Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

To ps3 ξεφεύγει από το να είναι μια απλή παιχνιδομηχανή. Είναι ένα πολύ καλό media player - media center, πουδεν "τυχαίνει" απλά να παίζει και ταινίες (αυτό ισχύει για το ps2, που είναι και ένα μέτριο dvd player).

Χμ... HD Xvid παίζει; HD MKV με x.264 παίζει; Πόσες ταινίες χωράνε στον σκληρό δίσκο του; Πόσο αναβαθμίσιμη είναι η εσωτερική χωρητικότητά του; Πόσοι γράφουν λογισμικό για αυτό; (προφανώς δεν εννοώ παιχνίδια ή "χακιές"..)

Όντως, έχει και κάποια λειτουργικότητα media player / center αλλά θα έλεγα ότι απέχει έτη φωτός από ένα HTPC.

Χμ... HD Xvid παίζει; HD MKV με x.264 παίζει; Πόσες ταινίες χωράνε στον σκληρό δίσκο του; Πόσο αναβαθμίσιμη είναι η εσωτερική χωρητικότητά του; Πόσοι γράφουν λογισμικό για αυτό; (προφανώς δεν εννοώ παιχνίδια ή "χακιές"..)

Όντως, έχει και κάποια λειτουργικότητα media player / center αλλά θα έλεγα ότι απέχει έτη φωτός από ένα HTPC.

Ακριβώς έτσι είναι! :a0210:

Πάντως, mkv και hd-DivX ΔΕΝ παιζει όχι επειδή δεν θα μπορούσε, αλλά για άλλους "ευνόητους" λόγους που ΔΕΝ συμφέρουν τις εταιρίες!

Φανταζεσαι τι θα γινοταν, αν καποιος με 400 ευρώ αγόραζε ένα μηχάνημα που να παίζει ΟΛΑ τα "διαδυκτιακά" φορμά και ξεκιναγε με ενα παλιό PC για κατεβαστηρι να κατεβαζει τα ΠΑΝΤΑ??? Απλουστατα δεν θα προοωθουνταν τα Blu-Ray μεσω του μηχανηματος....:2thumb22sup:

Με το HTPC, τα πραγματα ειναι εντελώς διαφορετικά, γιατί στηρίζονται στην ΑΓΝΟΙΑ των περισσότερων καταναλωτών, (που οι περισσοτεροι απο αυτους ΔΕΝ ξερουν καλά-καλά τι είναι το DVD ακομα, μετα από τοσο διαστημα κυκλοφοριας του), και στην αφελεια τους να χρησιμοποιησουν μηχανηματα τα οποια θεωρουν ότι θα τους δυσκολέψουν.... Αυτοι ειναι οι λεγόμενοι "πρακτικοί" καταναλωτές που το μονο που θελουν ειναι μια standalone συσκευη για να κανουν τη δουλειά τους ΧΩΡΙΣ να πονοκεφαλιάζονται με ρυθμίσεις και άλλα πολλά....

Last edited:
Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Πες πως αυριο το πρωί ΟΛΟΙ οι ελληνικοί διανομείς λενε: "DVD παπαλα. Απο σήμερα μονο BD."

Εχετε την γνωση και τις στατιστικές να καταλάβετε το τι θα γίνει? Εχετε δουλέψει στην αγορά H/Y να ακουσετε τι ζητάνε οι καταναλωτές απο το PC τους?

Το πρώτο που θα γίνει ειναι να αυξηθουν οι πωλήσεις PC BD-P.

οπως και αυτές των τετραπύρηνων.

στο καπάκι, θα αυξηθουν οι πωλήσεις των DVD+R-R

και θα αυξηθεί το Download σπαστηριων και Downconverters.

Θα γεμίσει ο κόσμος αντιγραμμένα DVD με mpeg2 και AC3, με ανάλυση 576p.

ΜΗΝ νομίζετε οτι 1000 μονο ανθρωποι στην Ελλάδα ξέρουν να rip- αρουν και 1000 βλέπουν. για κάθε ενα που rip-αρει, 20 βλέπουν. Αν πουληθούν 2000 BD-P, (και με βάση την ανυπαρξία standalone players) 200.000 ατομα θα δουν Downconverted versions της BD-only ταινίας.

Bliz, Ελεος. Αυτά που λές ειναι υπέρ της υπερβολής. Η διαφορά ανάμεσα στο VHS και στο DVD ειναι τεράστια, και αν δεν εχεις 37 ιντσες απο τα 3μ και 20-20 οραση ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ διαφορά ανάμεσα σε περιεχόμενο HD και DVD. ασε που και αυτή η διαφορά δεν αντισταθμίζει την ευκολία ευρεσης και την μη υπαρξη δυνατότητας παρακολούθησης.

