Το chat του δικάναλου

Για ρίξε φωτό

Γιώργη,ψιλομαπα πρέπει να είναι
Τον πήρα για εδώ κάτω,για κάνα παρεάκι.
Τον πήρα γιατί έχει και RCA έξοδο και έκανε χωριό με τον μίκτη.
Για να τσιγκλισω το Βλαδίμηρο το έγραψα 😄
(η φωτό ενδεικτική είναι...ούτε θυμάμαι το μοντέλο... μοιάζει πάντως 😁)

Attachments

• Servo_200.jpg
    Servo_200.jpg
    87.7 KB · Views: 33
Last edited:
Γιώργη,ψιλομαπα πρέπει να είναι
Τον πήρα για εδώ κάτω,για κάνα παρεάκι.
Τον πήρα γιατί έχει και RCA έξοδο και έκανε χωριό με τον μίκτη.
Για να τσιγκλισω το Βλαδίμηρο το έγραψα 😄
(η φωτό ενδεικτική είναι...ούτε θυμάμαι το μοντέλο... μοιάζει πάντως 😁)

Μια και το ανέφερες, δεν είναι καν θέμα ένα di box να έχεις για να συνδέσεις επαγγελματικό ενισχυτή.
Μην σου πω κι όλας ότι ακόμα και με phoenix connector (euroblock) που έχουν συνήθως, δεν είναι πρόβλημα.

• Like
Reactions: mdvq
Ζέστη, στην Αθήνα σε ενα διαμέρισμα κλεισμένος περιμένοντας τηλ απο πελάτη για να κλείσει μια αναφορά μηνών. Και ξαφνικά ήρθε ως αναλαμπή η ιδέα.

Μέσα σε ενα λεπτό το άρτια επισκευασμενο sony γυρνάει το shades του αγσπημενου j.j. cale με μαεστρία υπο τη συνοδεία ενός τζίτζικα να κρατάει το ρυθμό και να προσθέτει μια έξτρα πινελιά θερινής ραστωνης.

Τελικά είχε δίκιο ο @vlad66 οτι το sony θα κοιτούσε στα μάτια το thorens και όντως το κανει με περίσσειο θάρρος.

Δεν εχει γίνει ακόμη κριτική ακρόαση για άμεση σύγκριση των δύο αλλα το εχω λατρέψει καθως ειναι τοσο εύκολο στη χρήση και μου κάνει τα χατίρια στις συχνές αλλαγές των κεφαλών που πρόσφατα απέκτησα.

Τωρα παιζει με μια stanton με jico sas και είναι μέλι.

20260819_111034.jpg

20260819_111841.jpg

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σας εύχομαι.

Ωχ sorry εχεις δίκιο...
Από dacapo ειναι shibata της jico

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Δεν ειναι κορυφαία, αλλα ειναι πολυ καλή με το στέλεχος της jico στη shibata εκδοχή.

Το τελευταίο διάστημα ειχα δώσει προσοχή στο αναλογικό κομμάτι του συστήματος και πραγματικά δαπανήθηκε ενα σεβαστό ποσό για βελόνες και κεφαλές καθως απο ολα αυτα τα έτη είχα βρεθεί (κυρίως απο ανταλλαγές αλλά και αγορές) με αρκετές κεφαλές που δεν είχαν βελόνα (stanton, goldring κλπ).

Δεδομενου οτι το αναλογικό κομματι έχει ακριβύνει αρκετα αλλα δεν το βλέπω σύντομα να ξεφουσκώνει, ειπα να κανω την υπέρβαση και να τις ολοκληρωσω.

Αρα εχοντας δώσει και καποιες στο παρελθόν που πλέον μετανιώνω (acutex, grado prestige gold, shure m98xe και μια δυο ακομη που ούτε που θυμάμαι) πλέον αριθμώ 8 στο σύνολο που ειναι κυριως στο μέσο χαμηλό budget αλλα άκρως απολαυστικές.

Mc και καλύτερη που εχω
1)AT- OC9XSL (προίκα απο την αγορα του thorens)
2)Benz micro mc20e2l

Mm
1) shure v15 type iii με jico sas boron (καινούργια βελόνα - κλασσικος συνδυασμός)
2) shure v15 type iii με analogis elliptical βελόνα (αρκετα καλη για τη χαμηλή κατηγορία τιμής της - καινούργια βελόνα)
3) jvc z1s με jico sas (όταν ακόμη οι τιμές της sas ηταν καπως πιο προσιτές - δεν πρεπει να εχει πανω απο 100 ώρες - κλασσικος συνδυασμός επισης)
4) goldring 1022gx (πολυ πολυ καλη με καινούργια βελόνα)
5) ortofon om20 (ειχα διαβάσει καλα λόγια για αυτήν και όντως όχι άδικα, μια ισορροπημένη και φουλ αναλογική κεφαλή με ενα τσικ πιο ζεστή προσέγγισή, η οποία τείνει να εκλείψει πλέον, αρα βρήκα ενα nos κομμάτι και τη χτύπησα)
6) stanton 680 με jico shibata (τα ανέφερα παραπάνω, αναβαθμίζεται αρκετα με τη jico - καινούργια βελόνα)

