Το chat του δικάναλου

Παράξενο... Δεν παίρνει τροφοδοσία από αντάπτορα 230/5ν USB
Αλλά ούτε νεκρό είναι.
Το πράσινο λεντ δεν άναψε, αλλά έπαιζε πολύ χαμηλόφωνα.
Μου έκοψε και έριξα την USB του στο λάπτοπ.. και άναψε.. και έπαιξε πιο δυνατά.. σχεδόν φυσιολογικά θα έλεγα.

View attachment 246526

Δεν μπορώ να ρίξω την USB του στο smsl μου γιατί το smsl έχει usb type C

Ο σκοπός ήταν να μάθουμε αν μπορούμε να ακούσουμε ένα πικάπ μέσω streamer/dac/ preamp

Αλλά αφού το dac μου δεν έχει κανονική USB, η απορία θα πάρει παράταση..
Το ξανασκέφτηκα. Και υποψιάζομαι πως ίσως ούτε με adaptor θα δουλέψει. Είναι πολύ πιθανόν να είναι φτιαγμένο να ξεκινάει αφού προηγουμένως επικοινωνήσει με υπολογιστή. Δες τη συζήτηση για το ίδιο θέμα εδώ.
Εν τω μεταξύ κάποιοι προτείνουν τροφοδοσία από κινητό Android με καλώδιο OTG. (Που κι' αυτό adaptor είναι).

• Like
Reactions: vlad66
Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε να δουλέψει με το eversolo γιατί ο Μιχάλης θα βρει ευκαιρία να μην δουλέψει ποτέ ξανά το πικάπ.....
Και είναι κρίμα για 2 λόγους..
1ον γιατί έχει αρκετούς μην πω πολλούς δίσκους και
2ον έχει πικαπάρα με γ@μώ τους βραχίονες!!!

Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε να δουλέψει με το eversolo γιατί ο Μιχάλης θα βρει ευκαιρία να μην δουλέψει ποτέ ξανά το πικάπ.....
Αφού μου γράψεις τι έχει ο Μιχάλης
δεν φορτίζει από αντάπτορα κινητού λέμε.. θέλει pc.
το γιατί εσύ πρέπει να το ξέρεις καλύτερα.
Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην τροφοδοτείτε και εκτός pc, εκτος του να μην είναι ικανό το τροφοδοτικό του κινητού.

Πως θα γίνει αυτό; Δεν βλέπω τρόπο. Το Eversolo DMP-A6 δεν έχει αναλογικές εισόδους για να λειτουργήσει ως προενισχυτής. (Ενώ το 2πλάσιας τιμής DMP-A8 έχει και αναλογικές εισόδους μαζί με τις ψηφιακές). Ανεξάρτητα αν λαμβάνει τροφοδοσία και από που. Η USB σύνδεση είναι για την τροφοδοσία και για την επικοινωνία με τα Windows ή με Mac. Αλλά όχι με Android. Και το Eversolo λειτουργεί σε περιβάλλον Android. Έψαξα στη Behringer, δε βρήκα κάτι.

Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι χωρίς κόστος (σοβαρό). Τουλάχιστον δεν μπορώ να βρώ κατι τώρα.

Υ.Γ. Ποιό είναι το πικάπ (η πικαπάρα);

Αφού μου γράψεις τι έχει ο Μιχάλης

Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην τροφοδοτείτε και εκτός pc, εκτος του να μην είναι ικανό το τροφοδοτικό του κινητού.
Πως θα γίνει αυτό; Δεν βλέπω τρόπο. Το Eversolo DMP-A6 δεν έχει αναλογικές εισόδους για να λειτουργήσει ως προενισχυτής. (Ενώ το 2πλάσιας τιμής DMP-A8 έχει και αναλογικές εισόδους μαζί με τις ψηφιακές). Ανεξάρτητα αν λαμβάνει τροφοδοσία και από που. Η USB σύνδεση είναι για την τροφοδοσία και για την επικοινωνία με τα Windows ή με Mac. Αλλά όχι με Android. Και το Eversolo λειτουργεί σε περιβάλλον Android. Έψαξα στη Behringer, δε βρήκα κάτι.

Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι χωρίς κόστος (σοβαρό). Τουλάχιστον δεν μπορώ να βρώ κατι τώρα.

Υ.Γ. Ποιό είναι το πικάπ (η πικαπάρα);
παίδες εγώ δεν έχω το eversolo στα χέρια μου.. και ο Μιχάλης ούτε καν το έχει συνδέσει ακόμα... (απίστευτος "τεμπέλης"....)
λέει ότι η type c του μπορεί να παίξει μουσική.. αν κάνει λάθος και δεν μπορεί, ατυχήσαμε.......

