Το DVD και τα Μυστικά του

Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Τοσο καιρο μας πρήζεις με τον ογκο των BD και τωρα ξαφνικά δεν κολλάει πουθενά;
Προφανώς και καταλαβαίνεις που κολλάει
Εγώ κατάλαβα πως το κώλυσες ,αλλά παραμένει άσχετο με αυτό που λέγαμε πριν.
Και 10 GΒ να ήταν, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ στο HD-DVD λόγο bandwith, είναι 2 διαφορετικά μεγέθοι.
(όχι ότι χωράει βέβαια τώρα με τα 28GB video, παρότι είναι από τις μικρές σε διάρκεια.)

ΥΓ
Για το ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες με ακόμα μεγαλύτερο bitrate δεν διαφωνώ… απλά αυτή είχα πρόχειρη να κοιτάξω.

Last edited:

Καλό είναι να μην δίνουμε παραδείγματα ποιότητας σε συνάρτηση με bitrate χρησιμοποιώντας animation films. Όλοι όσοι ασχολούνται με την συμπίεση ξέρουν ότι τα anime είναι από τα πιο εύκολα στη συμπίεση. Μπορείς να κάνεις εξαιρετική δουλειά σε ελάχιστο όγκο/bitrate.

Συγκεκριμένα για το FF, καθότι το έχω και εγώ, το original υλικό είναι στην καλύτερη περίπτωση μέτριο (κοινώς, φαίνονται τα χρόνια του..) οπότε η ποιότητα εικόνας του δεν δικαιολογεί το bitrate του. Πιστεύω ότι η ίδια εικόνα θα χωρούσε άνετα ίσως και στον μισό όγκο.

Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Blizard, αναφέρεις συνεχώς το θέμα μεγέθους και bitrate και τα θεωρείς εγγυήσεις για το μέλλον. Πολύ καιρό πριν, σου είχα γραψει για αυτό, αλλά μάλλον δεν το θυμάσαι. Θα το επαναλάβω.

Οι μεγάλες βελτιώσεις που θα μπορούσαμε να περιμένουμε στην εικόνα μας είναι, (κατά δική μου εκτίμηση σπουδιαότητας):
1. DeepColor (ίσως όχι ιδιαίτερα σημαντικό),
2. Μεγαλύτερη ανάλυση,
3. Μεγαλύτερο framerate (το σημαντικότερο).

Οι βελτιώσεις αυτές είναι πολύ πιο σημαντικές από οποιαδήποτε βελτίωση του αλγορίθμου συμπίεσης, αλλά κανένα από τα δύο format δεν μπορεί να τις υποστηρίξει, λόγω πρωτοκόλλου! Το bitrate του Blu-ray θα μπορούσε πιθανώς να υποστηρίξει 1440p60 και άρα να είναι μακροπρόθεσμα καλύτερο. Δυστυχώς για όλους μας, δεν το καλύπτει η προδιαγραφή. Επομένως, για το HD όπως ορίζεται σήμερα, και τα δύο format είναι υπεραρκετά - όπως θα μπορούσες να διαπιστώσεις αν τα έβλεπες με τα μάτια σου.

το hdvd ειναι πιο κοντα στο dvd και πολυ πιο φτηνο
μεχρι ποτε θα μπαινει μεσα η σονι με το ps3 σε λιγο θα εχουμε hdvd με 250 ευρο ποιο br θα μπορεσει να πεσει τοσο φτηνα? κανενα I think so

Το αστείο θα είναι να επικρατήσει το HDDVD και μετά να βγάλει η Sony εξωτερικό HDDVD drive για το PS3! :flipout:

Απάντηση: Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Το αστείο θα είναι να επικρατήσει το HDDVD και μετά να βγάλει η Sony εξωτερικό HDDVD drive για το PS3! :flipout:
καλά αυτό είναι εύκολο . Με μια USB έξοδο κι έτοιμο το universal payer
είδες δεν το είχα σκεφτεί αυτό που σήμερα το λέμε και γελάμε αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον δεν θα μας χαλάσει καθόλου αφού το PS3 δεν θα πάει χαμένο και με την προσθήκη 50- 100 θα είμαστε καλυμμένοι .

