Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Ολα θα γινουν παιδιά ... πιθανότατα σε λίγα χρόνια θα αγοράζεις ένα BD-player των 30 ευρώ και αντί να κάνει decoding μόνο από το δισκάκι, θα έχει την δυνατότητα να το κάνει και "on the fly" από το internet.
(με το profile 2.0 θα γίνεται κάτι ανάλογο για trailer αν δεν κάνω λάθος)

Η με 60 ευρώ θα αγοράζεις ps3 που έχει και σκληρό... με την δύναμη του cell μάλιστα ίσως έχουμε και άλλα format με πιο μεγάλη συμπίεση για οικονομία bandwith, ποιός ξέρει?

Ολα με την σειρά τους όμως , και πάντα θα υπάρχουν disk media.... αρκετοί θα θέλουν πχ να πάνε στο videoclub να ενοικιάσουν με 1 ευρώ παρά να πληρώσουν 50 cent για κατέβασμα.
Πάντα θα υπάρχουν όσοι δεν θέλουν οικονομικές συναλαγές και κάρτες, οπότε τώρα που θα αποτύχει το hd-dvd, αν θέλει να πάρει την αγορά η MS, να την δούμε να τρέχει. :)

Last edited:

Ολα θα γινουν παιδιά ... πιθανότατα σε λίγα χρόνια θα αγοράζεις ένα BD-player των 30 ευρώ και αντί να κάνει decoding μόνο από το δισκάκι, θα έχει την δυνατότητα να το κάνει και "on the fly" από το internet.
(με το profile 2.0 θα γίνεται κάτι ανάλογο για trailer αν δεν κάνω λάθος)

Η με 60 ευρώ θα αγοράζεις ps3 που έχει και σκληρό... με την δύναμη του cell μάλιστα ίσως έχουμε και άλλα format με πιο μεγάλη συμπίεση για οικονομία bandwith, ποιός ξέρει?

Ολα με την σειρά τους όμως , και πάντα θα υπάρχουν disk media.... αρκετοί θα θέλουν πχ να πάνε στο videoclub να ενοικιάσουν με 1 ευρώ παρά να πληρώσουν 50 cent για κατέβασμα.
Πάντα θα υπάρχουν όσοι δεν θέλουν οικονομικές συναλαγές και κάρτες, οπότε τώρα που θα αποτύχει το hd-dvd, αν θέλει να πάρει την αγορά η MS, να την δούμε να τρέχει. :)

Τα πιστεύεις άραγε αυτά που λές ή τα βλέπεις σε αστρικές προβολές :flipout::flipout:

Εδώ το PS2 κυκλοφορεί τόσα χρόνια και ακόμα παιζει στα 120-140 Ευρώ :rifle::rifle:

H αγαπημένη σου Sony δεν φημίζεται για την επιθετική πολιτική τιμών της.. Τώρα δε που έμεινε και μόνη της... Αν το δείτε το PS3 κάτω από 250 Ευρώ τα επόμενα 2 χρόνια, εγώ σας χαρίζω το δικό μου -bye--bye-

Θα σου επαναλάβω και πάλι οτι εδώ μέσα μπορούμε να λέμε οτι θελουμε αλλά να έχεις υπόψιν σου οτι απευθύνεσαι σε ατομα ψαγμένα με γνώσεις και όχι στους συναδέλφους σου στο Μαρούσι :singer:

Καλά όλα αυτά με το streaming, τα πολλά megabit και τα HD, αλλά να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι το internet και με ότι πρωτόκολλα κρύβει πίσω του (tcp/ip βασικα) ΔΕΝ έχει σχεδιαστεί για να παρέχει QOS, αλλά reliability.

Και τα 100 mbit να φτάσουν οι συνδέσεις μας στην επόμενη 5ετία (που θα φτάσουν!) να είστε σίγουροι ότι ακόμα και 20-30mbit να stremaρετε ,τότε τα buffer underruns θα τα έχετε στο τσεπάκι ΕΚΤΟΣ και το media hosting γίνεται από τον πάροχο οπου αυτός εχει εφαρμόσει τα δικά του quality of services.

Ετσι μέχρι νεοτέρας (IPv6, υιοθέτηση: άγνωστο) καθίστε τα αυγά σας και απολαύστε τα BR Discs γιατί σε στρεαμαριστά θα αργήσουμε πολύ να τα δούμε!