Nope.... δεν σας λέω την πικαπάρα.. αλλά θα σας πω ότι εκτός από τον βραχίονα, γ@μώ είναι ΚΑΙ η κεφαλή του !!
(οκ, για το μαραφέτι είναι ακατάλληλη)

παίδες εγώ δεν έχω το eversolo στα χέρια μου.. και ο Μιχάλης ούτε καν το έχει συνδέσει ακόμα... (απίστευτος "τεμπέλης"....)
λέει ότι η type c του μπορεί να παίξει μουσική.. αν κάνει λάθος και δεν μπορεί, ατυχήσαμε.......

Nope.... δεν σας λέω την πικαπάρα.. αλλά θα σας πω ότι εκτός από τον βραχίονα, γ@μώ είναι ΚΑΙ η κεφαλή του !!
(οκ, για το μαραφέτι είναι ακατάλληλη)
Αν και με στεναχωρεις που δεν μου γραφεις το πικαπ οριστε απο τα χαρακτηριστικα του μηχανηματος.
11.JPG

Αν και με στεναχωρεις που δεν μου γραφεις το πικαπ οριστε απο τα χαρακτηριστικα του μηχανηματος.
View attachment 246616
Έαν είναι ακριβή τα χαρακτηριστικά που αναφέρει, τότε μάλλον παίρνει και το Behringer UFO 202 πάνω. Εκεί που τοποθετείς το βέλος. :cool:
Αντιγράφω:
USB-C Audio InputUSB Compatibility: Windows (7, 10, 11), Mac, Android, IOS Support Up to Stereo DSD612, PCM 768 KHz 32 Bit, MQA
Χωρίς να είναι βέβαιο. Το βέβαιο είναι με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρεία, ότι αν συνδέσεις στη θύρα USB υπολογιστή (PC ή Mac) ή κινητό (Android ή iPhone) θα "δεί" το DAC ως κάρτα ήχου. Και έτσι πρέπει.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Έαν είναι ακριβή τα χαρακτηριστικά που αναφέρει, τότε μάλλον παίρνει και το Behringer UFO 202 πάνω. Εκεί που τοποθετείς το βέλος. :cool:
Αντιγράφω:
USB-C Audio InputUSB Compatibility: Windows (7, 10, 11), Mac, Android, IOS Support Up to Stereo DSD612, PCM 768 KHz 32 Bit, MQA
Χωρίς να είναι βέβαιο. Το βέβαιο είναι με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρεία, ότι αν συνδέσεις στη θύρα USB υπολογιστή (PC ή Mac) ή κινητό (Android ή iPhone) θα "δεί" το DAC ως κάρτα ήχου. Και έτσι πρέπει.
Το μανουάλι ετσι αναγράφει, ποιος είμαι εγω να το αμφισβητήσω?
Υ.Γ Εισαι ετοιμος κανόνισε ποιο απόγευμα θες.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Mια ερώτηση η χρήση του παρακάτω rca splitter θα επηρεάσει τον ήχο?
Πιθανά οχί λόγο ποιοτητας του rca αλλα λογο αντιστάσης??

Θα ήθελα στο λαμπατο buffer μου (κατι σαν προ χωρις ποτενσιομετρο) να ρίξω και το dac και το phono stage. Mε τη μια συσκευη πάντα στο stand by οταν δουλευει η αλλη.

Last edited:
Οτιδήποτε βάζεις στο σήμα επηρεάζει τον ήχο.
Το θέμα είναι πόσο.
Η ποιο ωραια απάντηση που αξιζει να κουβεντιάσουμε
" The typical High Input Impedance is 47k ohms, so if you split the signal between two of them, it drops to 23.5k ohms, but that is still considered a High Impedance Input. In fact, 10k ohms would still be considered High Impedance, and there are devices that have a 10k ohm input impedance.
But, likely the limiting factor is the Current on the output that is being split. It has a limited ability to deliver current because it assume what it is driving is going to be High Impedance, which requires very little current.
I've never gone more than two, but would set an absolute limit of four."
Εγω θελω εισοδο αρα??

Mια ερώτηση η χρήση του παρακάτω rca splitter θα επηρεάσει τον ήχο?
Πιθανά οχί λόγο ποιοτητας του rca αλλα λογο αντιστάσης??

Θα ήθελα στο λαμπατο buffer μου (κατι σαν προ χωρις ποτενσιομετρο) να ρίξω και το dac και το phono stage. Mε τη μια συσκευη πάντα στο stand by οταν δουλευει η αλλη.

Δεν είναι καλή ιδέα, γιατί ουσιαστικά παραλληλίζεις τα στάδια εξόδου των δυο συσκευών (ασχέτως αν η μία θα είναι stand-by).

