Το chat του δικάναλου

Εγώ πάντως μπορώ να θυσιάσω την καινουργίλα για ενα μηχάνημα στο 1/5 της τιμής.
😁
Χαλαρά..... :LOL:

Και δεν χρειάζεται καν να είναι στο 1/5 της τιμής.. μια γερή μείωση φτάνει.

Όχι δεν το νομίζω.
Απλά αν έχεις κάποιο πρόβλημα στο χώρο σου και προσπαθείς να το φέρεις με καλώδια,
μπορεί με ένα eq να το κάνεις πιο εύκολα και ίσως καλύτερα γιατί μπορείς να επέμβεις πιο δραστικά και σε μεγαλύτερο εύρος.
Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με το σύστημα σου ΚΑΝΈΝΑΣ λόγος δεν υπάρχει να έχεις eq.
Εμένα με τους ερμηδες που φωνασκουσαν στις μεσαίες έκανε δουλειά.
Απλά αν ένας έχει κάποιο πρόβλημα στο χώρο του και προσπαθεί να το φέρει με καλώδια,
μπορεί με ένα eq να το κάνει πιο εύκολα και ίσως καλύτερα γιατί μπορεί να επέμβει πιο δραστικά και σε μεγαλύτερο εύρος.
Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με το σύστημα σου ΚΑΝΈΝΑΣ λόγος δεν υπάρχει να έχεις eq.
Εμένα με τους ερμηδες που φωνασκούσαν στις μεσαίες έκανε δουλειά.

Εγώ πάντως, έτσι το διάβασα-ερμήνευσα...

• Like
Reactions: Tzimisce
Για να αποφυγουμε τις "συνηθισμενες περιπετειες" τετοιων συζητησεων, σκεψου μονο , τι ειναι αυτο που εχει/κανει ενα μικρο high resolution ηχειο , που το καθιστα καλυτερο απο ενα μετριο μεγαλου μεγεθους, ασχετα αν του "λειπουν" οι χαμηλες , τις οποιες αναφερω ως δειγμα τονικης ισορροπιας, οπου φυσικο ειναι , ενα μικρο ηχειο να υστερει (ποσοτικα) απο ενα μεγαλο .
Με το παράδειγμα που πιάνεις τώρα θα μπλέξουμε... Για πολλούς λόγους μπορεί να παίζει ένα μικρό ηχείο καλύτερα από ένα μέτριο/μεγαλύτερο, τουλάχιστο στο κομμάτι του
φάσματοςπου παίζουν και τα δυο. Τι σχέση έχει αυτό με τα καλώδια;

Με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Βασικά η μεμβράνη είναι ακόμα πάνω στην οθόνη παρά το μικρό χτύπημα που κάπου κάποτε κονόμησε..
Μάλλον προστάτεψε την οθόνη να μην κάνει μεγαλύτερο "κρακ".

Και το νάυλον πάνω στο χειριστήριο του audiolab είναι ακόμα και αρχίζει να φουσκώνει...

View attachment 270391

Το καλύτερο σημείο του unboxing είναι η αφαίρεση της μεμβράνης.

Βέβαια μετά στο smartphone π.χ. θα βάλεις προστατευτικό τζαμάκι ή προστατευτική μεμβράνη aftermarket και αν είσαι ψείρας με τα τηλεχειριστήρια θα βάζεις μεμβράνη μαγειρικής που θα την αλλάζεις όποτε θέλει νέες μπαταρίες ή όποτε αρχίζει να βρωμίζει και να ξεκολλάει. Θα κοιτάξεις να το καθαρίσεις φυσικά γιατί πάντα θα υπάρχουν υπολλείματα λόγω πολυμερισμού.
Ή ακόμα χειρότερα, αν έχεις θήκη σιλικόνης, αυτή επίσης αφήνει υπολείματα, σαν να βγάζει λάδι. Έτσι συμβαίνει σε remote τηλεόρασης που έχω. Σε άλλο remote τηλεόρασης πάλι που δεν έχω βρει θήκη σιλικονης για το μέγεθός του, ακολουθώ την τακτική της μαγειρικής μεμβράνης.
Εγώ έχω ένα τηλεχειριστήριο που είναι φωτιζόμενο και το έχω κρατήσει έτσι σε καλή κατάσταση από το 2008. Βολεύει κι όλας λόγω φωτισμού γιατί τρώει μπαταρία πιο γρήγορα και έτσι η αλλαγή της μεμβράνης λίγο πολύ γίνεται όταν είναι η ώρα της να αλλαχτεί. Χωρίς αυτή τη μεμβράνη, τα πλήκτρα θα είχαν ξεβάψει εντελώς (ξέρω έχω δει άλλα).

