Το chat του δικάναλου

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Είναι πρωτόγνωρο το συναίσθημα να ακούω από το ψηφιακό τον αρμονικό πλούτο του πικάπ + την απόλυτη ησυχία στο υπόβαθρο...

Βλέπεις και οι φίλοι μου (κυρίως ο Tzimisce αφού εκεί πάω πολύ συχνά), τώρα έφτιαξε αυτό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε παλιότερα..

Θα το δεις και συ όταν σου έρθει το switch, θα το δεις όταν "παίξεις" με καλώδια, δίκτυο κλπ....

Όταν συνέλθεις από το σοκ θα μιλήσουμε ξανά.... ;)
Έχω καλό πικάπ, πολύ καλό. Τόσο καλό που βλέπει στα ίσια ένα ΕΜΤ950. Όταν πάρεις κι εσύ πικάπ με τροχαλία θα καταλάβεις τι χάνεις τώρα. Ρυθμό, δυναμικές, χρονισμό.

• Like
Reactions: westsound
Εμ, δεν ήρθες προχτές να ακούσεις πικάπ που έχει το πλατώ στον αέρα, τι να σου κάνω; :p
Επίσης δεν ήταν direct drive. Για τους ίδιους λόγους, αν και αυτό είναι γνωστό.
Και άμα έχει πλατώ στον αέρα τι έγινε ;;;

Μήπως έχεις βάλει στηθοσκόπιο σε δικό μου Technics όταν λειτουργεί ;;;

Όχι...

Να σου πω λοιπόν τι ακούω... ΤΙΠΟΤΑ !

Νεκρική σιγή !

Πες μου το απόλυτα αθόρυβο phono που συνόδεψε το πλατώ στον αέρα, πες μου την κεφαλή που θα έχει 0 θόρυβο στην γείωση και στην επαφή με τον δίσκο (ο δίσκος να γυρίζει φυσικά), πες μου αν το πλατώ στον αέρα "καταπίνει" τα σχρατς πριν αυτά φτάσουν στο phono, πες μου αν δεν χαλάει η vta όταν το πλατώ στον αέρα περιστρέφεται, πες μου, πες μου, πες μου......

Δεν συμφωνώ για τα μικροδυναμικα, την ροή, και την ενέργεια που αναφέρεις.. σορυ...

ΟΤΑΝ (για να ακουστώ και σαν το γιο του Busa 😂) το υλικό ευνοεί, το πικάπ δείχνει τα δόντια του.
Το θέμα είναι ότι αυτό το υλικό με τα αβυσαλέα δυναμικά είναι σπάνιο, δυσεύρετο και πολύ ακριβό.
Εχθές ακούσαμε κόντρα Koetsu με Rockna, διόλου ευκαταφρόνητο setup.
Material of dreams για πολλούς από εμάς.

Θα έδινα για αυτό το λόγο τα 6-7k που έδωσα για πικάπ σήμερα; Σίγουρα όχι.
Η διαφορά είναι εκεί, κάνεις πολλές θυσίες για να την ακούσεις και καταλήγεις να ακούς τα μηχανήματα σου αντί για τη μουσική.

Τι καημό όμως έχεις για την Benz που γέρασε ;;;;

Βρε σε έβρισα και με πατάς στον κάλο;

Μεγάλο κωλόπαιδο ο Κυριάκος Κούλα! 😭

Έχω καλό πικάπ, πολύ καλό. Τόσο καλό που βλέπει στα ίσια ένα ΕΜΤ950. Όταν πάρεις κι εσύ πικάπ με τροχαλία θα καταλάβεις τι χάνεις τώρα. Ρυθμό, δυναμικές, χρονισμό.
ΕΜΤ950 ;;;

Άστο γιατί δεν θέλω να ανάψουν ξανά φωτιές που κόπασαν πριν χρόνια.....

Θα περιμένω να ακούσω την γνώμη σου όταν φτιάξεις τα ψηφιακά σου...

Εμ, δεν ήρθες προχτές να ακούσεις πικάπ που έχει το πλατώ στον αέρα, τι να σου κάνω; :p
Επίσης δεν ήταν direct drive. Για τους ίδιους λόγους, αν και αυτό είναι γνωστό.

Βεβαια για να είμαστε δίκαιοι πρεπει το TechDas Air Force One (το οποίο έχω ακούσει και είναι όντως εξωπραγματικό) να το συγκρίνουμε με αντίστοιχης τιμής και ποιότητας ψηφιακά (μιλάμε μαζί με βραχίονα και κεφαλή για ανω των 150k), δηλ Wadax Atlantis Reference, MSB Sentinel κλπ..... εκεί σε θέλω....

