AUDIOLYTIC
AVClub Fanatic
- 13 August 2010
- 10,403
Ναι το έβαλα πρόχειρα για να το δοκιμάσω . Έχει και καλώδιο γείωσης .Παει "κοντρα στο ρευμα" ή μου φαινεται ?
Νόμιζα ότι με αυτό μεγάλωσεςΝαι το έβαλα πρόχειρα για να το δοκιμάσω . Έχει και καλώδιο γείωσης .
Ήταν πάνω πριν από χρόνια σε dual .Νόμιζα ότι με αυτό μεγάλωσες![]()
Δημιουργούν στατικό κατά την γνώμη μου..Ήταν πάνω πριν από χρόνια σε dual .
Είχε παροπλιστεί τον είχα σε ναφθαλίνη οπότε λέω γιατί να μην τον δοκιμάσω με τα σημερινά δεδομένα πάντα .
Το αντίθετο συμβαίνει διότι το συγκεκριμένο έχει μαγνήτη και το καλώδιο πάει μπροστά στο βουρτσάκι ,το καλώδιο της γείωσης δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει .Δημιουργούν στατικό κατά την γνώμη μου..
Εσύ εκεί πάνω δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα σκόνης.. δεν έχεις και γατιά να τρίβονται όπου βρουν , σκυλιά να τινάζουν το τομάρι τους,,, τι το θες;;;![]()
Το καλώδιο της γείωσης πάει από κοινού σε αυτό του βραχίονα.Το αντίθετο συμβαίνει διότι το συγκεκριμένο έχει μαγνήτη και το καλώδιο πάει μπροστά στο βουρτσάκι ,το καλώδιο της γείωσης δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει .
Φαίνεται ότι το ξανά έβγαλαν στην επιφάνεια και υπάρχει αυτή η θεωρεία .
https://www.project-audio.com/en/product/sweep-it-s2/
Μάκη όταν ξεκίνησε η όλη φασαρία με τους πλινθους,τις αναπαλαιώσεις,τις αναβαθμίσεις παλιών πλατό,γύρω στα 1995,με πρώτο το περιοδικό HiFi World,ο Editor Noel Keynwood είχε γράψει ότι δεν αξίζει restoration με Πλίνθο σε οποιοδήποτε παλιό Dual .Άνοιξες ολόκληρη κουβέντα για τα πικαπ .
Δυστυχώς η ευτυχώς αν ηταν να ζυγίσουνε τα πικαπ με το βάρος ,ζήτω που καήκαμε είναι μια ολόκληρη μηχανολογική κατασκευή που σε καμία περίπτωση δεν χρειάζονται μηχανολογικές τριβές ούτε από το πλατό μα ούτε από τον βραχίονα μα ουτε και από τον κινητήρα .
Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη το ψάχνουν για αυτό βλέπεις τόσες διαφορετικές κατασκευαστικές μηχανολογικές προσεγγίσεις …
Φυσικά υπάρχουν πικαπ που στηρίζονται σε μια τάβλα και μάλιστα κάποια από αυτά είναι και πανάκριβα ,πάρε το παράδειγμα της Rega που έχει τόσους οπαδούς απλή μηχανολογική κατασκευή αλλά έξυπνη .
Υ.Σ Και τωρα που το σκέφτομαι σιγά μην φτιάξω πλίνθο για το dual 1219 ,μπορώ φυσικά και 300 κιλά να βάλω έχω την δυνατότητα και τα μηχανήματα τα έχω στα πόδια μου …
Αλλά δεν πρόκειται να ακούσεις καμία διαφορά άσε που κινδυνεύεις την ανάδραση να την πας στον θεό ,για πικαπ όμως με ανάρτηση δεν μιλάμε ;
Οπως και τα direct drive , ετσι και τα idler drive (αυτα ισως και περισσοτερο) χρειαζονται τη μαζα στον πλινθο , για να εκτονωνουν τους δικους τους κραδασμους σε αυτον ,ενω η μεγαλη του μαζα , προστατευει το πικαπ, βραχιονα και κεφαλη , απο εξωτερικους θορυβους και κραδασμους.Υ.Σ Και τωρα που το σκέφτομαι σιγά μην φτιάξω πλίνθο για το dual 1219 ,μπορώ φυσικά και 300 κιλά να βάλω έχω την δυνατότητα και τα μηχανήματα τα έχω στα πόδια μου …
Αλλά δεν πρόκειται να ακούσεις καμία διαφορά άσε που κινδυνεύεις την ανάδραση να την πας στον θεό ,για πικαπ όμως με ανάρτηση δεν μιλάμε ;
Οπου να'ναι θα μας "παραλαβει" παλι ο Μιχάλης ( mdvq ) και θα γινει πανικός ................με μια απλη αποσυζευξη τους απο αυτον , με απλες λαστιχενιες ροδελες και καλο σφιξιμο μεταξυ τους.