Κάποιοι απο μας καθαρίζουν 200.000 ευρώ τον χρόνο. Πολλοί όμως καθαρίζουν μόλις 10.000 ευρώ τον Χρονο. Και εχουν λέει και παιδιά.

Αν δεν πέσουν οι τιμές στα επίπεδα των DVD players (ναι, των 30 ευρώ, να μπορεί να το πάρει και ο μετανάστης χωρις να τον πονά η τσέπη του, και χωρις διαφοροποίηση στις τιμές ενοικίασης απο το κλασικό DVD, ΜΗΝ περιμένετε ευρεία αποδοχή. Εγω δεν την περιμένω καν - βλέπουμε PAL απο το 1963 μεχρι και το 2008 - μιλάμε οτι βλέπουμε 576i εδώ και 45 χρόνια.
Και να υπάρχει η δυνατότητα, δεν υλοποιήται η αναβάθμιση λόγω κόστους.

Τα αυτοκίνητα μας Ηδη θα μπορούσαν να εχουν Τ.Ν (ΑΙ) ικανή μεσω δορυφόρου να μας πάρει απο το σπίτι και να μας πάει στον προορισμό μας χωρις να αγγίξουμε τιποτα απολύτως (απλά να λέμε τον προορισμό με την διευθυνσή του φωναχτά. Δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο, λόγω κόστους, και το αυτοκίνητο σαν User Interface ειναι το ίδιο εδω και 80 χρόνια. Για λόγους Backwards Compatibility με τον....οδηγό, και κόστους.

+10000

Επειδη ετυχε να εχω προτζεκτορα απο το 1994 και λιγο αργοτερα ειχα και 41backprojection τηλεοραση,απλα να αναφερω οτι η διαφορα στην εικονα και φυσικα στον ηχο ηταν τεραστια μεταξυ vhs και laserdisc...ποσο μαλον μεταξυ vhs και dvd.Μακραν μεγαλυτερη απο οτι dvd με br.
Οσον αφορα τα υπολοιπα εχω εκφρασει την αποψη μου πριν παρα-παρα πολλα post!

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Αυτό που λεμε και ξαναλεμε είναι πως μεν οι διαφορές του DVD με το HD είναι εφάμιλλες σε μεγεθος με αυτές μεταξύ vhs και dvd , αλλα στην πρωτη για να της αντιληφθείς σου εφτανε ο ιδιος εξοπλισμός , ενώ τωρα για να τις δεις χρειάζεσαι οθονη 90 ιντσών.

Οποιoς προσπαθει να δει αυτές τις διαφορές σε οθονες των 40 η 50 ιντσών αδικη το HD και κολακεύει το dvd.

Οι 37 ιντσες στα 3 μετρα ειναι το κατώφλι ορατής διαφοράς ανάμεσα σε 576p μεσω ψηφιακου διαυλου HDMI και χρωμοδιαφορών, και 720p. Στα 1080 η διαφορά ειναι σαφέστατα ορατότερη, αλλά πάλι απο την ιδια αποσταση...

Επειδη ετυχε να εχω προτζεκτορα απο το 1994 και λιγο αργοτερα ειχα και 41backprojection τηλεοραση,απλα να αναφερω οτι η διαφορα στην εικονα και φυσικα στον ηχο ηταν τεραστια μεταξυ vhs και laserdisc...ποσο μαλον μεταξυ vhs και dvd.Μακραν μεγαλυτερη απο οτι dvd με br.
Οσον αφορα τα υπολοιπα εχω εκφρασει την αποψη μου πριν παρα-παρα πολλα post!

συμφωνω...

dvd καμια σχεση με μπλου ρει!

τουλαχιστον για μενα το blu ray εχει κλασσεις ανωτερη εικονα απο το dvd.

χρειάζεσαι οθονη 90 ιντσών.

+1

Οποιoς προσπαθει να δει αυτές τις διαφορές σε οθονες των 40 η 50 ιντσών αδικη το HD και κολακεύει το dvd.

ηρθε προχθες ενα φιλαρακι που ειχε παρει το ratatouille μαζι με ενα ps3 για δοκιμη.

δοκιμασαμε πρωτα με ps3 και br δισκακι και μετα με dv-600 και απλο dvd δισκακι.

σε αυτο που καταληξαμε και οι δυο ηταν οτι σαφως το br μας εδινε καλυτερη εικονα(δεν υπαρχει θεμα εδω) αλλα δεν ηταν και τοοοοοοσο μεγαλη η διαφορα που ακουω στις 42 ιντσων τηλεοραση μου.

