Το chat του δικάναλου

Το μόνο ζήτημα με την περιστροφή είναι αν η εσωτερική καλωδίωση δεν έχει πολύ μπόσικο και δεν φτάνει οι ακροδέκτες του μεγαφώνου να πάνε στην απέναντι μεριά....

• Like
Reactions: mdvq
Θα πρεπει να γινει απο μεσα .

αν δεν δω βίντεο στο youtube δεν πειράζω τίποτα...
το πολύ πολύ να τα βγάλω στην άκρη (στο εργαστήρι δλδ) ανάποδα για 6 μήνες - 1 χρόνο και στην θέση τους οι "Αρτέμιδες"..
οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι συσκευασμένες και ..ξάπλα
μια φορά τον χρόνο πάνε στην έκθεση και "ξεσκουριάζουν"...

Λογω χαμηλου βαρους των μεμβρανων θα ελεγα οχι , ή πολυ σπανιο να συμβει κατι με αυτα.
(y)

εδώ δεν πρόκειται για απλή συντήρηση, ο τύπος τους αλλάζει "τα φώτα"
μάγκας !!
Πάντως να έχουμε κατά νου ότι πρέπει
να αποφεύγονται τα πολλά χέρια γιατί αλλάζουν την απόκριση ψηλά και μπορεί
να σκοτεινιάσουν το ηχητικό αποτέλεσμα..
Αν γίνει σωστή χρήση εξομαλύνονται οι μύτες
που παρουσιάζουν οι χάρτινοι κώνοι μετά τα
4kHz, που επιβεβαιώνονται από τις μετρήσεις
Τα full range όμως δεν θα ωφεληθούν ιδιαίτερα,
θέλουν άλλη διαδικασία..

Πάντως το βγάλσιμο των μεγαφώνων από το ηχείο θέλει μεγάλη προσοχή καθώς η μαγνήτες έχουν ιδιαίτερο βάρους ειδικά στα atc Βλαδίμηρε .
προτείνω να ξεβιδωθεί πρώτα το twitter το οποίο είναι το πιο ελαφρύ ώστε να σου δώσει χέρι από την τρύπα του όταν θα ξεβιδώσεις midrange η woofer να σπρώξεις με το χέρι σου από μέσα και να πιάσεις το μαγνήτη προσεκτικά ώστε να βγει σιγά-σιγά το βαρύ μεγάφωνο από το ηχείο γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά...

• Like
Reactions: vlad66
Χωρις να ειμαι βεβαιος, αν δεν φαινεται απ'εξω πως βγαινουν τα γουφερ, ισως να πρεπει να ξεβιδωθει η βαση των ηχειων ωστε να υπαρχει προσβαση στο εσωτερικο τους. Ισως και με καποιο τροπο να ξεβιδωνει ολοκληρη η μπαφλα με τα μεγαφωνα .

Από την δικιά μου εμπειρία έχω δει να κρεμάνε
Woofer μεγάλης διαμέτρου, 12 ιντσα όπως
ενός φίλου που είχε ένα KEF με λοξή πρόσοψη.
Δεν έχω δει μικρές ίντσες με τέτοια θέματα.
Όπως εκτιμώ, το θέμα είναι μηχανικό.
Τα μικρά woofer και πολύ περισσότερο τα Volt
που φοράει η ATC έχουν spider και surround,
που αγκαλιάζουν ένα μικρό κώνο.
Δύσκολο να κρεμάσει..
Τώρα αν επιμένουμε για το άνοιγμα των ATC,
πιθανόν η πρόσοψη στηρίζεται σε βίδες που
κρύβονται στα κλιπ στήριξης του πανιού..
Και αν ανοιχτεί η πρόσοψη θα θέλει προσοχή
στην επανατοποθέτηση και αλλαγή κάποιων
μονωτικών για αποφυγή κάποιων τριξιμάτων..

