Το chat του δικάναλου

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Εσωτερικές, άρρωστες,μυχιες , βρώμικες σκέψεις....😄
Φαντάσου,λέει, να βάλεις αυτήν την ηχογράφηση για τέστ και να σου λέει ο άλλος.....το σύστημα δεν έχει βάθος σκηνής και ανοιχτοσυνη.😂

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Προσωπική μου άποψη είναι ότι η 'κίνηση' και τα 'επίπεδα' της ηχογράφησης είναι ακουστά ακόμα και από ένα μέτριο σύστημα.

Δεν έχω τις εμπειρίες ακροάσεων Rock και κλασσικής των υπόλοιπων μελών ,(έχω πάει ΜΕΓΑΡΟ και άκουσα δοκιμαστικά ) ,αλλά η φράση η 'ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ' μπορεί να περιγράψει τις εμπειρίες LIVE μικρών συνόλων,γυναικείων φωνών ,unplugged (που δεν ανέφερε κανείς ) και γενικά πολύ κοντινή 'ακρόαση' αγαπημένων καλλιτεχνών.
Μέχρι ..χρεοκωπίας.

Γνωρίζετε την μανία μου για αρχειοθέτηση Περιοδικών που αφορούν το χόμπι μας, απ τα late 70ς μέχρι και το τελευταίο του Soundhxos No 52 ,έχω κάθε Ελληνική εκδοτική προσπάθεια (η οποία στόχευε την 'προσωπική μου απόσυρση' αλλά και την ΙΣΤΟΡΙΑ /ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ).

Υπήρχε ένα περιοδικό τέλη 90ς-00ς High Fidelity ,όπου ένας Αρθρογράφος (Μανωλάκος?) 'ανέλυε' γνωστές στους φιλόμουσους κυρίως ηχογραφήσεις ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ όπως έλεγε συστήματα.
Η ηχητική φιλοσοφία του ήταν ο μεγάλος ΉΧΟΣ, βατοβόρος ,λεπτομερής που αποκάλυπτε λεπτομέρειες ηχογράφησης ,ενώ ο ίδιος είχε πολλές γνώσεις για κατασκευές και μηχανήματα.( Υπόσχομαι να σας βρω).
Τον παρακολουθούσα και αγόραζα ότι software πρότεινε και δεν είχα, ...έτσι με φίλους -γνωστούς-Εκθέσεις κ.λπ έκρινα τα γραφόμενά του.

Η Δική μου αναφορά είναι μια καλλιτέχνης που έχει φοβερή φωνή,(αδικημένη κατ εμέ) την ακολούθησα όπως ξανα-έγραψα σε δύο tour !!!!!!! ,παρακολούθησα σε κάποιους μικρούς χώρους, έχω συνομιλήσει μαζί της , συνομίλησα με τον κιθαρίστα (σύντροφό της) και φυσικά επισκέφτημα το στούντιο ηχογράφησης ,απ όπου έχω κάποια βίντεο και ειδικά πρέπει να την 'παρακολούθησα' live πάνω από 8-9 φορές !!!! στην καριέρα της.
Fanatic ίσως,τρελαμένος με την φωνή της??? ,αλλά έχω πολύ υλικό από συναυλίες /Live της .

Η ηχογράφηση συγκεκριμένων τρακ της μουσικού -τραγουδοποιού κατά την αναπαραγωγή και το τονίζω ,μου απεικονίζουν τις εν σκηνή κινήσεις της.

Ένα χαρακτηριστικό τραγούδι που έχω δει/ακούσει από πρώτες θέσεις και έχω 'ξεσκίσει' σε ακροάσεις ακόμα και με κάποιους Έλληνες Εμπόρους,πωλητές,εισαγωγείς στον δικό μου και τον δικό τους χώρο .

Αν ήταν Δημήτρης Μανωλάκος,δεν αποκλείεται να είναι ο "δικός" μας,που ήταν εξέχων στέλεχος του φόρουμ.
Εξαιρετικό παιδί ,φοβερό χιούμορ και γνωστος για το πάθος του ,που πάντα τον οδηγούσε σε απολαυστικές λεκτικές υπερβολές.
Πχ "οι tools θα σώσουν το ροκ"😁

Γνωρισα τον Δημήτρη την ίδια εποχή.Ακουγε με μεγάλα JM Lab και μεγάλους σε ισχύ Cary.Compact Disc Electro όμως δεν θυμάμαι ποιο ήταν το πικαπ.Αγαπουσε την ψυχεδέλεια και μου είχε "γράψει" σχετικά cdr.Τα έχω ακόμη.Ειχα ανταποδώσει με garage punk promos που του άρεσαν.Ειχαμε συναντηθεί και μερικές φορές στο Μοναστηράκι σε εξορμήσεις για δίσκους.