Πραγματικά χαίρομαι να σε διαβάζω !!!Οπως και τα direct drive , ετσι και τα idler drive (αυτα ισως και περισσοτερο) χρειαζονται τη μαζα στον πλινθο , για να εκτονωνουν τους δικους τους κραδασμους σε αυτον ,ενω η μεγαλη του μαζα , προστατευει το πικαπ, βραχιονα και κεφαλη , απο εξωτερικους θορυβους και κραδασμους.
Το 1219 / 1229 εχουν μια υποτυπωδη αναρτηση , οπως εχουν και πιο συγχρονα πικαπ της εταιρειας, belt ή direct drive , αλλα και αλλα πολλα πικαπ , κυριως παλια χαμηλων τιμων ,οπως για παραδειγμα pioneer PL12 , Kenwood KD1033, Dual 505 .............
Στην περιπτωση των 1219/1229 , αλλα και του Lenco GL75/78 που επισης ερχονταν με μια απλη αναρτηση , αυτη η αναρτηση φευγει και το σασι των πικαπ αυτων , απλα καθεται στον βαρυ πλινθο , με μια απλη αποσυζευξη τους απο αυτον , με απλες λαστιχενιες ροδελες και καλο σφιξιμο μεταξυ τους.
Ολα τα πιο πανω Idler drive ,αλλα και αρκετα αλλα ( προχειρα ερχονται στο μυαλο τα Rek-o-kut , Empire , και φυσικα Thorens ) , μονο να κερδισουν εχουν απο βαριους πλινθους και τιποτα να χασουν. Ειναι πλεον αποδεδειγμενο , γι αυτο και η ζητηση και το κυνηγι αυτων των πικαπ μεχρι σημερα.
Το 1219 / 1229 εχουν μια υποτυπωδη αναρτηση , οπως εχουν και πιο συγχρονα πικαπ της εταιρειας, belt ή direct drive , αλλα και αλλα πολλα πικαπ , κυριως παλια χαμηλων τιμων ,οπως για παραδειγμα pioneer PL12 , Kenwood KD1033, Dual 505 .............
Στην περιπτωση των 1219/1229 , αλλα και του Lenco GL75/78 που επισης ερχονταν με μια απλη αναρτηση , αυτη η αναρτηση φευγει και το σασι των πικαπ αυτων , απλα καθεται στον βαρυ πλινθο , με μια απλη αποσυζευξη τους απο αυτον , με απλες λαστιχενιες ροδελες και καλο σφιξιμο μεταξυ τους.
Ολα τα πιο πανω Idler drive ,αλλα και αρκετα αλλα ( προχειρα ερχονται στο μυαλο τα Rek-o-kut , Empire , και φυσικα Thorens ) , μονο να κερδισουν εχουν απο βαριους πλινθους και τιποτα να χασουν. Ειναι πλεον αποδεδειγμενο , γι αυτο και η ζητηση και το κυνηγι αυτων των πικαπ μεχρι σημερα.
θυμάμαι πιτσιρικάς πάρτυ γείτονα φίλου ακόμα πιο πιτσιρικά από μένα , να "βαράει" dual πικάπ με ανάρτηση σαν ζελέ και να μην καταλαβαίνει τίποτα!Το δικό μου Dual πάντως, ακόμη και με αυτήν την υποτυπώδη ανάρτηση του, φορώντας την Stanton 680EE, ήταν αυτό που κέρδιζε σε θέματα ανάδρασης σχεδόν οτιδήποτε έπαιξε δίπλα του ως δεύτερο πικάπ στα δεκάδες άγρια πάρτυ της εποχής που έλαβε μέρος, απο σπίτι σε σπίτι, πάνω σε όχι και στις σταθερότερες επιφάνειες και εξαιτίας αυτού του γεγονότος - συν τη συνοδεία του NIKKO NA-790 - ήταν (και ήμουν) περιζήτητο για τις σχετικές εκδηλώσεις... Να ακούμε και δυνατά και με μπάσο βρε αδερφέ!![]()
ΑΟΥΤΣ !!!! αυτό το 2ο πόνεσε πολύ.....Απο οσα πικαπ περασαν απο τα χερια μου και δεν εχω πλεον, δυο ειναι που μεχρι σημερα μετανιωνω. Το ενα ηταν το απλο και ταπεινο belt drive Kenwood KD1033 , με την απλη του αναρτηση και εναν κλασικο Γιαπωνεζικο S βραχιονα και το αλλο το βαρυ quartz direct drive Pioneer PLC590 με βραχιονα audio technica AT1010.
Έχω κάτι καλά λάστιχα για πότισμα....στην διάθεση σας!Οπου να'ναι θα μας "παραλαβει" παλι ο Μιχάλης ( mdvq ) και θα γινει πανικός ................![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.