συμπερασμα:αν η ταινια ειναι καλογραμμενη σε απλο dvd,δεν χρειαζομαι προς το παρον αναβαθμιση.

οταν θα ωριμασει το HD και γινει και πιο φθηνο.....ισως αλλα μεχρι τοτε εχουμε καιρο!
(αναβαθμιση=προβολι+hd player)

Last edited:
Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Οι 37 ιντσες στα 3 μετρα ειναι το κατώφλι ορατής διαφοράς ανάμεσα σε 576p μεσω ψηφιακου διαυλου HDMI και χρωμοδιαφορών, και 720p. Στα 1080 η διαφορά ειναι σαφέστατα ορατότερη, αλλά πάλι απο την ιδια αποσταση...

Δεν μιλω για το αν είναι ορατη η διαφορά ( στις 37 ίντσες σαφως και είναι για καποιον που κοβει το ματι του)
Μιλω για διαφορές εφάμιλλου μεγεθους μεταξυ vhs-dvd και dvd-HD.
Σε 37 ίντσες σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να δεις του ιδιου μεγεθους διαφορές οπως ειδες από το vhs στο dvd.

Και αυτή η βασικη λεπτομέρεια είναι ο λογος η αν θελεις η αφορμη που θα κανει έναν καταναλωτή να προβεί σε μια αγορα HD player.

ηρθε προχθες ενα φιλαρακι που ειχε παρει το ratatouille μαζι με ενα ps3 για δοκιμη.

δοκιμασαμε πρωτα με ps3 και br δισκακι και μετα με dv-600 και απλο dvd δισκακι.

σε αυτο που καταληξαμε και οι δυο ηταν οτι σαφως το br μας εδινε καλυτερη εικονα(δεν υπαρχει θεμα εδω) αλλα δεν ηταν και τοοοοοοσο μεγαλη η διαφορα που ακουω στις 42 ιντσων τηλεοραση μου.

συμπερασμα:αν η ταινια ειναι καλογραμμενη σε απλο dvd,δεν χρειαζομαι προς το παρον αναβαθμιση.

οταν θα ωριμασει το HD και γινει και πιο φθηνο.....ισως αλλα μεχρι τοτε εχουμε καιρο!
(αναβαθμιση=προβολι+hd player)

Με πρόλαβες …
Αυτό γραφω και εγω παραπάνω.
:smile:

Καλά σε ταινία κιν. σχεδίων τι τεστ ήταν αυτο;
Τι κοιτούσατε.... τα σκοτεινά πλάνα;;;;;
Έχει βγάλει η ίδια η Sony ένα κλιπακι που συγκρίνει άμεσα ταινίες της σε SD και σε HD. Δείτε το να καταλάβετε...

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Έχει βγάλει η ίδια η Sony ένα κλιπακι που συγκρίνει άμεσα ταινίες της σε SD και σε HD. Δείτε το να καταλάβετε...

και ετσι καταλαβαμε(αυτο ειχε..αυτο εφερε) ......δεν χρειαζονται κλιπακια απο την sony, καποια ταινια ισως να προτεινες αν τα ξανακαταφερουμε και το παρουμε απο τα παιδια.
οι μικροι βλεπεις δεν το αφηνουν ευκολα:argue:

Διαφορές επίσης υπάρχουν στα ήδη υφιστάμενα και καθιερωμένα φορμά.
Πρόσφατα πήρα την Panasonic TH-42PX7. HD-DVD ή BD δέν έχω προς το παρόν. Συνδέω λοιπόν με την TV την camera μου Canon XL1s (μεσω scart)) και ταυτόχρονα βάζω στο τοσιμπάκι sd470 ένα dvd με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο μεσω HDMI στα 1080p.
Λοιπόν η εικόνα απο την έξοδο της καμερας ήταν σαφώς ανώτερη απο την εικόνα που έδινε το dvd, ειδικά στην ευκρίνεια παρ´όλο το upscale.
Εδώ λοιπόν έχουμε το ασυμπίεστο σήμα που δίνει η καμερα και αντιστοιχεί σε 12gb ανα ώρα, με το συμπιεσμένο mpeg-2 του dvd που δίνει 4,37gb/ώρα στην καλύτερη περίπτωση.
Η διαφορά είναι πέρα για πέρα εμφανής!

Last edited:

ερωτηση...

υπαρχει κανεις που να ειδε μπλου ρει / hd dvd

και απογοητευτηκε? η δε βρηκε διαφορες ακομα και απο το upscale στα dvd?

(και χωρις προβολεα)

-Τώρα αν δεν σε αφήνουν να πάρεις ps3 πλήρωσε... δεν γίνεται να τα έχουμε όλα.