Εκτός κι αν κάνουμε κάτι με το Wine...

Δημήτρη, μου έδωσες ιδέα!
Αλλά για να περάσω στη δοκιμή, πρέπει πρώτα να πάρω τον Mac, αφού τότε θα πάρω και το HDDVD του Xbox, δηλαδή σε δυο μήνες η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.

αυτο με το εξωτερικο hd dvd στο πσ3 νομιζω δε με χαλαει καθολου...

μα καθολου...

για να μην πουμε οτι και η σονυ η ιδια ισως να το χει σκεφτει απο τωρα αν δεν επικρατησει το μπλου ρει... (κι αν δεν το χει σκεφτει ν τους στειλουμε ενα e-mail...!!!!!!)

Εύκολο.. Βάζεις το εξωτερικό USB HD DVD drive του Xbox, Linux, και καθάρισες!!

Αν υπήρχε σχετικό sw για Linux, θα γινόταν και σήμερα.. :afro:
Πριν 3-4 μήνες είχα δανειστεί το hd-dvd του Τάσου κ το είχα συνδέσει μέσω linux ydl. Το είδε κανονικά το drive χωρίς να κάνω κάτι, διάβαζε dvd αλλά όταν έβαζα hd-dvd έλεγε ότι δεν καταλαβαίνει τι δίσκος είναι. Ναι μεν τον έκανε mount, εβγαζε τον τίτλο κ τα περιεχόμενα του αλλά δεν είχα βρει πρόγραμμα να διαβάζει τον δίσκο. Κάτι σαν το powerdvd ας πούμε αλλά για linux...

στον υπολογιστη αμα το βαλω δηλαδη θα παιξει κανονικα?

κατεβασα απο περιεργεια και το σχετικο driver που υποδεικνυε η σελιδα οπου ισχυριζονταν οτι το καταφεραν.

τωρα κατι ασχετο... το powerdvd (η εκδοση για να παιζει HD eite apo blu ray eite apo hd dvd)

ειναι δωρεαν? που τη βρισκει κανεις?

(σορρυ για το οφφ τοπικ)

Οι μεγάλες βελτιώσεις που θα μπορούσαμε να περιμένουμε στην εικόνα μας είναι, (κατά δική μου εκτίμηση σπουδιαότητας):
1. DeepColor (ίσως όχι ιδιαίτερα σημαντικό),
2. Μεγαλύτερη ανάλυση,
3. Μεγαλύτερο framerate (το σημαντικότερο).
1) Δεν υπάρχει πρόβλημα.

2) Δες το link που αναφέρει ότι ο άνθρωπος υπό normal απόσταση θέασης ταινιών δεν έχει όφελος από μεγαλύτερη ανάλυση... και σχολίασε αν διαφωνείς, και γιατί.

Αλλά ακόμα και να υπάρχει όφελος η αλλαγή δεν θα γίνει για 1440p.... η στιγμή που όλοι θα έχουμε πχ 2000p τηλεοράσεις και θα έχουν εξαλειφθεί οι 1080p ταυτόχρονα είναι πολύ μακριά.

3) To framerate είναι όντος σημαντικό, αλλά και πάλι τα 200GB του BD πιθανότατα θα μπορέσουν να τα χωρέσουν ....
Επίσης ο μεγάλος αριθμός ταινιών που δεν είναι καν γυρισμένος σε 60fps... αν μπορεί κάποιος ας μας ενημερώσει.

Έχουμε το καλύτερα future proof format με διαφορά , μην το παραβλέπετε.