Τα πικαπ και τα ψηφιακά έχουν να κάνουν και με την μουσική που ακούς. Αν ακούς κλασσική που ζει από τις αναβιώσεις και ανατυπώσεις μπορείς να ζήσεις μόνο με τα ψηφιακά.
Για αυτούς όμως που ακούνε μαύρη μουσική Soul Funk R/B, Chicago Blues σε υπερ- υψηλή πιστότητα είναι ποιο δύσκολο. Αν ακούς λ.χ. Funkadelic ή Magic Sam το βινύλιο είναι απαραίτητο. Τώρα αν δεν μπορούμε να δώσουμε 600-700 ευρώ για ένα καθαρό original maggot brain που έχει μεγαλειώδη ήχο και ακούμε το cd ή το 24-96, που εντάξει καλά ακούγονται, δεν σημαίνει ότι έχουμε την ακουστική εμπειρία να κρίνουμε.

Και άμα έχει πλατώ στον αέρα τι έγινε ;;;

Μήπως έχεις βάλει στηθοσκόπιο σε δικό μου Technics όταν λειτουργεί ;;;

Όχι...

Να σου πω λοιπόν τι ακούω... ΤΙΠΟΤΑ !

Νεκρική σιγή !

Πες μου το απόλυτα αθόρυβο phono που συνόδεψε το πλατώ στον αέρα, πες μου την κεφαλή που θα έχει 0 θόρυβο στην γείωση και στην επαφή με τον δίσκο (ο δίσκος να γυρίζει φυσικά), πες μου αν το πλατώ στον αέρα "καταπίνει" τα σχρατς πριν αυτά φτάσουν στο phono, πες μου αν δεν χαλάει η vta όταν το πλατώ στον αέρα περιστρέφεται, πες μου, πες μου, πες μου......

Α, εγώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς απορροφήθηκα με τους κραδασμούς, ή για να το πω καλύτερα με την έλλειψη αυτών, μαζί με κάτι αντικραδασμικά για πολύμπριζο.
Και με έντονη συζήτηση για καλώδια ρεύματος.

Στα TechDAS λοιπόν που παίζανε, είναι πολύ εντυπωσιακό ότι μπορείς να χτυπάς τον δίσκο και να μην μεταφέρεται τίποτε απολύτως στα ηχεία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και το πρόβλημα που έχουν τα Diret Drive εκ φύσεως σε σχέση με τον ιμάντα.

Για τον εγγενή θόρυβο που έχει το μέσο αναπαραγωγής, δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα. Θεωρείται δεδομένος.

B&W 802

View attachment 267035

SME 20 / SME V / Koetsu Urushi

View attachment 267036

Audio research phono

View attachment 267037

Audio research preamplifier

View attachment 267038

Από κάτω φαίνονται λίγες λυχνίες από το ένα μονομπλόκ..

Πρόβλημα το κόντρα φως από το παράθυρο που δυσκόλεψε πολύ τις φωτογραφίες..

Σε αναπαραγωγή κλασικής μουσικής δάκρυσα...

Σε αναπαραγωγή τύπου "The D.O.C." όχι, αλλά αυτή δεν είναι μουσική για να επενδύσεις και να ακούς από τέτοιο σύστημα..

Κάποιος από την παρέα είπε ότι αυτό το είδος δεν είναι καν μουσική... δεν είχε και άδικο εδώ που τα λέμε...

Η παρέα

View attachment 267039
ΩΧ, ωχ....

Θα σου πω μια πρόταση για ήσυχο phono..

Ότι έχει χαμηλή έξοδο !

Από το Tonar που είχα, μέχρι το musical fidelity που ακόμα έχω..

Μπορούν να σταθούν σε ησυχία κόντρα στα ψηφιακά ;; Όχι , αλλά δεν είναι και δραματική η διαφορά τους..

Μπορούν να σταθούν σε "δυναμισμό" κόντρα στα ψηφιακά ;; Ούτε, σε καμία περίπτωση !!

Νικάνε σε ησυχία τα μεγάλα σε έξοδο phono ;; Ναι !
Αλλά μόνο εκεί.. τι κάνουν στα υπόλοιπα ηχητικά χαρακτηριστικά ;;

Χάνουν με τα χέρια κάτω !

Μπορείς να ζήσεις με μικρό και ήσυχο phono ;; εγώ όχι.
Από συναίσθημα και άγγιγμα ψυχής ;

Θα σου πω μια πρόταση για ήσυχο phono..

