Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Blu-ray με ελληνικους υποτιτλους !!!

πλακα κανεις τωρα ετσι?

ειχα βαλει βιντεοκασσετα σε 32αρα. δε βλεποτανε.

μετα πεταξα και ο βιντεο!!!!!!

Blu-ray ΜΕ 24p ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ DVD AΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Απάντηση: Blu-ray με ελληνικους υποτιτλους !!!

οχι παιδες !!!

Διαφωνω !!

η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη ειδικα απο 40 ιντζες και πανω ....

τοσο μεγαλη που ΔΕΝ ξαναβλεπεις ντι βι ντι......

μετα ... το δισκακι σου Τασο ...δεν μου κανει καρδια να δω τα αμετρητα ντι βι ντια που εχω ΜΕ ΚΟΠΟ αποκτησει.....

η λεω να μη βαζω πρωτα ταινια BR HD DVD αλλα να βλεπω πρωτα τα απλα και μετα τα αλλα ..τα καλα !

Last edited:
Re: Blu-ray με ελληνικους υποτιτλους !!!

αρα συμφωνεις μαζι μου.

το BR και στις 32''

(ΗD ready) και σε 40αρα Full HD

δεν εχει καμια σχεση με το dvd.

Πρόβλημα χώρου για το Transformers σε hd-dvd

Σύμφωνα με το παρακάτω, στην ταινία Transformers έχουν πρόβλημα χώρου με τον ήχο, γιατί τα 30gb του δίσκου hd-dvd λένε ότι δεν τους φτάνει για να βάλουν Dolby TrueHD ή ασυμπίεστο PCM. Αναγκάστηκαν λοιπόν να βάλουν Dolby Digital-Plus 5.1 Surround.

"I had the opportunity to attend a special 'Transformers' media event with Paramount late last week, and the question was asked almost immediately -- why no Dolby TrueHD or uncompressed PCM? The studio's answer was that due to space limitations on the disc, the decision was made to limit the audio to Dolby Digital-Plus 5.1 Surround only (here at 1.5mbps). Unfortunately, this confirms the long-held theory that the 30Gb capacity of an HD-30 dual-layer HD DVD disc has forced studios to choose between offering a robust supplements package (as they've done here) and the very best in audio quality."

Πηγή : http://hddvd.highdefdigest.com/1110/transformers.html

Απάντηση: Πρόβλημα χώρου για το Transformers σε hd-dvd

Aς ελπίσουμε οτι στο μέλλον θα βγει και μια σοβαρη έκδοση με τα μεγαλύτερης χωρήτικότητας HD DVD's

Re: Πρόβλημα χώρου για το Transformers σε hd-dvd

They limit the audio at 1.5 mbps. Μαλιστα. Μακαρι να ηταν ολες οι ταινιες τοσο limited στο audio.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα χώρου για το Transformers σε hd-dvd

They limit the audio at 1.5 mbps. Μαλιστα. Μακαρι να ηταν ολες οι ταινιες τοσο limited στο audio.

Πέστα γιατί καλομάθαμε όλοι στο Dolby TrueHD ,με τους καινούριους μας ενισχυτές και μας κακοφαίνεται το "φτωχό" DD Plus (1.5 mbps) !!:HTEHETH63:

Re: The Fifth Element Exchange Program!

to fifth element

κυκλοφορει στα ελληνικα καταστηματα?

αγορα ενοικιαση?

Δύο λεπτομέρειες από το ίδιο άρθρο που δεν αναφέρει ο Μιχάλης:

Ο κριτικός αξιολογεί τον ήχο με 5 στα 5! Η τελευταία πρόταση της παραγράφου για τον ήχο λέει "That's not to take anything away from this truly exceptional mix, but this is one case where I think you truly can improve upon perfection."

Δεύτερον, τα extras σε αυτό το HD DVD είναι πρωτοφανή. Ένα PIP (picture-in-picture) με πολλές πληροφορίες, καθώς και πολλές δυνατότητες μέσω web. Η Paramount θέλει με αυτό το δισκάκι να δείξει τα δόντια του HD DVD με δυνατότητες που μόνο μελλοντικά Blu-ray players (profile 2.0) θα μπορόυν να δώσουν. Το HD DVD των Transformers, όμως, παίζει και σε players που βγήκαν πριν από δύο χρόνια!

Προσωπικά, ως αρχή θα προτιμούσα ένα ακόμα καλύτερο soundtrack από τα extra, αλλά αυτό έχει να κάνει μόνο με τη μόστρα. Εγώ δύσκολα θα καταλάβω διαφορά, ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν καν τα συστήματα που θα την αποδώσουν. Και τελικά, όλα αυτά δεν έχουν σημασία, διότι εγώ δεν θα αγοράσω καν το δισκάκι αυτό. Δε μιλάμε δα και για το 2001 του Kubrick! Το βασικό κοινό των Transformers μάλλον θα χοροπηδάει από τη χαρά του!

