Σε αποπλανει σε λάθος μονοπάτια, στα αυτιά μου η εικονα του Γάλλου ήταν κατελαχιστων τριπλάσια ενώ- στακατα μπάσα - ταχύτητα και λίγα πρίμα η δυναμη του Ιαπωνα ήταν ελάχιστα καλύτερα στην τρίχα, - συνολικη ανάλυση καλυτερη? με τίποτα.
Παίδες μην ανησυχείτε, ούτε παραπλανιέμαι, ούτε αποπλανιέμαι. Αν μη τι άλλο, έχω την ικανότητα να διαβάζω πίσω από τις γραμμές, να καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο άλλος, τι εννοεί κατά βάθος, ακόμα κι' όταν δεν το διατυπώνει, ή δεν καταφέρνει να το διατυπώσει σωστά και με ακρίβεια......... έγραψες κάποιες ανακρίβειες και το άλλο στο πόστ 9.994 απευθυνόμενος στον Sonus Naturalis..
Τον αποπλανώ σε λάθος μονοπάτια ;;
Γιατί ;; έχω να κερδίσω κάτι;; θέλω να του πουλήσω κάτι μήπως ;;;
Για το πως άκουσες το lurne εσύ και πως εγώ, μικρή σημασία έχει... θα έλεγα όμως να προσέξεις τον γραπτό λόγο, είναι εύκολα παρεξηγήσιμος...
Στο τηλ ή από κοντά, πες μου ότι θες...
Aς αναλύσουμε τότε το " Όσο περισσότερο απλώνεται η εικόνα στο χώρο μας τόσο μεγαλύτερη η ψευδαίσθηση ότι είμαστε εκεί μπροστά στο μουσικό γεγονός."
Σε ποιό μουσικό γεγονός ;;
Αυτό μιας συναυλίας ;;
Γιατί από τότε που σε γνώρισα, αυτό το πρότυπο μου έδωσες την εντύπωση ότι έχεις (και δεν είναι κακό αυτό)
Αν όντως ναι, τότε τα έχεις καταφέρει μια χαρά !
Τεράστια ΡΑ ηχεία για να καλύψουν τα αφτιά 2-3000 ακροατών, τεράστια ενισχυτικά και πάει λέγοντας... μάλιστα τα έχεις καταφέρει και καλύτερα από μια συναυλία γιατί έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου από το "πραγματικό" μουσικό γεγονός..
Όμως.. τα τεράστια ηχεία "δίνουν" εκτός από την τεράστια μουσική σκηνή και τεράστιες φωνές... μια Χαρούλα Αλεξίου (πχ) , 8 μέτρα ύψος... με την ανάλογη σωματική διάπλαση, με τις ανάλογες φωνητικές χορδές κλπ...
Το ανάλογο ισχύει και για τα μουσικά όργανα που την συνοδεύουν... μια ντραμς σαν γκαζάδικο, ένα σαφόφωνο σαν τον πύργο του Άιφελ και πάει λέγοντας....
Και γω όταν ακούω τέτοιες "διαστάσεις" νιώθω σαν να είμαι 25 εκατοστά σε ύψος...
Βεβαίως πολλοί άνθρωποι γουστάρουν τέτοιο ήχο και με γειά τους με χαρά τους.. και ο φίλος μου ο Νίκος6699, ξετρελάθηκε με την τεράστια σκηνή που έχεις..
Εμένα δεν είναι του γούστου μου.. προτιμώ και "κυνηγάω" μικρότερα πράγματα.. αυτά που έχω ακούσει χωρίς ΡΑ "βοήθεια", χωρίς ατελείωτες κονσόλες και KW...
Πρότυπο έχω μια "ομάδα" οργάνων που θα μπορούσε να χωρέσει στο μικρό καθιστικό μου..
μια μαζεμένη ντραμς, 1-2 κιθάρες, ένα μπάσο, κανένα πνευστό εκεί που είναι το γραφείο της Σίας και άμα χωρέσει κανά πλήκτρο στην θέση που είναι οι δίσκοι, μια χαρά.....
Φυσικά ΔΕΝ τα έχω καταφέρει ακόμα, αλλά ελπίζω κάποτε να φτάσω αρκετά κοντά..
Ο λόγος που έκανα την παραπάνω ανάλυση, είναι για να καταλάβουν οι αναγνώστες ποιό είναι το δικό σου "πρότυπο" και ποιό το δικό μου.. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιο είναι καλύτερο ή πιο σωστό..
Μετά από τόσα χρόνια απασχόλησης ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι η "ανάλυση"! Ο κάθε ένας από μας που την αναφέρει εννοεί διαφορετικό πράγμα. Κι' αν πάμε στη λεγόμενη "υπερανάλυση", ακόμα χειρότερα! Ένας εννοεί ότι ακούγονται όλα τα όργανα, άλλος εννοεί λέπτυνση, άλλος ενοχλητικά πρίμα, κλπ., κλπ., κλπ.Και η ανάλυση παιδιά παίζει μεγάλο ρόλο στην εικόνα.
Μετά από τόσα χρόνια απασχόλησης ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι η "ανάλυση"!
Τα συστηματα που εχουν μεγαλη σκηνη με την εννοια των μεγαλων οργανων, φωνων ( πολλες φορες larger than life) κτλ , δεν ειναι μεγαλη σκηνη που εχουν, αλλα παραμορφωσεις.Αυτό με τη σκηνή ομως δεν μπορω να το χωνεψω με τίποτα. Οπως τα περιγραφεις λοιπον δωσε κι εσυ τα ηχεία σου - τσάμπα εχεις ηχεια δαπεδου - μεγαλα είναι θα αποδωσουν μεγαλύτερα τα δρώμενα και θα μετατρεψουν τους μουσικούς σε μπασκετμπολιστες αφου κυνηγας τα μικροτερα, πουλησε τα ηχεία σου εξοικονομησε χρημα και χώρο και παρε δυο βασης μικρουλια να τους ακους ολους στρουμφάκια με μπαγλαμαδάκια με αυτό τον τροπο δεν θα αισθανεσαι και νανος.
Μη το πάρεις προσωπικα αλλα μιλας για ανακρίβειες λεπτομερειες οταν ολο το παραπάνω post ειναι μια ανακριβής θεωρία.
Τη σύνδεση όπως τη σκέφτεσαι θα την κάνεις αρκεί να έχεις καλώδιο που να προορίζεται γι' αυτή τη δουλειά.Καλησπέρα σε όλους (ελπίζοντας να είμαι στο σωστό νήμα),
θα χρειαστώ την βοήθειά σας για την σύνδεση πικάπ σε ενισχυτή.
Ο ενισχυτής είναι ο YAMAHA DSP A595a
View attachment 250171
και από πικαπ υπάρχει ένα DUAL 505-2 και ένα YAMAHA P220 (πληροφοριακά και μόνο, υπάρχει και ένα LENCO LS-50)
View attachment 250165 View attachment 250166
Ερώτηση 1η: Το πικάπ συνδέται προφανώς στο PHONO του ενισχυτή. Απαιτείται και προενίσχυση;
Επίσης, την γείωση του πικαπ την συνδέω στο GND του ενισχυτή;
View attachment 250167
Ερώτηση 2η: Για το DUAL έχω 2 κεφαλές ORTOFON, αλλά δεν έχω ιδέα για την κατάστασή τους. Προσπαθησα για όσο το δυνατόν πιο καθαρές φωτογραφίες, αλλά............
View attachment 250168 View attachment 250169
Ποιά πιστεύετε ότι πρέπει να βάλω;
Ερώτηση 1η: Το πικάπ συνδέται προφανώς στο PHONO του ενισχυτή. Απαιτείται και προενίσχυση;
Επίσης, την γείωση του πικαπ την συνδέω στο GND του ενισχυτή;
Ερώτηση 2η: Για το DUAL έχω 2 κεφαλές ORTOFON, αλλά δεν έχω ιδέα για την κατάστασή τους.
Δεν το ξέρεις. Εκτός αν έχεις συμμετάσχει στην ηχογράφηση και στην επεξεργασία.Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ,με τι κριτήριο καταλαβαίνουμε ότι το Χ προϊόν αποδίδει πιστά την ηχογράφηση.
Είμαστε μπροστά να ξέρουμε τι όργανο παίζει??
Ξέρουμε πως και με τι τρόπο έχει επέμβει στον ήχο του κάθε οργάνου ο ηχολήπτης,??
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι ΚΑΘΕ κιθάρα έχει το δικό της ήχο.
Που ξέρουμε ποια είναι και πως ακούγεται ζωντανά??
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.![]()
Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις. Με τη διαφορά ότι δίνεις κι' εσύ το δικό σου ορισμό, "τι είναι ανάλυση". Όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεσαι.Κάθε όργανο ακούγεται διαφορετικά.
Έτσι, μία κιθάρα που μπορεί να κάνει 100€ ακούγεται τελείως διαφορετικά από μία κιθάρα που κάνει 5.000€, αλλιώς δεν θα υπήρχε η δεύτερη.
Ακόμη και έτσι, αλλιώς ακούγεται μία κιθάρα των 5.000€ που έχει χορδές "του κουτιού" από την ίδια κιθάρα με χορδές που έχουν παίξει 100 ώρες π.χ.
