Το chat του δικάναλου

Το έχω γράψει εδώ και καιρό ότι ο τρόπος επιβίωσης των καλλιτεχνών είναι σχεδόν.. μόνο τα live.
Aπ τον Αύγουστο,φέροντας στη δημοσιότητα συνέντευξη γνωστού καλλιτέχνη που ήρθε στην Αθήνα για live.
Και φυσικά το ντύσιμο κάποιων διαφημίσεων με μουσική του.
Όπως ήταν πριν την επέλαση του γραμμοφώνου, κάπου στη δεκαετία του '20. Δεν πειράζει, η μουσική υπάρχει εδώ και χιλιετίες, το φαινόμενο της ηχογράφησης ως κύριου μέσου βιοπορισμού του μουσικού είναι πολύ πρόσφατο - και εν τέλει πολύ βραχύβιο.

• Like
Reactions: westsound
Τα ...πράγματα δείχνουν πως χόρτασε μουσική:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

View attachment 247560
Εμείς που δεν έχουμε dedicated χώρο για όλους αυτούς τους δίσκους,βολευομαστε με αυτό:😆
Υγ1. το πακέτο τα τσιγάρα για την τάξη μεγέθους του και
Υγ2. Γεια σου ρε Νότη με τα ωραία σου 🍻

Attachments

• IMG_20250218_145824.jpg
    IMG_20250218_145824.jpg
    2.2 MB · Views: 22
Για να μην το ξεχάσω, έρχεται σειρά προγραμμάτων στην κρατική τηλεόραση για τα 100 χρόνια δισκογραφίας..
Ωραίο τρέιλερ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Θα ενημερώσω για ημερομηνίες.

Δεν χάνονται τέτοιες εκπομπές όσο και να έχει διαβάσει κανείς..

Όπως ήταν πριν την επέλαση του γραμμοφώνου, κάπου στη δεκαετία του '20. Δεν πειράζει, η μουσική υπάρχει εδώ και χιλιετίες, το φαινόμενο της ηχογράφησης ως κύριου μέσου βιοπορισμού του μουσικού είναι πολύ πρόσφατο - και εν τέλει πολύ βραχύβιο.
πάντως για να γίνει κάποιος γνωστός και να γεμίσει από ένα κλαμπ ,μια πλατεία μέχρι ένα στάδιο.. πρέπει να έχει μια κάποια μορφής εκδοτική πορεία.

Με την ευκαιρία της εκπομπής του Γιάννη Πετρίδη 'τα κορίτσια που αγαπήσαμε' για τα 50 χρόνια της Ραδιοφωνικής του εκπομπής που σήμερα αφορούσε τα κορίτσια που αγαπήσαμε απ την Ιταλία, (λόγω Φεστιβάλ San Remo) ,άκουσα την Mina και θυμήθηκα ένα τραγούδι της που πόσταρα γύρω στα 2011 και ξανά πριν κάποια χρόνια και αφορούσε κεφαλές και 'συμπεριφορά' σε απαιτητικά τρακ.
Όπως το παρακάτω που το έχω σιγκλάκι αλλά και σε δίσκο.
Φυσικά το πήγα σε Εκθέσεις και Εκθέσεις, φίλους, παλιούς γνωστούς και που αν και δεν του 'φαίνεται' ..έχει τα γούστα του.
Αν το έχετε το σιγκλάκι .δοκιμάστε να τ ακούσετε /
Είναι η τρίτη/τέταρτη φορά που το προτείνω.

Εχθές ήρθε επιτέλους μετά από περιπέτειες η matched quad των KT120 και μπήκαν στον ενισχυτή.
Ok, ήμουν μεταξύ KT88 της psvane και αυτές, δεν έχω ακούσει τις psvane, αλλά σίγουρα αυτές παίζουν πολύ καλύτερα από τις kt88 της Electroharmonics!
Πιο πολύ "νεύρο", περισσότερη λεπτομέρεια στα άκρα, σαν να ανεβαίνει και πιο ψηλά από τις KT88, να δίνει "αέρα" που λέμε.
Καλύτερη στερεοφωνική εικόνα, με αέρα ανάμεσα στα όργανα, βέβαια ακόμη δεν έχουν "ανοίξει" να δείξουν τα δοντάκια τους, οι 4-5 ώρες που άκουσα εχθές δεν είναι αρκετές.

