Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το έντεχνο τραγούδι και η… τέχνη
E,καλά πάει και ο Εγγονόπουλος..
Τον ξέσκισες κανονικά
Η καταπίεση κάθε είδους, γιατρέ, είναι γενεσιουργό αίτιο για Μεγάλη Τέχνη. Πιστεύω πως το έντεχνο είχε ανάγκη τις συνθήκες που αναφέρεις για να υπάρξει. Στα μάτια μου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τέλειωσε με το που αυτές οι συνθήκες εξέλιπαν.
Πέρα από τους 2 ογκόλιθους, τον Λεοντή τον θεωρώ υπερεκτιμημένο -το "Καπνισμένο Τσουκάλι" ακόμα μου φέρνει γέλια - τον Ξαρχάκο δεν τον θεωρώ έντεχνο - μόνο ο δίσκος του Λόρκα, κατ εμέ μέτριος- και με τον Μαρκόπουλο έχω σοβαρό πρόβλημα λόγω της στιχουργικής του Γεωργουσόπουλου -Το ταρατατζούμ.
ΥΓ: Μην τα ισοπεδώνουμε όλα: ο Μαστοράκης όντως έκανε εκπομπές ελεύθερα γιατί σέρβιρε το Ροκ ευνουχισμένο, σαν παρέλαση επιτυχιών -"ακούστε κι αυτό!"- χωρίς να ασχολείται στο ελάχιστο με το κοινωνικό του περιεχόμενο και τα κρυπτικά του μηνύματα. Ητανε φάση "έξω καρδιά". Κάτι σαν τον Τζανετάκο που μάζευε φάπες και χόρευε "σέϊκ" στις ταινίες της εποχής.
Θεωρώ ότι, όπως είπε παραπάνω κι ο Δαμιανός, με το έντεχνο, η Ελλάδα πέρασε τη δική της φάση των sixties, τηρουμένων των αναλογιών.
Ε, σε κάποιους από εμάς, η Ελληνική άποψη δεν μας ήταν επαρκής: πέρα από τα τραύματα, την ήττα και την προγονολατρεία, μας απασχολούσαν τότε και μερικά άλλα πράγματα που τα βρήκαμε αλλού.
ΥΓ 2: δεν βρίσκεις "καμιά κολακεία" είπες; καλά τότε, να σου πώ εγώ μία: "Μπολιβάρ, είσαι ωραίος σαν Ελληνας" :blink:
E,καλά πάει και ο Εγγονόπουλος..
Τον ξέσκισες κανονικά