Το chat του δικάναλου

Θα ήθελα παιδιά να μου λύσετε μία απορία.
πολλές φορές έχει ειπωθεί η έννοια του "ηχοχρώματος" μία συσκευής ή ενός καλωδίου..
να ρωτήσω το εξής... εγώ ακούω το καλώδιο ή το dac ή το streamer σε έναν χώρο A με συγκεκριμένο σύστημα με συγκεκριμένα ηχεία συγκεκριμένο όγκο χώρου τοποθέτηση και λοιπά και λοιπά... ακούω το ίδιο σε μία άλλη περιοχή σε ένα άλλο χώρο σε ένα άλλο σύστημα με άλλα καλώδια με μεγαλύτερα ηχεία και room treatment και ακούω και το στον αντιπρόσωπο με άλλα ηχεία σε άλλο χώρο ...
πώς βγάζω ασφαλές συμπέρασμα για το συγκεκριμένο χαρακτήρα της συσκευής.
Πού ξέρω εγω αν η συσκευή αυτή που μπορεί να "φωνάζει" στα υψηλά δεν είναι πένα όταν συνοδευτεί με άλλα ηχεία πχ με ηλεκτροστατικά ή με άλλα καλώδια...
Αυτήν την απορία θα ήθελα να μου λύσετε γιατί πιστεύω ότι του καθενός το συμπέρασμα για το χώρο του για το σύστημά του δεν πρέπει για μένα να κρίνει το γενικό χαρακτήρα -αν υπάρχει - αυτός μία συσκευής

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
πολλές φορές έχει ειπωθεί η έννοια του "ηχοχρώματος" μία συσκευής ή ενός καλωδίου..
να ρωτήσω το εξής... εγώ ακούω το καλώδιο ή το dac ή το streamer σε έναν χώρο A με συγκεκριμένο σύστημα με συγκεκριμένα ηχεία συγκεκριμένο όγκο χώρου τοποθέτηση και λοιπά και λοιπά... ακούω το ίδιο σε μία άλλη περιοχή σε ένα άλλο χώρο σε ένα άλλο σύστημα με άλλα καλώδια με μεγαλύτερα ηχεία και room treatment και ακούω και το στον αντιπρόσωπο με άλλα ηχεία σε άλλο χώρο ...
Πού ξέρω εγω αν η συσκευή αυτή που μπορεί να "φωνάζει" στα υψηλά δεν είναι πένα όταν συνοδευτεί με άλλα ηχεία πχ με ηλεκτροστατικά ή με άλλα καλώδια...
Αυτήν την απορία θα ήθελα να μου λύσετε γιατί πιστεύω ότι του καθενός το συμπέρασμα για το χώρο του για το σύστημά του δεν πρέπει για μένα να κρίνει το γενικό χαρακτήρα -αν υπάρχει - αυτός μία συσκευής
Xωρίς να είμαι έξπερτ πιστεύω πως κάποιος μπορεί να ακούσει κ να φτασει σ ενα 60 % με 70 % του χαρακτηρα μιας οποιασδήποτε συσκευής σε οποιον χώρο κ με το οτι αλυσιδα ηχητική τα ακούσει...

Απλα αναλογα του τι θα ακολουθησει ή θα προγείται από εξαρτήματα , του ντακ player , ο χαρακτηρας αυτός είτε θα τονιστεί ακόμα περισσότερο είτε θα υποβαθμιστεί λίγο χωρίς να καταφέρει όμως να αλλάξει την προσωπικη σφραγίδα και χαρακτήρα ενός μηχανήματος εξολοκλήρου , εάν μπορώ να το αποτυπώσω έτσι...

Παραδειγμα τα υπεραναλυτικά κλιπς π έχω που ηδη ειναι στα ψηλα σκότωμα για τα αυτιά ένας τετοιος συνδυασμός θα βγάλει ακόμα πιο έντονο τον ήδη εντονο open κ αέρινο χαρακτηρα του Α6 στα ψηλά...