.......με το ράδιο τζιφος.
Πάω σήμερα στην πόλη,να βρω μεταλλική κρεμαστρα 😆
Ρε και κρεμαστρα πήρα και 100 μέτρα καλώδιο πήρα και στη εσωτερική κεραία της τηλεόρασης το έβαλα..... τζίφος,νιέντε,νάδα,νουλ,νάθινγκ,ριέν😄.
Τζάμπα το σκύψιμο και το τέντωμα 😁

Εχθές ήρθε επιτέλους μετά από περιπέτειες η matched quad των KT120 και μπήκαν στον ενισχυτή.
Ok, ήμουν μεταξύ KT88 της psvane και αυτές, δεν έχω ακούσει τις psvane, αλλά σίγουρα αυτές παίζουν πολύ καλύτερα από τις kt88 της Electroharmonics!
Πιο πολύ "νεύρο", περισσότερη λεπτομέρεια στα άκρα, σαν να ανεβαίνει και πιο ψηλά από τις KT88, να δίνει "αέρα" που λέμε.
Καλύτερη στερεοφωνική εικόνα, με αέρα ανάμεσα στα όργανα, βέβαια ακόμη δεν έχουν "ανοίξει" να δείξουν τα δοντάκια τους, οι 4-5 ώρες που άκουσα εχθές δεν είναι αρκετές.
Οι ΚΤ88 PSvane που ειχα σε Audio Hungary και Ayon "ροκαριζαν" αρκετα, πιο πολυ απο el34 (οχι στα ιδια μηχανακια μα στον Leben 600 οπου ειχα βαλει και ΚΤ77). Λεω να ξαναπαρω αν και θα πρεπει να κανω "μοντα" για το καπακι, γιατι ειναι ψηλες. Οι 120 λενε πως δεν ενδεικνυνται για τον 600, αν κι εχουν βαλει εξω!

• Like
Reactions: Tzimisce
Ρε και κρεμαστρα πήρα και 100 μέτρα καλώδιο πήρα και στη εσωτερική κεραία της τηλεόρασης το έβαλα..... τζίφος,νιέντε,νάδα,νουλ,νάθινγκ,ριέν😄.
Αμ' την ξέρουμε Κύριε καλά την περιοχή μας! 😁
Φορητό Ραδιόφωνο, όχι κρεμάστρες!
Ο παθώς-μαθώς, λέει η παροιμία. :cool:

Δεν θέλω να'μαι Στα'Λεγάκιας, αλλά δεν κρατιέμαι, θα σου αφιερώσω ένα τραγουδάκι. Να το ρίξω;
Έ, μιάς και το θυμήθηκα. 😉

[VIDEO]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: mdvq
Οι ΚΤ88 PSvane που ειχα σε Audio Hungary και Ayon "ροκαριζαν" αρκετα, πιο πολυ απο el34 (οχι στα ιδια μηχανακια μα στον Leben 600 οπου ειχα βαλει και ΚΤ77). Λεω να ξαναπαρω αν και θα πρεπει να κανω "μοντα" για το καπακι, γιατι ειναι ψηλες. Οι 120 λενε πως δεν ενδεικνυνται για τον 600, αν κι εχουν βαλει εξω!

Θα πρέπει να ελέγξεις τον μετασχηματιστή σου αν τις αντέχει.
Αν αντέχει, ούτως ή άλλως δεν πας για περισσότερα watt, οπότε απλά έχεις λάμπες που παίζουν στο ρελαντί, οπότε με περισσότερη ζωή.
Ο Copland τις παίρνει 100% αφού η ίδια η εταιρία τις δίνει σαν upgrade για αυτούς που έχουν KT88.

• Like
Reactions: lakiss51
Δοκιμασες ΚΤ66 στον CS600 ?
Και 5881 (y)

Πρέπει να είσαι σε δύσκολη περιοχή όπως καλή ώρα η αφεντιά μου.

Έκανα την αίτηση για άδεια Επαγγελματικού ραδιοσταθμού (από πειρατικός) το 1987 και ήρθε ό υπεύθυνος για την μελέτη.
Μαζί με την δικιά μου μελέτη ο ίδιος ανέλαβε και του τότε πρώιμου Δημοτικού Τοπικού Ραδιοφώνου.
Δεν καταλάβαινα και πολλά ,ο αδελφός ήταν ηλεκτρονικός ,αλλά μου έμεινε ότι είναι δύσκολη περιοχή και όντως ήταν και είναι.
Γυρίζαμε με το τρανζίστορ να δούμε που πιάνει και να γυρίσουμε κεραίες, να συντονίσουμε και πάντα υπήρχε 'κενό' που παραμένει μέχρι σήμερα.
Ενώ ακουγόμουν καλά σε άλλα νησιά και στην Αλικαρνασσό απ όπου μ έπαιρναν και τηλέφωνο πριν την έναρξη της δικής τους 'Ελεύθερης Ραδιοφωνίας', στην πόλη και τα χωριά υπήρχε αλαλούμ.
Θα σου συνιστούσα μια τέτοια που έχω ακόμα ..σε ψηλό σημείο.