το hdvd ειναι πιο κοντα στο dvd και πολυ πιο φτηνο
μεχρι ποτε θα μπαινει μεσα η σονι με το ps3 σε λιγο θα εχουμε hdvd με 250 ευρο ποιο br θα μπορεσει να πεσει τοσο φτηνα? κανενα I think so
H μόνη ουσιαστικά διαφορά κόστους είναι το laser αφού στο hardware αποκωδικοποίησης είναι σχεδόν ίδιο το κόστος.
Και πέφτει συνεχώς.... δεν θα αργήσει μάλιστα ο καιρός που το BD θα κοστίζει ανάλογα με το dvd και τότε δεν θα υπάρχει κανένα βάρος για την sony.
(αν κρίνω από τον ρυθμό που νομίζουν αρκετοί ότι κινούνται τα πράγματα , μιλάμε για ελάχιστο διάστημα.)

Αν επικρατήσει το HD-DVD θα βγαίνουν και ταινίες σε BD ταυτόχρονα... τουλάχιστον από την sony αλλά και από όλους τους άλλους πιθανότατα , για την αγορά των εκατομμυρίων κατόχων ps3 χωρίς άλλο drive.
(το κόστος τους θα είναι ελάχιστο αφού απλά θα κάνουν copy-paste από την έκδοση HD-DVD, και δεν θα έχει λόγο το HD-DVD group να πληρώνει για αποκλειστηκότητες.)

Last edited:

Μπλιζαρντ......

Αντε στην Σονυ να δουλεψεις στο προμοσιον.....θα κανεις καλη καριερα.

Οσο για μενα απλα απο δω και περα μπαινεις σε ignore λιστ γιατι καλο πραγμα η επιμονη σε αυτα που πιστευουμε αλλα επισης καλο ειναι να καταλαβαινουμε ποτε γινομαστε μανιακοι με κατι.....-bye-
Αυτο το νημα επρεπε να λεγεται...

Ο πολεμος του Μπλιζαρντ υπερ του BR.......:flipout:

αχχχχ

τι ωραια....με το ignore

απεκτησε το νημα μια ωραια ατμοσφαιρα....να μην υπηρχαν και τα quotes.......σαν κακο ονειρο θα ητανε.....

Βλέποντας ότι το 90% των εφημερίδων είναι κομματικές - οπαδικές και σε πολύ μικρό ποσοστό στα ΜΜΕ γίνεται πραγματική συζήτηση και ενημέρωση, αντιλαμβάνομαι ότι αρκετοί πραγματικά ενοχλούνται να υπάρχει κάτι που χαλάει την άποψη τους ... δυστυχώς εδώ είμαστε όλοι μαζί και δεν αλλάζει αυτό.

ΥΓ
Παρακαλώ να μην κάνετε quote το παραπάνω post μου, αφήστε τον φίλο να πάρει μια ανάσα, που τόσο θέλει.

Καλό είναι να μην δίνουμε παραδείγματα ποιότητας σε συνάρτηση με bitrate χρησιμοποιώντας animation films. Όλοι όσοι ασχολούνται με την συμπίεση ξέρουν ότι τα anime είναι από τα πιο εύκολα στη συμπίεση. Μπορείς να κάνεις εξαιρετική δουλειά σε ελάχιστο όγκο/bitrate.
Για 3-4 post κάποιοι έλεγαν ή υπονοούσαν ότι οι ταινίες με μεγάλο bit-rate είναι μόνο mpeg2 ... αφού δεν τους διόρθωσε κανείς να πει ότι υπάρχουν πολλές AVC, το έκανε εγώ με μια δικιά μου.

Δεν μίλησα για όγκο ούτε έκανα κάποια σύγκριση ... αν τυχών δεν έχετε πειστεί ακόμα, πέστε μου γιατί μπορώ να κοιτάξω και άλλες, αν θέλετε και χωρίς animation.

Last edited:

Eγω το εχω πει οτι περιμενω να πατωσει το Blu Ray και να βγαλει η Sony ΗD DVD player. Τοτε σιγουρα θα το αγορασω.