Ότι έχει χαμηλή έξοδο !

Από το Tonar που είχα, μέχρι το musical fidelity που ακόμα έχω..

Μπορούν να σταθούν σε ησυχία κόντρα στα ψηφιακά ;; Όχι , αλλά δεν είναι και δραματική η διαφορά τους..

Μπορούν να σταθούν σε "δυναμισμό" κόντρα στα ψηφιακά ;; Ούτε, σε καμία περίπτωση !!

Νικάνε σε ησυχία τα μεγάλα σε έξοδο phono ;; Ναι !
Αλλά μόνο εκεί.. τι κάνουν στα υπόλοιπα ηχητικά χαρακτηριστικά ;;

Χάνουν με τα χέρια κάτω !

Μπορείς να ζήσεις με μικρό και ήσυχο phono ;; εγώ όχι.
Έχουμε κάνει άπειρες κόντρες με αναλογικά και ψηφιακά, τα οποία μέσα είναι πολύ ψηλά σε τιμές..
Μιλάμε για σοβαρά Πικάπ/phono stage, όπως και πολύ σοβαρά ψηφιακά με σοβαρούς servers και κορυφαία dac πολλών χιλιάδων ευρώ..
Να μπαίνεις στο λούκι να ανεβάζεις το ψηφιακό ώστε να παίρναει το πικάπ και μετά να ανεβάζεις το πικάπ για να φτάσει το ψηφιακό, δαπανώντας πολύ σοβαρά ποσά για να έχεις ένα πάρα πολύ ηψηλο επίπεδο απόδοσης των δύο μέσων αναπαραγωγής..
Προσωπικά αγαπώ πολύ και τα δύο μέσα, μου προσφέρουν πολύ ωραία ακούσματα και δεν έχω θέμα πιο είναι καλύτερο ή όχι..
Αυτά τα δύο μέσα δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους, είναι δύο εντελώς διαφορετικές σχολές, είναι άλλοι κόσμοι μεταξύ τους..
Αν μπεις στο λούκι δεν υπάρχει ταβάνι..
Πάντα ανάλογα το ποσό που θα δαπάνεις για το καθένα θα έχεις και άλλα συμπεράσματα..
Στην ουσία όλα αυτά είναι υπερβολές, μπορούμε να ακούμε πολύ όμορφη μουσική χωρίς να κυνηγάμε την ουρά μας και να καταστρέφουμε την τσέπη μας..
Είναι αγώνας δίχως τέλος...
Ισορροπία χρειάζεται και μέτρο..

Α, εγώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς απορροφήθηκα με τους κραδασμούς, ή για να το πω καλύτερα με την έλλειψη αυτών, μαζί με κάτι αντικραδασμικά για πολύμπριζο.
Και με έντονη συζήτηση για καλώδια ρεύματος.

Στα TechDAS λοιπόν που παίζανε, είναι πολύ εντυπωσιακό ότι μπορείς να χτυπάς τον δίσκο και να μην μεταφέρεται τίποτε απολύτως στα ηχεία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και το πρόβλημα που έχουν τα Diret Drive εκ φύσεως σε σχέση με τον ιμάντα.

Για τον εγγενή θόρυβο που έχει το μέσο αναπαραγωγής, δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα. Θεωρείται δεδομένος.

Να χτυπάς τον δίσκο και να μην μεταφέρεται τίποτα στα ηχεία ;;; την στιγμή που παίζει ;;;;

Κάπου τα μπέρδεψες.. να χτυπάς το πικάπ θα εννοείς πριν το πλατώ.. όχι κινούμενα μέρη δηλαδή.

Αν χτυπήσεις κινούμενα μέρη την στιγμή που η ακίδα διαβάζει αυλάκι, καταλαβαίνεις τι θα γίνει... το ντάπα ντούπα στα ηχεία θα είναι το λιγότερο που θα σε ενδιαφέρει με δεδομένο το κόστος της κεφαλής του....

Και ναι, αυτό το πικάπ ξεπερνάει ένα πρόβλημα.. ο εγγενής θόρυβος του μέσου που αναφέρεις στο τέλος είναι πολύ μεγαλύτερο και δυστυχώς άλυτο...

Για το πρόβλημα που έχουν τα DD σε σχέση με τον ιμάντα τι να σου πω.. μακάρι και οι ιμάντες να ήταν απροβλημάτιστοι.. αλλά δεν είναι.

ΥΣ..
Ξέρεις πόσα κιλά ζυγίζει το εργαλείο.. έτσι ;;; :LOL: