To DAC or not to DAC

ε μα εδω ελεγα να μεινω μονο μ ενα DAC κι εσυ θες να μεινω μονο με το CD που θα γινει DAC :)

Για να συμπληρώσω τα των 1704,το σετ της Musicaltech που ανέφερε πολύ πιο πίσω κάποιος φίλος,τιμάται στα 1100,ΔΕΝ είναι έτοιμο προιόν και περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα (RD40, RD30 IV [στάδιο εξόδου], display board, remote control, transformers) εκτός από το κουτί.

Για αυτούς που το έχουν ψάξει,είναι νέο βελτιωμένο μοντέλο γι' αυτό και το ονομάζουν RD40 κι όχι RD30 που μας πήγαινε το αρχικό λινκ.

RD30IV.jpgDAC40.jpg

Οπότε έχουμε και φτηνή ευρωπαϊκή λύση για όσους αποφεύγουν τα κινέζικα.

Για όποιον έχει ακούσει, ποιος είναι ο χαρακτήρας (γενικά) του 1704? Κάτι ανάμεσα σε burr brown και 9018? (δηλαδή έχει τα καλά στοιχεία του ενός και του άλλου)?

@tio4711
Διαβάζοντας προσεκτικά όλο το νήμα προσπαθώ να αντιληφθώ τι αναζητάς.

Έχουμε λοιπόν:
Χρειάζεσαι ένα DAC που να σου δίνει άμεσα αντιληπτές διαφορές, όχι απλά μικροδιαφορές.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ν' αλλάξεις κατηγορία, να πας μία-δύο κατηγορίες πιο πάνω.
Οι υπ' αριθμόν ένα υποψήφιοι είναι ο Mytek και Benchmark.
Άκουσε τα λοιπόν. Οι αντιπρόσωποι είνα εξυπηρετικοί, πιστεύω θα σου επιτρέψουν ακρόαση στο σπίτι.
Αν σου αρέσουν καλώς.

Το πιθανότερο είναι όχι. Έχω προσέξει ότι δεν σου αρέσει το monitor άκουσμα. Θα σου προτείνω λοιπόν και κάτι πρωτότυπο. Ένα κορυφαίο DAC με χαρακτήρα.
Burl Audio Bomber B2.
Θα χρειαστεί επιπλέον κι' ένας πολύ καλός USB to SPD/IF Converter. Αλλά κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό που ψάχνεις.

To link ήταν από την τελευταία έκδοση, την RD40.

To ζαχαρώνω καιρό τώρα, μάλιστα μου είπαν οτι γίνεται και 4καναλο single-ended, που με ενδιαφέρει κυρίως.
Εδώ και μια παλιά σύγκριση με το AudioGd reference 7.1
http://www.head-fi.org/t/640586/new-pcm1704-dac-alternative-to-audio-gd

για τι ποσά μιλάμε ; έχεις κάποιον γνωστό που το πήρε και είχες την ευκαιρία να το ακούσεις ;

@tio4711
Διαβάζοντας προσεκτικά όλο το νήμα προσπαθώ να αντιληφθώ τι αναζητάς.

Έχουμε λοιπόν:
Χρειάζεσαι ένα DAC που να σου δίνει άμεσα αντιληπτές διαφορές, όχι απλά μικροδιαφορές.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ν' αλλάξεις κατηγορία, να πας μία-δύο κατηγορίες πιο πάνω.
Οι υπ' αριθμόν ένα υποψήφιοι είναι ο Mytek και Benchmark.
Άκουσε τα λοιπόν. Οι αντιπρόσωποι είνα εξυπηρετικοί, πιστεύω θα σου επιτρέψουν ακρόαση στο σπίτι.
Αν σου αρέσουν καλώς.

Το πιθανότερο είναι όχι. Έχω προσέξει ότι δεν σου αρέσει το monitor άκουσμα. Θα σου προτείνω λοιπόν και κάτι πρωτότυπο. Ένα κορυφαίο DAC με χαρακτήρα.
Burl Audio Bomber B2.
Θα χρειαστεί επιπλέον κι' ένας πολύ καλός USB to SPD/IF Converter. Αλλά κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό που ψάχνεις.

Sonus σ ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Το Benchmark το είχα απορρίψει κατά την διαδικασία αναζήτηση του πρώτου μου DAC, όπου και κατέληξα στο MDAC. Πολύ φοβάμαι μην είναι στην ίδια μουσική ταυτότητα και το Mytec αλλά θα προσπαθήσω να το ακούσω.

Οσον αφορά αυτό που προτείνεις ν ακούσω γνωρίζεις αν υπάρχει κάπου εδώ γι ακρόαση?

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

για τι ποσά μιλάμε ; έχεις κάποιον γνωστό που το πήρε και είχες την ευκαιρία να το ακούσεις ;

Σπύρο,το έγραψα,1.100 όλα εκτός του κουτιού.
Που φυσικά δεν πρέπει να παραμεληθεί,το όλο θέμα έχει οθόνες με δειγματοληψίες και κόλπα,θέλει κάτι καλό.