Ενα πιο μουγκο ηχείο στα ψηλά ίσως φερει μια καποια ισορροπία...

Το V2..
Ναι, το Α6 είναι πιο φωτεινό επάνω όμως...
Έχει πολύ καλύτερη 3D σκηνή σε όλες τις διαστάσεις, υψος-πλατος-βαθος, πολύ καλύτερη ανάλυση σε όλο το φάσμα, γενικά πιο αέρινο, εύπλαστο, τονικά καλύτερο κλπ κλπ..
Το V2 έχει τον κλασσικό Εγγλέζικο ήχο που δεν αρέσει σε όλους, έχει το δικό του χρώμα που στην ουσία έχει μόνο καλές ξεκούραστες μεσαίες.. στο υπόλοιπο φάσμα δεν φτάνει το Eversolo..
Πάντως παρατηρήσεις σου είναι σωστές...
(Αν ακούσεις το Α6 master edition με άλλο τροφοδοτικό, αλλάζει πολύ η απόδοση του, γεμίζει παντού και σταματά να ακούγεται έτσι όπως ακουγόταν με το μαμά τροφοδοτικό)
Λοιπόν για πείτε μου εσείς που έχετε φάει τα Streamers με το κουτάλι! 🥣🥄

Χρησιμοποιώ το ταπεινό μου Cambridge MXN10 αποκλειστικά ως Transport για το DAC Shanling EH3.
(Υπάρχει ενδεχόμενο να το συνδέσω με το πιο μεγάλο Prosm Sound Orpheus, αλλά δεν το έχω αποφασίσει).
Ο ήχος του ενσωματωμένου DAC στο Streamer δεν με ενδιαφέρει. Και δεν με ενδιαφέρει ούτε η οθόνη ενός Streamer, ούτε άλλα καλούδια. (Δεν υπάρχει περίπτωση να απαρνηθώ τον υπολογιστή).

Πείτε μου λοιπόν τι θα άλλαζε στον ήχο μου, εάν άλλαζα το καημένο μου το Streamerακι με ένα δύο ή τρείς φορές ακριβότερο, π.χ. Eversolo και βάλε; 🤔

Υ.Γ. Και γιατί να μην του προσθέσω κάτι άλλο (αντί να παιδεύομαι με καλώδια δηλαδή).
Π.χ. Αυτό.​
lan-isolator.jpg

Υ.Γ.2 Και μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για δοκιμές καλωδίων Ethernet να κάναμε δοκιμές LAN Isolators. Είναι πιο εύκολο και τα συμπεράσματα θα δείξουν περισσότερα πράγματα.

Η δοκιμή που κάναμε ανάμεσα σε δύο streamer, A6/CXN v2, ήταν σε δύο διαφορετικούς χώρους, με διαφορετικά τα υπόλοιπα μηχανήματα και καλώδια..
Δηλαδή, το Α6 έχει έναν χαρακτήρα..
Αυτός δεν άλλαξε όταν μπήκε σε άλλον χώρο ή άλλο setup..
Το ίδιο και το CXN..
Το κούρδισμα ενός μηχανήματος από τον κατασκευαστή του δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί ανάλογα σε τι σύστημα/χώρο θα λειτουργήσει..

Δυστυχώς η αλλαγή της ηχητικής απόδοσης του Α6 master edition μετά την αλλαγή τροφοδοτικού είναι πολύ σημαντική, ανεβαίνει κατηγορία..
Άφου αυτό που έχουν βάλει μέσα είναι σκουπίδι.. Δεν επιτρέπεται σε αυτή την κατηγορία τιμής να έχει αυτό το τροφοδοτικό..
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι έχει γραμμικό τροφοδοτικό το master edition gen2

Ισχύει;;
Και αν ναι , γιατί είναι σκουπίδι;;

(Ήδη αρχίζεις να με κουρδίζεις για τα καλά και βλέπω να μην περιμένω την λήξη της εγγύησης...)