-bye-Εγώ ξέρω να πω ότι σε όλα τα Ελληνικά μαγαζιά ακόμα και στα βίντεο κλάμπ βλέπω ταινίες bluray με Ελληνικούς υπότιτλους ενώ hd-dvd τίτλους κανέναν γιατί λοιπόν να μην αγοράσω bluray player και να αγοράσω hd-dvd player????:singer:

Περίμενε SWISSTEC..:ernaehrung004:

Ετσι είχαν αγοράσει πολλοί βίντεο 2000 και beta και μετά ναγκάστηκαν να ξανα-αγοράσουν VHS..

Ερχεται με ελληνικούς υπότιτλους το Transformers σε HD DVD .Υπάρχει και ο King Kong.

Αυτη τη στιγμή υπερέχει σε τίτλους το BD στην Ελλάδα.
Δεν ξέρουμε όμως σε ένα -δυό χρόνια..

Ως συνήθως αλλα λέει η θεια μου άλλα ακούν τα αυτιά μου.

Επανάληψη της επανάληψης.
Τι λες παραπανω;

2)Και οι codecs είναι ικανοί να δώσουν πραγματικά τέλεια ποιότητα, αν είχαν απεριόριστο όγκο και bandwith ... αυτό λοιπόν είναι το μόνο που μας περιορίζει ουσιαστικά , ο περιορισμός των 30GB - 32 mbps του HD-dvd, ή των 50GB - 46mbps του BD !!!

Και γω απαντώ

Επιτέλους αυτό το παραμύθι ας σταματήσει.
Τα μεγαλύτερα bitrate που εχω δει σε BD δεν ξεπερνούν τα 32 -35 mbps και αυτά αφορουν τίτλους της Disney και καποιος τελευταίους της Fox.
Η Sony χρησιμοποιεί ακομα χαμηλοτερα bitrate της τάξεως 20- 30 mbps.
Συνεπως που είναι τα 46αρια που λενε τα specs του BD;

Και φυσικά η διάψευση σου με επιβεβαιώνει

Έβαλα στα γρήγορα μία από αυτές που έχω (final fantasy) και είναι σίγουρα μεγάλο μέρος της ταινίας πάνω από 28-30 mbps ... το όριο δηλαδή του HD-DVD.

Κρίμα μόνο που δεν εχω ποια στην κατοχή μου το Final Fantasy για να τσεκάρω αυτά που λες. ( μπορώ όμως να το ξαναποκτήσω σύντομα)

Χτες εβαλα του Πειρατές Νο3.
Εκει να δεις bitrate.
42gb στον δισκο με μολις 5 λεπτα επιπλέον υλικο και bitrate αντάξιο του vc1 στο King Kong
(Δεν είναι τυχαία η σύγκριση.)

Αλλά χάνουμε την ουσία όταν μιλάμε με όρους του σήμερα , λές και οι ταινίες αύριο δεν θα βελτιωθούν και δεν θα εκμεταλλευτούν καλύτερα το χώρο που τους δίνεται.
.
Θα σε λυπήσω αλλα με τα χρονια η καλύτερη εκμετάλλευση του χωρου ενός δισκου δεν θα γινετε πιάνοντας μεγαλύτερο χωρο , αλλα λιγότερο.
Οσο γινετε καλύτερος ο h264 ολο και λιγοτερο ογκο θα χρειάζετε από έναν δισκο.
Η ποιότητα της εικονας δεν επιτυγχάνεται με τα υψηλα bitrate αλλα με τα μεσοχαμηλά.

Για 3-4 post κάποιοι έλεγαν ή υπονοούσαν ότι οι ταινίες με μεγάλο bit-rate είναι μόνο mpeg2 ... αφού δεν τους διόρθωσε κανείς να πει ότι υπάρχουν πολλές AVC, το έκανε εγώ με μια δικιά μου.
.

Αν καταλαβαίνεις τα γραφωμενα μου όπως καταλαβαίνεις τα specs του Bd τοτε πολλα πράγματα εξηγούνται.