Το chat του δικάναλου

Ήταν πάνω πριν από χρόνια σε dual .
Είχε παροπλιστεί τον είχα σε ναφθαλίνη οπότε λέω γιατί να μην τον δοκιμάσω με τα σημερινά δεδομένα πάντα .
Δημιουργούν στατικό κατά την γνώμη μου..
Εσύ εκεί πάνω δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα σκόνης.. δεν έχεις και γατιά να τρίβονται όπου βρουν , σκυλιά να τινάζουν το τομάρι τους,,, τι το θες;;; :LOL:

Δημιουργούν στατικό κατά την γνώμη μου..
Εσύ εκεί πάνω δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα σκόνης.. δεν έχεις και γατιά να τρίβονται όπου βρουν , σκυλιά να τινάζουν το τομάρι τους,,, τι το θες;;; :LOL:
Το αντίθετο συμβαίνει διότι το συγκεκριμένο έχει μαγνήτη και το καλώδιο πάει μπροστά στο βουρτσάκι ,το καλώδιο της γείωσης δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει .
Φαίνεται ότι το ξανά έβγαλαν στην επιφάνεια και υπάρχει αυτή η θεωρεία .
https://www.project-audio.com/en/product/sweep-it-s2/

Το αντίθετο συμβαίνει διότι το συγκεκριμένο έχει μαγνήτη και το καλώδιο πάει μπροστά στο βουρτσάκι ,το καλώδιο της γείωσης δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει .
Φαίνεται ότι το ξανά έβγαλαν στην επιφάνεια και υπάρχει αυτή η θεωρεία .
https://www.project-audio.com/en/product/sweep-it-s2/
Το καλώδιο της γείωσης πάει από κοινού σε αυτό του βραχίονα.
Αυτό που είπα για τον στατικό το έχω δει να συμβαίνει σε πικάπ Pro-ject
Δεν το είπα τυχαία..
Σπίτι μου δεν έχω φυσικά για να έχω καλύτερη άποψη.. τέτοια "αξεσουάρ" τα θεωρώ περιττά.
Αλλά αν κάποιος έχει δει ότι δουλεύει καλά και του είναι χρήσιμο, οκ.. "μαζί σου" που λέμε..

μόλις μου ήρθε άλλο ένα ADC LMG-1 και τώρα έχω 2 από δαύτα.

IMG_20231004_114024[1].jpg

IMG_20231004_114041[1].jpg

ψάχνω να βρω το παραμικρό ψεγάδι πάνω του και δεν βρίσκω.. ότι φανεί στις φωτό είναι ..σκόνη ή καμιά "ίνα"

από Αλβανία ( !! ) ήρθε και έφαγα 10,26€ τελωνείο.. δεν πειράζει όμως γιατί με τα σημερινά δεδομένα , καλή τιμή θεωρείται.
κάπου στα 80€ περίπου σύνολο.

μάλλον η zyx μου θα μπει σε αυτό..

ο πυλώνας με καθυστερεί..
φταίω εγώ που ακολούθησα τις οδηγίες χρήσης των υλικών (των primer δλδ) και δεν έκανα αυτό που ξέρω και κάνω πάντα.
λένε μετά από 40 λεπτά τρίψτε το.. αμ δε.. 4 ώρες το άφησα και όταν πήγα να το τρίψω με την ελπίδα ότι θα μπορέσω να το βάψω την ίδια μέρα (την Κυριακή που μας ππέρασε δλδ),
το στεγνό υποτίθεται υλικό έγινε λάσπη / πλαστελίνη πάνω στο εξάρτημα.
αναγκάστηκα να το καθαρίσω με βενζίνη μέχρι που βγήκε όλο καθαρό αλουμίνιο.
μου πέρασε από το μυαλό να το πάω στον Μπάμπη για να το περάσουμε μια ψιλή αμμοβολή , μαζί με το ζευγάρι του που κρατάει τα ρουλεμάν..
αλλά η απόχρωση που έχω πετύχει και η βαφή γενικότερα είναι τόσο όμορφα που αποφασίσαμε (με την Σία) να μην τα αλλάξω.
σε κάποιο άλλο Technics ίσως στο ασημί ΜΚ2 να το κάνω..

