Έχουμε κάνει άπειρες κόντρες με αναλογικά και ψηφιακά, τα οποία μέσα είναι πολύ ψηλά σε τιμές..
Μιλάμε για σοβαρά Πικάπ/phono stage, όπως και πολύ σοβαρά ψηφιακά με σοβαρούς servers και κορυφαία dac πολλών χιλιάδων ευρώ..
Να μπαίνεις στο λούκι να ανεβάζεις το ψηφιακό ώστε να παίρναει το πικάπ και μετά να ανεβάζεις το πικάπ για να φτάσει το ψηφιακό, δαπανώντας πολύ σοβαρά ποσά για να έχεις ένα πάρα πολύ ηψηλο επίπεδο απόδοσης των δύο μέσων αναπαραγωγής..
Προσωπικά αγαπώ πολύ και τα δύο μέσα, μου προσφέρουν πολύ ωραία ακούσματα και δεν έχω θέμα πιο είναι καλύτερο ή όχι..
Αυτά τα δύο μέσα δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους, είναι δύο εντελώς διαφορετικές σχολές, είναι άλλοι κόσμοι μεταξύ τους..
Αν μπεις στο λούκι δεν υπάρχει ταβάνι..
Πάντα ανάλογα το ποσό που θα δαπάνεις για το καθένα θα έχεις και άλλα συμπεράσματα..
Στην ουσία όλα αυτά είναι υπερβολές, μπορούμε να ακούμε πολύ όμορφη μουσική χωρίς να κυνηγάμε την ουρά μας και να καταστρέφουμε την τσέπη μας..
Είναι αγώνας δίχως τέλος...
Ισορροπία χρειάζεται και μέτρο..
Το ταβάνι στο κόστος του ψηφιακού μου το έπιασα.
Δεν έχω σκοπό να ψαχτώ περισσότερο, ούτε να ξοδέψω άλλα χρήματα.
(δεν εννοώ για τα ψιλά σε ethernet cables και βύσματα με τα οποία κάνουμε την πλάκα μας στις δοκιμές..)
Το πικάπ είναι άλλο θέμα.. εκεί ξέρω τι πρέπει να κάνω -τι πρέπει να γίνει δηλαδή- .. η δυσκολία (πέρα από τα πολλά χρήματα), είναι στους εξωτερικούς συνεργάτες.
Όλοι μου λένε ότι αυτά που ζητάω είναι "διαστημικά" και αν κάποιος θα μπορούσε να τα φτιάξει θα ζήταγε τρελά λεφτά..
Να σου δώσω να καταλάβεις , για να φτιαχτεί καλούπι για τον ενδιάμεσο πλίνθο στο Technics ώστε να μπορεί να αλλάξει από βακελίτη σε μόλυβδο, ένας από τους καλύτερους μηχανουργούς μου έβγαλε κοστολόγιο από 10Κ μέχρι 20Κ.
Αφού κράτησε το δείγμα κάπου στους 6 μήνες για να το μελετήσει , στο τέλος μου είπε ότι το σχήμα, τα "νεύρα" και η ιδιαιτερότητα της κατασκευής κάνουν κάτι τέτοιο σχεδόν αδύνατο εδώ στην χώρα...
Βλέπεις (μου λέει) ότι και το εργοστάσιο δεν το έφτιαξε μεταλλικό από βαρύ μέταλλο γιατί το κόστος θα πήγαινε στον Θεό...
Ακόμα και να του έδινα 40-50Κ, δεν θα τα κατάφερνε παρά μόνο αν πήγαινε να δοκιμάσει την τύχη του στην Κίνα ...
Στην Κίνα και γω ξέρω να πάω, όπως ξέρω ότι για να φτιάξει κάτι τέτοιο ο κινέζος θα πρέπει να πάρει παραγγελία πολλές χιλιάδες τεμάχια και όχι 2-3, 5-10....
Και δεν έπιασα καν να σου πω για τα του βραχίονα.......