Μπορεί το αυτί μας να μην καταλαβαίνει λόγω έλλειψης εμπειρίας ποια κιθάρα ακριβώς ακούει και με τι χορδές, αλλά ακούει κάτι το διαφορετικό και όχι ένα ίσιωμα σε όλα.
Έχω πάει στο Ηρώδειο και έχω καρφώσει στον drummer επειδή αυτό που άκουγα μου έμοιαζε με drum machine!
Μου πήρε λιγότερο από 5 λεπτά να το αποδείξω και οπτικα.
Σαν ηχολήπτης νομίζω ότι και εσύ θα καταλάβαινες αν άκουγες μία drums, ένα drum machine αλλά ακόμη και τη διαφορά ανάμεσα σε ένα jazz set που έχει μία μικρή 12'' μπότα από κάποιο άλλο.
Αυτό είναι λοιπόν η ανάλυση και όχι τα περισσότερα πρίμα.
Τώρα για τα "περισσότερα όργανα", ναι, μπορεί να τύχει, λόγω αδυναμίας απόκρισης κάποιων συχνοτήτων ή ταχύτητας των μονάδων να χάνεις κάποια από αυτά.
Κατι που δεν θα συμβει ποτέ για ....... ολους ..................Αυτό είναι το ζητούμενο και στο δικό μας χώρο. Μία κατάλληλη κοινή γλώσσα, για να συνεννοούμαστε.
Πάρε για παράδειγμα τους δοκιμαστές κρασιών. Διαβάζοντας μία κριτική κρασιού για τον περισσότερο κόσμο φαίνονται παράξενα και ακαταλαβίστικα. Για τους γνώστες όμως η χρησιμοποιούμενη ορολογία σημαίνει εντελώς συγκεκριμένα πράγματα και με μεγάλη ακρίβεια μάλιστα.
Όλα
Τη σύνδεση όπως τη σκέφτεσαι θα την κάνεις αρκεί να έχεις καλώδιο που να προορίζεται γι' αυτή τη δουλειά.
Αν το συνδέσεις με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεσαι phono.
Τώρα για τις κεφαλές, λογικά η δεύτερη θα παίζει, στη πρώτη δεν βλέπω καν τη βελόνα.
Όχι, την όποια προενίσχυση χρειάζεται την κάνει αυτή η είσοδος.
Ναι, αλλά αν σου κάνει βόμβο αρχίζεις να παίζεις (όπως αυτό με τα νεύρα σου).
Έχω την εντύπωση ότι είναι η ίδια, αλλά στην αριστερή φαίνεται κουρεμένη η βελόνα (ή φθαρμένο το διαμάντι; )
Όπως τα λένε τα παιδιά..
Και όντως στην DN 165 E πρέπει να έχει φύγει η ακίδα από την βάση της (bonded που "κουρεύτηκε")
View attachment 250177
Για να κάνεις δοκιμή κρασιού έχεις περάσει από τουλάχιστον κάποια σεμινάρια αν όχι κανονική σχολή...... κλπ, κλπ, κλπ.
Θα μπορούσαμε απλά να την πούμε "λεπτομέρεια".
Για να κάνεις δοκιμή κρασιού έχεις περάσει από τουλάχιστον κάποια σεμινάρια αν όχι κανονική σχολή.
Μετά, παίρνεις μία βαλίτσα με τα αρώματα που υπάρχουν στα κρασιά, όπου κάθε άρωμα (καλό ή κακό) έχει ονομασία.
Εκεί πρέπει να έχεις και τη γνώση, κατά πόσο πρέπει αυτό το άρωμα να βρίσκεται εκεί που το λαμβάνεις.
Π.χ. ένα γεώδες άρωμα είναι ζητούμενο σε κάποιες ποικιλίες, λάθος σε άλλες.
Δεν έχει καμία σχέση η οινολογία, που είναι επιστήμη με τη γνώμη του κάθε χομπίστα που νομίζει ότι ακούει σωστά.
Για να γίνεις δοκιμαστής κρασιών (ούτε καν οινολόγος), χρειάζεται να γνωρίζεις τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας, τι μπορεί να πάει στραβά από τον καιρό, τη ζύμωση, την εμφιάλωση και την παλαίωση και πως θα το ξεχωρίσεις αυτό στο κρασί.
Για να το παίξεις ειδήμονας στα συστήματα αρκεί να πάρεις δύο bt JBL για να πεις πόσο τέλεια παίζουν και πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που δίνουν λεφτά για πικάπ/ενισχυτές/καλώδια ενώ τα έχουν όλα στο κινητό τους.
Κολλάς και ένα subwoofer και βρίσκεις τη νιρβάνα που ψάχνουν οι άλλοι γενιές ολόκληρες.
Χάθηκε μια πίστα ;;; θα μπορούσε να αρχίσει σεμινάριο και εκεί λες ;;;![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.