Το chat του δικάναλου

Μιχαλη συμφωνώ απόλυτα ειναι ενα φλέγον θέμα για αρκετούς.

Δεν ειναι μονο η wiim στις οικονομικές σειρές αλλα οντως εχει την μεγαλύτερη μεριδα του λέοντος και δικαιως ειδικα για λόγους συνδεσιμοτητας και ευχρηστίας.

Υπάρχουν επίσης λύσεις της fiio, arylic, ifi και φυσικά τα rpi, επειτα λιγο πιο πάνω της blue sound, eversolo και πάει λέγοντας.

Προσωπικά επέλεξα της fiio sr11 στη χαμηλη τιμη για την πληθώρα συνδεσεων (και εξοδο usb) με κόστος όμως ότι δεν ειναι tidal ready και το fosi για τους ίδιους λόγους (συνδεσεων και με analog in πχ για σύνδεση με phono) με αξιολογο dac και ευχρηστη εφαρμογή (και tidal ready).

Τωρα μενει να το πάω μια βόλτα απο Βλαδίμηρο να πέσει στα σκληρά εναντια στο eversolo a6 (εαν θελήσει να ενεργοποιήσει το σύστημα του λογω καλοκαιριού)

Ε φιλε @vlad66 τι λες?

Βλέπουμε από Αύγουστο φίλε ...

Ας τελειώσω το μοτέρ του Sony σου που πρέπει να είναι ότι πιο δύσκολο και τα έχω βρει σκούρα, να φύγουν και οι διακοπές που θα λείπω από το σπίτι και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία το κανονίζουμε.

• Like
Reactions: dimmanoukas
Βλέπουμε από Αύγουστο φίλε ...

Ας τελειώσω το μοτέρ του Sony σου που πρέπει να είναι ότι πιο δύσκολο και τα έχω βρει σκούρα, να φύγουν και οι διακοπές που θα λείπω από το σπίτι και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία το κανονίζουμε.
Δεν ακούς το καλοκαίρι;
Το κλείνεις το σύστημα;

Δεν ακούς το καλοκαίρι;
Το κλείνεις το σύστημα;

Δεν ακούω το καλοκαίρι.. γενικά το καλοκαίρι είμαι κοτόπουλο...

Φαντάσου ότι τώρα δεν έχω καν Qobuz :LOL:

Από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα φτιάξω νέο λογαριασμό.

@dimmanoukas
Με'γειά. Αναμένουμε εντυπώσεις με ανυπομονησία. Έχει ιδιαίτερη σημασία με η σύγκριση με Wiim. Διότι υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ανάγκη ή θα επιθυμούσε Streamer, αλλά δεν θέλει ή δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα. Μέχρι σήμερα σε αυτή την κατηγορία η Wiim έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Οπότε τα αποτελέσματα αποκτούν ενδιαφέρον...

Καλησπέρα, σήμερα το πρωί έγινε μια καλη ακρόαση οποτε και εχει γράψει το μηχάνημα κανενα τρίωρο λειτουργίας.

Οι εντυπώσεις ειναι θετικότατες, η ακρόαση έγινε ως μόνη της η συσκευή (θυμίζω fosi s3) και χωρίς να δοκιμαστεί ως απλό streamer στο xindak dac 5.

Ειναι πολυ διαυγές και αέρινο, με εξαιρετική λεπτομέρεια και πολυ ωραίο μπάσο (και σαν ποσοτητα και σαν ατακα).

Έκανα χρήση των xlr του καθώς και ο ενισχυτης (xindak 6200) έχει είσοδο xlr και πραγματικά οχι μονο δεν μου ελλειψε τιποτα σε σχεση με το dac5 αλλα εντυπωσιαστικα απο την αποδοση του.
Εικάζω οτι το fosi ξεπερναει το xindak ανετα ως εχει.

Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να στείλω και ψηφιακα σημα στο xindak αλλα μαλλον τσάμπα κόπος, δεν νομίζω να κερδίσω κάτι.

