To DAC or not to DAC

Έπαιξε στην έκθεση πριν λιγες ημέρες. Αρα υπαρχει και σαν demo εδω στην Αθηνα.

Καλα ρε συ Σταυρο, στην έκθεση πηγες, το δωμάτιο το άκουσες, το ντακ δεν το πηρες χαμπάρι?

DSC03637.jpg

Καλό φαίνεται εκ της αναγνώσεως, που το βρήκες? Εννοώ, το έχεις ακούσει?

Ναι, ήταν και στην έκθεση στο δωμάτιο της sound gallery

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σόρρυ. δεν διάβασα τις επόμενες απαντήσεις που καλύπτουν το θέμα. Το άκουσα και σπίτι μου και το αποτέλεσμα ήταν αξιοπρεπέστατο, ιδιαίτερα στην λαμπάτη επιλογή. Θετικό είναι επίσης ότι σε δεύτερο χρόνο μπορείς να το αναβαθμίσεις με αλλαγή λυχνιών.

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

tio αν ακουσεις χωρις ντακ πως ειναι ο ηχος σου; εννοω αν ειναι εμφανως κατωτερος απο οτι με ντακ και σου "λειπει" κατι.
Το λεω αυτο γιατι μη εχοντας πλεον το Teac ud 501 εχω 3 επιλογες ακροασης: (α) απ´ευθειας απο το Dune max (media player) το οποιο " support for very high quality audio (up to 192 kHz / 24-bit)" καθε ειδους ψηφιακων αρχειων (β) απο τον φορητο χρησιμοποιωντας το FiiO X5 ως ντακ (γ) απο το cd pl Musical Fidelity A3.5 που με coaxial δινει 24/192. Αρα, ουσιαστικα παιζω με ντακ σε ολες τις περιπτωσεις και, πρεπει να παραδεχθω, το Teac μου λειπει περισοοτερο ως συσκευη και ως ιδεα παρα ως ακουστικη αναγκη. Βεβαια οσο το ειχα, χωρις αυτο δεν ακουγα (αλλα δεν ειχα τοτε τις β και γ περιπτωσεις)
Τι θελω να πω; Μηπως ενω εχουμε αξιολογα μηχανηματα (απο τα οποια βεβαια ειμαστε ευχαριστημενοι) η προσθηκη ενος ντακ δεν ειναι απαραιτητη;

αν και είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχουν σοβαρές διαφορές...
(νιώθω αμήχανα και μόνο που ρωτάω).
υπάρχει στοιχειωδώς καλή καλωδίωση, ηχείων και ρεύματος;

η λογική λέει ότι η σύγκριση μεταξύ mdac kai dac32 -στο σύστημα σου- θα έπρεπε να φέρει σχετικά εύκολα ακουστή αναβάθμιση πχ. στην απόδοση των ανθρώπινων φωνών.

αν και είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχουν σοβαρές διαφορές...
(νιώθω αμήχανα και μόνο που ρωτάω).
υπάρχει στοιχειωδώς καλή καλωδίωση, ηχείων και ρεύματος;

η λογική λέει ότι η σύγκριση μεταξύ mdac kai dac32 -στο σύστημα σου- θα έπρεπε να φέρει σχετικά εύκολα ακουστή αναβάθμιση πχ. στην απόδοση των ανθρώπινων φωνών.

Από καλώδια ηχείων έχω της mogami, ενώ ρεύματος τα εργοστασιακά των κατασκευαστών. Θα μπορούσαν ν αλλοιώσουν τόσο το αποτέλεσμα? Με τα ίδια καλώδια πάντως άκουσα πχ μεγάλη διαφορά μεταξύ του Ifi DSD Nano και του MDAC, με το δεύτερο να υπερισχύει εμφανέστατα. Θα μου πείτε, άλλη κατηγορία τιμής το μικρό Ifi, ε αυτό περίμενα να εντοπίσω ως διαφορά κρίνοντας το MDAC με υψηλότερες κατηγορίες, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί προς το παρόν, ούτε και με το dac32

Re: Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

tio αν ακουσεις χωρις ντακ πως ειναι ο ηχος σου; εννοω αν ειναι εμφανως κατωτερος απο οτι με ντακ και σου "λειπει" κατι.
Το λεω αυτο γιατι μη εχοντας πλεον το Teac ud 501 εχω 3 επιλογες ακροασης: (α) απ´ευθειας απο το Dune max (media player) το οποιο " support for very high quality audio (up to 192 kHz / 24-bit)" καθε ειδους ψηφιακων αρχειων (β) απο τον φορητο χρησιμοποιωντας το FiiO X5 ως ντακ (γ) απο το cd pl Musical Fidelity A3.5 που με coaxial δινει 24/192. Αρα, ουσιαστικα παιζω με ντακ σε ολες τις περιπτωσεις και, πρεπει να παραδεχθω, το Teac μου λειπει περισοοτερο ως συσκευη και ως ιδεα παρα ως ακουστικη αναγκη. Βεβαια οσο το ειχα, χωρις αυτο δεν ακουγα (αλλα δεν ειχα τοτε τις β και γ περιπτωσεις)
Τι θελω να πω; Μηπως ενω εχουμε αξιολογα μηχανηματα (απο τα οποια βεβαια ειμαστε ευχαριστημενοι) η προσθηκη ενος ντακ δεν ειναι απαραιτητη;

Ο λόγος που αναζητώ (?) DAC είναι γιατί θέλω ν ακούω χρησιμοποιώντας ως πηγή laptop/MAC και όχι CD ή κάποια άλλη πηγή. Ειπα μπας και το ifi dsd nano μου έδινε κάτι αξιόλογο αλλά φευ, μεγάλη η διαφορά του με το MDAC

νομίζω ότι έχει ένα demo η sound gallery

οντως, και κανόνισα μέσα στην εβδομάδα να το ακούσω.

προφανώς και το θέμα δεν είναι τα καλώδια αλλά το γιατί σχεδόν δεν ακούει διαφορές ανάμεσα σε ντακ.​
δεν θέλω να το κάνω καλωδιοσυζητηση αλλα παραλληλα με τις συγκρισεις ντακ, βρες καλωδια και ξανακάνε τις.
ρεύματος τα εργοστασιακά των κατασκευαστών εννοείς του pc?
έχω περάσει από το στάδιό σου.