Αρα ειμαι οκ πλέον για να απολαμβάνω αρκετα χρονια τους αγαπημένους μου δίσκους

Υ.γ. στο μονο που θα πρέπει να επενδύσω πλέον ειναι να βρω ενα τρόπο - σύστημα για το πλύσιμο των δίσκων (θα διαβάσω με ηρεμία το σχετικό topic και θα δράσω αναλόγως)

Υ.γ. στο μονο που θα πρέπει να επενδύσω πλέον ειναι να βρω ενα τρόπο - σύστημα για το πλύσιμο των δίσκων (θα διαβάσω με ηρεμία το σχετικό topic και θα δράσω αναλόγως)
υπάρχουν λύσεις φτηνές και αν πιάνουν τα χέρια σου ακόμα φτηνότερες

Δεν ειναι κορυφαία, αλλα ειναι πολυ καλή με το στέλεχος της jico στη shibata εκδοχή.
Συμφωνω. Και για τη δικη μου πιστευα τα ιδια. Παντα καπου υστερουσε σε σχεση με αλλες ΜΜ της κατηγοριας της ή καπου εκει.

• Like
Reactions: dimmanoukas
Όσον αφορά το πλύσιμο των δίσκων και εγώ είμαι ένα αναμονή αυτού.....

και να σκεφτεί κανεις ότι οι Stanton στα χρόνια της αναλογικής ευμάρειας,δεν είχαν καν φήμη audiophile και τις εύρισκε κάποιος ακόμα και σε δισκάδικα.
Έχω 680 *2 και μια 681 κάπου... κρυμμένη.
Σε Sp 10 δεν μ άρεσε αν και είχε καλή αναγνωστικότητα.
Σε πολλά φόρουμ μιλούν για αναβάθμιση με άλλη κεφαλή

Δεν υπάρχει για μένα και το προσωπικό μου γούστο καμία σχέση με την 1022, που μια βελόνα απ' την εποχή που πρωτοβγήκε υπάρχει καβάτζα αλλά βουτηγμένη σε λάδι (από βλακεία μου).

• Wow
Reactions: dimmanoukas
Δεν υπάρχει για μένα και το προσωπικό μου γούστο καμία σχέση με την 1022, που μια βελόνα απ' την εποχή που πρωτοβγήκε υπάρχει καβάτζα αλλά βουτηγμένη σε λάδι (από βλακεία μου).
Τα ......... λαδερα ειναι ανθυγιεινά :D

Έλεγα με το Βλαδιμηρο που ξανάκουσα τη shure m97xe στο συστημα του τα εξής:

Πόσο απολαυστικά παίζει πάρα το γεγονός οτι δεν ειναι η τελευταία λέξη της πιστότητας.

Αλλα το κυριότερο, ρε φιλε 89,00 ευρω ειχε και τωρα και να θες να τη βρεις στο ebay παιζει για μια nos πανω απο 250,00 ευρώ.

Δίσκοι με 10 ευρω έπαιρνες πρωτότυπη κόπια εξωτερικού σε καλη κατάσταση και τωρα θες απο 25 και πάνω.

Οποτε ναι τα ατυχήματα σε κουρέματα κεφαλών κλπ κόστιζαν και στο παρελθόν αλλα πλέον ειναι να κάνεις χαρακίρι.

Υ.γ. καθαρά προσωπική άποψη αυτή και δεν θέλω να προκαλέσω κόντρες κλπ...

Τις τελευταίες μέρες που ακούω και βινυλιο και tidal εχω καταλήξει (προς ωρας τουλάχιστον) οτι παλιές εγγραφές τις γουστάρω απο το βινύλιο, αυτή τη γλυκα, το συμπαγές άκουσμα κλπ.

Εαν όμως πρόκειται για πιο φρέσκια εγγραφή, τοτε το streaming δείχνει τα δόντια του και ακόμη και στο δικό μου συστημα τα ηχεια σαν να ντοπαρονται, η σκηνή μεγαλώνει αλλα το άκουσμα γίνεται πιο επιθετικό με τα καλά του και τα κακά του.

• Like
Reactions: vlad66