Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Ρε παιδιά αρχίσαμε πάλι? Ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω. Τι μας νοιάζει αν κερδίσει ο ένας η ο άλλος ? Στο κάτω κάτω όποιος και να επικρατήσει δεν θα είναι για πολύ . Πάνε οι εποχές που παντρευόμασταν ένα format για 15 – 20 και βάλε χρόνια . Στην ψηφιακή εποχή τίποτα δεν κρατάει για πολύ . σε 2 – 3 χρόνια θα έχουμε και πάλι ανακατατάξεις . Δείτε τις τηλεοράσεις και τους προβολείς που για 30 χρόνια είχαμε τις κλασικές CRT με κατά καιρούς ελάχιστες βελτιώσεις και τους προβολείς επίσης CRT άντε και LCD με περιορισμένες δυνατότητες και με βελτιώσεις που έρχονταν κάθε 5 χρόνια και ξάφνου μέσα σε 6 μήνες έχουμε απαρχαιωμένο μηχάνημα . Το ίδιο θα συμβεί και στα δισκάκια . Μόλις καθιερωθεί κάποιο format μετά από 1 – 2 χρόνια και αφού πουλήσουν μια σεβαστεί ποσότητα συσκευών θα μας βάλουν και πάλι σε περιπέτειες . Γι αυτό είμαι πλέον σίγουρος 100%
Προς τι λοιπόν να σκάμε για τα συμφέροντα των άλλων?

ααααααααα....... δεν ξερω τι λες εσυ !!!!!

εγω την εταιρια του μπαμπα μου θα την υπερασπιζομαι ωσπου να επικρατησει !!!!!!:flipout::flipout::flipout::ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:

Re: Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Στο κάτω κάτω όποιος και να επικρατήσει δεν θα είναι για πολύ . Πάνε οι εποχές που παντρευόμασταν ένα format για 15 – 20 και βάλε χρόνια .

Μόλις καθιερωθεί κάποιο format μετά από 1 – 2 χρόνια και αφού πουλήσουν μια σεβαστεί ποσότητα συσκευών θα μας βάλουν και πάλι σε περιπέτειες . Γι αυτό είμαι πλέον σίγουρος 100%
Προς τι λοιπόν να σκάμε για τα συμφέροντα των άλλων?
Που στηρίζεις ότι δεν θα είναι αρκετό το BD για τα επόμενα 10 χρόνια πχ ? μην ξεχνάς ότι έχει όγκο μέχρι 200 Gb, 3-4 φορές μεγαλύτερο από το hd-dvd.
(δεν είναι λίγο... αν είχε το DVD 3-4 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα, σήμερα θα παίζαμε εκεί τις HD ταινίες)

Σαν καταναλωτές αυτό ακριβώς που λές θέλουμε να αποφύγουμε, το να μας φορτώσουν σύντομα το επόμενο format απλά επειδή το HD-DVD δεν θα είναι αρκετό ... είναι προς το συμφέρον μας λοιπόν να δούμε πέρα από το σήμερα και το συμφέρον της MS και να επιλέξουμε το καλύτερο format.

ΥΓ
Δεν αμφιβάλω ότι "σύντομα" και τα 200 GB θα μας φαίνονται λίγα, ή το bandwith του BD ανεπαρκές για HD ταινίες αλλά είναι καλύτερα από τα 60 gb του HD-DVD και το ακόμα πιο περιορισμένο bitrate του… συζητάμε για format και θεωρώ χοντρό λάθος που το αγνοούν τελείως οι πιο πολλοί.

Last edited:

Δεν το στηρίζω πουθενά . Βρε και 1 τέρας χωρητικότητα να πετύχουν αυτοί θα το αλλάξουν το format . Δεν νοείται στην σημερινή εποχή να αγοράζει κάποιος μια συσκευή και να την κρατάει 10χρόνι η έστω και 5 . Δεν βγαίνουνε οι άνθρωποι, κλέφτες θα γίνουν? Μακάρι για μας να βγάζανε κάτι τέλειο και να μην χρειαζόταν να το αντικαταστήσουν ούτε σε 50 χρόνια .

Ρε blizard συγνωμη αλλα γιατι βαζεις την ιδια κασετα συνεχεια να παιζει? Εχω κουραστει να διαβαζω "το Blu Ray....μπλα μπλα μπλα...το HD-DVD μπλα μπλα μπλα". Εσυ τι θα κερδισεις αν επικρατησει το Blu Ray? Kαι μην μου πεις οτι σκας μην επικρατησει το HD-DVD επειδη ειναι χειροτερο για την υγεια μας. Και καλυτερο να ηταν (που για πολλους ειναι) παλι ειμαι σιγουρος οτι το Blu Ray θα υποστηριζες.