μόλις σήμερα έριξα το χρώμα και το βερνίκι και τώρα το αφήνω στην ησυχία του μέχρι αύριο...

IMG_20231004_133539[1].jpg

IMG_20231004_133548[1].jpg

IMG_20231004_133644[1].jpg

ζεστός αέρας για 2-3 λεπτά στον "θάλαμο" και ..απομόνωση.

IMG_20231004_133914[1].jpg

IMG_20231004_134017[1].jpg

Άνοιξες ολόκληρη κουβέντα για τα πικαπ .
Δυστυχώς η ευτυχώς αν ηταν να ζυγίσουνε τα πικαπ με το βάρος ,ζήτω που καήκαμε είναι μια ολόκληρη μηχανολογική κατασκευή που σε καμία περίπτωση δεν χρειάζονται μηχανολογικές τριβές ούτε από το πλατό μα ούτε από τον βραχίονα μα ουτε και από τον κινητήρα .
Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη το ψάχνουν για αυτό βλέπεις τόσες διαφορετικές κατασκευαστικές μηχανολογικές προσεγγίσεις …
Φυσικά υπάρχουν πικαπ που στηρίζονται σε μια τάβλα και μάλιστα κάποια από αυτά είναι και πανάκριβα ,πάρε το παράδειγμα της Rega που έχει τόσους οπαδούς απλή μηχανολογική κατασκευή αλλά έξυπνη .
Υ.Σ Και τωρα που το σκέφτομαι σιγά μην φτιάξω πλίνθο για το dual 1219 ,μπορώ φυσικά και 300 κιλά να βάλω έχω την δυνατότητα και τα μηχανήματα τα έχω στα πόδια μου …
Αλλά δεν πρόκειται να ακούσεις καμία διαφορά άσε που κινδυνεύεις την ανάδραση να την πας στον θεό ,για πικαπ όμως με ανάρτηση δεν μιλάμε ;
Μάκη όταν ξεκίνησε η όλη φασαρία με τους πλινθους,τις αναπαλαιώσεις,τις αναβαθμίσεις παλιών πλατό,γύρω στα 1995,με πρώτο το περιοδικό HiFi World,ο Editor Noel Keynwood είχε γράψει ότι δεν αξίζει restoration με Πλίνθο σε οποιοδήποτε παλιό Dual .
To τεύχος υπάρχει και μάλιστα ήταν το πρώτο περιοδικό που ασχολήθηκε με τους πλίνθους των Garrard και άλλων κλασσικών πλατό,όπως επίσης ήταν το πρώτο που ασχολήθηκε με το MK2 και την Lencomania.
Επειδή βρήκα το τεύχος ψάχνοντας κάποια δισκοκριτική θα μεταφέρω την πρώτη προσπάθεια upgrade του 301/401 και τα σχόλια μετά από συγκριτικά τεστ με άλλα διάσημα πλατό.
Εκείνες τις εποχές κανένα έντυπο δεν ασχολείτο με πλατό,εκτός από μερικές αναφορές στα Project.