Χρησιμοποιώ το ταπεινό μου Cambridge MXN10 αποκλειστικά ως Transport για το DAC Shanling EH3.
(Υπάρχει ενδεχόμενο να το συνδέσω με το πιο μεγάλο Prosm Sound Orpheus, αλλά δεν το έχω αποφασίσει).
Ο ήχος του ενσωματωμένου DAC στο Streamer δεν με ενδιαφέρει. Και δεν με ενδιαφέρει ούτε η οθόνη ενός Streamer, ούτε άλλα καλούδια. (Δεν υπάρχει περίπτωση να απαρνηθώ τον υπολογιστή).

Πείτε μου λοιπόν τι θα άλλαζε στον ήχο μου, εάν άλλαζα το καημένο μου το Streamerακι με ένα δύο ή τρείς φορές ακριβότερο, π.χ. Eversolo και βάλε; 🤔

Υ.Γ. Και γιατί να μην του προσθέσω κάτι άλλο (αντί να παιδεύομαι με καλώδια δηλαδή).
Π.χ. Αυτό.​
lan-isolator.jpg

Υ.Γ.2 Και μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για δοκιμές καλωδίων Ethernet να κάναμε δοκιμές LAN Isolators. Είναι πιο εύκολο και τα συμπεράσματα θα δείξουν περισσότερα πράγματα.
Πολύ μου αρέσουν τα ερωτήματα σου..

Αν σου αρέσει ο ήχος του Cambridge σαν Transport δεν αλλάζεις τίποτα..
Καλά καθένας όπως είσαι..
Εάν θες οπωσδήποτε να αλλάξεις Transport με πιο ακριβό, θα πάρεις καλύτερο επεξεργαστή, άλλο λειτουργικό, αλλά ρολόγια, άλλη τροφοδοσία, άλλο σασί, καλύτερα υλικά στην πλακέτα, και διάφορα άλλα..
Πιστεύεις ότι όλα αυτά δεν θα σου δώσουν καλύτερο ήχο;
Τα Lan isolator είναι λίγο ιστορία..
Καπου βοηθούν, κάπου όχι..
Και εκεί θέλει δοκιμές..
Τίποτα δεν είναι σίγουρο δυστυχώς..

• Like
Reactions: Th.ARvan

Έχουν γίνει.
Κάπου ακούστηκαν διαφορές, κάπου αλλού όχι.
Αν δεν το δοκιμάσεις στο δικό σου σύστημα δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.
Κακό δεν νομίζω ότι θα κάνει, απλά παίζει να μην κάνει τίποτα.

Π.χ. Αυτό.​
lan-isolator.jpg

Υπάρχει και αυτό εδώ https://shop.wodaudio.com/produkt/l...dtrzfqW5QeK8LCgRMlxT9IyPKaGppsaIaAub0EALw_wcB

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι έχει γραμμικό τροφοδοτικό το master edition gen2

Ισχύει;;
Και αν ναι , γιατί είναι σκουπίδι;;

(Ήδη αρχίζεις να με κουρδίζεις για τα καλά και βλέπω να μην περιμένω την λήξη της εγγύησης...)
Το gen 2 έχει διπλό τροφοδοτικό μέσα (στην κοινή του πλακέτα τροφοδοσίας), έχει γραμμικό για το αναλογικό στάδιο και παλμό τροφοδοτικό για τον Επεξεργαστή του, και το υπόλοιπο κύκλωμα..
Την έκαναν την μλκια τους πάλι, έπρεπε όλο το Streamer να έχει γραμμική τροφοδοσία, τι τσιγκουνιες είναι αυτές που κάνει η Eversolo δεν το καταλαβαίνω..
Και στο Α8 την ίδια μλκια έχουν κάνει..
Καλά στο στο gen1 έβαλαν παντού παλμό τροφοδοτικό, εντελώς άχρηστο, το έθαψαν το μηχανάκι..