Τα πιστεύεις άραγε αυτά που λές ή τα βλέπεις σε αστρικές προβολές :flipout::flipout:

Εδώ το PS2 κυκλοφορεί τόσα χρόνια και ακόμα παιζει στα 120-140 Ευρώ :rifle::rifle:

H αγαπημένη σου Sony δεν φημίζεται για την επιθετική πολιτική τιμών της.. Τώρα δε που έμεινε και μόνη της... Αν το δείτε το PS3 κάτω από 250 Ευρώ τα επόμενα 2 χρόνια, εγώ σας χαρίζω το δικό μου -bye--bye-

Θα σου επαναλάβω και πάλι οτι εδώ μέσα μπορούμε να λέμε οτι θελουμε αλλά να έχεις υπόψιν σου οτι απευθύνεσαι σε ατομα ψαγμένα με γνώσεις και όχι στους συναδέλφους σου στο Μαρούσι :singer:
Ψάξτο και θα δείς ότι δεν είπα πουθενά κάτι για τα επόμενα 2-3 χρόνια ... για 8-9 πιθανόν.

Οσοι πιστέυετε ότι σε λίγο μπορει να δούμε το επόμενο xbox χωρίς BD media ή θα κατεβάζει ο πολύς κόσμος νομιμα τις ταινίες από το PC, μάλλον έχετε επιρρεαστεί από την ομιλία του Gates στην Αθήνα ή κανένα HD-DVD επιστημονικής φαντασίας....

θα περάσουν αρκετά χρονια μέχρι να είναι πραγματικά έτοιμη η αγορά , και αυτές οι 2 φτηνές συσκευές θα είναι πολύ μεγάλα όπλα στην μάχη του HD Video on Demand ...

οπως πέρασαν και πολλά χρόνια για την νόμιμη διανομή μουσικής... μόλις 5 απο το napster.....και εχει γεμίσει ο τόπος ηλεκτρονικά δισκάδικα, και ipods.

οπως και θα επαιρνε 10ετια για να δω 24mbps.....ethernet internet....

εγω δεν κάθομαι να γκρινιάζω. Απλά απολαμβάνω και θελω να απολαυσετε κι εσείς. Αν το απαρνειστε.... μεινετε χωρις αυτό, μεχρι να πέσουν οι τιμες των bluRay decks, μεχρι να βγουνε deck profile 3.0, (γιατι μέχρι τότε δεν με βλέπω να αγοράζω (profile 3.0 σε τιμή <100ευρώ, ή BD-RW σε αντίστοιχη τιμή.), οπότε ειτε περιμένεις ειτε νοικιάζεις το dvd του spiderman3, το αφήνεις επάνω στην τηλεόραση, (την πλήρωσες οποτε κοιμάσαι ησυχος) και βλέπεις την downloaded HD εκδοση....ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΕΟΝ!!!!!!!! ουτως ή άλλως το BluRay με το DVD στο Video club της γειτονιάς μου εχουν ίδια τιμή ενοικιασης.....(2 ευρώ και τα 2)

Εννοείται οτι μόλις επιστρέψεις το δισκάκι.....σβήνεις το αντίγραφο απο το internet.

παντα θα υπαρχουν καποιοι (απειροι περι τα ιντερνετικα κ.λ.π. που θα θελουν το δισκακι. και δε μιλαω μονο για θειες θειους μεγαλυτερους γενικα σε ηλικια.

δεν ασχολουνται ολοι με downloading...

εκει εγω και βαριεμαι...

η ολοι οσοι πανε στα βιντεοκλαμπ ξερουνε αν μπορουν να το βρουν απο αλλου?

ευκολια μπορει να ειναι η ελλειψη δισκακιων για καποιον που εχει το πι-σι στο σαλονι ετοιμο με το τηλεκοντρολ κ.λ.π.

ποσοι ειναι αυτοι? λιγοι νομιζω.

δεν ειναι μονο θεμα ταχυτητας.

(ειναι και ταχυτητας αφου στο βιντεοκλαμπ νοικιαζω και φευγω ενω στο ιντερνετ και μιση ωρα να θελει...

πιστευω οτι οποιο νικησει θα κρατησει καιρο.

και οταν αντικατασταθει θα αντικατασταθει απο αλλο δισκακι και παλι πιστευω. (εχω γνωστο που βλεπει dvd συχνα αλλα δεν ξερει ουτε divx ουτε τ*ρρ**τ ουτε τιποτα τετοιο.