• Like
Reactions: MakisM
Υ.Σ Και τωρα που το σκέφτομαι σιγά μην φτιάξω πλίνθο για το dual 1219 ,μπορώ φυσικά και 300 κιλά να βάλω έχω την δυνατότητα και τα μηχανήματα τα έχω στα πόδια μου …
Αλλά δεν πρόκειται να ακούσεις καμία διαφορά άσε που κινδυνεύεις την ανάδραση να την πας στον θεό ,για πικαπ όμως με ανάρτηση δεν μιλάμε ;
Οπως και τα direct drive , ετσι και τα idler drive (αυτα ισως και περισσοτερο) χρειαζονται τη μαζα στον πλινθο , για να εκτονωνουν τους δικους τους κραδασμους σε αυτον ,ενω η μεγαλη του μαζα , προστατευει το πικαπ, βραχιονα και κεφαλη , απο εξωτερικους θορυβους και κραδασμους.
Το 1219 / 1229 εχουν μια υποτυπωδη αναρτηση , οπως εχουν και πιο συγχρονα πικαπ της εταιρειας, belt ή direct drive , αλλα και αλλα πολλα πικαπ , κυριως παλια χαμηλων τιμων ,οπως για παραδειγμα pioneer PL12 , Kenwood KD1033, Dual 505 .............
Στην περιπτωση των 1219/1229 , αλλα και του Lenco GL75/78 που επισης ερχονταν με μια απλη αναρτηση , αυτη η αναρτηση φευγει και το σασι των πικαπ αυτων , απλα καθεται στον βαρυ πλινθο , με μια απλη αποσυζευξη τους απο αυτον , με απλες λαστιχενιες ροδελες και καλο σφιξιμο μεταξυ τους.
Ολα τα πιο πανω Idler drive ,αλλα και αρκετα αλλα ( προχειρα ερχονται στο μυαλο τα Rek-o-kut , Empire , και φυσικα Thorens ) , μονο να κερδισουν εχουν απο βαριους πλινθους και τιποτα να χασουν. Ειναι πλεον αποδεδειγμενο , γι αυτο και η ζητηση και το κυνηγι αυτων των πικαπ μεχρι σημερα.

• Like
Reactions: vlad66
με μια απλη αποσυζευξη τους απο αυτον , με απλες λαστιχενιες ροδελες και καλο σφιξιμο μεταξυ τους.
Οπου να'ναι θα μας "παραλαβει" παλι ο Μιχάλης ( mdvq ) και θα γινει πανικός ................ :LOL::LOL::LOL:

• Haha
Reactions: vlad66
Οπως και τα direct drive , ετσι και τα idler drive (αυτα ισως και περισσοτερο) χρειαζονται τη μαζα στον πλινθο , για να εκτονωνουν τους δικους τους κραδασμους σε αυτον ,ενω η μεγαλη του μαζα , προστατευει το πικαπ, βραχιονα και κεφαλη , απο εξωτερικους θορυβους και κραδασμους.
Το 1219 / 1229 εχουν μια υποτυπωδη αναρτηση , οπως εχουν και πιο συγχρονα πικαπ της εταιρειας, belt ή direct drive , αλλα και αλλα πολλα πικαπ , κυριως παλια χαμηλων τιμων ,οπως για παραδειγμα pioneer PL12 , Kenwood KD1033, Dual 505 .............
Στην περιπτωση των 1219/1229 , αλλα και του Lenco GL75/78 που επισης ερχονταν με μια απλη αναρτηση , αυτη η αναρτηση φευγει και το σασι των πικαπ αυτων , απλα καθεται στον βαρυ πλινθο , με μια απλη αποσυζευξη τους απο αυτον , με απλες λαστιχενιες ροδελες και καλο σφιξιμο μεταξυ τους.
Ολα τα πιο πανω Idler drive ,αλλα και αρκετα αλλα ( προχειρα ερχονται στο μυαλο τα Rek-o-kut , Empire , και φυσικα Thorens ) , μονο να κερδισουν εχουν απο βαριους πλινθους και τιποτα να χασουν. Ειναι πλεον αποδεδειγμενο , γι αυτο και η ζητηση και το κυνηγι αυτων των πικαπ μεχρι σημερα.
Πραγματικά χαίρομαι να σε διαβάζω !!!

(Το κρατάμε αυτό με το κέρδος από τον βαρύ πλίνθο....) ;)

Το δικό μου Dual πάντως, ακόμη και με αυτήν την υποτυπώδη ανάρτηση του, φορώντας την Stanton 680EE, ήταν αυτό που κέρδιζε σε θέματα ανάδρασης σχεδόν οτιδήποτε έπαιξε δίπλα του ως δεύτερο πικάπ στα δεκάδες άγρια πάρτυ της εποχής που έλαβε μέρος, απο σπίτι σε σπίτι, πάνω σε όχι και στις σταθερότερες επιφάνειες και εξαιτίας αυτού του γεγονότος - συν τη συνοδεία του NIKKO NA-790 - ήταν (και ήμουν) περιζήτητο για τις σχετικές εκδηλώσεις... Να ακούμε και δυνατά και με μπάσο βρε αδερφέ! 🙂