Από κει και πέρα, υπάρχουν και μηχανάκια που τα χρησιμοποιώ σπάνια και το τ/χ αυτών το έχω ανάποδα (χωρίς μεμβράνη εδώ, δεν είναι sweethearts αυτά) να υπάρχει και να μην μπαίνει εύκολα σκόνη από τα κενά. Αραιά και που τσεκάρω να μην έχει πιάσει η μπαταρία άλατα... .

Είμαι ψείρας με την εξής έννοια. Τα προσέχω όσο μπορώ, αλλά αν συμβεί ατύχημα και έχουν σημάδι, παύω να είμαι ψείρας με αυτό. Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή. Σε κανέναν δεν αρέσει να χαλάει το φινίρισμα.

Εγώ πάντως μπορώ να θυσιάσω την καινουργίλα για ενα μηχάνημα στο 1/5 της τιμής.
😁

Μπερδεύτηκα λίγο όπως το έγραψες. Εννοείς να είναι στο 1/5 της τιμής για να το πάρεις ανοιγμένο ή να έχει μείωση 1/5 της τιμής;

Με το παράδειγμα που πιάνεις τώρα θα μπλέξουμε... Για πολλούς λόγους μπορεί να παίζει ένα μικρό ηχείο καλύτερα από ένα μέτριο/μεγαλύτερο, τουλάχιστο στο κομμάτι του
φάσματοςπου παίζουν και τα δυο. Τι σχέση έχει αυτό με τα καλώδια;

Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη το EQ και ας μπούμε στα παπούτσια εκείνου που θέλει μεν να βελτιώσει τον ήχο του, αλλά ούτε έχει όρεξη να κυνηγάει την ουρά του διαβάζοντας άπειρα pdf για την ακουστική χώρων, τεράστια manual για το πως θα κάνει την τάδε ρύθμιση στο τάδε σημείο διόρθωσης του τάδε room correction, να αφιερώσει άπειρο χρόνο στο trial and error και να ανακαλύπτει συνεχώς ότι κάτι έκανε στραβά και τελικά αυτό που θα πάρει είτε δεν θα τον ικανοποιεί, είτε θα του αφήνει αμφιβολίες (το χειρότερο πράγμα) και στο τέλος απογοητευμένος δίνει μια σε όλα και λέει... άει στο καλό... .

Έχεις (όχι εσύ, γενικά μιλάω) ξεκινήσει το ταξίδι με ένα σύστημα που το άκουσες και σου άρεσε. Το πήρες. Μετά ακούς τις μουσικές σου, φτιάχνεσαι, και ρωτάς τώρα.... τι μπορώ να αλάξω για να πάρω καλύτερο αποτέλεσμα;
Πιστεύεις ότι σε ένα χόμπυ αναψυχής εν πολλοίς, θα θελήσει ο άλλος να κουραστεί; Προφανώς όχι. Εκείνο που θα θέλει είναι να μπορεί να κάνει μια αλλαγή που δεν προϋποθέτει προσπάθεια κατ' αρχάς. Δεν είναι καθόλου μεπτό αυτό, για να μην παρεξηγηθώ. Μια χαρά είναι, γιατί στην τελική για διασκέδαση πρόκειται, όχι για λαβύρινθο.

Επομένως εδώ έχει πλεονέκτημα η απλότητα. Τι είναι πιο απλό; Να πάρεις ένα καλώδιο που από τη φύση του μεταφέρεται πανεύκολα, η εφαρμογή του είναι ένα κούμπωμα και άντε το πολύ-πολύ να περιμένεις να στρώσει, ή τα προηγούμενα που αφορούν το EQ;
Να σου πω κάτι; Less is more.

Απ' ό,τι έχω καταλάβει, υπάρχει ένα σημείο ισορροπίας μεταξύ ευκολίας και πειραματισμού. Άμα αρχίζουν τα πολλά πολλά... μπαγιάτεψε το φαΐ, αρχίζει να θελει πολύ αλάτι.

Μηπως ειναι σχεδιασμενος για να τοποθετειται στο πατωμα ?
:LOL:
Πάντως οι τάξης Δ, με τα μεγάλα παλμοτροφοδοτικα, καλό είναι να μπαίνουν πάτωμα ούτως ή άλλως. Καλύτερα εξορία θα έλεγα. Και εχώ πολλούς