Χρησιμοποιώ το 550 tuner της Denon για ακροάσεις εξ ανατολών ,που ακούγονται καλύτερα απ τις αντίστοιχες των ίντερνετ ,αλλά θυμάμαι ότι είχα πάρει μια πολύ καλύτερη από μια διαφήμιση του Hi-Fi Knews δεκαετία των 90ς ,προσαρμοσμένη στις BBC προδιαγραφές..Φοβερή.
Από τότε έκανα εγγραφές τα πρώτα Lounge Buddha Bar,Chill out και μια εκπομπή που μ άρεσε και γνωρίστηκα με τον παραγωγό της : Fugi Sunday (Μehmet Karan ), απ τον μεγαλύτερο ραδιοσταθμό στον κόσμο -Power 100 -που εξέπεμψε πρώτη φορά το 1992 από Κωνσταντινούπολη και έτυχε να είμαι εκεί παίρνοντας διαφημιστικό.
To ραδιοφωνάκι ακόμα το χρησιμοποιώ για μουσική και ΜΗ ενημέρωση .

Γιάννη τι ραδιοφωνακι έχεις??
Ο δικός μου Denon στην Αθήνα σκότωνε και στην Κρήτη αρνείται να λαλήσει 😄
Έχω ένα Sony τρανζίστορ ψηφιακό,που στο μπαλκόνι κάτι κουτσοκαταφερνει, αλλά και αυτό κάτω στο σαλόνι,με το ζόρι πιάνει έναν σταθμό 😵‍💫

• Like
Reactions: westsound
Έχω ένα Sony τρανζίστορ ψηφιακό,που στο μπαλκόνι κάτι κουτσοκαταφερνει, αλλά και αυτό κάτω στο σαλόνι,με το ζόρι πιάνει έναν σταθμό 😵‍💫
Ένα καλό ραδιόφωνο πολλών συχνοτήτων με δυνατότητα ψηφιακής επιλογής, με πολλές μπάντες, μεγάλη ευαισθησία και επιλεκτικότητα είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο. Άσε που είναι και ωραία απασχόληση. Ακούς συνομιλίες από πλοία, αεροπλάνα, κλπ. Ο κόσμος στο πιάτο σου.
Πλάκα-πλάκα σου είχα δείξει μερικά. Εδώ. Δεν είναι φθηνά, αλλά υπάρχουν και προσιτά.
Μάλλον σε καταστήματα με ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό πρέπει να απευθυνθείς. Εκεί θα έχουν κεραίες και λοιπά αξεσουάρ.

Η άλλη λύση είναι κεραία FM στο ιστό της κεραίας τηλεόρασης του σπιτιού που θα κατεβαίνει κάτω με ομοαξονικό καλώδιο προς τον δέκτη σου. Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή της κεραίας. Υπάρχουν πολλών ειδών και τα βασικά στοιχεία που πρέπει να δώσεις προσοχή είναι το κέρδος και η κκατευθυντικότητα. Χρειάζεσαι και καλό μάστορα. Αυτό είναι ένα θέμα για την περιοχή που βρίσκεσαι.
Αυτά τα ολίγα.
Προς το παρόν.

Denon 25 ετίας 550 ,αφού πέρασα από πολλές εταιρείες Ιαπωνικών φυσικά εταιρειών μιας και η μόνη εταιρεία απ την Βρετανία ήταν η Arcam.
Eίχα συνοδά ενισχυτικά τους monos POA ,μετά άλλαξα ρότα ,μ άρεσε 'αυτό το παλιό ηχόχρωμα' των Denon που χαρακτηριζόταν σαν ανοικτόηχο και φυσικά πήρα και Decks.
Kεραία εξωτερική όσο πιο ψηλά μπορείς με ομοαξονικό καλύτερο του κιλού βέβαια .
Αν θυμάμαι καλά υπήρχαν και ενισχυτές σήματος αντένας FM..δεν θυμάμαι την πηγή,
Πρόσεξε την τιμή ενός εξαιρετικού ΑΜ/FM tuner που εκτός από ανοικτόηχο ήταν και 'ευαίσθητο'.

Με 45 ευρώ και να πιάνεις καλά FM ,υπερευαίσθητο στην ανίχνευση σημάτων σήμερα παίρνεις δύο πίτσες 6 τεμαχίων.

Έχω 2 ακόμα ,αλλά αποθήκη.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Εδώ βλέπουμε τον Μιχάλη αφού έχει δοκιμάσει τα πάντα...να πιάσει ραδιόφωνο στην Κρήτη.....
Όχι, δεν είναι έτσι...
000487-2.jpg

Βρε αδέλφια για πείτε μου γιατί το ξέχασα, πως κρατάμε το iec για να βρούμε τη φάση στο καλώδιο. Η ευθεία πάνω και η τρύπα της φάσης στα δεξιά ή το αντίθετο;