• Like
Reactions: MakisM
Ναι δεν διαφωνω. Υποτυπωδης δεν σημαινει αναποτελεσματικη. Εφ' οσον λειτουργει σε μια συχνοτητα που προστατευει το πικαπ ικανοποιητικα, τη δουλεια της την κανει. Συνηθως οι αναρτησεις αυτου του τυπου , των τεσσαρων ελατηριων , μπορει να μην ειναι τοσο "αποτελεσματικες" οσο για παραδειγμα ενος Thorens, Linn , αλλα δουλευουν ικανοποιητικα. Οι αναρτησεις Thorens, Linn, Pink συνηθως ειναι κουρδισμενες στα 3-5 Hz . Αυτες των Dual, Pioneer , Kenwood και αλλων παρομοιων δουλευουν λιγο πιο ψηλα.

Το δικό μου Dual πάντως, ακόμη και με αυτήν την υποτυπώδη ανάρτηση του, φορώντας την Stanton 680EE, ήταν αυτό που κέρδιζε σε θέματα ανάδρασης σχεδόν οτιδήποτε έπαιξε δίπλα του ως δεύτερο πικάπ στα δεκάδες άγρια πάρτυ της εποχής που έλαβε μέρος, απο σπίτι σε σπίτι, πάνω σε όχι και στις σταθερότερες επιφάνειες και εξαιτίας αυτού του γεγονότος - συν τη συνοδεία του NIKKO NA-790 - ήταν (και ήμουν) περιζήτητο για τις σχετικές εκδηλώσεις... Να ακούμε και δυνατά και με μπάσο βρε αδερφέ! 🙂
θυμάμαι πιτσιρικάς πάρτυ γείτονα φίλου ακόμα πιο πιτσιρικά από μένα , να "βαράει" dual πικάπ με ανάρτηση σαν ζελέ και να μην καταλαβαίνει τίποτα!
(τα μηχανάκια του μπαμπά του πιτσιρίκου φυσικά)

κάποια στιγμή η βελόνα πήγαινε βόλτα πάνω στους δίσκους αντί να παίζει μουσική.. μας "έκοψε" όμως και καταλάβαμε ότι έπιασε τόσο μάκα που δεν έκανε επαφή πια.
την καθαρίσαμε με σάλιο στα δάκτυλα και συνεχίσαμε τους χορούς και τα μπλουζ.....
έφαγα μια χυλόπιτα εκείνο το βράδυ... αλλά έριξα και γω μία !! :LOL:
πρέπει να'μουν 13-14 ;;

• Haha
Reactions: christos56
Απο οσα πικαπ περασαν απο τα χερια μου και δεν εχω πλεον, δυο ειναι που μεχρι σημερα μετανιωνω. Το ενα ηταν το απλο και ταπεινο belt drive Kenwood KD1033 , με την απλη του αναρτηση και εναν κλασικο Γιαπωνεζικο S βραχιονα και το αλλο το βαρυ quartz direct drive Pioneer PLC590 με βραχιονα audio technica AT1010 :mad:.

Απο οσα πικαπ περασαν απο τα χερια μου και δεν εχω πλεον, δυο ειναι που μεχρι σημερα μετανιωνω. Το ενα ηταν το απλο και ταπεινο belt drive Kenwood KD1033 , με την απλη του αναρτηση και εναν κλασικο Γιαπωνεζικο S βραχιονα και το αλλο το βαρυ quartz direct drive Pioneer PLC590 με βραχιονα audio technica AT1010 :mad:.
ΑΟΥΤΣ !!!! αυτό το 2ο πόνεσε πολύ.....
εκείνη την δύσκολη εποχή έδωσες το θηρίο της pioneer ;;;
Αμ ο βραχίονας της ΑΤ ;;; τι έβγαζε αυτή η εταιρία γμτ......