μα ειπαμε. Δισκάκι που να κάνει την δουλειά του στο 99% των περιπτώσεων μέσου χρήστη, ήδη υπάρχει, και δεν απαιτείται αντικατάστασή του καν, αφου δεν εχει ακόμα (και θα αργήσει πολυ καιρό να) εξαντλήσει τις δυνατότητές του, αφου οι πολλοί καταναλωτές ΤΩΡΑ ανακαλύπτουν εννοιες οπως 5.1, μεγάλη οθόνη, component και progressive, αντε και upconvert.

Κανένα δισκάκι δεν ειναι ικανό να αντικαταστήσει παντελώς το DVD με 1 δισεκατομμύμύριο συσκευές εγκατεστημένες (και λίγες λέω μονο εγω εχω....15! μαζι με τα PC, η κοπελιά μου αλλες 3 η αδερφή μου 3 ο αδερφός μου 3 και δεν ξέρω κολλητό να εχει κάτω απο 2).

Δειτε λοιπόν τα blu σαν το SACD και εχετε πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια οσον αφορά το εμπορικό δυναμικό (marketing potential) του εν λόγω φορμάτ.

Στο τέλος κάτι σαν UMD το βλέπω να καταλήγει.

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Εγώ πιστεύω ότι το dvd Θα πεθάνει σύντομα. Όσο μεγαλώνει η εικόνα στα σπίτια μας το hd θα κερδίζει έδαφος. Ήδη η έννοια high definition έχει αρχίσει να ακούγεται πολύ και στην Ελλάδα. Σύντομα η περιέργεια θα περάσει και στην πράξη και μετά δεν υπάρχει επιστροφή προς τα πίσω...

Και δεν μου λες, ΤΙ θα γίνει το δις συσκευών σε όλο τον κόσμο? θα ακυρωθει για χάρη του proprietary bluRay?

Καλα. Εδω να μαστε γεροι να μαστε να τα βλέπουμε σε 3 χρόνια και να γελάμε...

Το Blu Ray θα εχει κερδισει το DVD οταν θα μοιραζουν ταινιες Blu Ray με τις εφημεριδες και τα περιοδικα (οπως συμβαινει τωρα με το DVD) και οταν θα εχουμε ολοι σπιτι μας απο 2-3 ΒR πλαυερς , ενα σε καθε τηλέοραση.

Μεχρι τοτε ομως υπαρχει πολυ μελλον.

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Και δεν μου λες, ΤΙ θα γίνει το δις συσκευών σε όλο τον κόσμο? θα ακυρωθει για χάρη του proprietary bluRay?

Ότι έγινε και με τα βίντεο... Η φτήνια στην υπηρεσία της τεχνολογίας... Ή μήπως είναι ακριβό ένα blu-ray ή hddvd player? Εμένα μου φαίνεται πολύ φτηνό πάντως....
250,000 δρχ είχα δώσει για dvd player....

Παντα θα υπαρχουν καποιοι (απειροι περι τα ιντερνετικα κ.λ.π. που θα θελουν το δισκακι. και δε μιλαω μονο για θειες θειους μεγαλυτερους γενικα σε ηλικια.

δεν ασχολουνται ολοι με downloading...

εκει εγω και βαριεμαι...

η ολοι οσοι πανε στα βιντεοκλαμπ ξερουνε αν μπορουν να το βρουν απο αλλου?

ευκολια μπορει να ειναι η ελλειψη δισκακιων για καποιον που εχει το πι-σι στο σαλονι ετοιμο με το τηλεκοντρολ κ.λ.π.

ποσοι ειναι αυτοι? λιγοι νομιζω.

δεν ειναι μονο θεμα ταχυτητας.

Για να περάσει μαζικά ένα online φορμά και ένας online τρόπος διασκέδασης στην κύρια μάζα, θα πρέπει να έχει τη μορφή ενός εντελώς αυτοματοποιημένου συστήματος (χωρίς δύσκολα σημεία και κακοτοπιές) και να σερβίρει την ταινία στο πιάτο ...δηλαδή στην οθόνη του αδαή! (δεν πρόκειται κανένας να ασχολείται με downloading)

Ένα τέτοιο σύστημα που θα μπορούσε ακόμα και η γιαγιά μου (η συγχωρεμένη) να χειριστεί με την ίδια ή καλύτερη ευκολία από ένα δισκάκι, δηλαδή σαν να χειρίζεται μια τηλεόραση, θα πιάσει στην αγορά και θα διαδοθεί τόσο γρήγορα, όσο πιο έξυπνα προωθηθεί.
Ένας φίλος είχε πει ότι όλοι όσοι δεν ασχολούνται (και δεν γνωρίζουν) έχουν την "νοοτροπία του supermarket": Αν το βρουν μπροστά τους, τους φανεί φθηνό, εύκολο και χρήσιμο, το παίρνουν!