• Wow
Reactions: vlad66
Έχουν γίνει.
Κάπου ακούστηκαν διαφορές, κάπου αλλού όχι.
Αν δεν το δοκιμάσεις στο δικό σου σύστημα δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.
Κακό δεν νομίζω ότι θα κάνει, απλά παίζει να μην κάνει τίποτα.
Σωστά..

Καποτε είχα ψηθεί να το δοκιμάσω αλλά δεν το έκανα, δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα..
Θεωρώ πολλά τα 90!ευρώ που κοστίζει και δεν είμαι σίγουρος αν το αποτέλεσμα με αυτό στο σύστημα μου θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου..
Εγώ συνήθως ότι ψωνίζω το ψάχνω πολύ, δεν πετάω τα λεφτά σε κάτι που δεν είναι πολύ σίγουρος..

To ethernet υποχρεωτικά είναι γαλβανικά απομονωμένο. Είναι απαίτηση του προτύπου.
Το isolation από μόνο του δεν αρκεί. Δεν κόβει όλο τον θόρυβο, απλά σπάει τα ground loops.

Π.χ. Αυτό.​
lan-isolator.jpg

Καλωδιο ρευματος c7 εχεις αλλαξει στο mxn 10? Εγω θελω να αλλαξω και να παω στο audioquest nrg y2 η z2 αν αξιζει...

Το gen 2 έχει διπλό τροφοδοτικό μέσα (στην κοινή του πλακέτα τροφοδοσίας), έχει γραμμικό για το αναλογικό στάδιο και παλμό τροφοδοτικό για τον Επεξεργαστή του, και το υπόλοιπο κύκλωμα..
Την έκαναν την μλκια τους πάλι, έπρεπε όλο το Streamer να έχει γραμμική τροφοδοσία, τι τσιγκουνιες είναι αυτές που κάνει η Eversolo δεν το καταλαβαίνω..
Και στο Α8 την ίδια μλκια έχουν κάνει..
Καλά στο στο gen1 έβαλαν παντού παλμό τροφοδοτικό, εντελώς άχρηστο, το έθαψαν το μηχανάκι..
Aυτό της Audiophonics στα 300 ευρωπουλα θα το απογειώσει πιστευω!! Μάλον αυτο θα είδε και ο Βλαδίμηρος!!

beatechnik-x-lhy-audio-lps-a6-mkii.jpg
Επίσης ποια η αποψη σου για τα εξωτερικα like Teddy Pardo power supplies που το εχουν αναβαθμίσει αρκετοι στο εξωτερικό ??

s-l1600.jpgs-l960.jpg

Πολύ μου αρέσουν τα ερωτήματα σου..

Αν σου αρέσει ο ήχος του Cambridge σαν Transport δεν αλλάζεις τίποτα..
Καλά καθένας όπως είσαι..
Λευτεράκη δεν μου τα λες καλά! 🙃
Τι θα πει, αν μου αρέσει ο ήχος του Cambridge σαν Transport;
Η δουλειά του Transport είναι να μην έχει δικό του ήχο, να μην παρεμβαίνει. Ψηφιακό σήμα να παίρνει ψηφιακό σήμα να στέλνει.

Η ερώτηση μου είναι, εάν έπαιρνα -λέμε έαν- ως Transport ένα Eversolo σαν το δικό σου να πούμε, θα βελτιώνεται κάτι προς το καλύτερο; Και πόσο;
Την εμπειρία σας θέλω να μάθω!
Να το κάνω λιανά. Το DAC μου (το μικρό) είναι του 1000ρικου. Το καλό το Eversolo ή άντε το T8 πάνε στα 1300-1500. Πόσο θα καλυτερέψει ο ήχος στο DAC, αφού το άλλο είναι μόνο Transport;
Έχετε κάποια συγκεκριμένη εμπειρία;