• Like
Reactions: westsound
Αν ήταν Δημήτρης Μανωλάκος,δεν αποκλείεται να είναι ο "δικός" μας,που ήταν εξέχων στέλεχος του φόρουμ.
Εξαιρετικό παιδί ,φοβερό χιούμορ και γνωστος για το πάθος του ,που πάντα τον οδηγούσε σε απολαυστικές λεκτικές υπερβολές.

Ο Τζίμης κάνει εκπομπή κάθε Σάββατο μεσημέρι στον Free Radio 98.3.

• Like
Reactions: mdvq
Επειδή το υποσχέθηκα ,θα αναρτήσω ένα τρακ που είχε βάλει στο 'μικροσκόπιο' του και αφιέρωσε ένα άρθρο για την 'κίνηση' στην σκηνή και τα επίπεδα.

Φυσικά η εγγραφή είναι πολή καλή.

Λέει ότι καθισμένος ο ακροατής στο κέντρο ...αισθάνεται ότι η Cassandra 'σαν' να μπαίνει από μία πόρτα αριστερά της σκηνής και 'κατευθύνεται' προς το κέντρο όπου και 'μένει' .Επίσης κάνει αναφορά στα πνευστά ,το παίξιμο μεταξύ τους και το 'τελείωμα'..
Νομίζω ότι η είσοδος απ τ αριστερά της σκηνής και το στήσιμο στο σημείο του μικροφώνου είναι παραπάνω από ευδιάκριτη.
Η διατύπωση και μεταφορά από μέρους μου βέβαια έχει 'αμβλυνθεί' απ τον χρόνο.
Θα βρω το τεύχος ....ή τα τεύχη που αναφέρεται σε συγκεκριμένες ηχογραφήσεις.

• Like
Reactions: mdvq
Μια δική μου αναφορά μετά από 3 contact Lives για την 'κίνηση' στην σκηνή.

Μια δική μου αναφορά μετά από 3 contact Lives για την 'κίνηση' στην σκηνή.

Έχω δικά μου βιντεάκια ,που θα ήταν 'σαφέστερα' ,αλλά θέλει ψάξιμο.

Αντίστοιχες αναφορές σε τρακ υπήρχαν και σε ξένα περιοδικά ,όπως το Hi-Fi News που έκανε σύγκριση Live αναπαραγωγής του ίδιου sample με σύστημα αναφοράς που 'έπαιζε' την ηχογράφηση του.

Αγαπούσα τον ίδιο,αλλά όχι την μουσική που έβαζε.
Λατρεία ο μπαγάσας, αλλά μας την έκανε και εξαφανίστηκε. Εννοείται, θεϊκά κάποια του ποστ.
Πχ

Πρόσφατα άκουσα σε κορυφαίο σύστημα (Wilson, Αudio research Ref κ.τ.λ) ένα ντακάκι των 25κ. Μια χαρά ήταν το άκουσμα. Μόλις μπήκε ένα παλιό Kuzma με μία shelter, αμέσως στέλνεις αγωγή στην εταιρεία με το ψηφιακό για ψυχική οδύνη. Έφαγε ήττα τρελή. Δεν λέω ότι δεν ζεις και με τα δύο αλλά...

Για να περνάει η ώρα..... ευχάριστα θεωρώ 😸

Έχει βρει την υγειά του δλδ.
Στην προκειμένη περίπτωση, στην εκπομπή του δηλαδή, ισχύει 100% το κλισέ που λέει "περνάει καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω".

Μουσικάρες βάζει και λέει και τις ιστορίες του.

Tool πάντως δεν τον έχω πετύχει να βάζει.....:p
Αντίθετα κάτι Kinks, κάτι Quincy Jones μέχρι και....μποσανόβες ρίχνει αβέρτα....

Στην προκειμένη περίπτωση, στην εκπομπή του δηλαδή, ισχύει 100% το κλισέ που λέει "περνάει καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω".

Μουσικάρες βάζει και λέει και τις ιστορίες του.

Tool πάντως δεν τον έχω πετύχει να βάζει.....:p
Αντίθετα κάτι Kinks, κάτι Quincy Jones μέχρι και....μποσανόβες ρίχνει αβέρτα....
Τι ώρες βγαίνει ; Ιντερνετικό είναι το ραδιόφωνο;

Τι ώρες βγαίνει ; Ιντερνετικό είναι το ραδιόφωνο;

Μεσημέρι γύρω στις μία με δύο....δεν τον έχω πετύχει από την αρχή ποτέ γιατί συνήθως εκείνη την ώρα είμαι έξω.
Ο σταθμός είναι στα fm, τώρα λογικά μπορεί να υπάρχει και σε stream, δεν το έχω ψάξει....

• Like
Reactions: Haagenti