Τρομάζω στην ιδέα πόσο καλύτερα θα παίξει αφού στρώσει λίγο, με την ενσυρματη σύνδεση* (παίζει μεσω wifi) και με ενα σωστό τροφοδοτικό.

Ειμαι τοσο ευχαριστημένος που έκανα αλλη μια ατασθαλία...ψαχνοντας για τροφοδοτικα στο ίντερνετ για το fosi σκόνταψα πάνω σε κατι που δεν γινοταν να αρνηθώ.

Τρέχει μια προσφορά για τους monoblock ενισχυτές v3 σε ενα combo με 2 απο αυτούς, ενα power adapter και ενα noise reducer στην τιμή ενός γεύματος με 3 κιλα παιδάκια και τα παρελκόμενα, οποτε δεν αντιστάθηκα πολυ και το χτύπησα (οχι τα παιδάκια προφανως 😀)

Οπότε το ενα φέρνει το αλλο και εγω μέσα στο κατακαλοκαιρο προσπαθώ να δροσιστώ με τάξη d (αντε να δουμε τι θα καταφέρω?)

*ενσύρματης σύνδεσης απορία
Από το ρουτερ μου με το κατάλληλο καλώδιο συνδέομαι στο streamer ή θέλω και αλλα πράγματα? (Πχ ρουτερ σε switch και απο εκεί σε streamer?)

Καλησπέρα, σήμερα το πρωί έγινε μια καλη ακρόαση οποτε και εχει γράψει το μηχάνημα κανενα τρίωρο λειτουργίας.

Οι εντυπώσεις ειναι θετικότατες, η ακρόαση έγινε ως μόνη της η συσκευή (θυμίζω fosi s3) και χωρίς να δοκιμαστεί ως απλό streamer στο xindak dac 5.

Ειναι πολυ διαυγές και αέρινο, με εξαιρετική λεπτομέρεια και πολυ ωραίο μπάσο (και σαν ποσοτητα και σαν ατακα).

Έκανα χρήση των xlr του καθώς και ο ενισχυτης (xindak 6200) έχει είσοδο xlr και πραγματικά οχι μονο δεν μου ελλειψε τιποτα σε σχεση με το dac5 αλλα εντυπωσιαστικα απο την αποδοση του.

Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να στείλω και ψηφιακα σημα στο xindak αλλα μαλλον τσάμπα κόπος, δεν νομίζω να κερδίσω κάτι.

Τρομάζω στην ιδέα πόσο καλύτερα θα παίξει αφού στρώσει λίγο, με την ενσυρματη σύνδεση* (παίζει μεσω wifi) και με ενα σωστό τροφοδοτικό.

Ειμαι τοσο ευχαριστημένος που έκανα αλλη μια ατασθαλία...ψαχνοντας για τροφοδοτικα στο ίντερνετ για το fosi σκόνταψα πάνω σε κατι που δεν γινοταν να αρνηθώ.

Τρέχει μια προσφορά για τους monoblock ενισχυτές v3 σε ενα combo με 2 απο αυτούς, ενα power adapter και ενα noise reducer στην τιμή ενός γεύματος με 3 κιλα παιδάκια και τα παρελκόμενα, οποτε δεν αντιστάθηκα πολυ και το χτύπησα (οχι τα παιδάκια προφανως 😀)

Οπότε το ενα φέρνει το αλλο και εγω μέσα στο κατακαλοκαιρο προσπαθώ να δροσιστώ με τάξη d (αντε να δουμε τι θα καταφέρω?)