Sonus σ ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Το Benchmark το είχα απορρίψει κατά την διαδικασία αναζήτηση του πρώτου μου DAC, όπου και κατέληξα στο MDAC. Πολύ φοβάμαι μην είναι στην ίδια μουσική ταυτότητα και το Mytec αλλά θα προσπαθήσω να το ακούσω.

Οσον αφορά αυτό που προτείνεις ν ακούσω γνωρίζεις αν υπάρχει κάπου εδώ γι ακρόαση?
Καμμία σχέση το παλιό Benchmark με το καινούργιο. Απλά είναι ουδέτερο και συ θες λίγο χρώμα.

Το Burl Audio Bomber B2 αντιπροσωπεύεται από την Protype στη Θεσσαλονίκη. Δες κι' εδώ.

Όχι ακόμα, δεν ξέρω αν μπορώ να το βρώ κάπου εδώ στην Αθήνα.
Στον κόσμο της ηχοληψίας είναι πολύ γνωστό, επειδή είναι φτιαγμένο επίτηδες για να προσθέτει κάποιους χρωματισμούς που κάνουν την ηχογράφηση, αλλά και την αναπαραγωγή να προσομοιώνουν τον αναλογικό ήχο.

Ψάχνοντας ξανά μετά από καιρό διαπίστωσα ότι το καινούργιο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με δικτυακή είσοδο Dante.
Λεπτομέρειες γι' αυτό το καινούργιο interface και τρόπο μετάδοσης Audio στην Audinate. Άντε να ξαναστρωθούμε στο διάβασμα.

Για το Burl μπορούμε να βρούμε πολλά στο φορουμ των επαγγελματιών, στο Gearslutz.

Αν βρούμε το Burl κάπου εδώ στην Αθήνα, θέλει κανείς να πάμε να το ακούσουμε παρέα;

Όχι ακόμα, δεν ξέρω αν μπορώ να το βρώ κάπου εδώ στην Αθήνα.
Στον κόσμο της ηχοληψίας είναι πολύ γνωστό, επειδή είναι φτιαγμένο επίτηδες για να προσθέτει κάποιους χρωματισμούς που κάνουν την ηχογράφηση, αλλά και την αναπαραγωγή να προσομοιώνουν τον αναλογικό ήχο.

Ψάχνοντας ξανά μετά από καιρό διαπίστωσα ότι το καινούργιο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με δικτυακή είσοδο Dante.
Λεπτομέρειες γι' αυτό το καινούργιο interface και τρόπο μετάδοσης Audio στην Audinate. Άντε να ξαναστρωθούμε στο διάβασμα.

Για το Burl μπορούμε να βρούμε πολλά στο φορουμ των επαγγελματιών, στο Gearslutz.

Αν βρούμε το Burl κάπου εδώ στην Αθήνα, θέλει κανείς να πάμε να το ακούσουμε παρέα;

Γενικα προτιμώ τις όποιες ακροάσεις να τις κανω στον χώρο μου για να σχηματίζω μια αντικειμενική εικόνα με βαση το σύστημά μου, αν και δεν λεω οχι σε επισκέψεις και εκθέσεις.

Δείχνει ενδιαφέρον μηχανάκι αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος για την σπιτικη του χρηση. Περαν του οτι δεν εχει DSD, δεν υποστηρίζει ουτε DXD. Επισης δεν εχει USB κατι που θεωρώ μέγιστο μειονέκτημα εν έτη 2015 ενω καποια εξτρα του οπως το word clock σε αυτη την κατηγορία και για σπιτι ειναι περιτα εως άχρηστα και αποροφουν πορους που θα μπορουσαν να εχουν παει στο USB πχ.

Αλλη μια λειτουργιά άχρηστη για τον απλο χρήστη ειναι τα Headroom settings.

Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι αποτελει μια καλη προταση για το τυπικό μέλος του φορουμ, χωρις καν να ξερω την τιμη υποψιάζομαι οτι υπάρχουν αντίστοιχα hifi μηχανηματα που θα παίζουν το ιδιο ή και καλύτερα και θα ειναι πιο User friendly

να πω, κινδυνεύοντας να γίνω γραφικός πως ο ήχος του Primare σε σχέση με το MDAC ειναι μεν ευκολοδιάκριτος, όντας πιο laid back, πιο σκοτεινός και λιγότερο δυναμικός του DAC, άρα πιο ξεκούραστος, αλλά και πάλι την διαφορά δεν θα την έλεγα μεγάλη. Αρα, ισως εχει να κανει με το πως αντιλαμβάνομαι εγώ το συγκριτικό μέτρο του ήχου και δεν φταίνε οι ψηφιακές συσκευές, που, από ένα επίπεδο και πάνω, οι διαφορές τους στο σύστημα μου δεν μπορούν να παρουσιαστούν ως μεγάλες. Εκτος κι αν αυτο ειναι ίδιον των ηλεκτρονικών συσκευών per se..

Μεχρι τις 2.000 ευρω, o Dac2 της Benchmark και ο Young της M2tech προσφέρουν περισότερα από όσο περίμενα. Η επιλογή είναι θέμα γούστου και τιουναρίσματος του συστήματος σου.
Στις 3.000 ευρώ, ο Auralic επαιξε πολυ κοντα στον DAc2. Τα παραπάνω 1.000 προσωπικα δεν τα δινω.