Οποτε δεν εχει νοημα να κανεις copy paste αυτα που γραφεις και να τα επαναλαμβανεις συνεχεια αφου δεν εχεις πεισει κανεναν, εκτος αν το κανεις για προπαγανδα μπας και τσιμπησει κανενα μελος χωρις πολλες γνωσεις που διαβαζει το νημα αυτο.

Ρε blizard συγνωμη αλλα γιατι βαζεις την ιδια κασετα συνεχεια να παιζει? Εχω κουραστει να διαβαζω "το Blu Ray....μπλα μπλα μπλα...το HD-DVD μπλα μπλα μπλα". Εσυ τι θα κερδισεις αν επικρατησει το Blu Ray? Kαι μην μου πεις οτι σκας μην επικρατησει το HD-DVD επειδη ειναι χειροτερο για την υγεια μας.
Εξηγώ σε πολλά post τι θα κερδίσω και εγώ και όλοι μας αν επιλέξουμε το καλύτερο format ... κοίτα τα.

Δεν είπα ότι θα αλλάξει όλη η ζωή μας προς το καλύτερο αλλά τα forum στο κάθε χώρο για αυτό είναι, να ανταλλάσουμε κάποιες πληροφορίες που για άλλους είναι αδιάφορες, αν δεν σε ενδιαφέρει μην διαβάζεις

Και καλυτερο να ηταν (που για πολλους ειναι) παλι ειμαι σιγουρος οτι το Blu Ray θα υποστηριζες.
Προς το παρόν όμως υποστηρίζω το καλύτερο ... οπότε μέχρι να γίνει αυτό που λες να αναρωτιέσαι για όποιους θέλουν το χειρότερο, λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι για να το υποστηρίζουν, κάνουν ότι αγνοούν βασικά και γνωστά σε όλους δεδομένα , αλλά κυρίως επιτίθενται με προσωπικά σχόλια για να μειώσουν αυτά που λέει ο «αντίπαλος» αντί να ασχοληθούν με την ουσίια.

ΥΓ
Sorry που τσίμπησα πάλι παιδιά...
Την επόμενη φορά που κάποιος θέλει να πεί κάτι ανάλογο παρακαλώ να ανοίξει άλλο ειδικό τόπικ ώστε να συζητάμε εκεί τι "παιχνίδια παίζονται με τον καθένα" μας ...

Ρε παιδιά αρχίσαμε πάλι? Ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω. Τι μας νοιάζει αν κερδίσει ο ένας η ο άλλος ?

Eλαμ ντε....

Αυτα τα ποδοσφαιρικα ειναι για οποιον δεν καταλαβαινει την επιχειρηση....

Καλά, μ αρέσει που ξαφνικά μού γίνατε όλοι υπεράνω..:BDGBGDB55:

Αφήστε το HD στον λαουτζίκο και εμείς θα περιμένουμε το καλύτερο που θα έρθει σε 10 χρόνια και που το οποίο θα ξεπεραστεί από κάτι καλύτερο σε άλλα 10 χρόνια άρα αξίζει να περιμένουμε ακόμα 20.:BDBDG54:

Μόνο που θα χουμε μείνει οι περισσότεροι με ένα δόντι στην καλύτερη.:grandpa:
Στην χειρότερη θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις από "ψηλά".!!:flipout:

Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Το κείμενο που έβαλες είναι χοντρό μεν αλλά έχει μερικά πολύ σωστά πράγματα… μακάρι όλοι να απαντούσαμε μόνο όταν υπάρχει κάποιο στοιχείο που δόθηκε λάθος ή να αντικρούσουμε μια άποψη.

ΥΓ
Θα στο κλέψω φίλε εφόσον είναι ΟΚ η χρήση του...

Εμένα η γνώμη μου είναι (γιά όποιον ενδιαφέρεται) ότι όσο το PS3 δε σπάει ο πόλεμος δεν τελειώνει.
Από κει και πέρα. Σε λίγο χρόνο όλη η διακίνηση θα γίνεται από internet. Οπότε τζάμπα και ο καυγάς γιά τα BR/HD/GR/KL και άλλα αρχικα :)

Πάρτε το όπως θέλετε όλοι σας. Έχετε κάνει το HD war σουπερλίγκα...