Re: Πρόβλημα χώρου για το Transformers σε hd-dvd

Παιδιά καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω εσας που έχετε τα καινούργια formats , εκτός απ´το transformers γενικά έχετε ακούσει πράγματι καλύτερο ήχο;(η εικόνα δέν με ενδιαφέρει, μόνο για τον ήχο ρωτάω).
Δέν έχει τύχει ποτέ να ακούσω κάποιο δισκάκι blu ray και δέν ξέρω. Αξίζει να μπω στη διαδικασία για αγορά κάποιου καινούργιου A.V;
Ευχαριστώ.

Δύο λεπτομέρειες από το ίδιο άρθρο που δεν αναφέρει ο Μιχάλης:

Ο κριτικός αξιολογεί τον ήχο με 5 στα 5! Η τελευταία πρόταση της παραγράφου για τον ήχο λέει "That's not to take anything away from this truly exceptional mix, but this is one case where I think you truly can improve upon perfection."

Δεύτερον, τα extras σε αυτό το HD DVD είναι πρωτοφανή. Ένα PIP (picture-in-picture) με πολλές πληροφορίες, καθώς και πολλές δυνατότητες μέσω web. Η Paramount θέλει με αυτό το δισκάκι να δείξει τα δόντια του HD DVD με δυνατότητες που μόνο μελλοντικά Blu-ray players (profile 2.0) θα μπορόυν να δώσουν. Το HD DVD των Transformers, όμως, παίζει και σε players που βγήκαν πριν από δύο χρόνια!

Προσωπικά, ως αρχή θα προτιμούσα ένα ακόμα καλύτερο soundtrack από τα extra, αλλά αυτό έχει να κάνει μόνο με τη μόστρα. Εγώ δύσκολα θα καταλάβω διαφορά, ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν καν τα συστήματα που θα την αποδώσουν. Και τελικά, όλα αυτά δεν έχουν σημασία, διότι εγώ δεν θα αγοράσω καν το δισκάκι αυτό. Δε μιλάμε δα και για το 2001 του Kubrick! Το βασικό κοινό των Transformers μάλλον θα χοροπηδάει από τη χαρά του!

Δεν έβαλα το άρθρο για να δείξω ότι κάνουν πράγματα τα bd που δεν κάνουν τα hd-dvd ή το ανάποδο... δεν υποστηρίζω το ένα ή το άλλο στρατόπεδο. Μακάρι να ήταν ένα το φορμά για να μην είχαμε τέτοιες επιλογές κ να ήταν όπως το dvd. Ένα κ καλό...

Καλύτερος συνδυασμός θα ήταν η τεχνολογία του bd σε ότι αφορά τον χώρο κ η τεχνολογία του hd-dvd που υπάρχει ήδη σε ότι αφορά τον codec κ τα διάφορα pip με java κτλ.

Να δούμε που θα καταλήξει το θέμα της μάχης μεταξύ τους...

υγ: την ταινία μόνο στο star θα την δω... :flipout:

Μιχάλη, συγγνώμη αν η απάντησή μου ήταν λίγο απότομη. Ο πόλεμος των format διεξάγεται κυρίως στο πεδίο των εντυπώσεων και έχουμε καταντήσει ψήγματα πληροφοριών να γίνονται "αποστομωτικά" επιχειρήματα. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν καταλογίζω σε εσένα τέτοια πρόθεση. Απλώς έσπευσα να δώσω τη γενικότερη εικόνα, για να προλάβω τυχόν βιαστικά συμπεράσματα.

Επ' αυτού, να συμπληρώσω ότι τις εξετάσεις χώρου το HD DVD τις πέρασε με το Troy: Director's Cut: 198 λεπτά, 1080p, TrueHD, και εικόνα & ήχος 4.5 στα 5.

Δηλαδη το συγκεκριμενο σε εκδοση br αν βγει θα δωσουν αλλον ηχο?

Re: Απάντηση: Πρόβλημα χώρου για το Transformers σε hd-dvd

Καλύτερος συνδυασμός θα ήταν η τεχνολογία του bd σε ότι αφορά τον χώρο κ η τεχνολογία του hd-dvd που υπάρχει ήδη σε ότι αφορά τον codec κ τα διάφορα pip με java κτλ.
Oι codec είναι ακριβός ίδιοι απλά πρέπει να τους χρησιμοποιήσει κάποιος σωστά.
(και μάλιστα στο BD έχει δυνατότητα για μεγαλύτερο bandwith αν αυτό προσφέρει κάτι)

Οπότε θα θέλαμε τεχνολογία BD συν τα "java-pip" του HD-DVD ...
(έρχεται κάτι ανάλογο βέβαια και στο BD, οπότε είμαστε ΟΚ)