Αυτό που χρειάζεσαι είναι επιλογέας, όχι "splitter" που λέει ο μάστορας.

Η ποιο ωραια απάντηση που αξιζει να κουβεντιάσουμε
" The typical High Input Impedance is 47k ohms, so if you split the signal between two of them, it drops to 23.5k ohms, but that is still considered a High Impedance Input. In fact, 10k ohms would still be considered High Impedance, and there are devices that have a 10k ohm input impedance.
But, likely the limiting factor is the Current on the output that is being split. It has a limited ability to deliver current because it assume what it is driving is going to be High Impedance, which requires very little current.
I've never gone more than two, but would set an absolute limit of four."
Εγω θελω εισοδο αρα??

Άρα άκυρη η απάντηση, γιατί αφορά λάθος ερώτηση.

Δεν είναι καλή ιδέα, γιατί ουσιαστικά παραλληλίζεις τα στάδια εξόδου των δυο συσκευών (ασχέτως αν η μία θα είναι stand-by).

Αυτό που χρειάζεσαι είναι επιλογέας, όχι "splitter" που λέει ο μάστορας.
Εχεις δοκιμάσει κάποιο που να ξέρεις οτι δεν εισάγει σήμα?
Γνωριζοντας σε μηπως εχεις φτιάξει κανα bordaki για αυτη τη δουλεια?:D

Εχεις δοκιμάσει κάποιο που να ξέρεις οτι δεν εισάγει σήμα?
Γνωριζοντας σε μηπως εχεις φτιάξει κανα bordaki για αυτη τη δουλεια?:D

Έχω φτιάξει boardάκια αλλά αποτελούν ουσιαστικά τις εισόδους για προενισχυτές (με πολλές εισόδους), και θέλουν τροφοδοσία κτλ.

Αυτό που λέει ο Μιχάλης είναι η καλύτερη ιδέα.

View attachment 246624

USB C
(AUDIO)

Είμαστε οκ ;;;
Όπως είπαμε και πιο πάνω δεν υπάρχει αναλογική είσοδος. Το ερώτημα είναι: Μπορούμε να βρούμε τρόπο να συνδέσουμε πάνω στο Eversolo ως προενισχυτή την Behringer UFO 202. Η γενικότερα μπορούμε να βρούμε τρόπο να συνδέσουμε και πικάπ, ώστε όλα να λειτουργούν ως ενιαίο σύστημα;

Υποχρεωτικά αναζητούμε το manual.
Αντιγράφω:

USB-C Audio InputUSB Compatibility: Windows (7, 10, 11), Mac, Android, IOS Support Up to Stereo DSD512, PCM 768 KHz 32 Bit, MQA

Δηλαδή ακριβώς τα ίδια, όπως με το DAC του φίλου μας του Δημήτρη (analog-jimaras) πιο πάνω. Επομένως θα είναι ίδια και η απάντηση.
《Το βέβαιο είναι με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρεία, ότι αν συνδέσεις στη θύρα USB υπολογιστή (PC ή Mac) ή κινητό (Android ή iPhone) θα "δεί" το DAC ως κάρτα ήχου (Interface).》
Δηλαδή το Eversolo DMP-A6 θα λειτουργεί ως το DAC του υπολογιστή. Πάνω στον υπολογιστή, π.χ. πανω σ' ένα παλιό Laptop που θα χρησιμοποιούμε μόνο γι' αυτή τη δουλειά θα συνδέσουμε την UFO 202, ή οποία θα χρησιμοποιείται ως είσοδος για το πικ-άπ, ενώ το Eversolo DMP-A6 θα είναι το DAC και προενισχυτής εξόδου.

Υ.Γ.1 Σημειώνω ότι στα Windows θα χρειαστεί να φορτώσουμε και σχετικούς drivers.

Υ.Γ.2 Εννοείται ότι ο παραπάνω υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιείται και για άλλες δουλειές, π.χ. να φορτώνει βιβλιοθήκες, ως HTPC, κλπ.

Υ.Γ.3 Εκτός της Behringer UFO 202 υπάρχουν και άλλα Phono Stages επιπέδου Hi-End που κάνουν αυτή τη δουλειά μετατρέποντας on-the-fly τα βινύλια σε ψηφιακή μορφή. Αυτά είναι:

FURUTECH ADL GT40a Alpha DAC / ADC CS4270 Phono Preamp Headphone Amplifier 24bit/192kHz

Korg - DS-DAC-10R 1BIT USB DAC/ADC Phono Converter, DSD Recording System

Κοστίζουν, αλλά το αξίζουν! :)