-Μα τι λέμε σε αυτό το νήμα?

Κοιτα, bliz, 30 sec τα έχω. 3 χρόνια δεν εχω μεχρι να σταθεροποιηθει το φορμα και να πέσουν οι τιμές.

λεμε πως αν δεν ps3, ΟΣΑ κι αν πληρώσεις, συσκευή της προκοπής δεν εχεις.

Ακόμα και τα Sanyo των 950Ε για τα μπάζα είναι (bdp1.0).

Αυτό ειναι το παράπονο.
Τα ειπαμε βρε φίλε, άλλο τα stand-alone και άλλο τα pc ή το ps3... αν θές να έχεις και το τελευταίο feature , μόνο ps3.

Πχ τα πρώτα HD DVD των 500$ δεν σου δίνουν ούτε 1080p, ούτε 24p, συν τόσα προβλήματα που είχαν .... το πρώτο ps3-20gb των 500$ στην Αμερική , μπορεί να δεχτεί πραγματικά τα πάντα και στο μέλλον.
(έχει σκληρό-usb software player , είναι σταθερό και πολύ πιο γρήγορο από τα stand-alone, οπότε είναι καθαρά προσωπική επιλογή του καθενός αν θέλει να πληρώσει για κάτι άλλο, και να μην έχετε παράπονο)
Αυτό που λεμε και ξαναλεμε είναι πως μεν οι διαφορές του DVD με το HD είναι εφάμιλλες σε μεγεθος με αυτές μεταξύ vhs και dvd , αλλα στην πρωτη για να της αντιληφθείς σου εφτανε ο ιδιος εξοπλισμός , ενώ τωρα για να τις δεις χρειάζεσαι οθονη 90 ιντσών.
Αν δεν μπορείς να δεις διαφορές σε LCD 37αρα που έχω εγώ, τότε είσαι πάρα πολύ μακριά , και το χειρότερο video ακριβός ίδιο θα σου φανεί εκεί.

Παιδιά, αν κάποιος δεν το έχει καταλάβει και μένει στο dvd με scart, θα χτυπήσει το κεφάλι του στο τοίχο μόλις δει το BD!!!!
Αν έχει κάποιο dvd με upscaler, (σαν ένα sony recorder που έχω δει) θα το βαρέσει απλά στο τραπέζι που είναι λίγο πιο μαλακά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Αν δεν μπορείς να δεις διαφορές σε LCD 37αρα που έχω εγώ, τότε είσαι πάρα πολύ μακριά , και το χειρότερο video ακριβός ίδιο θα σου φανεί εκεί.
Αν δεν μπορείς να διαβάσεις ή να καταλάβεις αυτά που γράφω , τοτε καλυτερα να μην προσπαθείς να τα απαντήσεις.

Δεν προσπαθώ να απαντήσω... απλά έτσι όπως τα είπες ίσως και να μπερδευτεί κανένας ότι σε μικρή οθόνη δεν θα δει μεγάλη διαφορά με το BR ... οπότε απλά το ξεκαθάρισα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Δεν προσπαθώ να απαντήσω... απλά έτσι όπως τα είπες ίσως και να μπερδευτεί κανένας ότι σε μικρή οθόνη δεν θα δει μεγάλη διαφορά με το BR ... οπότε απλά το ξεκαθάρισα.

Προφανως και δεν θα δει οπως αναφερω και παρακατω

Δεν μιλω για το αν είναι ορατη η διαφορά ( στις 37 ίντσες σαφως και είναι για καποιον που κοβει το ματι του)
Μιλω για διαφορές εφάμιλλου μεγεθους μεταξυ vhs-dvd και dvd-HD.
Σε 37 ίντσες σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να δεις του ιδιου μεγεθους διαφορές οπως ειδες από το vhs στο dvd.

Και αυτή η βασικη λεπτομέρεια είναι ο λογος η αν θελεις η αφορμη που θα κανει έναν καταναλωτή να προβεί σε μια αγορα HD player.

Τις έκανα οοοολες τις δοκιμές, φορώντας και τις Γυαλόμπες μου (ναι εκείνα τα θεικά πατομπούκαλα τα Super Flint με την επίστρωση Antireflex και την εξισορρόπηση παραμόρφωσης) αλλά και με τους φακούς επαφής μου (που μου αφήνουν 1 βαθμό αστιγματισμό ανα μάτι).

στα 37 ιντσάκια, απο τα 3 μετρα, βλέπεις διαφορά αναμεσα σε dvd και 1080, αλλά είναι οριακά αισθητή. ΣΤις 42 ειναι σαφής, αλλά δεν μοιάζει απαραίτητη. Στις 50 και πάνω, την "ακους" κανονικά.