ανατρίχιασα με τα 3 τελευταία πόστς...
Πολυ πιο ευκολο απο οσο νομιζεις.
Πριν χρονια, ξηλωσα για 1-2 θεματακια , ενεργο 100 άρι , βγαζοντας τη μπαφλα με τα μεγαφωνα.
Μπορουσες να "περπατησεις" μεσα ................. :D:D:D

• Wow
Μιλαμε για πολλα χρονια τωρα.
Δεν ξερω τωρα, αλλα στην τοτε εκδοση του , ξεβιδωνε η μπαφλα με τα μεγαφωνα επανω.
Το ιδιο ευκολα και οι ενισχυτες πισω.

• Like
έτσι είναι, αλλά τα ATC ακούγονται πιο "κοντά" (στην ζωντανή μουσική) από τα UBoomX :p

τα Χ από την άλλη ακούγονται πιο κοντά από τα UBoomL , τα οποία ακούγονται πιο κοντά από το "κουμπί" και πάει λέγοντας.....

Βλαδίμηρε πόσων χρόνων είναι τα ηχεία που να δικαιολογούν τέτοιες επεμβάσεις; Σε γενικές γραμμές πάντως, η ATC απαντάει ( ; ) / απαντούσε σε ερωτήσεις πελατών, σχετικές με τα ηχεία.
Άκουγα ένα σωρό βλακώδεις συμβουλές, σχετικά με το πόσα Νm πρέπει να σφίξεις Woofer + Mid μετά κάποιο χρονικό διάστημα λειτουργίας. Το περίεργο ήταν πως οι βλακείες ακούγονταν από τεχνικό που "ήξερε" "ασχολιόταν' για χρόνια με το σέρβις των ηχείων. Ευτυχώς ήταν τόσο βλακώδεις που δεν με έπειθαν.
Έστειλα mail στην ATC και μου δόθηκαν οι τιμές που παρασάγγες απείχαν από του "ειδικού".

Βλαδίμηρε πόσων χρόνων είναι τα ηχεία που να δικαιολογούν τέτοιες επεμβάσεις;
Σωστο. Αυτο οταν συμβει, συμβαινει μετα απο πολλα χρονια, εκτος κι αν για καποιο λογο το πηνιο δεν ειναι απο την αρχη σωστα κεντραρισμενο οποτε ισως το παθει πιο νωρις. Γενικα ομως δεν ειναι "καθημερινο" φαινομενο. Και σιγουρα δεν γυριζουμε τα μεγαφωνα χωρις να υπαρχει λογος ....... προληπτικα .

• Like
Πριν λίγες μέρες βοήθησα έναν φίλο να μεταφέρει στο σπίτι του και να συνδέσει το στέρεο που είχαν αγοράσει οι γονείς του πριν από πάνω από 40 χρόνια.

Ωραία components (Cyrus ολοκληρωμένος, Nakamichi deck, Dual πικάπ) και ωραία ηχεία Roister (αν θυμάμαι καλά).

Όσο αφορά τα components δεν δούλεψε κανένα σωστά, θα δούμε αν μπορεί / αξίζει να διασωθεί κάτι.

Τα ηχεία όμως ήταν μια χαρά. Μονάδες midbass πολυπροπυλενίου, πιθανότατα Seas, με ούτε υποψία φθοράς στις αναρτήσεις. Χωρίς να έχουν συντηρηθεί ποτέ, προφανώς..

Τα roister ,συνηθως, χρησιμοποιούν vifa μονάδες.
Οι αναρτήσεις τους είναι από λάστιχο και πρέπει να περάσει ποοοοολυς καιρός για να πάθουν κάτι ,αν πάθουν.
Είχαν βέβαια ένα θεματακι με την κόλλα που χρησιμοποιούσαν για την ένωση της ελαστικής ανάρτησης με τον κώνο.
Όταν μου ξεκόλλησαν 2 από τα τα τέσσερα μιντγουφερ,τα πήγα στην roister μου τα κόλλησαν με (και καλά) νεας προδιαγραφής κόλλα και από ότι ξέρω , παίζουν ακόμα.

Last edited:
Ναι , οντως υπηρξε μια εποχη που οι κωνοι πολυπροπυλενιου ειχαν θεμα με τις κολλες.
Κατι παρομοιο ειχα και γω πριν πολλα χρονια με ROGERS.