Ένα τέτοιο σύστημα θα φανεί στους πολλούς σαν μια μορφή συνδρομητικής τηλεόρασης (πχ Nova). Θα έχει όμως πολύ περισσότερα συν: Αντί να εξαρτάται το τι θα δεις από το τι παίζει τη δεδομένη στιγμή, θα επιλέγεις ακριβώς αυτό που θες να δεις και θα το βλέπεις άμεσα. Και βέβαια κάτι τέτοιο υπάρχει ήδη στην Ελλάδα, στο πακέτο της ON.
Εδώ όμως μιλάμε για μεγαλύτερη ευχρηστία, ποιότητα εικόνας (HD) και δυνατότητα αγοράς και αποθήκευσης σε ενσωματωμένο δίσκο για τη δημιουργια προσωπικής συλλογής (βέβαια, όταν οι ταχύτητες φτάσουν σε ασύληπτα επίπεδα, η αποθήκευση δεν θα έχει νόημα αλλά αυτό αργεί ακόμα).
Επίσης, κάτι παρόμοιο με δυνατότητα HD (δεν γνωρίζω λεπτομέρειες) είναι μάλλον και το πρόσφατο apple tv... όλα προς τα εκεί βαίνουν με αυξανόμενους ρυθμούς...

(ειναι και ταχυτητας αφου στο βιντεοκλαμπ νοικιαζω και φευγω ενω στο ιντερνετ και μιση ωρα να θελει...

Δεν θες μισή ώρα να πας και να 'ρθεις στο videoclub, να κάψεις βενζίνη (αν πας με αμάξι) και να μη βρεις στο τέλος τις "καλές" ταινίες γιατί θα τις έχουν προλάβει άλλοι; Και αφού βρεις μια καλή να τύχει να κολλάει στην πιο κρίσιμη στιγμή από τις γκρατσουνιές; Και άλλη μισή ώρα να ξαναπάς την επόμενη μέρα θες δε θες, για να μη διπλοχρεωθείς αν πήρες καινούρια ταινία; (Παρεπιτόντως, τα μεγαλύτερα έσοδα που έχουν τα βιντεοκλάμπ, προέρχονται από τις καθυστερήσεις!)
Και εδώ δεν μιλάμε βέβαια για καμία καθυστέρηση αλλά για streaming σε πραγματικό χρόνο (όπως της ON) που όταν τελειώσει η θέαση θα το έχεις ήδη αποθηκευμένο στο δίσκο, αν το έχεις επιλέξει!

αν εχει το συστημα χαι ντεφ και ειναι τοσο ευχρηστο

(on demand) και οχι πολυ ακριβο τοτε κανενα προβλημα.

αλλα να ανοιγω πι-σι για μια ταινια...

προς το παρον ειδα για λιγο το στριμινγκ συγκεριμμενης εταιρειας (δυο ειναι ολες κι ολες) σε μαγαζι

(αφου ειχα κανει αιτηση)

και ακυρωσα την αιτηση.

προς το παρον ειδα για λιγο το στριμινγκ συγκεριμμενης εταιρειας (δυο ειναι ολες κι ολες) σε μαγαζι

(αφου ειχα κανει αιτηση)

και ακυρωσα την αιτηση

Αυτό θα πει αποτυχημένο marketing! Αντί να σε πείσουν να αγοράσεις με το χάϊερ τεκνόλοτζυ, σε έπεισαν να ακυρώσεις! :flipout:

Επειδή δεν έχει τύχει να δώ ακόμα, (θα δω σύντομα όμως αφού φτιάξουν τη γραμμή στον γείτονά μου που του υπόσχονται εδώ και ένα μήνα) -τι ακριβώς σε απώθησε;

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

να ανοιγουμε παιχνιδομηχανη για το BR?