Από το ρουτερ μου με το κατάλληλο καλώδιο συνδέομαι στο streamer ή θέλω και αλλα πράγματα? (Πχ ρουτερ σε switch και απο εκεί σε streamer?)
Απ' ότι διαβάζουμε τα λεγόμενά σας η αγορά του Fosi σας έχει καλύψει ηχητικά, (αν και εντελώς αστρωτο με 3 ώρες λειτουργίας και σύνδεση με WiFi), και εδώ βλέπουμε ή μάλλον ακούμε ότι η τεχνολογία στο Audio έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια χωρίς να χρειάζεται να δώσουμε μια περιουσία για να πάρουμε καλό ήχο...
Εχε λίγο υπομονή να γράψει γύρω στις 150 ώρες ακόμα...

Η αγορά του ζευγους μονομπλοκ της Fosi ήταν μια έξυπνη κίνηση και πιστεύω θα "δέσουν" πολύ όμορφα μεταξύ τους..
Αν ο Xindak που έχετε έχει Pre out θα έκανα δοκιμή να οδηγήσω τους Fosi από αυτόν, αλλιώς θα έχετε το Fosi σαν pre/dac που θα οδηγούν τους τελικούς της Fosi...

Μπορείτε με ένα ποιοτικό σχετικά Ethernet cable να γίνει η σύνδεση του Router σας με το Fosi ενσύρματα, εάν έχετε Switch μετά το Router θα συνδέσετε από το Switch στο Fosi μέσω Ethernet...

Για καλύτερη απόδοση όλου του συνόλου καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε γραμμικά τροφοδοτικά στο Router, Switch, Streamer..
Αυτό το αναφέρω σαν μελλοντική αναβάθμιση όλου του συνόλου που θα σας εκπλήξει πολύ ευχάριστα...🙂

• Like
Τα παιδάκια προτιμώνται κι ας μην τρώω αρνί.
Δοκίμασα δύο switches όσο είχα το T8 με το πιο ακριβό από τα δύο να κοστίζει 80€.Ηταν ο χειρότερος,με τεράστια διαφορα, κρίκος της αλυσίδας αν και τα "προίκισα" με πολύ καλά καλώδια.

• Like
Οντως, προφανως και υπάρχει εξέλιξη στα ψηφιακα καθως εδω υπάρχει τεραστιο χρονικό χάσμα (20 χρόνια) ανάμεσα στο xindak dac 5 (2006 με 2008) με το fosi.

Το xindak διαβάζω οτι χρησιμοποιεί τσιπ της Analog Devices AD1852 (24-Bit/192KHz) ενώ χρησιμοποιεί Op-Amps OPA2604 της Burr-Brown. Να μην παρεξηγηθώ παιζει ακομη και σήμερα αξιοπρεπεστατα αλλα και η τιμή αγοράς τοτε έπαιζε περίπου 3 φορες πάνω απο το fosi σήμερα (800 ευρω έναντι των 300) χωρις να εχει streaming δυνατότητες.

Ο 6200 δεν εχει δυνατότητες pre αλλα πραγματικα μπήκα σε δέλεαρ να παρω τους τελικούς fosi v3 (289,00 ευρώ 2 τελικοί και με τα εξτρα τροφοδοτικα κλπ) καθως με χαμηλό κόστος εχεις ενα έτοιμο πληρες συστημα απο πηγή και ενίσχυση αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του s3 (το οποιο εχει και αναλογική είσοδο για να συνδεθεί και το phono)

Για την ενσυρματη σύνδεση θα δοκιμάσω αρχικά απο το ρουτερ και θα επανέλθω.

Τα παιδάκια προτιμώνται κι ας μην τρώω αρνί.
Δοκίμασα δύο διακόπτες όσο είχα το T8 με το πιο ακριβές από τα δύο να κοστίζει 80€.Ηταν ο χειρότερος,με τεράστια διαφορά, κρίκος της αλυσίδας αν και τα «προίκισα» με πολύ καλά καλώδια.
Το Switch χρειάζεται οπωσδήποτε πριν το Streamer..
Προίκισε το με γραμμικό τροφοδοτικό, ποιοτικό καλώδιο ρεύματος, ασφάλεια και σωστή στήριξη και έλα να το συζητήσουμε...
Όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί Audiophile switch στα συστήματά μας, λες να είναι όλοι κουφοί;...
Κριμα που δεν τρως παιδακια...