Εάν θες οπωσδήποτε να αλλάξεις Transport με πιο ακριβό, θα πάρεις καλύτερο επεξεργαστή, άλλο λειτουργικό, αλλά ρολόγια, άλλη τροφοδοσία, άλλο σασί, καλύτερα υλικά στην πλακέτα, και διάφορα άλλα..
Πιστεύεις ότι όλα αυτά δεν θα σου δώσουν καλύτερο ήχο;
Εξαρτάται. Δεν ξέρω, γι' αυτό ρωτάω!
Αφού το DAC δεν δέχεται εξωτερικό ρολόϊ, τι παραπάνω μπορεί να κάνει το καλύτερο ρολόϊ του Transport;
Με το μεγάλο DAC ξέρω τι θα έπρεπε να κάνω.
Τα συνδέω, το ένα ως Master και το άλλο ως Slave και έχουμε μία πλήρως σταθεροποιημένη από την άποψη του χρονισμού σύνδεση.
Ή ακόμα καλύτερα, αν έχουμε ένα (από τα πανάκριβα, τα ατομικά, εξωτερικά) ρολόγια, τα συνδέουμε όλα ως Slave στο κεντρικό Naster ρολόϊ. Και τοτε να δούμε αν επηρρεάζονται από καλώδια Ethernet.
Μιλάω εκ πείρας. Έχω διαπιστώσει ο ίδιος την βελτίωση μηχανήματος μόλις το συνθέσαμε με καλύτερο εξωτερικό ρολόϊ.
Τα Lan isolator είναι λίγο ιστορία.
Καπου βοηθούν, κάπου όχι..
Και εκεί θέλει δοκιμές..
Τίποτα δεν είναι σίγουρο δυστυχώς..
Εύκολο είναι να δοκιμάσουμε πάντως. Οι αντιπρόσωποι και τα καταστήματα τα δίνουν συνήθως για δοκιμή.

To ethernet υποχρεωτικά είναι γαλβανικά απομονωμένο. Είναι απαίτηση του προτύπου.
Το isolation από μόνο του δεν αρκεί. Δεν κόβει όλο τον θόρυβο, απλά σπάει τα ground loops.
Για αρκετά από αυτά οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι είναι ενεργά και καταστέλλουν το θόρυβο, ειδικά τον υψίσυχνο.

@Sonus Naturalis συμφωνω με τον @lefterakis katemakis , το transport δινει σημαντικο κομματι του τελικου ηχητικου χαρακτηρα του ψηφιακου σηματος, δεν ειναι μονο το dac. Γενικως δεν πιστευω οτι υπαρχουν ηλεκτρονικα που γινονται αορατα. Ολα προσθετουν καποιο αποτυπωμα.

Καλωδιο ρευματος c7 εχεις αλλαξει στο mxn 10? Εγω θελω να αλλαξω και να παω στο audioquest nrg y2 η z2 αν αξιζει...
Δεν το έχω κάνει, αλλά κάποια στιγμή μπορεί να το δοκιμάσω. Να "κλεψω" κάποιο από τα Kimber PK-10, ή Kimber PK-14 που έχω πάνω σε άλλες συσκευές και να διαπιστώσω, αν προκύψει διαφορά και πόση. Αλλά εδώ που τα λέμε αν πρόκειται να βάλω κάπου καλό καλώδιο ρεύματος, προτεραιότητα έχει το DAC και όχι το Streamer που λειτουργεί απλά ως Transport.

Για αρκετά από αυτά οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι είναι ενεργά και καταστέλλουν το θόρυβο, ειδικά τον υψίσυχνο.
Αν είναι ενεργό μπορεί όντως να κάνει κάτι, ειδικά αν έχουν υλοποιήσει πρακτικά ένα switch με δυο πόρτες.

Έχεις κανένα συγκεκριμένο να δούμε;