ενα πραγμα θα πω.
XBOX καταναλωση 203W και λιγη φασαρια
DV-600 καταναλωση 12W και δεν ακουγεται τιποτα.

ποιοτητα εικονας απο PS3(δοκιμαστικα)και XBOX 360 κατωτερη απο dv-600.

αμα δεν φθασουν τα br δισκακια στα επιπεδα που ειναι τωρα τα DVD,δεν αλλαζω φορμα!!

Last edited:

αν εχει το συστημα χαι ντεφ και ειναι τοσο ευχρηστο

(on demand) και οχι πολυ ακριβο τοτε κανενα προβλημα.

Το Pc το βλέπω και εγώ δύσκολο ... λογικά οι συσκευές σαν το ps3-xbox , BD-player με profile 3.0 και HD-box ανάλογα με αυτό της On θα κάνουν την δουλειά.

Κατά την γνώμη μου όμως ο πολύς κόσμος θα βλέπει από BD-disk για πολλά χρόνια ... μετά θα έχουμε και HD τηλεόραση από δορυφόρο ή ψηφιακή επίγεια λήψη ,και θα αργισει να μπει μαζικά καλώδιο στο σαλόνι για HD VOD.

να ανοιγουμε παιχνιδομηχανη για το BR?

ενα πραγμα θα πω.
XBOX καταναλωση 203W και λιγη φασαρια
DV-600 καταναλωση 12W και δεν ακουγεται τιποτα.!
Μην συγκρίνεις με το 360... δες το ps3 που ούτε θόρυβο κάνει, αρχίζει πιο γρήγορα από όλα τα HD-DVD και blu-ray player ενώ καίει περίπου 1 cent ανα ταινία.

Και αφού βρεις μια καλή να τύχει να κολλάει στην πιο κρίσιμη στιγμή από τις γκρατσουνιές;
Τα BD δεν έχουν γρατζουνιές ... αυτό είναι πρόβλημα κυρίως του HD-DVD και λιγότερο του απλού dvd.

Last edited:

Αυτό θα πει αποτυχημένο marketing! Αντί να σε πείσουν να αγοράσεις με το χάϊερ τεκνόλοτζυ, σε έπεισαν να ακυρώσεις! :flipout:

Επειδή δεν έχει τύχει να δώ ακόμα, (θα δω σύντομα όμως αφού φτιάξουν τη γραμμή στον γείτονά μου που του υπόσχονται εδώ και ένα μήνα) -τι ακριβώς σε απώθησε;

πολυ πιξελιασμα. και μαλλον κακη κινηση.

γενικα πολυ πρωιμη μορφη.

και δεν ειχε και ελληνικα. (νομιζω)

(ενα μηνα? εγω περιμενα 4 μηνες και ακομη δε ειχαν κανει κατι)

Προσωπικα πιστευω οτι το HD ειναι "καταδικασμενο" να πετυχει για ενα βασικο λογο: oλη η βιομηχανια ηλεκτρονικων ειναι βασισμενη πανω του (νεα φορμα ηχου τηλεορασεις HD ready - FULL HD). Η αγορα εχει κορεστει απο DVD players χρειαζεται κατι νεο για να κινηθει κι αυτο ειναι το HD.

Το Blu Ray θα εχει κερδισει το DVD οταν θα μοιραζουν ταινιες Blu Ray με τις εφημεριδες και τα περιοδικα (οπως συμβαινει τωρα με το DVD) και οταν θα εχουμε ολοι σπιτι μας απο 2-3 ΒR πλαυερς , ενα σε καθε τηλέοραση.

Μεχρι τοτε ομως υπαρχει πολυ μελλον.

Πες τα ρε Γιάννη γιατί εδώ νομίζουν μερικοί οτι ξαφνικά θα γινει κοσμογονία
και ολοι θα τρέξουν να δώσουν 400+ Ευρώ για ένα καλύτερο DVD με 500 ταινιές διαθέσιμες ολες και ολες .. (με κοστος 20+ ευρώ έκαστη και χωρις υπότιτλους)

Να προσθέσω και κάτι ακόμα και πείτε με αιρετικό.. Το BR θα κερδίσει οταν (πέρα απο αυτά που λέει ο θα μπορει ο καθένας να έχει αντιγραφα ασφαλείας των ταινιών του εύκολα και γρήγορα ...

Κανένα κλειστό φορμάτ δεν έτυχε ποτέ ευρείας αποδοχής -bye-