσε να του παω ενα καινουργιο αποκτημα σε βυνιλιο.
Σαουντρακ απο τον τελευταίο πειρασμού του Χριστού γραμμενο σε μισες στροφες remaster για να συζητούμε ο μιχαλης το ειχε βαλει ισα να ακούγεται μου σκαγανε τα μπασα απο τα atc λέω οκκκ.χαχαχ

Παντος εξαιρετικος δισκος συνιστω να τον αγορασετε του μιχαλη του αρεσε ανατολιτικος ηχος μέσα

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
H McIntosh βάζει ΜΤ εξόδου στα τρανζίστορ της.
Μη ρωτάς γιατί... :D
Γενικά παίζουν... McIntosh. Όχι άσχημα αλλά στο δικό τους κόσμο.

Μπήκανε στο παιχνίδι high end routers, high end USB, καλώδια δικτύου, τροφοδοτικά για τους routers, καθαριστικά για το σήμα του USB, ένα σωρό mambo jumbo του στυλ "παίζει καλύτερα όταν είναι στο root directory" και κάπου χάσανε και το "Ναι αλλά εσείς με τα βινύλια πρέπει να ρυθμίζετε..."

Διαβαζοντας τα αυτα, θυμηθηκα μια ακροαση σε υπερσυστημα γνωστου στο οποιο ειχε συνδεσει 10 switches(αναθεμα αν γνωριζα η αν γνωριζω τι ειναι αυτα)και ακουγε αυλα.Θολο,αργο χαμηλο και σχεδον ανυπαρκτα πριμα.Σε καποια στιγμη και αφου ειχα ηδη κανει τις παρατηρησεις μου,μου ειπε πως θα αποσυνεδεε τα switches.Αμεσως,ο ηχος "ηλθε" εκει που επρεπε.Οταν του το ειπα,απηντησε οτι τωρα ο ηχος εγινε cd και μου αρεσε διοτι εχω εθιστει στν ηχο του cd.Παντως,εγω επιμενω στην κριση μου πως αυτα τα μαραφετια εκαναν κακο στον ηχο.

Δεν έχω ιδέα τι είναι τα switches που έβαλε ο φίλος σου.
Ο φίλος σου δεν έχει ιδέα για το πως παίζει το βινύλιο. 😂

• Haha
Reactions: AUDIOLYTIC
Καλημερα, ειμαι καινουριος στο χωρο του βινυλιου και θελω να αγορασω ενα ηχοσυστημα για να ακουω τους δισκους που σιγα σιγα μαζευω. Μενω εξωτερικο και η ευρεση δισκων ειναι πολυ πιο ευκολη απο Ελλαδα. Τι θα προτεινατε μεχρι 1500 ευρω πικ απ ενισχυτης ηχεια και οτι αλλο χρειαζεται για να ξεκινησω ;