• Like
Reactions: vlad66
Το Switch χρειάζεται οπωσδήποτε πριν το Streamer..
Προίκισε το με γραμμικό τροφοδοτικό, ποιοτικό καλώδιο ρεύματος, ασφάλεια και σωστή στήριξη και έλα να το συζητήσουμε...
Όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί Audiophile switch στα συστήματά μας, λες να είναι όλοι κουφοί;...
Κριμα που δεν τρως παιδακια...
Το JCAT δεν χρειάστηκε τίποτα από τα ανωτέρω για να κάνει το Switch σκόνη και το ίδιο επανελήφθη στον Βλαδίμηρο.
Τότε δεν είχε φτιάξει ακόμη το v2.

Καλά, πόσο έχουν ακριβύνει τα παϊδάκια στην Ελλάδα; Μεγειά πάντως και καλοάκουστο.

Το JCAT δεν χρειάστηκε τίποτα από τα ανωτέρω για να κάνει το Switch σκόνη και το ίδιο επανελήφθη στον Βλαδίμηρο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ένα Switch "φροντισμένο" σε ένα σύστημα...
Όπως και "φροντισμένο" Router...

....

Εφιστώ την προσοχή, πόσο σημαντική θα είναι ΚΑΙ αυτή η σύνδεση για αρκετούς ενδιαφερόμενους. Στην περίπτωση μου έχω συνδέσει ψηφιακά το Streamer με κατά τεκμήριο πολύ ανώτερο DAC. (Βλ. το δικό μου Desktop setup εδώ).

Αν όμως αποδειχτεί το Fosi S3 τόσο καλό ως αυτοτελές DAC, θα καλύπτει ενδεχομένως και μεσαίας κατηγορίας συστήματα. Και αυτό θα είναι πολύ ευχάριστο.

• Like
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ένα Switch "φροντισμένο" σε ένα σύστημα...
Όπως και "φροντισμένο" Router...
Όταν η "φροντίδα" απαιτεί έναν σκασμό λεφτά δεν χρειάζεται το Switch.
Το Nexans έπαιζε μόνο του μακράν καλύτερα σχετικά με το Switch με 850€ πάνω του.

Όταν η "φροντίδα" απαιτεί έναν σκασμό λεφτά δεν χρειάζεται το Switch.
Το Nexans έπαιζε μόνο του μακράν καλύτερα σχετικά με το Switch με 850€ πάνω του.
Καλά, επειδή ο Βλαδίμηρος μου έφτιαξε ένα Nexans, ( επειδή διάβαζα από εσάς ότι είναι καλό), το συγκεκριμένο καλώδιο το θεωρώ εντελώς άχρηστο και το έβγαλα αμέσως μετά από δύο ώρες χρήσης και φυσικά δεν το ξανά χρησιμοποίησα ποτέ, εντελώς άθλιο καλώδιο, άρα δεν συμμερίζομαι την άποψη σου περί τα θέματα που αναφέρεις όσον αφορά και μόνο την υπόθεση Streaming setup σου που πειραματιστηκες το τελευταίο διάστημα...

Το JCAT το ακούσαμε σε σύγκριση με το μικρό TPlink που είχα τότε , το οποίο ήταν σκουπίδι και σκόνη δεν έγινε όπως λες.

Ήταν καλύτερο ανάλογα το καλώδιο που είχε στην έξοδο (αν θυμάσαι καλά)...

Το JCAT το ακούσαμε σε σύγκριση με το μικρό TPlink που είχα τότε , το οποίο ήταν σκουπίδι και σκόνη δεν έγινε όπως λες.

Ήταν καλύτερο ανάλογα το καλώδιο που είχε στην έξοδο (αν θυμάσαι καλά)...
Έπαιξαν και τα δύο με το ίδιο καλώδιο.