Προσωπικά, δε μ' ενδιαφέρει ποιος θα επικρατήσει, θεωρητικά υποστηρίζω το HDDVD για το region free του, αλλά μάλλον με PS3 με βλέπω τα Χριστούγεννα (θα του βάλω και λίνουξ!).

Φυσικά και είναι ΟΚ η χρήση του.

Προς το παρόν όμως υποστηρίζω το καλύτερο ...

Επαναλλαμβανω οτι για πολλους το HD DVD ειναι το καλυτερο , επειδη το Blu Ray εχει μεγαλυτερο bitrate (οπως λες εσυ) δεν το κανει αυτο το καλυτερο.

Ενος για παραδειγμα που θελει φθηνο HD πλαυερ η του αρεσουν οι ταινιες της Paramount και της Pixar (λεμε τωρα) , σκασιλα του για το Blu Ray.

ΥΓ. Για να εχει τοσο bitrate to Final Fantasy θα ειναι γραμενο στο αρχαιο format ΜPEG 2. Οποτε η ταινια χωραει ανετα στο HD-DVD με ενα πιο συγχρονο codec και το επιχειρημα σου καταρρεει.

Δεν είναι γραμμένο σε mpeg2 το FF οπότε το επιχείρημα κρατάει ακόμα , ενώ όταν λέμε καλύτερο εννοούμε βάση specs.
(βέβαια ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει... πχ καλύτερο είναι το DVD που είναι φτηνότερο και έχει πιο πολλές ταινίες.)

Βλιζαρντ......εγινε κατανοητο το τι πιστευεις...αλλα η κουβεντα δεν εξελισσεται με αυτον τον τροπο.

Κατεβα απο τον πυργο και δες και καμμια ταινια .....

Ασε τα λινκς και βαλε και την εμπειρια σου στο παιχνιδι.
Εκτος αμα δεν μπορεις ,οποτε πασο.

Αλλα κατανταει κουραστικη αυτη η εμμονη στην θεωρια.

Απάντηση: Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Το FF καταλαμβάνει 35 gb από το BD-DL έχοντας μεσα σε αυτά το ασυμπίεστο lpcm ( περιπου 5-6gb)
Για animation είναι μετριο και σίγουρα δεν συγκρίνεται με τα animation που εχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο καιρο και από τα δυο φορματ.

ενώ όταν λέμε καλύτερο εννοούμε βάση specs.

Οταν λεμε καλυτερο το εννοούμε με βαση αυτο που βλέπουν τα ματια μας.
Τα specs δεν λενε παντα την αλήθεια.
Αν ηταν να τα παιρνουμε τοις μετρητοίς τοτε θα ηταν πολυ πιο εύκολα τα πραγματα στην επιλογη πχ ενος προβολέα ( που αλλα γραφουν τα specs και αλλη ειναι η πραγματικότητα)

Στο συγκεκριμένο μιλάμε ξεκάθαρα για bitrate-ταχύτητα ... ο όγκος που για κάποιο λόγο μπλέκεις τώρα είναι από άλλο θέμα και δεν κολλάει εδώ.
(και από περιέργεια ανάφερε μου ένα ανάλογα "ρεαλιστικό" animation του HD-DVD, αν ξέρεις)

ΥΓ
Αν αγνοείς πλήρως τα specs και βάλεις λάθος πηγή στον projector που θες να κρίνεις, μπορεί να την πατήσεις ή να γίνεις εύκολο θύμα ... όλα έχουν θέση σε μια συζήτηση για τον πόλεμο των format.

Last edited:
Απάντηση: Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Στο συγκεκριμένο μιλάμε ξεκάθαρα για bitrate-ταχύτητα ... ο όγκος που για κάποιο λόγο μπλέκεις τώρα είναι από άλλο θέμα και δεν κολλάει εδώ..
Τοσο καιρο μας πρήζεις με τον ογκο των BD και τωρα ξαφνικά δεν κολλάει πουθενά;
Προφανώς και καταλαβαίνεις που κολλάει

Αν αγνοείς πλήρως τα specs και βάλεις λάθος πηγή στον projector που θες να κρίνεις, μπορεί να την πατήσεις ή να γίνεις εύκολο θύμα ... όλα έχουν θέση σε μια συζήτηση για τον πόλεμο των format.
Οσοι ασχολούνται με προβολείς θεωρω πως κατάλαβαν την έννοια του παραδείγματος μου.
Από την απάντηση σου καταλαβαίνω πως εσυ όχι.